Mohd Sukur ( @sukuribrahim ) Instagram Profile

sukuribrahim

Mohd Sukur

Usahawan carpet #dstrikesolution
Penceramah motivasi #inspirasisukur
Penulis buku #OkutapiOk

  • 4.9k posts
  • 118.6k followers
  • 2.2k following

Mohd Sukur Profile Information

  • Bucu tangga rumah tajam? 
Tangga rumah licin bila basah? 
Takut anak kecil terhantuk bila panjat tangga? 

Saya ada jawapannya..☺☺

Pemasangan karpet tangga..Balut terus..

Terima kasih kerana menggunakan khidmat #dstrikesolution .
.
Nak pasang karpet boleh hubungi saya ya..
.
#karpetmurah #pemasangankarpet #karpettangga
  • Bucu tangga rumah tajam?
    Tangga rumah licin bila basah?
    Takut anak kecil terhantuk bila panjat tangga?

    Saya ada jawapannya..☺☺

    Pemasangan karpet tangga..Balut terus..

    Terima kasih kerana menggunakan khidmat #dstrikesolution .
    .
    Nak pasang karpet boleh hubungi saya ya..
    .
    #karpetmurah #pemasangankarpet #karpettangga

  •  0  24  4 July, 2020
  • Tengok Stesen Bas Masjid Tanah ni, teringat zaman2 dulu naik bas balik kampung. Dari asrama SGB ke Rumah. Dari UKM bangi ke Masjid Tanah..Dah biasa naik bas.

#throwback saya pernah naik bas seorang diri ke Penang untuk berjumpa client tau.

Masa tu saya tak mampu nak ada supervisor atau pembantu nak bawa saya naik kereta. Yerla bisnes belum stabil. Terpaksa la naik bas. huhu..Tak fikir takut langsung pun time tu. Kena culik ke, takde orang amik ke. Haha..Positif je. Nak berjaya punya pasal kan..πŸ˜‰

Sampai stesen bas Penang, client siap datang ambil saya naik motor je pulak tu sebab tak tahu pun saya seorang OKU. Punya la terperanjat dia. Siap tak percaya saya boleh naik motor.. Dia kena angkat saya atas motor.. haha.Alhamdulillah close job tu dan projek berjalan lancar. 

Bila kenang balik, macam tak percaya saya dah lalui 11 tahun dalam bisnes ni. Banyak susah senang, jatuh bangun, sedih tawa yang dilalui. Kalau nak putus asa, dah lama dah gagal. Tapi saya "keep on moving forward" untuk bina diri dan kerjaya. Bila kita takde apa2, kita kerja untuk bagi ada dulu. Lepas dah ada, baru fikir cmne nak lebih ada. Haa.. camtula.

Jom bina diri jadi orang lebih berjaya. Jangan emo. Jangan putus asa. Kita tak tahu rezeki kita bila dan kat mana. Ajaja Fighting!

#inspirasisukur #okutapiok #sukuribrahim #takdirituanugerah #berjaya #kejayaan #kenangan #janganputusasa #impian #rezeki #mentor #ilmu
  • Tengok Stesen Bas Masjid Tanah ni, teringat zaman2 dulu naik bas balik kampung. Dari asrama SGB ke Rumah. Dari UKM bangi ke Masjid Tanah..Dah biasa naik bas.

    #throwback saya pernah naik bas seorang diri ke Penang untuk berjumpa client tau.

    Masa tu saya tak mampu nak ada supervisor atau pembantu nak bawa saya naik kereta. Yerla bisnes belum stabil. Terpaksa la naik bas. huhu..Tak fikir takut langsung pun time tu. Kena culik ke, takde orang amik ke. Haha..Positif je. Nak berjaya punya pasal kan..πŸ˜‰

    Sampai stesen bas Penang, client siap datang ambil saya naik motor je pulak tu sebab tak tahu pun saya seorang OKU. Punya la terperanjat dia. Siap tak percaya saya boleh naik motor.. Dia kena angkat saya atas motor.. haha.Alhamdulillah close job tu dan projek berjalan lancar.

    Bila kenang balik, macam tak percaya saya dah lalui 11 tahun dalam bisnes ni. Banyak susah senang, jatuh bangun, sedih tawa yang dilalui. Kalau nak putus asa, dah lama dah gagal. Tapi saya "keep on moving forward" untuk bina diri dan kerjaya. Bila kita takde apa2, kita kerja untuk bagi ada dulu. Lepas dah ada, baru fikir cmne nak lebih ada. Haa.. camtula.

    Jom bina diri jadi orang lebih berjaya. Jangan emo. Jangan putus asa. Kita tak tahu rezeki kita bila dan kat mana. Ajaja Fighting!

    #inspirasisukur #okutapiok #sukuribrahim #takdirituanugerah #berjaya #kejayaan #kenangan #janganputusasa #impian #rezeki #mentor #ilmu

  •  0  53  30 June, 2020