Rots Malaysia - Team She77 ( @rotsmalaysiaoffical ) Instagram Profile

rotsmalaysiaoffical

Rots Malaysia - Team She77

SEBUAH GROUP MOTOR yang di tubuhkan pada 1996 hingga kini . selama 23 tahun . yang pasti dahulu nye dinama kan sebagai TEAM SHELL . BBDP

  • 128 posts
  • 802 followers
  • 0 following

Rots Malaysia - Team She77 Profile Information

  • INI GAMBAR 8@9 Tahun Lepas
BerHajat NEW  YEAR Ni
Boleh BerGambar Macam Ni Lagi
Semoga COVID-19 Cepat BerLalu Dari Bumi Malaysia
Amin

#TSG
#ROTSG
  • INI GAMBAR 8@9 Tahun Lepas
    BerHajat NEW YEAR Ni
    Boleh BerGambar Macam Ni Lagi
    Semoga COVID-19 Cepat BerLalu Dari Bumi Malaysia
    Amin

    #TSG
    #ROTSG

  •  0  1  7 August, 2020
  • Da servis ke moto korang? Kami sebelah KL naik Cameron, Utara dengan selatan ride ke mana?
  • Da servis ke moto korang? Kami sebelah KL naik Cameron, Utara dengan selatan ride ke mana?

  •  0  1  5 August, 2020
  • Kita belum menang
Jangan heboh nak kulau gumah hawauuu
Setting sana sini
#covid19
#kitajagakita

Cc : naz melaka
  • Kita belum menang
    Jangan heboh nak kulau gumah hawauuu
    Setting sana sini
    #covid19
    #kitajagakita

    Cc : naz melaka

  •  0  1  24 July, 2020
  • Selamat hari jadi sahabatku zulkifli bin zakaria moga panjang umur murah rezeki dan ditemukan jodoh... aku risau kalau kau tak kawin2 nanti orang cop aku gay dengan kau hahahaha... ape2 pon roy lu gua bro!!! B.B.D.P!!! SAMPAI MATI!!!
  • Selamat hari jadi sahabatku zulkifli bin zakaria moga panjang umur murah rezeki dan ditemukan jodoh... aku risau kalau kau tak kawin2 nanti orang cop aku gay dengan kau hahahaha... ape2 pon roy lu gua bro!!! B.B.D.P!!! SAMPAI MATI!!!

  •  0  0  21 July, 2020
  • kiri adalah buyer yg nak beli motor ni
datang tengok terus ON 😁
orang vietnam
Vietnam rmi collector tegar yg sanggup beli motor 125 dgn harga yg tinggi(bergantung kepada condition)

Kanan adalah owner motor
4 tahun diambil untuk menyiapkan motor ke tahap yg memuaskan hati beliau
banyak barang NOS dan ori motor

Kenapa harga macam tu?
hanya peminatnya sendiri yg tau πŸ˜…
dah banyak sebenarnya org2 vietnam beli motor 125 ni dgn harga yang tinggi, cuma motor model ni harganya sebegitu dan mereka sanggup ambil adalah kerana model keluaran yg lebih lama,
motor2 model latest 125 movistar(nombor siri) pun boleh dijual dgn RM25K(motor baru)
  • kiri adalah buyer yg nak beli motor ni
    datang tengok terus ON 😁
    orang vietnam
    Vietnam rmi collector tegar yg sanggup beli motor 125 dgn harga yg tinggi(bergantung kepada condition)

    Kanan adalah owner motor
    4 tahun diambil untuk menyiapkan motor ke tahap yg memuaskan hati beliau
    banyak barang NOS dan ori motor

    Kenapa harga macam tu?
    hanya peminatnya sendiri yg tau πŸ˜…
    dah banyak sebenarnya org2 vietnam beli motor 125 ni dgn harga yang tinggi, cuma motor model ni harganya sebegitu dan mereka sanggup ambil adalah kerana model keluaran yg lebih lama,
    motor2 model latest 125 movistar(nombor siri) pun boleh dijual dgn RM25K(motor baru)

  •  0  1  17 July, 2020
  • Dari kiri iaitu Pengasas dan Presiden Pertama @official_rots /Team Shell Abg Ali Jiwa...Bro Boy Jinjang Presiden Kedua...Bos Man patah Presiden Ketiga...Apex Shell Presiden Keempat...Ayie wgmj Presiden kelima...Pejal Rawang Presiden keenam(tiada dlm gambar) dan Mamat Rots Presiden Ketujuh.1996 - 2020

7 generasi Republic Of team Shell...takkan lenyap nama Rots ..sekarang muncul pula skuad Bola Sepak ROTS FC..Yand semakin membawa nama Rots kehadapan

#ROTSMALAYSIA 
#7GENERASI
#1996
#REPULIC OF TEAM SHELL
#BBDP 
#adminrots
  • Dari kiri iaitu Pengasas dan Presiden Pertama @official_rots /Team Shell Abg Ali Jiwa...Bro Boy Jinjang Presiden Kedua...Bos Man patah Presiden Ketiga...Apex Shell Presiden Keempat...Ayie wgmj Presiden kelima...Pejal Rawang Presiden keenam(tiada dlm gambar) dan Mamat Rots Presiden Ketujuh.1996 - 2020

    7 generasi Republic Of team Shell...takkan lenyap nama Rots ..sekarang muncul pula skuad Bola Sepak ROTS FC..Yand semakin membawa nama Rots kehadapan

    #ROTSMALAYSIA
    #7GENERASI
    #1996
    #REPULIC OF TEAM SHELL
    #BBDP
    #adminrots

  •  0  1  13 July, 2020
  • SALAM BBDP, UCAPAN SETGGI TGGI PNGHARGAAN TRIMA KASIH UTK SMUA YG MNJAYAKN EVENT RIDE ASAM PEDAS MELAKA πŸοΈπŸοΈπŸ’¨πŸ’¨πŸπŸ ALHAMDULILLAH 🀲 SEMUA NYA SELAMAT PEGY N PULANG, PNGORBANAN N JASA ANDA SMUA SY HARGAII  RIDE N CHILL ☺️✌🏼JMP LAGI NEXT RIDE, NIGHT SMUA DR SY EHJOY HS...

#ROTSKL
#ROTSMELAKA
#ROTSG
#MKBMECHINE
#2STROKE
#4STROKE
#JIWAKELAJUAN
#kakiride
  • SALAM BBDP, UCAPAN SETGGI TGGI PNGHARGAAN TRIMA KASIH UTK SMUA YG MNJAYAKN EVENT RIDE ASAM PEDAS MELAKA πŸοΈπŸοΈπŸ’¨πŸ’¨πŸπŸ ALHAMDULILLAH 🀲 SEMUA NYA SELAMAT PEGY N PULANG, PNGORBANAN N JASA ANDA SMUA SY HARGAII RIDE N CHILL ☺️✌🏼JMP LAGI NEXT RIDE, NIGHT SMUA DR SY EHJOY HS...

    #ROTSKL
    #ROTSMELAKA
    #ROTSG
    #MKBMECHINE
    #2STROKE
    #4STROKE
    #JIWAKELAJUAN
    #kakiride

  •  0  1  12 July, 2020
  • Selamat ulang tahun Mamat baragas  @mohdnoormaula P7 ROTS MALAYSIA πŸŽ‰πŸŽŠπŸŽ‰πŸŽŠ Semoge semuanya dlm keadaan baik2 hendaknya dan dipermudahkan segala urusan dunia akhirat. Serta menjadikan team ROTS yg terbaik dan terunggul untuk selamanyaπŸ’ͺπŸ™
  • Selamat ulang tahun Mamat baragas @mohdnoormaula P7 ROTS MALAYSIA πŸŽ‰πŸŽŠπŸŽ‰πŸŽŠ Semoge semuanya dlm keadaan baik2 hendaknya dan dipermudahkan segala urusan dunia akhirat. Serta menjadikan team ROTS yg terbaik dan terunggul untuk selamanyaπŸ’ͺπŸ™

  •  0  1  6 July, 2020
  • Teluk batik t-shirt konvoi ROTS sudah pon keluar..

TARIKH LAST SERAHAN SAIZ DAN PEMBAYARAN PADA 31/07/2020

Harga RM65 + STICKER boleh pm atau ws  incas negeri dan incas  kawasan yang berdekatan

#ROTS
#BBDP
#telukbatik2020
  • Teluk batik t-shirt konvoi ROTS sudah pon keluar..

    TARIKH LAST SERAHAN SAIZ DAN PEMBAYARAN PADA 31/07/2020

    Harga RM65 + STICKER boleh pm atau ws incas negeri dan incas kawasan yang berdekatan

    #ROTS
    #BBDP
    #telukbatik2020

  •  0  1  5 July, 2020
  • Salam semua rots/rotsg melaka crew..disini sy ingin memberitahu..dapat khabar berita dari Maman Maman sahabat kita dari rots johor (bongek) fb Safwan Awan telah kembali ke rahmatullah lebih kurang jam 12malam tadi..akibat kemalangan kereta di yong peng..sama2 kita sedekah kan al fatihah semoga rohnya dicucuri rahmat dan di permudahkan segala urusan dunia dan akhirat..aminn
  • Salam semua rots/rotsg melaka crew..disini sy ingin memberitahu..dapat khabar berita dari Maman Maman sahabat kita dari rots johor (bongek) fb Safwan Awan telah kembali ke rahmatullah lebih kurang jam 12malam tadi..akibat kemalangan kereta di yong peng..sama2 kita sedekah kan al fatihah semoga rohnya dicucuri rahmat dan di permudahkan segala urusan dunia dan akhirat..aminn

  •  0  8  1 July, 2020
  • Saling Hormat menghormati Sesama kita Tidak kira Yg baru dan yg lama...Dan Sentiasa Menghargai Jasa2 Ahli lama yg berjawatan dan menaikan nama clup..., Sentiasa memberi kerjasama dan hormat pada undang2 dan protokol dalam clup kita.... Kerana undang2 dlm clup ini lah ia Dapat bertahan lama dan kekal sampai sekarang dah berpuluh tahun....... Bukan senang nk mentakbir kumpulan yg ramai ini....setiap org berlainan pendapat dan perangai.....(contoh)Sedangkan Band kumpulan muzik yg ternama ada 4 atau 5 org ahli pun saling bertelagah..keluar masuk band, walaupn berkawan dh 30,40 tahun...apa lagi kita yg ramai ni.... Jadi yg di luar 2 jgn lah main sedap ckp saja....hanya yg lama dan yg pernah pegang jawatan2 dan incas yg memahami bertapa sukarnya nk menjaga dan mengekalkan ahli2 kumpulan yg ramai ini... Berkawan tetap kawan tetapi dlm clup kna sama2 memahami dan jangan ada perasaan dengki sesama kita..... Jiwa kena kental...kalau sikit2 nk koyak ja.... Susahlah... Heehehehe......pasang dan surut itu adat ....semoga Team Shell mkk utara akan berkekalan hingga ke anak cucu kita hehe....tak akan ku biarkan mkk terkubur selagi mampu insyallah. Jasa ABG ALI TETAP DIKENANG DIA LAH PENGASAS DAN DIA YG KEMBANGKAN TEAM SHELL SAMPAI KE UTARA DARI KL(HQ).......BERJIWA BERSATU DEMI PERSAHABATAN.... #ROTSMALAYSIA
#TEAMSHELL
#MKKUTARA
  • Saling Hormat menghormati Sesama kita Tidak kira Yg baru dan yg lama...Dan Sentiasa Menghargai Jasa2 Ahli lama yg berjawatan dan menaikan nama clup..., Sentiasa memberi kerjasama dan hormat pada undang2 dan protokol dalam clup kita.... Kerana undang2 dlm clup ini lah ia Dapat bertahan lama dan kekal sampai sekarang dah berpuluh tahun....... Bukan senang nk mentakbir kumpulan yg ramai ini....setiap org berlainan pendapat dan perangai.....(contoh)Sedangkan Band kumpulan muzik yg ternama ada 4 atau 5 org ahli pun saling bertelagah..keluar masuk band, walaupn berkawan dh 30,40 tahun...apa lagi kita yg ramai ni.... Jadi yg di luar 2 jgn lah main sedap ckp saja....hanya yg lama dan yg pernah pegang jawatan2 dan incas yg memahami bertapa sukarnya nk menjaga dan mengekalkan ahli2 kumpulan yg ramai ini... Berkawan tetap kawan tetapi dlm clup kna sama2 memahami dan jangan ada perasaan dengki sesama kita..... Jiwa kena kental...kalau sikit2 nk koyak ja.... Susahlah... Heehehehe......pasang dan surut itu adat ....semoga Team Shell mkk utara akan berkekalan hingga ke anak cucu kita hehe....tak akan ku biarkan mkk terkubur selagi mampu insyallah. Jasa ABG ALI TETAP DIKENANG DIA LAH PENGASAS DAN DIA YG KEMBANGKAN TEAM SHELL SAMPAI KE UTARA DARI KL(HQ).......BERJIWA BERSATU DEMI PERSAHABATAN.... #ROTSMALAYSIA
    #TEAMSHELL
    #MKKUTARA

  •  0  3  17 June, 2020
  • Asas dan tujuan Konvoi rasmi merdeka telok batik
Bukan setakat kita hanya nk seronok berkonvoi atau race sahaja.....tetapi kita hendak berkumpul semua warga Rots malaysia di setiap pelusuk negeri pada 1 tempat sejarah kita iaitu telok batik perak... Untuk mengekalkan turun temurun team shell stiap hari kemerdekaan....dari lapisan awal hingga pelapis2 sekarang yg setia pada team she77...walau pun ada pasang surut nya tetapi kita tetap ada.... Ada yg ahli dari zaman remaja sehinggalah kini anak 3,4 org pun tetap masih berkumpul di telok batik jika ada kelapangan dan tubuh badan masih sihat...... Disini ternampak ikatan silratulrahim dan kualiti ahli yg ditonjolkan.....ini lah hasil gunanya displin dan protokol dalam clup.....jika ada yg x suka pada syarat2 yg diberi tiada paksaan untuknya......team shell pentingkan Kualiti ahli yg berjiwa betul2 minat sahaja...bukan sekadar mahu kan kuantiti yg ramai tetapi join untuk suka2 patuk2 saja... πŸ˜‰πŸ˜€ TeamSheLL@ROTSMALAYSIA  Since 1996 - 2020  ROTS MKK UTARA  2002 - 2020

#BERJIWA_BERSA7U_DEMI_PERSAHABA7AN
  • Asas dan tujuan Konvoi rasmi merdeka telok batik
    Bukan setakat kita hanya nk seronok berkonvoi atau race sahaja.....tetapi kita hendak berkumpul semua warga Rots malaysia di setiap pelusuk negeri pada 1 tempat sejarah kita iaitu telok batik perak... Untuk mengekalkan turun temurun team shell stiap hari kemerdekaan....dari lapisan awal hingga pelapis2 sekarang yg setia pada team she77...walau pun ada pasang surut nya tetapi kita tetap ada.... Ada yg ahli dari zaman remaja sehinggalah kini anak 3,4 org pun tetap masih berkumpul di telok batik jika ada kelapangan dan tubuh badan masih sihat...... Disini ternampak ikatan silratulrahim dan kualiti ahli yg ditonjolkan.....ini lah hasil gunanya displin dan protokol dalam clup.....jika ada yg x suka pada syarat2 yg diberi tiada paksaan untuknya......team shell pentingkan Kualiti ahli yg berjiwa betul2 minat sahaja...bukan sekadar mahu kan kuantiti yg ramai tetapi join untuk suka2 patuk2 saja... πŸ˜‰πŸ˜€ TeamSheLL@ROTSMALAYSIA Since 1996 - 2020 ROTS MKK UTARA 2002 - 2020

    #BERJIWA_BERSA7U_DEMI_PERSAHABA7AN

  •  0  2  17 June, 2020