#videojentikhati Instagram Photos & Videos

videojentikhati - 52.8k posts

Hashtag Popularity

36.1
average comments
2.6k
average likes

Latest #videojentikhati Posts

  • Guess what were we doing?😁
.
.
"Your children will become who u are,so be who u want them to be"
.
#sharingthelove
  • Guess what were we doing?😁
    .
    .
    "Your children will become who u are,so be who u want them to be"
    .
    #sharingthelove

  •  9  1  1 hour ago
  • Be wise with your mouth sisters..
.
.
Source:
https://technobb.com/100-inspirational-islamic-quotes-with-beautiful-images/amp/
.
.
.
 Sudah pada tau belum maak ?..
.
.
#emak #tipsbunda 
#ceritaemak #anakbahagia #ibubahagia #keluargabahagia  #mpasi6bulan #mpasi #mpasihomemade
#qouteoftheday #reminder
#dakwahjentikhati #videojentikhati #sentapbeb #twitterjentikhati #dakwahjentikhati #tausiyahcinta
#rumahshabby 
#desainrumah #rumahshabbychic #rumahmodern #rumahidaman #hiasanshabby #desainrumahminimalis
#ustadzsubhanbawazier 
#ustadkhalidbasalamah
  • Be wise with your mouth sisters..
    .
    .
    Source:
    https://technobb.com/100-inspirational-islamic-quotes-with-beautiful-images/amp/
    .
    .
    .
    Sudah pada tau belum maak ?..
    .
    .
    #emak #tipsbunda
    #ceritaemak #anakbahagia #ibubahagia #keluargabahagia #mpasi6bulan  #mpasi  #mpasihomemade
    #qouteoftheday #reminder
    #dakwahjentikhati #videojentikhati #sentapbeb #twitterjentikhati #dakwahjentikhati #tausiyahcinta
    #rumahshabby
    #desainrumah #rumahshabbychic #rumahmodern #rumahidaman #hiasanshabby #desainrumahminimalis
    #ustadzsubhanbawazier
    #ustadkhalidbasalamah

  •  37  0  2 hours ago
  • NICE SANGAT NIHH HANTARAN AL QURAN EKSKLUSIF WANITA😍
-
Sekarang ni musim kahwin ke ? Heheh
Sesiapa yg ada perancangan nak kawen tu boleh la prepare sesiap.
-
Al Quran eksklusif wanita ni cantek je terletak. Bakal sampai ke tuan baru😍
-
Jom order laju-laju. Klik link ws di bio ye✨
-
-
#MyAlquran #TeamMyAlquran #AlquranSoul
#Pencintaquran #videojentikhati #sentapbeb #SahabateNuur #LegacyOfKnowledge #eNuur #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranEksklusifWanita #AlQuranTagging #NasihatBuatDiri #NasihatBuatHati #NakBebel #LawakKeDer #MalaysiaTrending #VSCOMalaysia #TarbiahSentap #JomDakwah #NakSentap #NakPesan #NakPickupline #TolongDengar #SeribuSatuCerita #NakNgepek #Apakes #JomMuhasabahDiri #JomPerbaikiDiri #DoneDakwah
  • NICE SANGAT NIHH HANTARAN AL QURAN EKSKLUSIF WANITA😍
    -
    Sekarang ni musim kahwin ke ? Heheh
    Sesiapa yg ada perancangan nak kawen tu boleh la prepare sesiap.
    -
    Al Quran eksklusif wanita ni cantek je terletak. Bakal sampai ke tuan baru😍
    -
    Jom order laju-laju. Klik link ws di bio ye✨
    -
    -
    #MyAlquran #TeamMyAlquran #AlquranSoul
    #Pencintaquran #videojentikhati #sentapbeb #SahabateNuur #LegacyOfKnowledge #eNuur #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranEksklusifWanita #AlQuranTagging #NasihatBuatDiri #NasihatBuatHati #NakBebel #LawakKeDer #MalaysiaTrending #VSCOMalaysia #TarbiahSentap #JomDakwah #NakSentap #NakPesan #NakPickupline #TolongDengar #SeribuSatuCerita #NakNgepek #Apakes #JomMuhasabahDiri #JomPerbaikiDiri #DoneDakwah

  •  10  0  11 hours ago
  • BOX PREMIUM SANGAT EKSKLUSIF😍

Macam mana nak dapatkan box ni ?
Haaa cuma add rm20 untuk mana² saiz dan design Al Quran dah boleh dapat satu Set Premium ni.
-
Lagi best ada free gift sekali dalam box tu😘
-
Cantekk sangat kann ? Jom sembang kat ws 019 873 3715 atau klik link ws do bio
-
-
#MyAlquran #TeamMyAlquran #AlquranSoul
#Pencintaquran #videojentikhati #sentapbeb #SahabateNuur #LegacyOfKnowledge #eNuur #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranEksklusifWanita #AlQuranTagging #NasihatBuatDiri #NasihatBuatHati #NakBebel #LawakKeDer #MalaysiaTrending #VSCOMalaysia #TarbiahSentap #JomDakwah #NakSentap #NakPesan #NakPickupline #TolongDengar #SeribuSatuCerita #NakNgepek #Apakes #JomMuhasabahDiri #JomPerbaikiDiri #DoneDakwah
  • BOX PREMIUM SANGAT EKSKLUSIF😍

    Macam mana nak dapatkan box ni ?
    Haaa cuma add rm20 untuk mana² saiz dan design Al Quran dah boleh dapat satu Set Premium ni.
    -
    Lagi best ada free gift sekali dalam box tu😘
    -
    Cantekk sangat kann ? Jom sembang kat ws 019 873 3715 atau klik link ws do bio
    -
    -
    #MyAlquran #TeamMyAlquran #AlquranSoul
    #Pencintaquran #videojentikhati #sentapbeb #SahabateNuur #LegacyOfKnowledge #eNuur #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranEksklusifWanita #AlQuranTagging #NasihatBuatDiri #NasihatBuatHati #NakBebel #LawakKeDer #MalaysiaTrending #VSCOMalaysia #TarbiahSentap #JomDakwah #NakSentap #NakPesan #NakPickupline #TolongDengar #SeribuSatuCerita #NakNgepek #Apakes #JomMuhasabahDiri #JomPerbaikiDiri #DoneDakwah

  •  7  0  11 hours ago
  • NAK CARI AL QURAN UNTUK HANTARAN KAWEN😍

Kami ada penyelesaiannya😊 

🌸 Eksklusif Wanita
No Tag - RM135
Nafeesa (198 Tag) - RM185
Safeeya (383 Tag) - RM225

Postage - RM9 SM  RM18 SS
-
1) Boleh ukir nama sendiri, JAWI pun dah bolehhh tempah sekarang nih😃

2) Boleh masukkan kata-kata & ayat motivasi yang anda suka☺️

3) Pelbagai pilihan saiz dan warna, dari kecil sampai besar

4) Ada 383 tags bercetak. Wowww ! 😍

5) Ada 30 tags pembahagian juzuk. Mudah nak khatam alquran 😍

Whatsapo je terus. Klik link ws kt bio tau
-
-
#MyAlquran #TeamMyAlquran #AlquranSoul
#Pencintaquran #videojentikhati #sentapbeb #SahabateNuur #LegacyOfKnowledge #eNuur #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranEksklusifWanita #AlQuranTagging #NasihatBuatDiri #NasihatBuatHati #NakBebel #LawakKeDer #MalaysiaTrending #VSCOMalaysia #TarbiahSentap #JomDakwah #NakSentap #NakPesan #NakPickupline #TolongDengar #SeribuSatuCerita #NakNgepek #Apakes #JomMuhasabahDiri #JomPerbaikiDiri #DoneDakwah
  • NAK CARI AL QURAN UNTUK HANTARAN KAWEN😍

    Kami ada penyelesaiannya😊

    🌸 Eksklusif Wanita
    No Tag - RM135
    Nafeesa (198 Tag) - RM185
    Safeeya (383 Tag) - RM225

    Postage - RM9 SM RM18 SS
    -
    1) Boleh ukir nama sendiri, JAWI pun dah bolehhh tempah sekarang nih😃

    2) Boleh masukkan kata-kata & ayat motivasi yang anda suka☺️

    3) Pelbagai pilihan saiz dan warna, dari kecil sampai besar

    4) Ada 383 tags bercetak. Wowww ! 😍

    5) Ada 30 tags pembahagian juzuk. Mudah nak khatam alquran 😍

    Whatsapo je terus. Klik link ws kt bio tau
    -
    -
    #MyAlquran #TeamMyAlquran #AlquranSoul
    #Pencintaquran #videojentikhati #sentapbeb #SahabateNuur #LegacyOfKnowledge #eNuur #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranEksklusifWanita #AlQuranTagging #NasihatBuatDiri #NasihatBuatHati #NakBebel #LawakKeDer #MalaysiaTrending #VSCOMalaysia #TarbiahSentap #JomDakwah #NakSentap #NakPesan #NakPickupline #TolongDengar #SeribuSatuCerita #NakNgepek #Apakes #JomMuhasabahDiri #JomPerbaikiDiri #DoneDakwah

  •  8  0  11 hours ago
  • Tuhan sering menyembunyikan kemanisan di sebalik kepahitan agar kemanisan itu lebih indah.
.
.
Justeru, apabila ditimpa kesusahan yang menyempitkan, katakan pada hati.

"InsyaAllah selepas ini pasti ada kesenangan yang lebih melapangkan."

Sangka baik itu menenangkan hati walaupun keadaan mungkin tidak sebaik yang disangkakan.

Di sebalik setiap ujian, Tuhan mengajar kita: Hati yang tabah itu lebih indah dari hidup yang mudah.

Bersangka baiklah dengan Allah, dan bersangka baiklah dengan diri.

Itulah jalan ke arah ketenangan sejati.
.
.
#islamicquotes #lovequotes #love #dakwahitucinta #tarbiahdiri #tarbiahsentap #jomshare #kreditjentikhati #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #videojentikhati #sentapbeb #atukpesan #tausiyah #quotestoliveby #didikhatiuntukbersyukur #deepquotes #dakwah #tiktok  #videodakwah #thetarbiyyah #motivation #dakwahsentap
  • Tuhan sering menyembunyikan kemanisan di sebalik kepahitan agar kemanisan itu lebih indah.
    .
    .
    Justeru, apabila ditimpa kesusahan yang menyempitkan, katakan pada hati.

    "InsyaAllah selepas ini pasti ada kesenangan yang lebih melapangkan."

    Sangka baik itu menenangkan hati walaupun keadaan mungkin tidak sebaik yang disangkakan.

    Di sebalik setiap ujian, Tuhan mengajar kita: Hati yang tabah itu lebih indah dari hidup yang mudah.

    Bersangka baiklah dengan Allah, dan bersangka baiklah dengan diri.

    Itulah jalan ke arah ketenangan sejati.
    .
    .
    #islamicquotes #lovequotes #love #dakwahitucinta #tarbiahdiri #tarbiahsentap #jomshare #kreditjentikhati #jentikhati #twitterjentikhati #quotejentikhati #sentapjentikhati #dakwahjentikhati #videojentikhati #sentapbeb #atukpesan #tausiyah #quotestoliveby #didikhatiuntukbersyukur #deepquotes #dakwah #tiktok #videodakwah #thetarbiyyah #motivation #dakwahsentap

  •  626  47  12 hours ago
  • CANTIKNYERR DEBOSS ALQURAN WANITA PURPLE

Sangat Eksklusif 😍 
Sapa geng purple?
Kenapa ramai suka deboss enuur?

1) Boleh ukir nama sendiri, JAWI pun dah bolehhh tempah sekarang nih😃

2) Boleh masukkan kata-kata & ayat motivasi yang anda suka☺️

3) Pelbagai pilihan saiz dan warna, dari kecil sampai besar

4) Ada 383 tags bercetak. Wowww ! 😍

5) Ada 30 tags pembahagian juzuk. Mudah nak khatam alquran 😍
-
-
#MyAlquran #TeamMyAlquran #AlquranSoul
#Pencintaquran #videojentikhati #sentapbeb #SahabateNuur #LegacyOfKnowledge #eNuur #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranEksklusifWanita #AlQuranTagging #NasihatBuatDiri #NasihatBuatHati #NakBebel #LawakKeDer #MalaysiaTrending #VSCOMalaysia #TarbiahSentap #JomDakwah #NakSentap #NakPesan #NakPickupline #TolongDengar #SeribuSatuCerita #NakNgepek #Apakes #JomMuhasabahDiri #JomPerbaikiDiri #DoneDakwah
  • CANTIKNYERR DEBOSS ALQURAN WANITA PURPLE

    Sangat Eksklusif 😍
    Sapa geng purple?
    Kenapa ramai suka deboss enuur?

    1) Boleh ukir nama sendiri, JAWI pun dah bolehhh tempah sekarang nih😃

    2) Boleh masukkan kata-kata & ayat motivasi yang anda suka☺️

    3) Pelbagai pilihan saiz dan warna, dari kecil sampai besar

    4) Ada 383 tags bercetak. Wowww ! 😍

    5) Ada 30 tags pembahagian juzuk. Mudah nak khatam alquran 😍
    -
    -
    #MyAlquran #TeamMyAlquran #AlquranSoul
    #Pencintaquran #videojentikhati #sentapbeb #SahabateNuur #LegacyOfKnowledge #eNuur #AlQuranTajwidTerjemahan #AlQuranEksklusifWanita #AlQuranTagging #NasihatBuatDiri #NasihatBuatHati #NakBebel #LawakKeDer #MalaysiaTrending #VSCOMalaysia #TarbiahSentap #JomDakwah #NakSentap #NakPesan #NakPickupline #TolongDengar #SeribuSatuCerita #NakNgepek #Apakes #JomMuhasabahDiri #JomPerbaikiDiri #DoneDakwah

  •  8  0  12 hours ago

Top #videojentikhati Posts

  • Allah Akan Menolongmu
•
•
•
Allah sangat Menyayangi orang yang sentiasa Mengharapkan Pertolongannya
•
Jadikanlah Allah sebagai Harapan Kita,
Manusia hanya menjadi asbab untuk menolong,
Tetapi dengan Izin Allah Sahaja Masalah itu Boleh Diselesaikan
•
Credit : @arrahmantv_malaysia Forum Dhuha -Ustaz Syed Putra Haizam & Ustaz Yaakub Yusra
Music : @azriyunus_ 🙌
#kuliahgratis #ustazkhalidbasalamah #ustaz #ustazdon #allahisone #pubgmalaysia #ustaz #ustazabdulsomad #kuliah #dakwahcinta #ustazwadianuar #quotesremaja #cintasuci #ustazadihidayat #ustazebitlew #videodakwahmy #jomdakwah #rxzlover #katakatabaper #servantig #cintasejati #pacaranhalal #jomrepost #jommuhasabahdiri #videojentikhati #sentap #jiwang #cintaislamicc #tiktokmalaysia #tiktokviralmalaysia #ebitlew
  • Allah Akan Menolongmu



    Allah sangat Menyayangi orang yang sentiasa Mengharapkan Pertolongannya

    Jadikanlah Allah sebagai Harapan Kita,
    Manusia hanya menjadi asbab untuk menolong,
    Tetapi dengan Izin Allah Sahaja Masalah itu Boleh Diselesaikan

    Credit : @arrahmantv_malaysia Forum Dhuha -Ustaz Syed Putra Haizam & Ustaz Yaakub Yusra
    Music : @azriyunus_ 🙌
    #kuliahgratis #ustazkhalidbasalamah #ustaz #ustazdon #allahisone #pubgmalaysia #ustaz #ustazabdulsomad #kuliah #dakwahcinta #ustazwadianuar #quotesremaja #cintasuci #ustazadihidayat #ustazebitlew #videodakwahmy #jomdakwah #rxzlover #katakatabaper #servantig #cintasejati #pacaranhalal #jomrepost #jommuhasabahdiri #videojentikhati #sentap #jiwang #cintaislamicc #tiktokmalaysia #tiktokviralmalaysia #ebitlew

  •  1,675  9  6 August, 2020
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

"Kau tahu bila Allah rindu kau ?"
.
Tak, bila ?
.
"Bila Allah kirimkan kau satu hadiah yang berbentuk ujian dan dugaan"
.
.
Nak join grup ? Link di bio ❤️✨
#cahayabulanofficial #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku#sabar #explorepage #instagood#videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #stresss #depression
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

    "Kau tahu bila Allah rindu kau ?"
    .
    Tak, bila ?
    .
    "Bila Allah kirimkan kau satu hadiah yang berbentuk ujian dan dugaan"
    .
    .
    Nak join grup ? Link di bio ❤️✨
    #cahayabulanofficial #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku #sabar #explorepage #instagood #videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #stresss #depression

  •  9,662  238  1 August, 2020
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

'Ar-ridha bil ma'siyati ma'siyatun'
.
Awak, kalau awak rasa down, stress sebab takde orang yang nak menemani setiap hari hari awak , takpe . Allah kan ada. 'innallaha ma'ana' 
.
Jadi , awak jangan sedih tau. Awak rasa sunyi sebab takde pasangan ? Sebenarnya tu adalah tanda Allah sayang dekat awak tau. Allah tak nak awak terus berada dalam pelukan maksiat.
Keep strong and move forward 🕊️ 
.
.
Nak join grup ? Link di bio ❤️✨
#cahayabulanofficial #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku#sabar #explorepage #instagood#videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #lillahitaala #sabar
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

    'Ar-ridha bil ma'siyati ma'siyatun'
    .
    Awak, kalau awak rasa down, stress sebab takde orang yang nak menemani setiap hari hari awak , takpe . Allah kan ada. 'innallaha ma'ana'
    .
    Jadi , awak jangan sedih tau. Awak rasa sunyi sebab takde pasangan ? Sebenarnya tu adalah tanda Allah sayang dekat awak tau. Allah tak nak awak terus berada dalam pelukan maksiat.
    Keep strong and move forward 🕊️
    .
    .
    Nak join grup ? Link di bio ❤️✨
    #cahayabulanofficial #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku #sabar #explorepage #instagood #videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #lillahitaala #sabar

  •  5,907  151  6 August, 2020
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

" matlamat tidak menghalalkan cara "
.
Mahalkan dirimu wahai wanita, jangan mudah mudah nak bagi diri ditatap oleh lelaki ajnabi, nak dipuji? Maaf tak untung sikit pun kalau dipuji oleh manusia. Sebab kecantikan itu semuanya milik Allah.
.
Kemuliaan seorang wanita bukan pada cantiknya dia, kemuliaan wanita bukan pada berjayanya dia memikat hati lelaki dari wajahnya, tapi kemuliaan wanita adalah baik tutur katanya, dan mahalnya dirinya tersembunyi daripada dilihat oleh lelaki ajnabi .
.
Nak join grup ? Link di bio ❤️✨
#cahayabulanofficial #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku#sabar #explorepage #instagood#videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #matlamattidakmenghalalkancara
#dakwahlillahitaala
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

    " matlamat tidak menghalalkan cara "
    .
    Mahalkan dirimu wahai wanita, jangan mudah mudah nak bagi diri ditatap oleh lelaki ajnabi, nak dipuji? Maaf tak untung sikit pun kalau dipuji oleh manusia. Sebab kecantikan itu semuanya milik Allah.
    .
    Kemuliaan seorang wanita bukan pada cantiknya dia, kemuliaan wanita bukan pada berjayanya dia memikat hati lelaki dari wajahnya, tapi kemuliaan wanita adalah baik tutur katanya, dan mahalnya dirinya tersembunyi daripada dilihat oleh lelaki ajnabi .
    .
    Nak join grup ? Link di bio ❤️✨
    #cahayabulanofficial #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku #sabar #explorepage #instagood #videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #matlamattidakmenghalalkancara
    #dakwahlillahitaala

  •  14,232  253  3 August, 2020
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

Dalam sebuah hadis, dari Abu Hurairah r.a ia berkata, 
.
Rasulullah saw bersabda : 
.
.
“Jagalah dirimu dari hasad, kerana sesungguhnya hasad merosak kebaikan, sebagaimana api yang memakan kayu bakar.” 
(HR. Abu Daud)
.
.
Nak join grup? Link di bio ❤️✨
#muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku#sabar #explorepage #instagood#videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #lotsoflove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #toxicpeople #toxicfriends
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

    Dalam sebuah hadis, dari Abu Hurairah r.a ia berkata,
    .
    Rasulullah saw bersabda : 
    .
    .
    “Jagalah dirimu dari hasad, kerana sesungguhnya hasad merosak kebaikan, sebagaimana api yang memakan kayu bakar.” 
    (HR. Abu Daud)
    .
    .
    Nak join grup? Link di bio ❤️✨
    #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku #sabar #explorepage #instagood #videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #lotsoflove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #toxicpeople #toxicfriends

  •  15,340  292  27 July, 2020
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

Aku telah merasakan semua kepahitan hidup , dan yang paling pahit adalah berharap kepada manusia.
 -Ali bin Abi Thalib-
.
.
Nak join grup ? Link di bio ❤️✨
#cahayabulanofficial #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku#sabar #explorepage #instagood#videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #lotsoflove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #fakehope
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

    Aku telah merasakan semua kepahitan hidup , dan yang paling pahit adalah berharap kepada manusia.
    -Ali bin Abi Thalib-
    .
    .
    Nak join grup ? Link di bio ❤️✨
    #cahayabulanofficial #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku #sabar #explorepage #instagood #videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #lotsoflove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #fakehope

  •  11,155  204  30 July, 2020
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

Sekiranya kita percaya dan yakin cinta kita itu cinta kerana Allah, kita akan rela melepaskan dia pergi, kita juga sanggup berpisah dengan dia, buat sementara. Kerana kita yakin, selagi Allah bersama kita, juga bersama dia, rindu kita kan terubat. Kita dan dia kan bahagia. Di bawah redha Allah Yang Esa.
.
.
Namun, sekiranya cinta kita adalah cinta kerana nafsu, kita takkan merasa senang untuk berjauhan dengan dia, walaupun seketika.
Kerana kita selalu inginkan dia.
.
.
#muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku#sabar #instagood#videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #lotsoflove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #cintakerananafsu #takkekallama
  • [ Tag 🏷️ your friend ]

    Sekiranya kita percaya dan yakin cinta kita itu cinta kerana Allah, kita akan rela melepaskan dia pergi, kita juga sanggup berpisah dengan dia, buat sementara. Kerana kita yakin, selagi Allah bersama kita, juga bersama dia, rindu kita kan terubat. Kita dan dia kan bahagia. Di bawah redha Allah Yang Esa.
    .
    .
    Namun, sekiranya cinta kita adalah cinta kerana nafsu, kita takkan merasa senang untuk berjauhan dengan dia, walaupun seketika.
    Kerana kita selalu inginkan dia.
    .
    .
    #muhasabahdiri #muslimahberhijrah #muslimahberdakwah #hijrahku #sabar #instagood #videohijrah #videomuslimah #hijrahku #cinta #cintakeranaallah#videodakwah #videosentap #tarbiahsentap #jentikhati #videojentikhati #nakdakwah #spreadlove #lotsoflove #spreadlove #islamicquotes#videodakwahmy #videodakwahislam#pejuanghijrah#hijrahmembawaperubahan#hijrahbersama#hijrahfisabilillah#spreadkindness #fitnahakhirzaman #cintakerananafsu #takkekallama

  •  8,492  81  25 July, 2020
  •  2,105  12  3 August, 2020
  • Doa Arafah - Hari Arafah sudah hampir tiba. Sudahkah anda membuat senarai doa yang mahu anda pohon kepada Allah? Berikut adalah beberapa doa yang anda boleh masukkan dalam senarai anda, Insya Allah:

1. Ya Allah kurniakanlah padaku Kejayaan terbesar - selamat dari api neraka dan masuk ke Syurga Firdaus

2. Ya Allah masukkanlah aku dan keluargaku dalam golongan yg beriman.. yang menerima kitab amal di tangan kanan kami.

3. Ya Allah, Kurniakanlah padaku kematian yang diberkati. Izinkan aku mengucapkan syahadah sebelum aku menghembuskan nafas terakhir.  Kurniakanlah padaku syafaat Rasulullah (saw).

4. Ya Allah masukkanlah aku dalam kalangan Rasulullah (saw), keluarganya dan para sahabat di Syurga Firdaus.

5. Ya Allah selamatkanlah rakan-rakan bukan Islam ku dari neraka. Kurniakan mereka hidayah Islam.

6. Ya Allah, satukan aku dalam Syurga Firdaus dengan orang-orang yang aku sayangi semata-mata kerana Mu.

7 Ya Rabb, sempurnakan agamaku dan ibadatku. Selamatkan aku daripada kejahatan dan izinkan aku menyempurnakan sebahagian daripada agamaku.

8. Ya Allah terimalah amalan baikku dan tingkatkan pahala dan rahmat untukku. Padamkan dosa-dosaku dan ampunkan aku sepenuhnya. Limpahi rahmatMu untukku dan selamatkanlah aku dari kehinaan pada hari hitungan amal.

9. Ya Allah, apabila aku mati, biarlah jiwaku dan rekod amalanku menjadi amalan tertinggi 

10. Ya Allah kurniakan aku, ibu bapaku, keluarga dan anak-anakku bimbingan, ketabahan dan peningkatan Iman.

11 Ya Allah, masukkan aku dalam golongan  yang Engkau lindungi, mendapat pengampunan Mu dan mendapat naungan pada hari ketika tidak ada naungan selain dari Arash Mu.

12. Oh Tuhanku, tingkatkan keyakinan dan tawakkalku padaMu. Janganlah ada keraguan dalam kepercayaanku dalam keesaan Mu, kehebatan Mu dan kekuasaan Mu.

13. Ya Allah tingkatkanlah kecintaanku untuk Mu dan Nabi Mu (saw).

14. Ya Allah ampunilah aku dan tingkatkanlah kurnian Rahmat dan Rezeki Mu

15 Ya Allah berilah aku lebih banyak peluang untuk berbuat baik dan mendapat keredhaanmu.
.
.
  • Doa Arafah - Hari Arafah sudah hampir tiba. Sudahkah anda membuat senarai doa yang mahu anda pohon kepada Allah? Berikut adalah beberapa doa yang anda boleh masukkan dalam senarai anda, Insya Allah:

    1. Ya Allah kurniakanlah padaku Kejayaan terbesar - selamat dari api neraka dan masuk ke Syurga Firdaus

    2. Ya Allah masukkanlah aku dan keluargaku dalam golongan yg beriman.. yang menerima kitab amal di tangan kanan kami.

    3. Ya Allah, Kurniakanlah padaku kematian yang diberkati. Izinkan aku mengucapkan syahadah sebelum aku menghembuskan nafas terakhir. Kurniakanlah padaku syafaat Rasulullah (saw).

    4. Ya Allah masukkanlah aku dalam kalangan Rasulullah (saw), keluarganya dan para sahabat di Syurga Firdaus.

    5. Ya Allah selamatkanlah rakan-rakan bukan Islam ku dari neraka. Kurniakan mereka hidayah Islam.

    6. Ya Allah, satukan aku dalam Syurga Firdaus dengan orang-orang yang aku sayangi semata-mata kerana Mu.

    7 Ya Rabb, sempurnakan agamaku dan ibadatku. Selamatkan aku daripada kejahatan dan izinkan aku menyempurnakan sebahagian daripada agamaku.

    8. Ya Allah terimalah amalan baikku dan tingkatkan pahala dan rahmat untukku. Padamkan dosa-dosaku dan ampunkan aku sepenuhnya. Limpahi rahmatMu untukku dan selamatkanlah aku dari kehinaan pada hari hitungan amal.

    9. Ya Allah, apabila aku mati, biarlah jiwaku dan rekod amalanku menjadi amalan tertinggi

    10. Ya Allah kurniakan aku, ibu bapaku, keluarga dan anak-anakku bimbingan, ketabahan dan peningkatan Iman.

    11 Ya Allah, masukkan aku dalam golongan yang Engkau lindungi, mendapat pengampunan Mu dan mendapat naungan pada hari ketika tidak ada naungan selain dari Arash Mu.

    12. Oh Tuhanku, tingkatkan keyakinan dan tawakkalku padaMu. Janganlah ada keraguan dalam kepercayaanku dalam keesaan Mu, kehebatan Mu dan kekuasaan Mu.

    13. Ya Allah tingkatkanlah kecintaanku untuk Mu dan Nabi Mu (saw).

    14. Ya Allah ampunilah aku dan tingkatkanlah kurnian Rahmat dan Rezeki Mu

    15 Ya Allah berilah aku lebih banyak peluang untuk berbuat baik dan mendapat keredhaanmu.
    .
    .

  •  2,423  30  28 July, 2020