#tazkirahmalamjumaat Instagram Photos & Videos

tazkirahmalamjumaat - 10.5k posts

Hashtag Popularity

4.8
average comments
1.1k
average likes

Latest #tazkirahmalamjumaat Posts

  • Biasakan diri supaya sentiasa mendoakan yang baik-baik apabila nampak seseorang dalam kesusahan, diberi ujian, berniaga, meminta sumbangan, tidak sihat dan sebagainya kerana apa yang kita doakan kepada orang lain pasti akan didoakan kembali oleh malaikat kepada kita.

Doa kita belum tentu dimakbulkan tapi doa malaikat untuk kita InsyaAllah akan dimakbulkan oleh Allah SWT.

Semoga bermanfaat untuk semua. ❤️
.
.
.
JazakAllahKhair 
🎥 : @cocombee 
.
.
#jommuhasabahdiri #jomselawat #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #subhanallah #ustazwadiannuar #ustazebitlew  #ustazhananattaki #ustazdon  #ustazazharidrus #ustazabdulsomad #Allah #shopee #dakwahsentap #dakwahislam #ceramahpendek #ustadihidayat #ustadhananattaki  #ustazebitlew  #cintanabi #sunnah #amalan #Islam #alquran #cintaalquran #amalansunnah #amalanhebat #amalanharian #doamustajab
  • Biasakan diri supaya sentiasa mendoakan yang baik-baik apabila nampak seseorang dalam kesusahan, diberi ujian, berniaga, meminta sumbangan, tidak sihat dan sebagainya kerana apa yang kita doakan kepada orang lain pasti akan didoakan kembali oleh malaikat kepada kita.

    Doa kita belum tentu dimakbulkan tapi doa malaikat untuk kita InsyaAllah akan dimakbulkan oleh Allah SWT.

    Semoga bermanfaat untuk semua. ❤️
    .
    .
    .
    JazakAllahKhair
    🎥 : @cocombee
    .
    .
    #jommuhasabahdiri #jomselawat #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #subhanallah #ustazwadiannuar #ustazebitlew #ustazhananattaki #ustazdon #ustazazharidrus #ustazabdulsomad #Allah #shopee #dakwahsentap #dakwahislam #ceramahpendek #ustadihidayat #ustadhananattaki #ustazebitlew #cintanabi #sunnah #amalan #Islam #alquran #cintaalquran #amalansunnah #amalanhebat #amalanharian #doamustajab

  •  335  4  10 August, 2020
  • ❤
Orang yang hebat itu dia meluangkan masanya untuk membaca Al-Quran.
.
Biasa kita dengar "bacalah Al-Quran pada waktu lapangmu".
.
Mudah-mudahan kita sentiasa dalam kalangan mereka yang sentiasa memghidupkan harinya dengan Al-Quran.
.
.
Berminat dengan Al-Quran Eksklusif Wanita? Boleh terus DM, komen atau klik je link dekat bio kayhhh 😉
.
.
#QuranHumaira 
#SentiasaBersama 
#tazkirahmalamjumaat 
#ustazahasmaharun 
#ahlulquran
#pencintaquran

  • Orang yang hebat itu dia meluangkan masanya untuk membaca Al-Quran.
    .
    Biasa kita dengar "bacalah Al-Quran pada waktu lapangmu".
    .
    Mudah-mudahan kita sentiasa dalam kalangan mereka yang sentiasa memghidupkan harinya dengan Al-Quran.
    .
    .
    Berminat dengan Al-Quran Eksklusif Wanita? Boleh terus DM, komen atau klik je link dekat bio kayhhh 😉
    .
    .
    #QuranHumaira
    #SentiasaBersama
    #tazkirahmalamjumaat
    #ustazahasmaharun
    #ahlulquran
    #pencintaquran

  •  17  0  9 August, 2020
  • Ngeluh terus, ngerasa kurang ini kurang itu, ngomel ke suami, minta ini minta itu nggak ada cukupnya. Astaghfirullah,⁣
.⁣
Jangan sampai kita menjadi orang yang tamak ⁣
ya shalihah. .⁣
.⁣
Orang tamak adalah orang yang tidak merasa puas dengan pemberian Allah Ta'ala. Sudah punya harta masih saja rakus pingin harta yang lebih banyak, akhirnya korupsi. Sudah banyak harta masih rakus jabatan. Na'udzubillah. .⁣
.⁣
.⁣
📍Tamak dan rakus ini adalah akhlak tercela, karena sebenarnya orang yang tamak adalah orang yang miskin, karena hidupnya selalu kurang terus. Sedangkan orang yang hidupnya sederhana namun hatinya qanaah, maka ia adalah orang yang kaya yang sesungguhnya.⁣
.⁣
📖 Dari Abu Hurairah, Nabi Muhammad shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,⁣
.⁣
*《لَيْسَ الْغِنَى عَنْ كَثْرَةِ الْعَرَضِ ، وَلَكِنَّ الْغِنَى غِنَى النَّفْسِ》*⁣
.⁣
. “Kaya bukanlah diukur dengan banyaknya kemewahan dunia Namun kaya (ghina’) adalah hati yang selalu merasa cukup.” (HR. Bukhari no. 6446 dan Muslim no. 1051)⁣
.⁣
Asy-Syeikh Al-Allàmah Muhammad Bin Shalih Al-Utsaimin rahimahullah berkata, .⁣
. [من نعمة الله على العبد أن يوفَّق للقناعة سواء كان ذلك في مسكنه أو في ملبسه أو في مركوبه أو في أولاده ، فأمّا إذا نُزِعَت القناعة من قلبه فإنه فقير]* .⁣
⁣
_📔شرح بلوغ المرام : (272/5)._⁣
.⁣
"Di antara nikmat Allah atas seorang hamba adalah Allah memberikan taufik kepadanya dengan memiliki sifat qanaah (menerima pemberian), sama saja qanaah pada tempat tinggalnya atau pada pakaiannya atau pada kendaraannya atau pada anak-anaknya. Adapun jika dicabut qanaah dari hatinya maka sesungguhnya ia menjadi miskin".```⁣
.⁣
Yuuk belajar qona'ah, kurangin ngeluhnya banyakin bersyukur!⁣
.⁣
.⁣
Ust. Agus Santoso el-Klateni⁣
Sumber : channel bimbingan syariah⁣
repost @fiqihwanita_⁣
⁣
  • Ngeluh terus, ngerasa kurang ini kurang itu, ngomel ke suami, minta ini minta itu nggak ada cukupnya. Astaghfirullah,⁣
    .⁣
    Jangan sampai kita menjadi orang yang tamak ⁣
    ya shalihah. .⁣
    .⁣
    Orang tamak adalah orang yang tidak merasa puas dengan pemberian Allah Ta'ala. Sudah punya harta masih saja rakus pingin harta yang lebih banyak, akhirnya korupsi. Sudah banyak harta masih rakus jabatan. Na'udzubillah. .⁣
    .⁣
    .⁣
    📍Tamak dan rakus ini adalah akhlak tercela, karena sebenarnya orang yang tamak adalah orang yang miskin, karena hidupnya selalu kurang terus. Sedangkan orang yang hidupnya sederhana namun hatinya qanaah, maka ia adalah orang yang kaya yang sesungguhnya.⁣
    .⁣
    📖 Dari Abu Hurairah, Nabi Muhammad shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,⁣
    .⁣
    *《لَيْسَ الْغِنَى عَنْ كَثْرَةِ الْعَرَضِ ، وَلَكِنَّ الْغِنَى غِنَى النَّفْسِ》*⁣
    .⁣
    . “Kaya bukanlah diukur dengan banyaknya kemewahan dunia Namun kaya (ghina’) adalah hati yang selalu merasa cukup.” (HR. Bukhari no. 6446 dan Muslim no. 1051)⁣
    .⁣
    Asy-Syeikh Al-Allàmah Muhammad Bin Shalih Al-Utsaimin rahimahullah berkata, .⁣
    . [من نعمة الله على العبد أن يوفَّق للقناعة سواء كان ذلك في مسكنه أو في ملبسه أو في مركوبه أو في أولاده ، فأمّا إذا نُزِعَت القناعة من قلبه فإنه فقير]* .⁣

    _📔شرح بلوغ المرام : (272/5)._⁣
    .⁣
    "Di antara nikmat Allah atas seorang hamba adalah Allah memberikan taufik kepadanya dengan memiliki sifat qanaah (menerima pemberian), sama saja qanaah pada tempat tinggalnya atau pada pakaiannya atau pada kendaraannya atau pada anak-anaknya. Adapun jika dicabut qanaah dari hatinya maka sesungguhnya ia menjadi miskin".```⁣
    .⁣
    Yuuk belajar qona'ah, kurangin ngeluhnya banyakin bersyukur!⁣
    .⁣
    .⁣
    Ust. Agus Santoso el-Klateni⁣
    Sumber : channel bimbingan syariah⁣
    repost @fiqihwanita_

  •  6  1  9 August, 2020
  • Kalau nak bahas soal nafsu lelaki
sampai bila takkan habis ..

Tapi bukan beerti lelaki dalam dunia 
semua ni jahat , tak guna dan sampah 

Sebab zaman dulu zaman kerajaan islam , 
lelaki menjadi pembela dan pelindung
untuk kaum hawa , mereka sanggup 
tegakkan keadilan walaupon hanya maruah perempuan tua tercalar , ada juga di antara mereka yang sanggup syahid daripada nak hanyut dalam godaan iblis , daripada nak rosakkan perempuan itu 

Cuma perempuan kena berhati2 , kerana
lelaki yang mendidik nafsu mereka dengan
iman dan ilmu agama pada zaman ini  hanyalah sedikit 

Lelaki itu mudah bayangkan , bila nafsu datang
menyelubunginya dan dia gagal mendidiknya maka bayangan itu lebih kepada keburukan dan membuat diri lelaki spt ini akan terjemus dalam maksiat dan akhirnya melakukan penzinaan

Mungkin awak kata mata lelaki jahat , tidak .. Bukan sepasang mata yang salah , tapi jika mata itu diselubungi dengan nafsu maka mata itu pasti akan menjadi liar .. memikirkan pelbagai 

Girl , mari kita fikirkan hal ni .. Sedangkan yang tutup aurat pon lelaki bernafsu ni boleh bayang2 , apatah kalau kita as girl offer diri sendiri . At least we do something , sedangkan perempuan dapat barang free pon akan amik apatah lelaki kan . 

Kita common sense la sesama , jangan lupa terus berdoa .. berharap . Yakinlah kita , bahawa kalau kita jaga hubungan dengan Allah , pasti Allah akan jaga kita 💕

#notanidakwah #quotes  #Muassis#tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #kuliyah #ustazwadiannuar #ustazhananattaki #challenge  #ustazadihidayat #syiarislam #slowmotion #ceramahpendek #ustad #ustadihidayat #ustadhananattaki #ustazebitlew #swipechallenge #Repost #allah #motivasi # #ceramahpendek #ustazhananattaki #repost #ustazwadiannuarayub #motorcustom #ceramahislam #ustazsyamsuldebat  #tiktok
#musically_malaysia
  • Kalau nak bahas soal nafsu lelaki
    sampai bila takkan habis ..

    Tapi bukan beerti lelaki dalam dunia
    semua ni jahat , tak guna dan sampah

    Sebab zaman dulu zaman kerajaan islam ,
    lelaki menjadi pembela dan pelindung
    untuk kaum hawa , mereka sanggup
    tegakkan keadilan walaupon hanya maruah perempuan tua tercalar , ada juga di antara mereka yang sanggup syahid daripada nak hanyut dalam godaan iblis , daripada nak rosakkan perempuan itu

    Cuma perempuan kena berhati2 , kerana
    lelaki yang mendidik nafsu mereka dengan
    iman dan ilmu agama pada zaman ini hanyalah sedikit

    Lelaki itu mudah bayangkan , bila nafsu datang
    menyelubunginya dan dia gagal mendidiknya maka bayangan itu lebih kepada keburukan dan membuat diri lelaki spt ini akan terjemus dalam maksiat dan akhirnya melakukan penzinaan

    Mungkin awak kata mata lelaki jahat , tidak .. Bukan sepasang mata yang salah , tapi jika mata itu diselubungi dengan nafsu maka mata itu pasti akan menjadi liar .. memikirkan pelbagai

    Girl , mari kita fikirkan hal ni .. Sedangkan yang tutup aurat pon lelaki bernafsu ni boleh bayang2 , apatah kalau kita as girl offer diri sendiri . At least we do something , sedangkan perempuan dapat barang free pon akan amik apatah lelaki kan .

    Kita common sense la sesama , jangan lupa terus berdoa .. berharap . Yakinlah kita , bahawa kalau kita jaga hubungan dengan Allah , pasti Allah akan jaga kita 💕

    #notanidakwah #quotes #Muassis #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #kuliyah #ustazwadiannuar #ustazhananattaki #challenge #ustazadihidayat #syiarislam #slowmotion #ceramahpendek #ustad #ustadihidayat #ustadhananattaki #ustazebitlew #swipechallenge #Repost #allah #motivasi # #ceramahpendek #ustazhananattaki #repost #ustazwadiannuarayub #motorcustom #ceramahislam #ustazsyamsuldebat #tiktok
    #musically_malaysia

  •  84  0  8 August, 2020
  • OPEN NOW MISWAK BY THE CAPAL
.
ADA HARGA PROMOSI TAUUU
.
HARGA PROMOSI:
💕 1 Kotak (12pcs) = RM36
💕 3 Kotak ()pcs + 1 special free gift Miswak Holder =

Harga asal : RM108
Promosi : RM90

Tunggu apa lagi??? 
.
#rasulullah #capal #thecapal #thecapalfamily #familythecapal #cinta #loverasulullah #salemurah #habib #habibali #habibalizainalabidin #habibalialjufri #habibumar #habibaliassegaf #majelisrasulullah #pondok #tahfiz #maahad #sunnah #selawat #tasbih #zikir #dropship #jomdakwah #majlisilmu #tazkirahmalamjumaat #kelantan
  • OPEN NOW MISWAK BY THE CAPAL
    .
    ADA HARGA PROMOSI TAUUU
    .
    HARGA PROMOSI:
    💕 1 Kotak (12pcs) = RM36
    💕 3 Kotak ()pcs + 1 special free gift Miswak Holder =

    Harga asal : RM108
    Promosi : RM90

    Tunggu apa lagi???
    .
    #rasulullah #capal #thecapal #thecapalfamily #familythecapal #cinta #loverasulullah #salemurah #habib #habibali #habibalizainalabidin #habibalialjufri #habibumar #habibaliassegaf #majelisrasulullah #pondok #tahfiz #maahad #sunnah #selawat #tasbih #zikir #dropship #jomdakwah #majlisilmu #tazkirahmalamjumaat #kelantan

  •  5  0  8 August, 2020
  • OPEN NOW MISWAK BY THE CAPAL
.
ADA HARGA PROMOSI TAUUU
.
HARGA PROMOSI:
💕 1 Kotak (12pcs) = RM36
💕 3 Kotak ()pcs + 1 special free gift Miswak Holder =

Harga asal : RM108
Promosi : RM90

Tunggu apa lagi??? 
.
#rasulullah #capal #thecapal #thecapalfamily #familythecapal #cinta #loverasulullah #salemurah #habib #habibali #habibalizainalabidin #habibalialjufri #habibumar #habibaliassegaf #majelisrasulullah #pondok #tahfiz #maahad #sunnah #selawat #tasbih #zikir #dropship #jomdakwah #majlisilmu #tazkirahmalamjumaat #kelantan
  • OPEN NOW MISWAK BY THE CAPAL
    .
    ADA HARGA PROMOSI TAUUU
    .
    HARGA PROMOSI:
    💕 1 Kotak (12pcs) = RM36
    💕 3 Kotak ()pcs + 1 special free gift Miswak Holder =

    Harga asal : RM108
    Promosi : RM90

    Tunggu apa lagi???
    .
    #rasulullah #capal #thecapal #thecapalfamily #familythecapal #cinta #loverasulullah #salemurah #habib #habibali #habibalizainalabidin #habibalialjufri #habibumar #habibaliassegaf #majelisrasulullah #pondok #tahfiz #maahad #sunnah #selawat #tasbih #zikir #dropship #jomdakwah #majlisilmu #tazkirahmalamjumaat #kelantan

  •  3  0  8 August, 2020
  • MISWAK 

Daripada Abu Hurairah RA anhu, Rasulullah SAW bersabda:

لَوْلَا أنْ أشُقَّ علَى أُمَّتي أوْ علَى النَّاسِ لَأَمَرْتُهُمْ بالسِّوَاكِ مع كُلِّ صَلَاةٍ

Maksudnya: Kalaulah tidak menyusahkan umatku nescaya aku akan perintahkan mereka bersiwak pada setiap sembahyang.

Riwayat al-Bukhari (887)

#rasulullah #capal #thecapal #thecapalfamily #familythecapal #cinta #loverasulullah #salemurah #habib #habibali #habibalizainalabidin #habibalialjufri #habibumar #habibaliassegaf #majelisrasulullah #pondok #tahfiz #maahad #sunnah #selawat #tasbih #zikir #dropship #jomdakwah #majlisilmu #tazkirahmalamjumaat #kelantan
  • MISWAK

    Daripada Abu Hurairah RA anhu, Rasulullah SAW bersabda:

    لَوْلَا أنْ أشُقَّ علَى أُمَّتي أوْ علَى النَّاسِ لَأَمَرْتُهُمْ بالسِّوَاكِ مع كُلِّ صَلَاةٍ

    Maksudnya: Kalaulah tidak menyusahkan umatku nescaya aku akan perintahkan mereka bersiwak pada setiap sembahyang.

    Riwayat al-Bukhari (887)

    #rasulullah #capal #thecapal #thecapalfamily #familythecapal #cinta #loverasulullah #salemurah #habib #habibali #habibalizainalabidin #habibalialjufri #habibumar #habibaliassegaf #majelisrasulullah #pondok #tahfiz #maahad #sunnah #selawat #tasbih #zikir #dropship #jomdakwah #majlisilmu #tazkirahmalamjumaat #kelantan

  •  2  0  8 August, 2020
  • #Repost @culinary.story  MAKIN HEMAT & SEGER @dumdumthaidrinks.palu⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
Finally, @dumdumthaidrinks keluarin yang VERSI SELITER yah #sahabatCS 😱 kokog excited banget, untuk langsung gercep cobain yang THAI TEA AREN (85k) dan juga CLASSIC GREEN TEA (83k)⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
Untuk rasanya, entah kenapa kokoh merasa kalo yang varian 1 liter ini rasanya lebih creamy & rich, jadi kalian bisa tambahin es batu, supaya bisa lebih encer yah, selain itu jujur kokoh suka banget dengan varian CLASSIC GREEN TEA, karena ada taste dan wangi jasmine-nya🥰 oia, untuk varian seliter ini dapat bertahan 4 hari dalam kulkas, terhitung sejak hari pembelian yah, dan minumannya fresh dibuat saat kalian order❤️⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
Masih pengen lebih hemat lagi? Tersedia paketan combo gaes, seru gak?⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
🏠 @dumdumthaidrinks.palu⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
📍Jl. Emi saelan, ruko emisaelan depan MTP⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
📍BNS, 1st floor, Jl. S. Parman⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
🌈 HALAL#ustadzabduhtuasikal #ikhwanbogorz #rumayshocom #mengenalislamyuk #경품이벤트 #내열강화유리사용 #빛을모아주는렌즈유리볼개발 #더넓어진유리볼 #reposted #리그램 #tazkirahmalamjumaat #khb_nasihat #rumaysho #generasikaffah #ccto? #syafiqrizabasalamah #ustadznuzulzikri #ustadzbadrusalam #khalidbasalamahofficial #manhajsalafusshalih #syafiqrizabasalamah_official #ustadzsubhanbawazier #khalidzeedbasalamah #elfaqih #salafussholeh #yufidtv
  • #Repost @culinary.story MAKIN HEMAT & SEGER @dumdumthaidrinks.palu⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    ⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    Finally, @dumdumthaidrinks keluarin yang VERSI SELITER yah #sahabatCS 😱 kokog excited banget, untuk langsung gercep cobain yang THAI TEA AREN (85k) dan juga CLASSIC GREEN TEA (83k)⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    ⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    Untuk rasanya, entah kenapa kokoh merasa kalo yang varian 1 liter ini rasanya lebih creamy & rich, jadi kalian bisa tambahin es batu, supaya bisa lebih encer yah, selain itu jujur kokoh suka banget dengan varian CLASSIC GREEN TEA, karena ada taste dan wangi jasmine-nya🥰 oia, untuk varian seliter ini dapat bertahan 4 hari dalam kulkas, terhitung sejak hari pembelian yah, dan minumannya fresh dibuat saat kalian order❤️⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    ⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    Masih pengen lebih hemat lagi? Tersedia paketan combo gaes, seru gak?⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    ⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    ⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    🏠 @dumdumthaidrinks.palu⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    📍Jl. Emi saelan, ruko emisaelan depan MTP⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    📍BNS, 1st floor, Jl. S. Parman⁣⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⁣
    🌈 HALAL #ustadzabduhtuasikal #ikhwanbogorz #rumayshocom #mengenalislamyuk #경품이벤트 #내열강화유리사용 #빛을모아주는렌즈유리볼개발 #더넓어진유리볼 #reposted #리그램 #tazkirahmalamjumaat #khb_nasihat #rumaysho #generasikaffah #ccto? #syafiqrizabasalamah #ustadznuzulzikri #ustadzbadrusalam #khalidbasalamahofficial #manhajsalafusshalih #syafiqrizabasalamah_official #ustadzsubhanbawazier #khalidzeedbasalamah #elfaqih #salafussholeh #yufidtv

  •  7  0  8 August, 2020
  • Hukuman paling berat seumur hidup kita adalah disaat Allah berpaling dari kita. Allah tarik nikmat tahajud dalam diri kita. Allah tak mahu mendengar.doa kita, segalanya Allah berpaling dari kita..😢😢😢😢😷😔

#notanidakwah #quotes  #Muassis#tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #kuliyah #ustazwadiannuar #ustazhananattaki #challenge  #ustazadihidayat #syiarislam #slowmotion #ceramahpendek #ustad #ustadihidayat #ustadhananattaki #ustazebitlew #swipechallenge #Repost #allah #motivasi # #ceramahpendek #ustazhananattaki #repost #ustazwadiannuarayub #motorcustom #ceramahislam #ustazsyamsuldebat  #tiktok
#musically_malaysia
  • Hukuman paling berat seumur hidup kita adalah disaat Allah berpaling dari kita. Allah tarik nikmat tahajud dalam diri kita. Allah tak mahu mendengar.doa kita, segalanya Allah berpaling dari kita..😢😢😢😢😷😔

    #notanidakwah #quotes #Muassis #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #kuliyah #ustazwadiannuar #ustazhananattaki #challenge #ustazadihidayat #syiarislam #slowmotion #ceramahpendek #ustad #ustadihidayat #ustadhananattaki #ustazebitlew #swipechallenge #Repost #allah #motivasi # #ceramahpendek #ustazhananattaki #repost #ustazwadiannuarayub #motorcustom #ceramahislam #ustazsyamsuldebat #tiktok
    #musically_malaysia

  •  55  1  7 August, 2020
  • Sesiapa yang terlepas untuk menonton episod pada Khamis semalam bertajuk Saidatina Aisyah Abu Bakar , anda boleh saksikan mengikut jadual siaran ulangan hanya Astro Oasis & Oasis HD.
#oasistmj #tazkirahmalamjumaat
  • Sesiapa yang terlepas untuk menonton episod pada Khamis semalam bertajuk Saidatina Aisyah Abu Bakar , anda boleh saksikan mengikut jadual siaran ulangan hanya Astro Oasis & Oasis HD.
    #oasistmj #tazkirahmalamjumaat

  •  210  1  7 August, 2020
  • Selawat kepada Rasulullah ﷺ taknak, selawat kepada keluarga Baginda taknak, ikuti sunnah-sunnah Rasulullah ﷺ taknak, yang tahu nanti nak Syafaat Rasulullah di hari kiamat. Cuba kita tanya diri.. Layak kah kalau masih berterusan macam ni
.
Sedangkan Rasulullah begitu sayang pada kita, sentiasa ingatkan kita, waktu kewafatan Baginda masih ingatkan pada kita, waktu Baginda hidup Baginda ingat pada kita dan waktu Baginda awal-awal dibangkitkan di hari kiamat yang Rasulullah ﷺ sebut 
"Dimana umatku" .."Dimana umatku"..
Allahu.
Besarkanlah kecintaan kita pada Rasulullah ﷺ Moga kelak kita sama-sama berada di barisan bersama dengan Rasulullah ﷺ dan keluarga Baginda ❤
.
.
Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas
.
Feel Free To Share & Repost 🕊
.
.
Follow @hijrahfisabillah_
Follow @hijrahfisabillah_
Follow @hijrahfisabillah_
.
JazakAllahKhair @hijrahfisabillah_ 🎥
.
.
#jommuhasabahdiri #covid19  #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #subhanallah #ustazwadiannuar #ustazhananattaki #ustazdon  #ustazazharidrus #ustazabdulsomad #Allah #shopee #dakwahsentap #dakwahislam #ceramahpendek #ustadihidayat #ustadhananattaki  #ustazebitlew  #sakaratulmaut #sunnah #amalan #Islam #alquran #cintaalquran #amalansunnah #amalanhebat #amalanramadhan #amalanselawat
  • Selawat kepada Rasulullah ﷺ taknak, selawat kepada keluarga Baginda taknak, ikuti sunnah-sunnah Rasulullah ﷺ taknak, yang tahu nanti nak Syafaat Rasulullah di hari kiamat. Cuba kita tanya diri.. Layak kah kalau masih berterusan macam ni
    .
    Sedangkan Rasulullah begitu sayang pada kita, sentiasa ingatkan kita, waktu kewafatan Baginda masih ingatkan pada kita, waktu Baginda hidup Baginda ingat pada kita dan waktu Baginda awal-awal dibangkitkan di hari kiamat yang Rasulullah ﷺ sebut
    "Dimana umatku" .."Dimana umatku"..
    Allahu.
    Besarkanlah kecintaan kita pada Rasulullah ﷺ Moga kelak kita sama-sama berada di barisan bersama dengan Rasulullah ﷺ dan keluarga Baginda ❤
    .
    .
    Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas
    .
    Feel Free To Share & Repost 🕊
    .
    .
    Follow @hijrahfisabillah_
    Follow @hijrahfisabillah_
    Follow @hijrahfisabillah_
    .
    JazakAllahKhair @hijrahfisabillah_ 🎥
    .
    .
    #jommuhasabahdiri #covid19 #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #subhanallah #ustazwadiannuar #ustazhananattaki #ustazdon #ustazazharidrus #ustazabdulsomad #Allah #shopee #dakwahsentap #dakwahislam #ceramahpendek #ustadihidayat #ustadhananattaki #ustazebitlew #sakaratulmaut #sunnah #amalan #Islam #alquran #cintaalquran #amalansunnah #amalanhebat #amalanramadhan #amalanselawat

  •  1,241  9  7 August, 2020

Top #tazkirahmalamjumaat Posts

  • Sedarlah, sebelum anda terlambat. Jangan mudah termakan dengan kata-kata yang indah yang akhirnya menghancurkan diri anda... - Sanggup dengar kata - kata pasangan bukan MAHRAM.sehingga LUPA  larangan allah di dalam alquran 😔😔😔 - 
Dan janganlah kamu MENGAHMPIRI  zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kerosakan) : Al - Isra' 32 .
Credit : @teambangkitmalaysia

#cintaislamic #zonatilawah #videodakwah #videokuliah #dakwahsentap #tarbiahsentap #muhasabahdiri #zonkuliah #jangankecam #sentiasabersyukur #naksentap #kakishare #tolongdengar #mudahterhibur #viral #malaysiaku #rotikaya #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #koleksivideowhatsapp #ustazwadiannuar #tazkirahmalamjumaat #igmaahad #igazhariah #notanidakwah #teega #alifteega
  • Sedarlah, sebelum anda terlambat. Jangan mudah termakan dengan kata-kata yang indah yang akhirnya menghancurkan diri anda... - Sanggup dengar kata - kata pasangan bukan MAHRAM.sehingga LUPA larangan allah di dalam alquran 😔😔😔 -
    Dan janganlah kamu MENGAHMPIRI zina, sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat (yang membawa kerosakan) : Al - Isra' 32 .
    Credit : @teambangkitmalaysia

    #cintaislamic #zonatilawah #videodakwah #videokuliah #dakwahsentap #tarbiahsentap #muhasabahdiri #zonkuliah #jangankecam #sentiasabersyukur #naksentap #kakishare #tolongdengar #mudahterhibur #viral #malaysiaku #rotikaya #siscuba #brocuba #videolawak #videodakwahmy #astrogempak #koleksivideowhatsapp #ustazwadiannuar #tazkirahmalamjumaat #igmaahad #igazhariah #notanidakwah #teega #alifteega

  •  1,150  35  27 February, 2020
  • Selawat kepada Rasulullah ﷺ taknak, selawat kepada keluarga Baginda taknak, ikuti sunnah-sunnah Rasulullah ﷺ taknak, yang tahu nanti nak Syafaat Rasulullah di hari kiamat. Cuba kita tanya diri.. Layak kah kalau masih berterusan macam ni
.
Sedangkan Rasulullah begitu sayang pada kita, sentiasa ingatkan kita, waktu kewafatan Baginda masih ingatkan pada kita, waktu Baginda hidup Baginda ingat pada kita dan waktu Baginda awal-awal dibangkitkan di hari kiamat yang Rasulullah ﷺ sebut 
"Dimana umatku" .."Dimana umatku"..
Allahu.
Besarkanlah kecintaan kita pada Rasulullah ﷺ Moga kelak kita sama-sama berada di barisan bersama dengan Rasulullah ﷺ dan keluarga Baginda ❤
.
.
Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas
.
Feel Free To Share & Repost 🕊
.
.
Follow @hijrahfisabillah_
Follow @hijrahfisabillah_
Follow @hijrahfisabillah_
.
JazakAllahKhair @hijrahfisabillah_ 🎥
.
.
#jommuhasabahdiri #covid19  #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #subhanallah #ustazwadiannuar #ustazhananattaki #ustazdon  #ustazazharidrus #ustazabdulsomad #Allah #shopee #dakwahsentap #dakwahislam #ceramahpendek #ustadihidayat #ustadhananattaki  #ustazebitlew  #sakaratulmaut #sunnah #amalan #Islam #alquran #cintaalquran #amalansunnah #amalanhebat #amalanramadhan #amalanselawat
  • Selawat kepada Rasulullah ﷺ taknak, selawat kepada keluarga Baginda taknak, ikuti sunnah-sunnah Rasulullah ﷺ taknak, yang tahu nanti nak Syafaat Rasulullah di hari kiamat. Cuba kita tanya diri.. Layak kah kalau masih berterusan macam ni
    .
    Sedangkan Rasulullah begitu sayang pada kita, sentiasa ingatkan kita, waktu kewafatan Baginda masih ingatkan pada kita, waktu Baginda hidup Baginda ingat pada kita dan waktu Baginda awal-awal dibangkitkan di hari kiamat yang Rasulullah ﷺ sebut
    "Dimana umatku" .."Dimana umatku"..
    Allahu.
    Besarkanlah kecintaan kita pada Rasulullah ﷺ Moga kelak kita sama-sama berada di barisan bersama dengan Rasulullah ﷺ dan keluarga Baginda ❤
    .
    .
    Semoga Allah merubah Ilmu menjadi Amal, Amal menjadi Ikhlas
    .
    Feel Free To Share & Repost 🕊
    .
    .
    Follow @hijrahfisabillah_
    Follow @hijrahfisabillah_
    Follow @hijrahfisabillah_
    .
    JazakAllahKhair @hijrahfisabillah_ 🎥
    .
    .
    #jommuhasabahdiri #covid19 #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #subhanallah #ustazwadiannuar #ustazhananattaki #ustazdon #ustazazharidrus #ustazabdulsomad #Allah #shopee #dakwahsentap #dakwahislam #ceramahpendek #ustadihidayat #ustadhananattaki #ustazebitlew #sakaratulmaut #sunnah #amalan #Islam #alquran #cintaalquran #amalansunnah #amalanhebat #amalanramadhan #amalanselawat

  •  1,241  9  7 August, 2020
  • Lapangkan Masa Untuk Al-Quran Sahabatku Sebelum Mati Supaya tidak menyesal di Akhirat kelak . Mudah mudahan Al -quran akan menjadi Asbab untuk kita mendapat SyurgaNya . Amin ya rab . 😌
.
Sumber Video : @serudakwah 
Sumber Audio : @syedputrahaizamshahabuddin .
.
Allah berfirman : .
.
- " Al-Quran itu tidak lain hanya peringatan bagi seluruh penduduk alam " ( Surah At-takwir : 27 ) .
.
-“Maka sesungguhnya kami memudahkan Al-Quran dengan bahasamu (wahai Muhammad) moga-moga mereka mengambil pengajaran”. ( Surah Ad - Dukhan : 58 )
.
.
#jommuhasabahdiri #ramadhan #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #subhanallah #ustazwadiannuar #ustaz #ustazhananattaki #ustazdon  #ustazazharidrus #ustazabdulsomad #Allah #shopee #dakwahsentap #dakwahislam #ceramahpendek #ceramah #ustadihidayat #ustadhananattaki  #ustazebitlew  #sakaratulmaut #sunnah #amalan #Islam #alquran #cintaalquran #amalansunnah #amalanhebat #amalanselawat #amalansebelumtidur
  • Lapangkan Masa Untuk Al-Quran Sahabatku Sebelum Mati Supaya tidak menyesal di Akhirat kelak . Mudah mudahan Al -quran akan menjadi Asbab untuk kita mendapat SyurgaNya . Amin ya rab . 😌
    .
    Sumber Video : @serudakwah
    Sumber Audio : @syedputrahaizamshahabuddin .
    .
    Allah berfirman : .
    .
    - " Al-Quran itu tidak lain hanya peringatan bagi seluruh penduduk alam " ( Surah At-takwir : 27 ) .
    .
    -“Maka sesungguhnya kami memudahkan Al-Quran dengan bahasamu (wahai Muhammad) moga-moga mereka mengambil pengajaran”. ( Surah Ad - Dukhan : 58 )
    .
    .
    #jommuhasabahdiri #ramadhan #tazkirahmalamjumaat #tazkirah #ceramah #subhanallah #ustazwadiannuar #ustaz #ustazhananattaki #ustazdon #ustazazharidrus #ustazabdulsomad #Allah #shopee #dakwahsentap #dakwahislam #ceramahpendek #ceramah #ustadihidayat #ustadhananattaki #ustazebitlew #sakaratulmaut #sunnah #amalan #Islam #alquran #cintaalquran #amalansunnah #amalanhebat #amalanselawat #amalansebelumtidur

  •  1,934  6  31 May, 2020