#teammrmohd Instagram Photos & Videos

teammrmohd - 4.4k posts

Hashtag Popularity

3.2
average comments
21.2
average likes

Latest #teammrmohd Posts

  • .
When I was Young 👦🏻

I wasn’t born with a Golden Spoon, neither was I served with a Silver Platter. But the humble beginning has made who I am today.🕺🏻

If you’re not rich yet, I feel you.
Don’t worry OK 😉
You are not alone.

I understand the feeling when KFC 🍗 advertisements was on TV, but knowing that my mom don’t have enough money, I dare not to even ask.

I really wanna eat burgers. Wanna dine in to a luxurious restaurant. At that age, I don’t know anything about Starbucks, or Me’nate Steak House 🥩

To me, KFC & McD is crazily rich already. And those eating in that restaurant must be millionaires. I was so naive 😅

I still remember the moment when I followed my sisters to the night market and saw fake Gucci, Prada, Channel, etc that costs just about RM10 👜

And so I thought the actual price is. I don’t know that the term “fake brand” even exist.

But when I was on high school, only then I heard that those branded handbags would costs around RM30K to even RM100K. I was shocked to death 💀 

I don’t know why am I writing this. But I know for sure, self-reflection is important.

Maybe I’m still not a Billionaire yet by now, but when I teach myself to be grateful & to look back to my past, I can’t believe how far I’ve come to this moment 🤩

To everyone who is still financially struggling right now, please trust your journey. Success is not an overnight issue. It’s a process. And process is always ugly. So be patient OK.😇

If this story somehow relatable, feel free to share your thoughts on the comment section below.
And don’t forget to share & save.
—
Secrets to a peaceful mind❓
Join my exclusive FB Group Community
#NakUbahMinda (link on bio)
And thanks me later.
———
@cikgumisai_official 
#MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
#CikguMisai 
#TeamMrMohd
  • .
    When I was Young 👦🏻

    I wasn’t born with a Golden Spoon, neither was I served with a Silver Platter. But the humble beginning has made who I am today.🕺🏻

    If you’re not rich yet, I feel you.
    Don’t worry OK 😉
    You are not alone.

    I understand the feeling when KFC 🍗 advertisements was on TV, but knowing that my mom don’t have enough money, I dare not to even ask.

    I really wanna eat burgers. Wanna dine in to a luxurious restaurant. At that age, I don’t know anything about Starbucks, or Me’nate Steak House 🥩

    To me, KFC & McD is crazily rich already. And those eating in that restaurant must be millionaires. I was so naive 😅

    I still remember the moment when I followed my sisters to the night market and saw fake Gucci, Prada, Channel, etc that costs just about RM10 👜

    And so I thought the actual price is. I don’t know that the term “fake brand” even exist.

    But when I was on high school, only then I heard that those branded handbags would costs around RM30K to even RM100K. I was shocked to death 💀

    I don’t know why am I writing this. But I know for sure, self-reflection is important.

    Maybe I’m still not a Billionaire yet by now, but when I teach myself to be grateful & to look back to my past, I can’t believe how far I’ve come to this moment 🤩

    To everyone who is still financially struggling right now, please trust your journey. Success is not an overnight issue. It’s a process. And process is always ugly. So be patient OK.😇

    If this story somehow relatable, feel free to share your thoughts on the comment section below.
    And don’t forget to share & save.

    Secrets to a peaceful mind❓
    Join my exclusive FB Group Community
    #NakUbahMinda (link on bio)
    And thanks me later.
    ———
    @cikgumisai_official
    #MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
    #CikguMisai
    #TeamMrMohd

  •  27  9  11 hours ago
  • NUTELLA CHEESE CAKE RARE DI MAMASAB 😱😱😱

Siapa sini suka cheese, chocolate & oreo. 🙋🙋

Di Mamasab ada kek Rare kombinasi ni taw.

Sekali dah ngap susah nak berhenti. 😋😋

1️⃣ layer : oreo crumble rasa crunchy2
2️⃣ layer : cheese + chocolate terbaik
3️⃣ layer : cheese yang gebu tebal berlemak
4️⃣ layer : nutella penuh rasa coklat hazelnut lemak manis

Makan 1 papan kek pun belum tentu cukup. 😂😂

Jom tempah sekarang terus link di bio thank you 😘

#TeamDrWana
#DrWanaMamaSab
#MamaSabWarrior
#MamaSabLovers
#TeamMrMohd
#CikguMisai 
#TahfizCikguMisai 
#AnakDidikCikguMisai
  • NUTELLA CHEESE CAKE RARE DI MAMASAB 😱😱😱

    Siapa sini suka cheese, chocolate & oreo. 🙋🙋

    Di Mamasab ada kek Rare kombinasi ni taw.

    Sekali dah ngap susah nak berhenti. 😋😋

    1️⃣ layer : oreo crumble rasa crunchy2
    2️⃣ layer : cheese + chocolate terbaik
    3️⃣ layer : cheese yang gebu tebal berlemak
    4️⃣ layer : nutella penuh rasa coklat hazelnut lemak manis

    Makan 1 papan kek pun belum tentu cukup. 😂😂

    Jom tempah sekarang terus link di bio thank you 😘

    #TeamDrWana
    #DrWanaMamaSab
    #MamaSabWarrior
    #MamaSabLovers
    #TeamMrMohd
    #CikguMisai
    #TahfizCikguMisai
    #AnakDidikCikguMisai

  •  1  0  5 July, 2020
  • RED VELVET MAMASAB
.
Ade yang takpenah tahu mcm mana rasa red velvet...
.
Meh kita cerita sikit cemana rasa dia
Kek ni ada sikitttt rasa coklat, lembab dan lembut sebab ada sikitttt serbuk koko
.
kurang 70 peratus coklat berbanding kek coklat biasa.
.
Ditambah pula topping NUTELLA, campur lagi lapisan cheese...makan masa sejuk2 baru kuar peti ais....Combination semua tu buat kek ni jadi umph!
.
Boleh pilih juga nak topping cheese ataupon full nutella nak letak AYAT UCAPAN RINGKAS semperna hari istimewa pon onzzz
.
Ehemmm .... Tertelan ayaq liyuq ke tuhhhh? 
😜

Klik link di bio jika berminat 😘

#TeamDrWana
#DrWanaMamaSab
#MamaSabWarrior
#MamaSabLovers
#TeamMrMohd
#CikguMisai 
#TahfizCikguMisai
#AnakDidikCikguMisai
  • RED VELVET MAMASAB
    .
    Ade yang takpenah tahu mcm mana rasa red velvet...
    .
    Meh kita cerita sikit cemana rasa dia
    Kek ni ada sikitttt rasa coklat, lembab dan lembut sebab ada sikitttt serbuk koko
    .
    kurang 70 peratus coklat berbanding kek coklat biasa.
    .
    Ditambah pula topping NUTELLA, campur lagi lapisan cheese...makan masa sejuk2 baru kuar peti ais....Combination semua tu buat kek ni jadi umph!
    .
    Boleh pilih juga nak topping cheese ataupon full nutella nak letak AYAT UCAPAN RINGKAS semperna hari istimewa pon onzzz
    .
    Ehemmm .... Tertelan ayaq liyuq ke tuhhhh?
    😜

    Klik link di bio jika berminat 😘

    #TeamDrWana
    #DrWanaMamaSab
    #MamaSabWarrior
    #MamaSabLovers
    #TeamMrMohd
    #CikguMisai
    #TahfizCikguMisai
    #AnakDidikCikguMisai

  •  1  0  5 July, 2020
  • RED VELVET BY MAMASAB BAKERY🔥🔥
. 
Red Velvet antara kek yang femes & bertahan lama sampai sekarang. 
Mana-mana bakery ada jual tapi apa yang specialnya Red Velvet mamasab Bakery 🌹🤣
.
Keknya yang moist, di topping cream cheese tebal & gebu .
Dah tak pandang kiri kanan dah😉
.
😍Jom sayang2 rugi lah tak rasa... Sedaapp betoii moist ya amatt🤤🤤
.
pm utk order👇
(Link ada di bio) 

Authorised Mamasab Reseller
MW009855

#TeamDrWana
#DrWanaMamaSab
#MamaSabWarrior
#MamaSabLovers
#TeamMrMohd
#CikguMisai 
#TahfizCikguMisai
#AnakDidikCikguMisai
  • RED VELVET BY MAMASAB BAKERY🔥🔥
    .
    Red Velvet antara kek yang femes & bertahan lama sampai sekarang.
    Mana-mana bakery ada jual tapi apa yang specialnya Red Velvet mamasab Bakery 🌹🤣
    .
    Keknya yang moist, di topping cream cheese tebal & gebu .
    Dah tak pandang kiri kanan dah😉
    .
    😍Jom sayang2 rugi lah tak rasa... Sedaapp betoii moist ya amatt🤤🤤
    .
    pm utk order👇
    (Link ada di bio)

    Authorised Mamasab Reseller
    MW009855

    #TeamDrWana
    #DrWanaMamaSab
    #MamaSabWarrior
    #MamaSabLovers
    #TeamMrMohd
    #CikguMisai
    #TahfizCikguMisai
    #AnakDidikCikguMisai

  •  3  0  5 July, 2020
  • PGM a.k.a Pandan Gula Melaka

Antara dessert Mamasab yang Paaalingg Larisss....menjadi rutin harian Team Production siapkan Beratus2 kotak PGM setiap Hari !

Tipulah PGM x menarik hati regular Cust Mamasab .. dah lar Wangiii .. Fluffy Gebu Gebasss .. Manis lite2 jewww.. hijau padang rumput Tenang je mata memandang .. 

Bayangkan je tak aci kan.. Apakata klik link di bawah ni untuk Order .. Cuba sendiri tak rugi pon...!

Anda berminat?  Klik link yg ada dekat bio sy 😇

#TeamDrWana
#DrWanaMamaSab
#MamaSabWarrior
#MamaSabLovers
#TeamMrMohd
#CikguMisai 
#TahfizCikguMisai
  • PGM a.k.a Pandan Gula Melaka

    Antara dessert Mamasab yang Paaalingg Larisss....menjadi rutin harian Team Production siapkan Beratus2 kotak PGM setiap Hari !

    Tipulah PGM x menarik hati regular Cust Mamasab .. dah lar Wangiii .. Fluffy Gebu Gebasss .. Manis lite2 jewww.. hijau padang rumput Tenang je mata memandang ..

    Bayangkan je tak aci kan.. Apakata klik link di bawah ni untuk Order .. Cuba sendiri tak rugi pon...!

    Anda berminat? Klik link yg ada dekat bio sy 😇

    #TeamDrWana
    #DrWanaMamaSab
    #MamaSabWarrior
    #MamaSabLovers
    #TeamMrMohd
    #CikguMisai
    #TahfizCikguMisai

  •  3  0  5 July, 2020
  • .
Mata lalat vs mata lebah 🐝 
It’s just the matter of choice.

Most people choose to complain. Until it becomes to common, that somehow we tend to conform with the majority.

While we are always told to be the minority. Mat Salleh pon ada istilah “Top 1 Percent”, referring to highly successful people.

So, kita nak jadi macam kebanyakan org yg x reti bersyukur ke, atau kita jadi mcm segelintir manusia yg banyak bersyukur❓

Allah pernah janjikan dalam Quran tentang “beruntungnya golongan yg sedikit”

Majority always right❓Mustahil❗️
Dalam sebuah hadis shahih, Nabi pesan “Daripada 1000 umat Adam, hanya 1 yg ke syurga”

There you go. The ratio from our Prophet himself. Jom jaga hati. Supaya kita jadi org yg benar2 reti bersyukur. Bukan setakat pandai sebut Alhamdulillah, tapi realitinya complain pagi petang siang malam.

Syukur vs complain.
Syurga vs neraka.

Life is a choice.
So be wise.
—
Secrets to a peaceful mind❓
Join my exclusive FB Group Community
#NakUbahMinda (link on bio)
And thanks me later.
———
@cikgumisai_official 
#CikguMisaiPositivePill
#MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
#CikguMisai 
#TeamMrMohd
  • .
    Mata lalat vs mata lebah 🐝
    It’s just the matter of choice.

    Most people choose to complain. Until it becomes to common, that somehow we tend to conform with the majority.

    While we are always told to be the minority. Mat Salleh pon ada istilah “Top 1 Percent”, referring to highly successful people.

    So, kita nak jadi macam kebanyakan org yg x reti bersyukur ke, atau kita jadi mcm segelintir manusia yg banyak bersyukur❓

    Allah pernah janjikan dalam Quran tentang “beruntungnya golongan yg sedikit”

    Majority always right❓Mustahil❗️
    Dalam sebuah hadis shahih, Nabi pesan “Daripada 1000 umat Adam, hanya 1 yg ke syurga”

    There you go. The ratio from our Prophet himself. Jom jaga hati. Supaya kita jadi org yg benar2 reti bersyukur. Bukan setakat pandai sebut Alhamdulillah, tapi realitinya complain pagi petang siang malam.

    Syukur vs complain.
    Syurga vs neraka.

    Life is a choice.
    So be wise.

    Secrets to a peaceful mind❓
    Join my exclusive FB Group Community
    #NakUbahMinda (link on bio)
    And thanks me later.
    ———
    @cikgumisai_official
    #CikguMisaiPositivePill
    #MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
    #CikguMisai
    #TeamMrMohd

  •  21  8  5 July, 2020
  • Good morning🤗.
Let's spend today to the fullest; with lots of love, joy & happiness🥰.

________

NUTELLA CHEESE CAKE RARE DI MAMASAB 😱😱😱

Siapa sini suka cheese, chocolate & oreo. 🙋🙋.

Di Mamasab ada kek Rare kombinasi ni taw.

Sekali dah ngap susah nak berhenti. 😋😋.

1️⃣ layer : oreo crumble rasa crunchy2.
2️⃣ layer : cheese + chocolate terbaik.
3️⃣ layer : cheese yang gebu tebal berlemak.
4️⃣ layer : nutella penuh rasa coklat hazelnut lemak manis.
.
Makan 1 papan kek pun belum tentu cukup. 😂😂.
.
Jom tempah sekarang.
http://bit.ly/2IVhVF1.
.
Authorised Mamasab Reseller.
MW009855.
.
#TeamDrWana
#DrWanaMamaSab
#MamaSabWarrior
#MamaSabLovers
#TeamMrMohd
#CikguMisai 
#TahfizCikguMisai
#AnakDidikCikguMisai
  • Good morning🤗.
    Let's spend today to the fullest; with lots of love, joy & happiness🥰.

    ________

    NUTELLA CHEESE CAKE RARE DI MAMASAB 😱😱😱

    Siapa sini suka cheese, chocolate & oreo. 🙋🙋.

    Di Mamasab ada kek Rare kombinasi ni taw.

    Sekali dah ngap susah nak berhenti. 😋😋.

    1️⃣ layer : oreo crumble rasa crunchy2.
    2️⃣ layer : cheese + chocolate terbaik.
    3️⃣ layer : cheese yang gebu tebal berlemak.
    4️⃣ layer : nutella penuh rasa coklat hazelnut lemak manis.
    .
    Makan 1 papan kek pun belum tentu cukup. 😂😂.
    .
    Jom tempah sekarang.
    http://bit.ly/2IVhVF1.
    .
    Authorised Mamasab Reseller.
    MW009855.
    .
    #TeamDrWana
    #DrWanaMamaSab
    #MamaSabWarrior
    #MamaSabLovers
    #TeamMrMohd
    #CikguMisai
    #TahfizCikguMisai
    #AnakDidikCikguMisai

  •  4  0  5 July, 2020
  • CORNFLAKES COOKIES MAMASAB😍😘
.
Diperbuat dengan PURE BUTTER digaul dengan KELLOGS CORNFLAKES yg berkualiti tinggi dan dibakar hingga rangup x terkata..😍
.
Ni bukan cornflakes murah timbang2 kilo tu tauu...kita pakai bahan2 premium sahaja untuk jaga kualiti cookies MAMASAB BAKERY!😋😋😋
.
Peminat premium cookies CONFIRM takkan lepaskan peluang rasa biskut FAVOURITE RAMAI SEPANJANG ZAMAN NI🙋‍♀🙋‍♀🙋‍♀
.
Tak perlu tunggu raya, sekarang pun uoll boleh makan!🥰🥰🥰
.
Nak order boleh klik link (di bio ☺️)
.
#TeamDrWana
#DrWanaMamaSab
#MamaSabWarrior
#MamaSabLovers
#TeamMrMohd
#CikguMisai 
#TahfizCikguMisai
#AnakDidikCikguMisai
#mamasablovers #mamasabbakery #mamasabwarrior #mamasabrinabakery  #cornflakescrunchy
  • CORNFLAKES COOKIES MAMASAB😍😘
    .
    Diperbuat dengan PURE BUTTER digaul dengan KELLOGS CORNFLAKES yg berkualiti tinggi dan dibakar hingga rangup x terkata..😍
    .
    Ni bukan cornflakes murah timbang2 kilo tu tauu...kita pakai bahan2 premium sahaja untuk jaga kualiti cookies MAMASAB BAKERY!😋😋😋
    .
    Peminat premium cookies CONFIRM takkan lepaskan peluang rasa biskut FAVOURITE RAMAI SEPANJANG ZAMAN NI🙋‍♀🙋‍♀🙋‍♀
    .
    Tak perlu tunggu raya, sekarang pun uoll boleh makan!🥰🥰🥰
    .
    Nak order boleh klik link (di bio ☺️)
    .
    #TeamDrWana
    #DrWanaMamaSab
    #MamaSabWarrior
    #MamaSabLovers
    #TeamMrMohd
    #CikguMisai
    #TahfizCikguMisai
    #AnakDidikCikguMisai
    #mamasablovers #mamasabbakery #mamasabwarrior #mamasabrinabakery #cornflakescrunchy

  •  2  0  4 July, 2020
  • Pandan gula melaka🌹
.
Kek traditional yang dimodenkan dengan bahan-bahan premium antaranya Pati Pandan Original dan Butter Cream Import. Dua bahan rahsia ini diblendkan sangat teliti membuatkan rasa kek Pandan Gula Melaka ini lebih meletop dan lebih meresap.
.
Toppingnya pula direnjiskan dengan air gula melaka yang dimasak sendiri dari dapur Mamasab dan ditaburkan dengan “Hawaiian” coconut untuk melengkapi lagi citarasa traditional Kek Pandan Gula Melaka..🌱
.
Berminat boleh whatsapp ye (ada di bio 😇)

#TeamDrWana
#DrWanaMamaSab
#MamaSabWarrior
#MamaSabLovers
#TeamMrMohd
#CikguMisai 
#TahfizCikguMisai
  • Pandan gula melaka🌹
    .
    Kek traditional yang dimodenkan dengan bahan-bahan premium antaranya Pati Pandan Original dan Butter Cream Import. Dua bahan rahsia ini diblendkan sangat teliti membuatkan rasa kek Pandan Gula Melaka ini lebih meletop dan lebih meresap.
    .
    Toppingnya pula direnjiskan dengan air gula melaka yang dimasak sendiri dari dapur Mamasab dan ditaburkan dengan “Hawaiian” coconut untuk melengkapi lagi citarasa traditional Kek Pandan Gula Melaka..🌱
    .
    Berminat boleh whatsapp ye (ada di bio 😇)

    #TeamDrWana
    #DrWanaMamaSab
    #MamaSabWarrior
    #MamaSabLovers
    #TeamMrMohd
    #CikguMisai
    #TahfizCikguMisai

  •  5  0  4 July, 2020
  • .
THAT THING YG AKAN BUNUH KEJAYAAN YOU🔪

Kemaen dasyat tajuk dia🤪
But it’s true. If you’re still living with this thing, you won’t go anywhere.

And that is #PROCRASTINATION 
Tu bahasa omputeh. Senang citer, sikap suka bertangguh. Under this notion, #perfectionism also counts.

You perasan tak, kadang2 you bukannya xnk buat sesuatu kerja tu. Tapi you macam nk tunggu sempurna.

To be frank, #CikguMisai pon camtu. And I suffer a great loss from this attitude. Nak tunggu “that perfect time” barulah nak take action kononnya😅

Please please please lupakan.
Ambik perangai buruk ni, buang jauh2 ke loji pembuangan sampah.

Walaupun nampak macam bagus. Ye lah, acah2 nak perfect kan. Padahal. Pembunuh kejayaan ni. 

While you’re waiting things to be perfect, you’re already losing some golden opportunities in between.

And realitinya, mana ada benda sempurna. You je yg rasa macamtu. Allow me to repeat my mantra:

NOBODY IS PERFECT.
COZ PERFECTION ONLY BELONGS TO GOD!

That’s the jampi yg #CikguMisai akan baca everytime ada biawak dalam otak yg cakap “nantilah. Now macam x perfect” Sbb biasanya akan end up tak buat apa2.

Just my 2 cents.
Tell me what you think.
Don’t forget to spread the message by sharing & saving this post, supaya kita dpt selamatkan ramai org drpd perangkap minda ni.
—
Secrets to a peaceful mind❓
Join my exclusive FB Group Community
#NakUbahMinda (link on bio)
And thanks me later.

———
@cikgumisai_official 
#MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
#CikguMisai 
#TeamMrMohd
  • .
    THAT THING YG AKAN BUNUH KEJAYAAN YOU🔪

    Kemaen dasyat tajuk dia🤪
    But it’s true. If you’re still living with this thing, you won’t go anywhere.

    And that is #PROCRASTINATION
    Tu bahasa omputeh. Senang citer, sikap suka bertangguh. Under this notion, #perfectionism also counts.

    You perasan tak, kadang2 you bukannya xnk buat sesuatu kerja tu. Tapi you macam nk tunggu sempurna.

    To be frank, #CikguMisai pon camtu. And I suffer a great loss from this attitude. Nak tunggu “that perfect time” barulah nak take action kononnya😅

    Please please please lupakan.
    Ambik perangai buruk ni, buang jauh2 ke loji pembuangan sampah.

    Walaupun nampak macam bagus. Ye lah, acah2 nak perfect kan. Padahal. Pembunuh kejayaan ni.

    While you’re waiting things to be perfect, you’re already losing some golden opportunities in between.

    And realitinya, mana ada benda sempurna. You je yg rasa macamtu. Allow me to repeat my mantra:

    NOBODY IS PERFECT.
    COZ PERFECTION ONLY BELONGS TO GOD!

    That’s the jampi yg #CikguMisai akan baca everytime ada biawak dalam otak yg cakap “nantilah. Now macam x perfect” Sbb biasanya akan end up tak buat apa2.

    Just my 2 cents.
    Tell me what you think.
    Don’t forget to spread the message by sharing & saving this post, supaya kita dpt selamatkan ramai org drpd perangkap minda ni.

    Secrets to a peaceful mind❓
    Join my exclusive FB Group Community
    #NakUbahMinda (link on bio)
    And thanks me later.

    ———
    @cikgumisai_official
    #MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
    #CikguMisai
    #TeamMrMohd

  •  28  15  4 July, 2020
  • DFCC NO CHEESE BY MAMASAB BAKERY😍😍😍
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
‼️READY STOCK ‼️

“Kita mmg tak main topping cair2, nipis2 & sejemput2.
Kalau nak bagi biar paduuu tu yg org order seminggu 3 kali tuu.”
sape yg suka 100% chocolate, confirm suka giler dengan DFCC NO CHEESE ni tau 😋..
.
Siapa yang addicted dengan coklat memang akan puas hati dengan kesedapan dan kemontokan kek coklat dfcc nie.. Cair dimulut..lekat dihati ❤❤❤ habaq hang...
Sedap sangat ke? Haaaa..nak tau sedap ke tak..try sekali pasti nak lagi dah tentu dekat The famous bakery in town..Sabrina Bakery 😊😊😊
DFCC NO CHEESE:
Bunga-bunga cinta mekar di atasnya 🌹🌹
.
Dfcc no Cheese adalah antara kek yang memenuhi working table team 5-10kali setiap hari tauu
💪💪💪💪
.

Kalau berminat klik link dekat bio! 😘

#TeamDrWana
#DrWanaMamaSab
#MamaSabWarrior
#MamaSabLovers
#TeamMrMohd
#CikguMisai 
#TahfizCikguMisai
#AnakDidikCikguMisai
  • DFCC NO CHEESE BY MAMASAB BAKERY😍😍😍
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ‼️READY STOCK ‼️

    “Kita mmg tak main topping cair2, nipis2 & sejemput2.
    Kalau nak bagi biar paduuu tu yg org order seminggu 3 kali tuu.”
    sape yg suka 100% chocolate, confirm suka giler dengan DFCC NO CHEESE ni tau 😋..
    .
    Siapa yang addicted dengan coklat memang akan puas hati dengan kesedapan dan kemontokan kek coklat dfcc nie.. Cair dimulut..lekat dihati ❤❤❤ habaq hang...
    Sedap sangat ke? Haaaa..nak tau sedap ke tak..try sekali pasti nak lagi dah tentu dekat The famous bakery in town..Sabrina Bakery 😊😊😊
    DFCC NO CHEESE:
    Bunga-bunga cinta mekar di atasnya 🌹🌹
    .
    Dfcc no Cheese adalah antara kek yang memenuhi working table team 5-10kali setiap hari tauu
    💪💪💪💪
    .

    Kalau berminat klik link dekat bio! 😘

    #TeamDrWana
    #DrWanaMamaSab
    #MamaSabWarrior
    #MamaSabLovers
    #TeamMrMohd
    #CikguMisai
    #TahfizCikguMisai
    #AnakDidikCikguMisai

  •  4  0  3 July, 2020

Top #teammrmohd Posts

  • Bawal ni senang sangat nak bentuk...
letak2 terus jadi... tak berdengung... susah nak renyuk... corak2 yang ade pun exclusive design by AsLegacy...p
.
Tudung bawal Aslegacy
.
🌸 Material: Satin Amelia
🌸 Bidang: 45”
🌸Jahitan: Baby Seam
🌸 Senang dibentuk, tak mudah renyuk, satin sejuk yakmat .
Sehelai RM69.90 tapiii kalau nak super jimat, u alls harus grab 2 helai skaligus jadi sehelai RM50 je.
😘
.
Stok limited sangat2 tau‼️
So, you alls yang nak grab tu lets PM lin pantas2 di klik je link wasap di ruangan bio 😘
#bawalaslegacy #bawalcantik #bawalexclusive #aslegacy #tudungaslegacy #teammrmohamad #aslegacyputrajaya #aslegacycyberjaya #aslegacybangi #aslegacydengkil #aslegacymalaysia #teammrmohd #datinshahidahdherbs  #alifsyukriterlajaklaris #datoalifsyukri #teamsislin #teamevo
  • Bawal ni senang sangat nak bentuk...
    letak2 terus jadi... tak berdengung... susah nak renyuk... corak2 yang ade pun exclusive design by AsLegacy...p
    .
    Tudung bawal Aslegacy
    .
    🌸 Material: Satin Amelia
    🌸 Bidang: 45”
    🌸Jahitan: Baby Seam
    🌸 Senang dibentuk, tak mudah renyuk, satin sejuk yakmat .
    Sehelai RM69.90 tapiii kalau nak super jimat, u alls harus grab 2 helai skaligus jadi sehelai RM50 je.
    😘
    .
    Stok limited sangat2 tau‼️
    So, you alls yang nak grab tu lets PM lin pantas2 di klik je link wasap di ruangan bio 😘
    #bawalaslegacy #bawalcantik #bawalexclusive #aslegacy #tudungaslegacy #teammrmohamad #aslegacyputrajaya #aslegacycyberjaya #aslegacybangi #aslegacydengkil #aslegacymalaysia #teammrmohd #datinshahidahdherbs #alifsyukriterlajaklaris #datoalifsyukri #teamsislin #teamevo

  •  302  7  25 September, 2019
  • .
Happy Birtday to me 🥳
Jap.
Pernah ke #CikguMisai sambut Birthday❓
Tak pernah kot.
—
Haha.
Saya pon tak perasan.
Kalau Takde orang wish, Aku pon lupa dah.
Jadual terlalu padat.
I’m too busy.
Lupa dah 😅
Hmm nak sambut macam mana ye?
—
OK fine.
Macam ni.
Sebelum ni kan saya sibuk mencari Manager bergaji RM8,350 kan❓
Sempena Ulangtahun Hari Lahir #CikguMisai saya nak buat kenaikan payment lah 😆
Kasi up bayaran untuk you alls.
Siapa nak payment RM9,000+ sila datang temuduga kat office saya Isnin ni.
Plaza Kelana Jaya, 8pm ye.
Tak lama tau.
Sempena Birthday saya je kot. 🎂 
Siapa nak dibayar RM9,000+ sebagai Part Time Manager saya, kindly RSVP your attendance before 2pm tomorrow.
Tqvm 💐
Btw, Happy Birthday to me.
So, siapa nak bagi hadiah❓
Meh cepat.
#CikguMisai terima dengan hati yg terbuka.
———
@mrmohamad_prodigy
#MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
#CikguMisai
#RajaStokis
#TeamMrMohd
www.mrmohamad.com
  • .
    Happy Birtday to me 🥳
    Jap.
    Pernah ke #CikguMisai sambut Birthday❓
    Tak pernah kot.

    Haha.
    Saya pon tak perasan.
    Kalau Takde orang wish, Aku pon lupa dah.
    Jadual terlalu padat.
    I’m too busy.
    Lupa dah 😅
    Hmm nak sambut macam mana ye?

    OK fine.
    Macam ni.
    Sebelum ni kan saya sibuk mencari Manager bergaji RM8,350 kan❓
    Sempena Ulangtahun Hari Lahir #CikguMisai saya nak buat kenaikan payment lah 😆
    Kasi up bayaran untuk you alls.
    Siapa nak payment RM9,000+ sila datang temuduga kat office saya Isnin ni.
    Plaza Kelana Jaya, 8pm ye.
    Tak lama tau.
    Sempena Birthday saya je kot. 🎂
    Siapa nak dibayar RM9,000+ sebagai Part Time Manager saya, kindly RSVP your attendance before 2pm tomorrow.
    Tqvm 💐
    Btw, Happy Birthday to me.
    So, siapa nak bagi hadiah❓
    Meh cepat.
    #CikguMisai terima dengan hati yg terbuka.
    ———
    @mrmohamad_prodigy
    #MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
    #CikguMisai
    #RajaStokis
    #TeamMrMohd
    www.mrmohamad.com

  •  102  28  6 October, 2019
  • .
3 LANGKAH MEMBINA PERSONAL BRANDING CARA SAYA.

I believe, there are lots of people out there who will be preaching about this topic. Saya juga percaya, ramai yg sekadar cakap, tanpa betul2 praktis ilmu ni dlm bisnes mereka.

Before I proceed with the tips, allow me to give a brief explanation on this matter.

Takyah nak serabut otak sangat. Dalam bahasa mudah fahamnya, Personal Branding tu kau. Kau tu siapa? Watak apa yg kau bawa? Apa yg kau nak orang ingat pasal kau. 
Lain machiam pendefinisian kali ni 🤣
Sorry ye Dek Non. Kalau bahasa formal macam perhimpunan sekolah rendah, tu bukan #CikguMisai namanya.

Now, my 3 Tips:

#1 Be Yourself. Takyah nak jadi sesumpah. Kejap hijau kejap biru. Jadi diri sendiri je. Xde apa2 yg perlu diubah. The more you’re accepting yourself, the higher your confidence would be, and the higher the social acceptance would be.

Kalau you sendiri pon x dpt nak sayangi diri sendiri, jgn haraplah org lain akan sayang you.

#2 Be vibrant & be bold. Don’t let conformity consumes you. Jadilah yg lain drpd yg lain. Born to be extra gitteww.

You kena faham tujuan utama membina #PersonalBranding adalah supaya org ingat kat diri you. Tapi kalau dah semua sama je, macam mana org nak ingat. Betul tak❓
So, be different.
.
#3 Jaga pemikiran, percakapan & pemakaian. And be consistent. Jangan jadi lalang. Kejap sokong A. Kejap sokong B.

Have a firm stand and speak your ideas. Let yourself be the brand.
Contohnya kalau kau suka kucing, teruskan bercakap pasal kucing. Supaya org dapat associate your personal branding with cats. 
Tu contoh je. Boleh je nak minat ikan ke, katak ke. Suka hati koranglah🤣

And ada terlalu banyak strategi rahsia yg sangat penting dalam membina Personal Branding yg kukuh. And I could talk about this topic for 9 days straight 🤣

Nak tau lebih lanjut❓
Kenalah berguru. Nanti saya bebel pasal Personal Branding ni from A to Z.

Knowledge is Power.
Hence, it’s not cheap.
—
Secrets to a peaceful mind❓
Join my exclusive FB Group Community
#NakUbahMinda (link on bio)
And thanks me later.

———
@cikgumisai_official 
#MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
#CikguMisai 
#TeamMrMohd
  • .
    3 LANGKAH MEMBINA PERSONAL BRANDING CARA SAYA.

    I believe, there are lots of people out there who will be preaching about this topic. Saya juga percaya, ramai yg sekadar cakap, tanpa betul2 praktis ilmu ni dlm bisnes mereka.

    Before I proceed with the tips, allow me to give a brief explanation on this matter.

    Takyah nak serabut otak sangat. Dalam bahasa mudah fahamnya, Personal Branding tu kau. Kau tu siapa? Watak apa yg kau bawa? Apa yg kau nak orang ingat pasal kau.
    Lain machiam pendefinisian kali ni 🤣
    Sorry ye Dek Non. Kalau bahasa formal macam perhimpunan sekolah rendah, tu bukan #CikguMisai namanya.

    Now, my 3 Tips:

    #1 Be Yourself. Takyah nak jadi sesumpah. Kejap hijau kejap biru. Jadi diri sendiri je. Xde apa2 yg perlu diubah. The more you’re accepting yourself, the higher your confidence would be, and the higher the social acceptance would be.

    Kalau you sendiri pon x dpt nak sayangi diri sendiri, jgn haraplah org lain akan sayang you.

    #2 Be vibrant & be bold. Don’t let conformity consumes you. Jadilah yg lain drpd yg lain. Born to be extra gitteww.

    You kena faham tujuan utama membina #PersonalBranding adalah supaya org ingat kat diri you. Tapi kalau dah semua sama je, macam mana org nak ingat. Betul tak❓
    So, be different.
    .
    #3 Jaga pemikiran, percakapan & pemakaian. And be consistent. Jangan jadi lalang. Kejap sokong A. Kejap sokong B.

    Have a firm stand and speak your ideas. Let yourself be the brand.
    Contohnya kalau kau suka kucing, teruskan bercakap pasal kucing. Supaya org dapat associate your personal branding with cats.
    Tu contoh je. Boleh je nak minat ikan ke, katak ke. Suka hati koranglah🤣

    And ada terlalu banyak strategi rahsia yg sangat penting dalam membina Personal Branding yg kukuh. And I could talk about this topic for 9 days straight 🤣

    Nak tau lebih lanjut❓
    Kenalah berguru. Nanti saya bebel pasal Personal Branding ni from A to Z.

    Knowledge is Power.
    Hence, it’s not cheap.

    Secrets to a peaceful mind❓
    Join my exclusive FB Group Community
    #NakUbahMinda (link on bio)
    And thanks me later.

    ———
    @cikgumisai_official
    #MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
    #CikguMisai
    #TeamMrMohd

  •  51  10  29 June, 2020
  • .
Mata lalat vs mata lebah 🐝 
It’s just the matter of choice.

Most people choose to complain. Until it becomes to common, that somehow we tend to conform with the majority.

While we are always told to be the minority. Mat Salleh pon ada istilah “Top 1 Percent”, referring to highly successful people.

So, kita nak jadi macam kebanyakan org yg x reti bersyukur ke, atau kita jadi mcm segelintir manusia yg banyak bersyukur❓

Allah pernah janjikan dalam Quran tentang “beruntungnya golongan yg sedikit”

Majority always right❓Mustahil❗️
Dalam sebuah hadis shahih, Nabi pesan “Daripada 1000 umat Adam, hanya 1 yg ke syurga”

There you go. The ratio from our Prophet himself. Jom jaga hati. Supaya kita jadi org yg benar2 reti bersyukur. Bukan setakat pandai sebut Alhamdulillah, tapi realitinya complain pagi petang siang malam.

Syukur vs complain.
Syurga vs neraka.

Life is a choice.
So be wise.
—
Secrets to a peaceful mind❓
Join my exclusive FB Group Community
#NakUbahMinda (link on bio)
And thanks me later.
———
@cikgumisai_official 
#CikguMisaiPositivePill
#MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
#CikguMisai 
#TeamMrMohd
  • .
    Mata lalat vs mata lebah 🐝
    It’s just the matter of choice.

    Most people choose to complain. Until it becomes to common, that somehow we tend to conform with the majority.

    While we are always told to be the minority. Mat Salleh pon ada istilah “Top 1 Percent”, referring to highly successful people.

    So, kita nak jadi macam kebanyakan org yg x reti bersyukur ke, atau kita jadi mcm segelintir manusia yg banyak bersyukur❓

    Allah pernah janjikan dalam Quran tentang “beruntungnya golongan yg sedikit”

    Majority always right❓Mustahil❗️
    Dalam sebuah hadis shahih, Nabi pesan “Daripada 1000 umat Adam, hanya 1 yg ke syurga”

    There you go. The ratio from our Prophet himself. Jom jaga hati. Supaya kita jadi org yg benar2 reti bersyukur. Bukan setakat pandai sebut Alhamdulillah, tapi realitinya complain pagi petang siang malam.

    Syukur vs complain.
    Syurga vs neraka.

    Life is a choice.
    So be wise.

    Secrets to a peaceful mind❓
    Join my exclusive FB Group Community
    #NakUbahMinda (link on bio)
    And thanks me later.
    ———
    @cikgumisai_official
    #CikguMisaiPositivePill
    #MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
    #CikguMisai
    #TeamMrMohd

  •  21  8  5 July, 2020
  • .
THAT THING YG AKAN BUNUH KEJAYAAN YOU🔪

Kemaen dasyat tajuk dia🤪
But it’s true. If you’re still living with this thing, you won’t go anywhere.

And that is #PROCRASTINATION 
Tu bahasa omputeh. Senang citer, sikap suka bertangguh. Under this notion, #perfectionism also counts.

You perasan tak, kadang2 you bukannya xnk buat sesuatu kerja tu. Tapi you macam nk tunggu sempurna.

To be frank, #CikguMisai pon camtu. And I suffer a great loss from this attitude. Nak tunggu “that perfect time” barulah nak take action kononnya😅

Please please please lupakan.
Ambik perangai buruk ni, buang jauh2 ke loji pembuangan sampah.

Walaupun nampak macam bagus. Ye lah, acah2 nak perfect kan. Padahal. Pembunuh kejayaan ni. 

While you’re waiting things to be perfect, you’re already losing some golden opportunities in between.

And realitinya, mana ada benda sempurna. You je yg rasa macamtu. Allow me to repeat my mantra:

NOBODY IS PERFECT.
COZ PERFECTION ONLY BELONGS TO GOD!

That’s the jampi yg #CikguMisai akan baca everytime ada biawak dalam otak yg cakap “nantilah. Now macam x perfect” Sbb biasanya akan end up tak buat apa2.

Just my 2 cents.
Tell me what you think.
Don’t forget to spread the message by sharing & saving this post, supaya kita dpt selamatkan ramai org drpd perangkap minda ni.
—
Secrets to a peaceful mind❓
Join my exclusive FB Group Community
#NakUbahMinda (link on bio)
And thanks me later.

———
@cikgumisai_official 
#MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
#CikguMisai 
#TeamMrMohd
  • .
    THAT THING YG AKAN BUNUH KEJAYAAN YOU🔪

    Kemaen dasyat tajuk dia🤪
    But it’s true. If you’re still living with this thing, you won’t go anywhere.

    And that is #PROCRASTINATION
    Tu bahasa omputeh. Senang citer, sikap suka bertangguh. Under this notion, #perfectionism also counts.

    You perasan tak, kadang2 you bukannya xnk buat sesuatu kerja tu. Tapi you macam nk tunggu sempurna.

    To be frank, #CikguMisai pon camtu. And I suffer a great loss from this attitude. Nak tunggu “that perfect time” barulah nak take action kononnya😅

    Please please please lupakan.
    Ambik perangai buruk ni, buang jauh2 ke loji pembuangan sampah.

    Walaupun nampak macam bagus. Ye lah, acah2 nak perfect kan. Padahal. Pembunuh kejayaan ni.

    While you’re waiting things to be perfect, you’re already losing some golden opportunities in between.

    And realitinya, mana ada benda sempurna. You je yg rasa macamtu. Allow me to repeat my mantra:

    NOBODY IS PERFECT.
    COZ PERFECTION ONLY BELONGS TO GOD!

    That’s the jampi yg #CikguMisai akan baca everytime ada biawak dalam otak yg cakap “nantilah. Now macam x perfect” Sbb biasanya akan end up tak buat apa2.

    Just my 2 cents.
    Tell me what you think.
    Don’t forget to spread the message by sharing & saving this post, supaya kita dpt selamatkan ramai org drpd perangkap minda ni.

    Secrets to a peaceful mind❓
    Join my exclusive FB Group Community
    #NakUbahMinda (link on bio)
    And thanks me later.

    ———
    @cikgumisai_official
    #MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
    #CikguMisai
    #TeamMrMohd

  •  28  15  4 July, 2020
  • .
STEP UP YOUR GAME❗️
Next level,
From Spire to Titan.
In syaa Allah, soon.
Amiin.
—
Mentorship is not about tuition fee.
It’s about the price of your mistakes.
And the worth of your rise up.
Getting clarity and conviction.
To get certainty in decision.
So that you don’t waste time, money and energy making more mistakes.
—
I live my purpose.
I fire my passion.
I’m certain of my #BigWhy
But mine is even bigger than that.
It’s called #GiantWhy 😆
While most people are focusing on personal achievements on materialistic things, my goal is totally not self-centred.
—
I’m selfless.
My mom doesn’t own me.
My wife doesn’t own me.
My family doesn’t own me.
Coz myself belongs to my nation.
I’m the pearl of my religion.
Diamond polishing in the making.
Stay tuned for more.
—
Are you ready for 2020❓
Wait and see for our next transformation of @almadar_tahfiz 
Towards the new horizon of huffaz education.
This is totally not your typical tahfiz school.
We are setting up a splendid paragon in education industry.
Wait for the magic to happen. ———
@cikgumisai_official 
#MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
#CikguMisai
#RajaStokis
#TeamMrMohd
www.mrmohamad.com
www.almadartahfiz.com
  • .
    STEP UP YOUR GAME❗️
    Next level,
    From Spire to Titan.
    In syaa Allah, soon.
    Amiin.

    Mentorship is not about tuition fee.
    It’s about the price of your mistakes.
    And the worth of your rise up.
    Getting clarity and conviction.
    To get certainty in decision.
    So that you don’t waste time, money and energy making more mistakes.

    I live my purpose.
    I fire my passion.
    I’m certain of my #BigWhy
    But mine is even bigger than that.
    It’s called #GiantWhy 😆
    While most people are focusing on personal achievements on materialistic things, my goal is totally not self-centred.

    I’m selfless.
    My mom doesn’t own me.
    My wife doesn’t own me.
    My family doesn’t own me.
    Coz myself belongs to my nation.
    I’m the pearl of my religion.
    Diamond polishing in the making.
    Stay tuned for more.

    Are you ready for 2020❓
    Wait and see for our next transformation of @almadar_tahfiz
    Towards the new horizon of huffaz education.
    This is totally not your typical tahfiz school.
    We are setting up a splendid paragon in education industry.
    Wait for the magic to happen. ———
    @cikgumisai_official
    #MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
    #CikguMisai
    #RajaStokis
    #TeamMrMohd
    www.mrmohamad.com
    www.almadartahfiz.com

  •  104  20  27 January, 2020
  • .
When you’re just a nobody tapi meeting dgn YB 😅

Alkisahnya, kita ni usahawan BBNU je, tapi terjebak dapat invitation utk membincangkan isu2 Wadah Parlimen Keusahawanan di Malaysia.

I feel proud for this hardworking people who are moving an NGO without backdoor agendas.

Me into politics❓
Memang tak lah weh 😂
But to stand here on behalf of entrepreneurs, now that’s something to be brought on the table.

Haa. #CikguMisai ni ayahanda usahawanlah lebih kurang. Gitteww. 
There are lots of good news to all entrepreneurs out there. Stay tuned.

Nantilah saya umumkan secara rasmi drpd perkara berbangkit dalam mesyuarat pada kali ini.

Che wah. Kemaen sekarang.

Masalahnya, perangai tu xleh blah. Orang tgh meeting, #CikguMisai melaram selfie. Hihi. Ampun YB🤭.
—
Secrets to a peaceful mind❓
Join my exclusive FB Group Community
#NakUbahMinda (link on bio)
And thanks me later.
———
@cikgumisai_official 
#MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
#CikguMisai 
#TeamMrMohd
  • .
    When you’re just a nobody tapi meeting dgn YB 😅

    Alkisahnya, kita ni usahawan BBNU je, tapi terjebak dapat invitation utk membincangkan isu2 Wadah Parlimen Keusahawanan di Malaysia.

    I feel proud for this hardworking people who are moving an NGO without backdoor agendas.

    Me into politics❓
    Memang tak lah weh 😂
    But to stand here on behalf of entrepreneurs, now that’s something to be brought on the table.

    Haa. #CikguMisai ni ayahanda usahawanlah lebih kurang. Gitteww.
    There are lots of good news to all entrepreneurs out there. Stay tuned.

    Nantilah saya umumkan secara rasmi drpd perkara berbangkit dalam mesyuarat pada kali ini.

    Che wah. Kemaen sekarang.

    Masalahnya, perangai tu xleh blah. Orang tgh meeting, #CikguMisai melaram selfie. Hihi. Ampun YB🤭.

    Secrets to a peaceful mind❓
    Join my exclusive FB Group Community
    #NakUbahMinda (link on bio)
    And thanks me later.
    ———
    @cikgumisai_official
    #MohamadAndHisTalks👨🏻‍🎓👨🏻‍💼👨🏻‍⚖️
    #CikguMisai
    #TeamMrMohd

  •  27  3  26 June, 2020