#tahunbaru2019 Instagram Photos & Videos

tahunbaru2019 - 120.6k posts

Hashtag Popularity

36.2
average comments
1.5k
average likes

Latest #tahunbaru2019 Posts

  • Secara ringkasnya, minyak ni dpt menambahbaik tumbesaran otot "brg" dalaman bro..makin besaq la lpas ni..huhu..masa nak brsama pun makin lama. 2-3 kali pun mampu bro..selain tu dpt mmbantu perjalanan darah "brg" bro. Tegang semacam aih..timbul urat2..xmau crita panjang2..bro try la nk tahu mcm mana..
.
Whatsapp 0145145126
.
Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019
  • Secara ringkasnya, minyak ni dpt menambahbaik tumbesaran otot "brg" dalaman bro..makin besaq la lpas ni..huhu..masa nak brsama pun makin lama. 2-3 kali pun mampu bro..selain tu dpt mmbantu perjalanan darah "brg" bro. Tegang semacam aih..timbul urat2..xmau crita panjang2..bro try la nk tahu mcm mana..
    .
    Whatsapp 0145145126
    .
    Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019

  •  16  0  8 August, 2020
  • MINYAK BUKAN SEBARANG MINYAK BRO..NI BUKAN BIASA2 PUNYA..
.
.
.
Formula asli org kampung pedalaman jawa kini ditangan kami bro..
.
.
Dulu biasa kita dengar minyak lintah, minyak belacak, minyak kelapa dara..
.
.
Tapi yg power nye minyak ni kesemua bahan diatas ada dalam satu botol..
.
.
Perghh..3 dalam 1 bro..mmg power..
.
Campuran pati lebih 95% dlm 1 botol. Pekat minyak ni bro..klau nak tahu minyak ada kualiti ke tak, tgk pekat ke tak bro..minyak ni lbh 95% pati dalam botol..
.
Secara ringkasnya, minyak ni dpt menambahbaik tumbesaran otot "brg" dalaman bro..makin besaq la lpas ni..huhu..masa nak brsama pun makin lama. 2-3 kali pun mampu bro..selain tu dpt mmbantu perjalanan darah "brg" bro. Tegang semacam aih..timbul urat2..xmau crita panjang2..bro try la nk tahu mcm mana..
.
.
🌷 100% bahan semulajadi tanpa bahan kimia..
.
.
Mcm mana nak order? Nak thu lebih lanjut?
.
.
Wasap MLBA ke 0145145126
.
.
P/s: Bagi yang tidak berniat nak beli lagi tapi berminat nak tahu psal produk ni amatlah digalakkan juga utk wasap kami. TESTIMONI pengguna sebelum ni dan kelebihan produk akn kami terangkan.
.
.
Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019
  • MINYAK BUKAN SEBARANG MINYAK BRO..NI BUKAN BIASA2 PUNYA..
    .
    .
    .
    Formula asli org kampung pedalaman jawa kini ditangan kami bro..
    .
    .
    Dulu biasa kita dengar minyak lintah, minyak belacak, minyak kelapa dara..
    .
    .
    Tapi yg power nye minyak ni kesemua bahan diatas ada dalam satu botol..
    .
    .
    Perghh..3 dalam 1 bro..mmg power..
    .
    Campuran pati lebih 95% dlm 1 botol. Pekat minyak ni bro..klau nak tahu minyak ada kualiti ke tak, tgk pekat ke tak bro..minyak ni lbh 95% pati dalam botol..
    .
    Secara ringkasnya, minyak ni dpt menambahbaik tumbesaran otot "brg" dalaman bro..makin besaq la lpas ni..huhu..masa nak brsama pun makin lama. 2-3 kali pun mampu bro..selain tu dpt mmbantu perjalanan darah "brg" bro. Tegang semacam aih..timbul urat2..xmau crita panjang2..bro try la nk tahu mcm mana..
    .
    .
    🌷 100% bahan semulajadi tanpa bahan kimia..
    .
    .
    Mcm mana nak order? Nak thu lebih lanjut?
    .
    .
    Wasap MLBA ke 0145145126
    .
    .
    P/s: Bagi yang tidak berniat nak beli lagi tapi berminat nak tahu psal produk ni amatlah digalakkan juga utk wasap kami. TESTIMONI pengguna sebelum ni dan kelebihan produk akn kami terangkan.
    .
    .
    Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019

  •  6  0  7 August, 2020
  • Like, save and follow @resepayam.sedap dulu ya supaya kalau besok mau masak nggak bingung cari resepnya ^^⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
•••••⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Ayam Kodok!⁣
⁣
BAHAN:⁣
600 gram daging ayam cincang⁣
2 buah Wortel⁣
1 buah Bawang bombay (cincang halus)⁣
3 siung bawang putih⁣
2 buah telur ayam⁣
Garam⁣
Lada⁣
Kaldu bubuk⁣
Pengoles :⁣
Margarin⁣
Kecap manis⁣
Garam⁣
Merica⁣
.⁣
CARA MEMBUAT:⁣
1. Siapkan ayam bersihkan permukaan kulit dengan garam krosok atau garam kasar lalu cuci hingga bersih⁣
2. Mulailah melepas kulit dari bawah bagian ayam yang sudah dipotong.⁣
3. Isi: Cincang wortel,bawang bombay dan bawang putih⁣
4. Campurkan daging ayam cincang, telur kocok, dan tumisan bawang bombay ,wortel,bawang putih garam,lada dan kaldu bubuk⁣
5. Panggang :Masukkan adonan isi ke dalam kulit ayam dan usahakan padat. kedua sisinya⁣
6. Olesi seluruh bagian ayam dengan bahan pengoles⁣
7. Lalu tempatkan ayam ke baki alumunium lalu Tutup bagian atas ayam dengan alunium foil Lalu panggang selama 45 menit⁣
.⁣
.⁣
.⁣
cr. @tastemadeindonesia .⁣
⁣
#resepayam #ayampanggang #ayambakar #ayambakarmadu #ayambakarenak #tahunbaru2019 #masakanindonesia #masak #resepmasakan #masakanrumah #masakanrumahan #masakan #doyanmasak #resepmakanansederhana #marimasak⁣
••••••••⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Follow 👉 @resepayam.sedap⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Follow 👉 @resepayam.sedap⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
••••••••⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#resepayam #resepmasakanayam #resepayamsedap #ayamkodok #resepayamkodok
  • Like, save and follow @resepayam.sedap dulu ya supaya kalau besok mau masak nggak bingung cari resepnya ^^⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    •••••⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    Ayam Kodok!⁣

    BAHAN:⁣
    600 gram daging ayam cincang⁣
    2 buah Wortel⁣
    1 buah Bawang bombay (cincang halus)⁣
    3 siung bawang putih⁣
    2 buah telur ayam⁣
    Garam⁣
    Lada⁣
    Kaldu bubuk⁣
    Pengoles :⁣
    Margarin⁣
    Kecap manis⁣
    Garam⁣
    Merica⁣
    .⁣
    CARA MEMBUAT:⁣
    1. Siapkan ayam bersihkan permukaan kulit dengan garam krosok atau garam kasar lalu cuci hingga bersih⁣
    2. Mulailah melepas kulit dari bawah bagian ayam yang sudah dipotong.⁣
    3. Isi: Cincang wortel,bawang bombay dan bawang putih⁣
    4. Campurkan daging ayam cincang, telur kocok, dan tumisan bawang bombay ,wortel,bawang putih garam,lada dan kaldu bubuk⁣
    5. Panggang :Masukkan adonan isi ke dalam kulit ayam dan usahakan padat. kedua sisinya⁣
    6. Olesi seluruh bagian ayam dengan bahan pengoles⁣
    7. Lalu tempatkan ayam ke baki alumunium lalu Tutup bagian atas ayam dengan alunium foil Lalu panggang selama 45 menit⁣
    .⁣
    .⁣
    .⁣
    cr. @tastemadeindonesia .⁣

    #resepayam #ayampanggang #ayambakar #ayambakarmadu #ayambakarenak #tahunbaru2019 #masakanindonesia #masak #resepmasakan #masakanrumah #masakanrumahan #masakan #doyanmasak #resepmakanansederhana #marimasak⁣
    ••••••••⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    Follow 👉 @resepayam.sedap⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    Follow 👉 @resepayam.sedap⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    ••••••••⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    #resepayam #resepmasakanayam #resepayamsedap #ayamkodok #resepayamkodok

  •  4  0  6 August, 2020
  • ISTERI KURANG GHAIRAH KETIKA BERSAMA❓
.
Faktor yang boleh menyebabkan isteri kurang ghairah adalah kegagalan anda untuk memuaskan isteri ketika bersama. Bila perkara ini selalu berlaku setiap kali bersama selama bertahun2 perkahwinan anda. .
Isteri anda akan naik muak dan bosan bila bersama, kerana bagi dia hubungan bersama ini adalah setakat untuk memuaskan anda. Bukan kepuasan bersama
.
Memang tidak dinafikan, sejujurnya kita pun taknak hampakan isteri tersayang betul? Sebagai suami for sure kita nak isteri kita selalu bangga dan  sayangkan kita* .
“...Kalau boleh nak pandang kita slalu je, tak pandang langsung laki lain…”
.
Sebab tu kita perlu cari jalan penyelesaian secepatnya. . Tapi kini, isteri tak bagi keluar rumah kalau boleh nak melekat jeee 24 jam!
.
Best kan? Jangan tunggu lagi. Terus order sekarang, confirm isteri akan melekat jee dengan anda. Klik link di bio untuk terus order sekarang!

Whatsapp 0145145126Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019
  • ISTERI KURANG GHAIRAH KETIKA BERSAMA❓
    .
    Faktor yang boleh menyebabkan isteri kurang ghairah adalah kegagalan anda untuk memuaskan isteri ketika bersama. Bila perkara ini selalu berlaku setiap kali bersama selama bertahun2 perkahwinan anda. .
    Isteri anda akan naik muak dan bosan bila bersama, kerana bagi dia hubungan bersama ini adalah setakat untuk memuaskan anda. Bukan kepuasan bersama
    .
    Memang tidak dinafikan, sejujurnya kita pun taknak hampakan isteri tersayang betul? Sebagai suami for sure kita nak isteri kita selalu bangga dan sayangkan kita* .
    “...Kalau boleh nak pandang kita slalu je, tak pandang langsung laki lain…”
    .
    Sebab tu kita perlu cari jalan penyelesaian secepatnya. . Tapi kini, isteri tak bagi keluar rumah kalau boleh nak melekat jeee 24 jam!
    .
    Best kan? Jangan tunggu lagi. Terus order sekarang, confirm isteri akan melekat jee dengan anda. Klik link di bio untuk terus order sekarang!

    Whatsapp 0145145126Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019

  •  14  0  6 August, 2020
  • Pernah tak beraksi lebih 1 jam❓
.
Meh saya nak share experience dengan bro semua. Kalau bro boleh beraksi lebih dari 1 jam bro boleh 👇
.
✔️Test pelbagai posisi
✔️Wife meraung kepuasan
✔️Wife merayu stop
✔️ Esok pagi wife konfem melekat
.
Untuk yg bro yg tak pernah mendayungg wife lebih dari 1 jam
.
Solusi korang ada disini, sebab produk ni akan membuatkan korang jadi superrr powerr hinggakan korang nak PM kami beri kami feedback
. 
Komen di bawah "Saya nak"

Whatsapp 0145145126Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019
  • Pernah tak beraksi lebih 1 jam❓
    .
    Meh saya nak share experience dengan bro semua. Kalau bro boleh beraksi lebih dari 1 jam bro boleh 👇
    .
    ✔️Test pelbagai posisi
    ✔️Wife meraung kepuasan
    ✔️Wife merayu stop
    ✔️ Esok pagi wife konfem melekat
    .
    Untuk yg bro yg tak pernah mendayungg wife lebih dari 1 jam
    .
    Solusi korang ada disini, sebab produk ni akan membuatkan korang jadi superrr powerr hinggakan korang nak PM kami beri kami feedback
    .
    Komen di bawah "Saya nak"

    Whatsapp 0145145126Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019

  •  21  0  5 August, 2020
  • Alhamdulillah rezeki hari ini.... tq sis Nabilah T.Merah  order MLBA...
 Ada spe2 nk join pos or cod untuk hari ni x?? 
.
Whatsapp bro 0145145126 
Whatsapp bro  0145145126
Whatsapp bro 0145145126
.
Follow My IG :MFR Shoppe
Follow My Page: MFR Shoppe 2
Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019
  • Alhamdulillah rezeki hari ini.... tq sis Nabilah T.Merah order MLBA...
    Ada spe2 nk join pos or cod untuk hari ni x??
    .
    Whatsapp bro 0145145126
    Whatsapp bro 0145145126
    Whatsapp bro 0145145126
    .
    Follow My IG :MFR Shoppe
    Follow My Page: MFR Shoppe 2
    Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019

  •  34  0  4 August, 2020
  • ”…Saya mula onani dari umur 19 tahun, dan waktu saya nak berkahwin pada usia 24 tahun, saya …”
.
Asslmualaikum… Pernah mengalami masalah “tanda awal” seperti ini❓
✔ Zakar layu
✔ Cepat mengendur semasa bersama
✔ Kencing tidak lawas
✔ Cepat tewas
✔ Susah menegang kembali selepas first round?
.
Jika ya, anda mungkin mengalami masalah lelaki disebabkan tabiat onani. Memang tidak dinafikan setiap lelaki pasti akan onani,  terutama sekali sewaktu remaja & belum berkahwin.  Dan juga jangan terkejut malah yang dah berkahwin pun masih beronani.
.
Percaya atau tidak setiap kali anda onani anda akan merosakkan zakar anda secara 👇
.
Fisikal (1) Apabila anda onani, anda akan memaksa air mani keluar dengan kasar. Kepala zakar anda dicipta hanya untuk digesel pada permukaan yang lembut iaitu faraj wanita. Tapi apabila anda menggunakan tapak tangan lelaki anda yang kasar, ia akan mencederakan urat disekeliling zakar anda
.
Mentally
(1) Apabila anda onani, anda akan set dalam minda anda untuk mengeluarkan air mani. Jadi tujuan onani itu hanya untuk mengeluarkan air mani . Jadi lama kelamaan apabila anda melatih minda anda begini, ketika anda ingin berkahwin kelak, minda akan memberi signal pada otot zakar untuk memancutkan air mani dengan awal
.
Jika anda tidak rawati masalah ini, anda mungkin akan mengalami mati pucuk . Penyakit dimana zakar anda langsung tidak berguna . Waktu itu zakar anda hanya akan jadi perhiasan di anggota badan sahaja tanpa fungsi
.
Takut kan❓
.
Untuk yang sudah mengalami masalah tanda awal seperti di atas, anda boleh gunakan produk Minyak Lintah Belacak Asli bagi merawat dan merangsang kembali pengedaran darah ke urat zakar, supaya zakar anda kembali sihat

Whatsapp 0145145126Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019
  • ”…Saya mula onani dari umur 19 tahun, dan waktu saya nak berkahwin pada usia 24 tahun, saya …”
    .
    Asslmualaikum… Pernah mengalami masalah “tanda awal” seperti ini❓
    ✔ Zakar layu
    ✔ Cepat mengendur semasa bersama
    ✔ Kencing tidak lawas
    ✔ Cepat tewas
    ✔ Susah menegang kembali selepas first round?
    .
    Jika ya, anda mungkin mengalami masalah lelaki disebabkan tabiat onani. Memang tidak dinafikan setiap lelaki pasti akan onani, terutama sekali sewaktu remaja & belum berkahwin. Dan juga jangan terkejut malah yang dah berkahwin pun masih beronani.
    .
    Percaya atau tidak setiap kali anda onani anda akan merosakkan zakar anda secara 👇
    .
    Fisikal (1) Apabila anda onani, anda akan memaksa air mani keluar dengan kasar. Kepala zakar anda dicipta hanya untuk digesel pada permukaan yang lembut iaitu faraj wanita. Tapi apabila anda menggunakan tapak tangan lelaki anda yang kasar, ia akan mencederakan urat disekeliling zakar anda
    .
    Mentally
    (1) Apabila anda onani, anda akan set dalam minda anda untuk mengeluarkan air mani. Jadi tujuan onani itu hanya untuk mengeluarkan air mani . Jadi lama kelamaan apabila anda melatih minda anda begini, ketika anda ingin berkahwin kelak, minda akan memberi signal pada otot zakar untuk memancutkan air mani dengan awal
    .
    Jika anda tidak rawati masalah ini, anda mungkin akan mengalami mati pucuk . Penyakit dimana zakar anda langsung tidak berguna . Waktu itu zakar anda hanya akan jadi perhiasan di anggota badan sahaja tanpa fungsi
    .
    Takut kan❓
    .
    Untuk yang sudah mengalami masalah tanda awal seperti di atas, anda boleh gunakan produk Minyak Lintah Belacak Asli bagi merawat dan merangsang kembali pengedaran darah ke urat zakar, supaya zakar anda kembali sihat

    Whatsapp 0145145126Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019

  •  19  1  4 August, 2020
  • Alhamdulillah rezeki hari ini..Done Cod Area Pengkalan Chepa.. tq bro Dauh Dari pasir putih turun ke pc untuk order MLBA...
 Ada spe2 nk join pos or cod untuk hari ni x?? 
.
Whatsapp bro 0145145126 
Whatsapp bro  0145145126
Whatsapp bro 0145145126
.
Follow My IG :MFR Shoppe
Follow My Page: MFR Shoppe 2
Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019
  • Alhamdulillah rezeki hari ini..Done Cod Area Pengkalan Chepa.. tq bro Dauh Dari pasir putih turun ke pc untuk order MLBA...
    Ada spe2 nk join pos or cod untuk hari ni x??
    .
    Whatsapp bro 0145145126
    Whatsapp bro 0145145126
    Whatsapp bro 0145145126
    .
    Follow My IG :MFR Shoppe
    Follow My Page: MFR Shoppe 2
    Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019

  •  39  0  1 August, 2020
  • Alhamdulillah rezeki hari ini..Done Cod Area Pengkalan Chepa.. tq bro Dauh Dari pasir putih turun ke pc untuk order MLBA...
 Ada spe2 nk join pos or cod untuk hari ni x?? 
.
Whatsapp bro 0145145126 
Whatsapp bro  0145145126
Whatsapp bro 0145145126
.
Follow My IG :MFR Shoppe
Follow My Page: MFR Shoppe 2
Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019
  • Alhamdulillah rezeki hari ini..Done Cod Area Pengkalan Chepa.. tq bro Dauh Dari pasir putih turun ke pc untuk order MLBA...
    Ada spe2 nk join pos or cod untuk hari ni x??
    .
    Whatsapp bro 0145145126
    Whatsapp bro 0145145126
    Whatsapp bro 0145145126
    .
    Follow My IG :MFR Shoppe
    Follow My Page: MFR Shoppe 2
    Hahaha .. #kakiviral #kakiinsta #fly #awekcendol #panama #instatop #kakiniaga #2018 #minyaklintah #mlgb #mfrshoppe#jomshare#piankpop #sixhendalbelok #matmoto #sufiansuhaimi #meletop #lawak #brocuba #lucu #kelantanese #kelantan #ubatkuat #neelofa #nursajat #meletop #lawak #tahunbaru2019

  •  42  0  1 August, 2020

Top #tahunbaru2019 Posts

  • Happy New Year 2020 🥳💥🎇✨
Semoga Sehat dan Sukses Selalu
Kalian semalam dimana gais 😍
.
.
📍 at Yogyakarta
.
.
#explorealamjogja Video milik @tomsss__
  • Happy New Year 2020 🥳💥🎇✨
    Semoga Sehat dan Sukses Selalu
    Kalian semalam dimana gais 😍
    .
    .
    📍 at Yogyakarta
    .
    .
    #explorealamjogja Video milik @tomsss__

  •  1,148  21  1 January, 2020
  • #Sinau1Menit [ 280 ]⁣
.⁣
Setiap kali memasuki tahun baru Masehi suka ada seruan kepada umat Islam untuk tidak keluar rumah atau turun ke jalan untuk memeringati tahun baru Masehi, dengan alasan itu menyerupai kaum lain (nonmuslim), dan bahwa tahun Masehi bukan tahunnya orang Islam. Dikutiplah hadits Nabi "man tasyabbaha biqoumin fahuwa minhum". Barangsiapa menyerupai kaum, maka dia bagian dari mereka.⁣
.⁣
Mbah Nun sendiri paham bahwa mungkin saudara-saudara yang mengeluarkan seruan itu khawatir dan cemas kalau-kalau yang merayakan atau menyambut tahun baru Masehi itu akan masuk neraka. Itu apik, kata Mbah Nun. Tapi kan kenyatannya ke-Masehi-an kita juga bukan soal saat tahun baru datang. Itu juga bisa terjadi pada ketika kita menggunakan tanggal lahir yang semuanya juga masehi, dan masih banyak yang lain lagi.⁣
.⁣
Situasinya sudah terlanjur sedemikian rupa, dan yang terpenting jangan sampai semua itu mengurangi iman dan cinta kepada Tuhan. Hijriah memang mungkin “kalah” dengan Masehi, karena nuansa Hijiriah adalah nilai dan kedalaman, sedangkan Masehi sifatnya identitas/padat dan mungkin dekat dengan keramaian.⁣
.⁣
Mari berlatih berpikir luas, bercakrawala yang jauh, memahami pandangan-pandangan yang beragam, jangan sempit, dan tidak gampang marah-marah kepada orang yang berbeda pandangan, serta tidak marah terus dengan mengedepankan kebenaran sendiri. Ihwalnya jelas, karena, dalam catatan Mbah Nun, selama tiga tahun terakhir ini penyakit yang dialami oleh bangsa atau masyarakat kita adalah kesempitan berpikir.⁣
.⁣
⁣
⁣
.⁣
🎙️Mbah Nun⁣
📽 @edhnx⁣
.⁣
FREE repost & share⁣
.⁣
#caknun #emhaainunnadjib #maiyah #kiaikanjeng #shift #pemudahijrah #1minutebooster #melodydalampuisi #beraniberhijrah #sinaubareng #tahunbaru #masehi #tahunbaru2019 #2019 #hukumtahunbaru #newyears #newyears2019 #wahabi#kalamulama #habibumarindonesia #rasulullahsaw #syirik #ilmusyari #salafussholeh #pena_hijrah #syubhat #tareem_lovers #tareem #tareemlovers
  • #Sinau1Menit [ 280 ]⁣
    .⁣
    Setiap kali memasuki tahun baru Masehi suka ada seruan kepada umat Islam untuk tidak keluar rumah atau turun ke jalan untuk memeringati tahun baru Masehi, dengan alasan itu menyerupai kaum lain (nonmuslim), dan bahwa tahun Masehi bukan tahunnya orang Islam. Dikutiplah hadits Nabi "man tasyabbaha biqoumin fahuwa minhum". Barangsiapa menyerupai kaum, maka dia bagian dari mereka.⁣
    .⁣
    Mbah Nun sendiri paham bahwa mungkin saudara-saudara yang mengeluarkan seruan itu khawatir dan cemas kalau-kalau yang merayakan atau menyambut tahun baru Masehi itu akan masuk neraka. Itu apik, kata Mbah Nun. Tapi kan kenyatannya ke-Masehi-an kita juga bukan soal saat tahun baru datang. Itu juga bisa terjadi pada ketika kita menggunakan tanggal lahir yang semuanya juga masehi, dan masih banyak yang lain lagi.⁣
    .⁣
    Situasinya sudah terlanjur sedemikian rupa, dan yang terpenting jangan sampai semua itu mengurangi iman dan cinta kepada Tuhan. Hijriah memang mungkin “kalah” dengan Masehi, karena nuansa Hijiriah adalah nilai dan kedalaman, sedangkan Masehi sifatnya identitas/padat dan mungkin dekat dengan keramaian.⁣
    .⁣
    Mari berlatih berpikir luas, bercakrawala yang jauh, memahami pandangan-pandangan yang beragam, jangan sempit, dan tidak gampang marah-marah kepada orang yang berbeda pandangan, serta tidak marah terus dengan mengedepankan kebenaran sendiri. Ihwalnya jelas, karena, dalam catatan Mbah Nun, selama tiga tahun terakhir ini penyakit yang dialami oleh bangsa atau masyarakat kita adalah kesempitan berpikir.⁣
    .⁣


    .⁣
    🎙️Mbah Nun⁣
    📽 @edhnx
    .⁣
    FREE repost & share⁣
    .⁣
    #caknun #emhaainunnadjib #maiyah #kiaikanjeng #shift #pemudahijrah #1minutebooster #melodydalampuisi #beraniberhijrah #sinaubareng #tahunbaru #masehi #tahunbaru2019 #2019 #hukumtahunbaru #newyears #newyears2019 #wahabi#kalamulama #habibumarindonesia #rasulullahsaw #syirik #ilmusyari #salafussholeh #pena_hijrah #syubhat #tareem_lovers #tareem #tareemlovers

  •  1,460  12  31 December, 2019
  • Uni Emirat Arab yang dianggap sebagai salah satu penyelenggara perayaan tahun baru paling spektakuler di Timur Tengah.

Di kota terbesarnya, Dubai, pesta kembang api megah akan digelar di Burj Khalifa, gedung tertinggi di dunia yang menjulang hingga sekitar 830 meter.

Pesta kembang api kali ini disebut pemerintah Dubai akan "lebih besar dan lebih berkilau" dibandingkan tahun lalu.
Ratusan ribu warga Uni Emirates Arab, Jazirah Arab dan turis dunia diprediksi akan menyaksikan pesta yang dilengkapi atraksi air mancur ini.

Dikutip dari: Liputan6.com
#sains #teknologi #tahunbaru #tahunbaru2019 #happynewyear #burjkhalifa #happynewyear2019 #happynewyear2020 #tahunbaru2020
  • Uni Emirat Arab yang dianggap sebagai salah satu penyelenggara perayaan tahun baru paling spektakuler di Timur Tengah.

    Di kota terbesarnya, Dubai, pesta kembang api megah akan digelar di Burj Khalifa, gedung tertinggi di dunia yang menjulang hingga sekitar 830 meter.

    Pesta kembang api kali ini disebut pemerintah Dubai akan "lebih besar dan lebih berkilau" dibandingkan tahun lalu.
    Ratusan ribu warga Uni Emirates Arab, Jazirah Arab dan turis dunia diprediksi akan menyaksikan pesta yang dilengkapi atraksi air mancur ini.

    Dikutip dari: Liputan6.com
    #sains #teknologi #tahunbaru #tahunbaru2019 #happynewyear #burjkhalifa #happynewyear2019 #happynewyear2020 #tahunbaru2020

  •  14,838  369  1 January, 2020
  • #Sinau1Menit [ 280 ]
.
Setiap kali memasuki tahun baru Masehi suka ada seruan kepada umat Islam untuk tidak keluar rumah atau turun ke jalan untuk memeringati tahun baru Masehi, dengan alasan itu menyerupai kaum lain (nonmuslim), dan bahwa tahun Masehi bukan tahunnya orang Islam. Dikutiplah hadits Nabi "man tasyabbaha biqoumin fahuwa minhum". Barangsiapa menyerupai kaum, maka dia bagian dari mereka.
.
Mbah Nun sendiri paham bahwa mungkin saudara-saudara yang mengeluarkan seruan itu khawatir dan cemas kalau-kalau yang merayakan atau menyambut tahun baru Masehi itu akan masuk neraka. Itu apik, kata Mbah Nun. Tapi kan kenyatannya ke-Masehi-an kita juga bukan soal saat tahun baru datang. Itu juga bisa terjadi pada ketika kita menggunakan tanggal lahir yang semuanya juga masehi, dan masih banyak yang lain lagi.
.
Situasinya sudah terlanjur sedemikian rupa, dan yang terpenting jangan sampai semua itu mengurangi iman dan cinta kepada Tuhan. Hijriah memang mungkin “kalah” dengan Masehi, karena nuansa Hijiriah adalah nilai dan kedalaman, sedangkan Masehi sifatnya identitas/padat dan mungkin dekat dengan keramaian.
.
Mari berlatih berpikir luas, bercakrawala yang jauh, memahami pandangan-pandangan yang beragam, jangan sempit, dan tidak gampang marah-marah kepada orang yang berbeda pandangan, serta tidak marah terus dengan mengedepankan kebenaran sendiri. Ihwalnya jelas, karena, dalam catatan Mbah Nun, selama tiga tahun terakhir ini penyakit yang dialami oleh bangsa atau masyarakat kita adalah kesempitan berpikir.
.
Mbah Nun pun sering hadir dalam acara-acara peringatan tahun baru Hijriah 1 Muharram. Pada konteks ini, Mbah Nun seolah mengatakan kalianlah sendiri yang akan mengisi dengan apa setiap kali menyambut datangnya tahun baru itu. Bersama KiaiKanjeng, Mbah Nun memilih mengisi dengan kebaikan, keindahan, ilmu, dan doa memohon hidayah kepada Allah swt setiap kali memasuki tahun-tahun baru
.
caknun.com
.
🎙️Mbah Nun
📽 @edhnx
.
FREE repost & share
.
#caknun #emhaainunnadjib #maiyah #kiaikanjeng #shift #pemudahijrah #1minutebooster #melodydalampuisi #beraniberhijrah #sinaubareng #tahunbaru #masehi #tahunbaru2019 #2019 #hukumtahunbaru #newyears #newyears2019 #wahabi
  • #Sinau1Menit [ 280 ]
    .
    Setiap kali memasuki tahun baru Masehi suka ada seruan kepada umat Islam untuk tidak keluar rumah atau turun ke jalan untuk memeringati tahun baru Masehi, dengan alasan itu menyerupai kaum lain (nonmuslim), dan bahwa tahun Masehi bukan tahunnya orang Islam. Dikutiplah hadits Nabi "man tasyabbaha biqoumin fahuwa minhum". Barangsiapa menyerupai kaum, maka dia bagian dari mereka.
    .
    Mbah Nun sendiri paham bahwa mungkin saudara-saudara yang mengeluarkan seruan itu khawatir dan cemas kalau-kalau yang merayakan atau menyambut tahun baru Masehi itu akan masuk neraka. Itu apik, kata Mbah Nun. Tapi kan kenyatannya ke-Masehi-an kita juga bukan soal saat tahun baru datang. Itu juga bisa terjadi pada ketika kita menggunakan tanggal lahir yang semuanya juga masehi, dan masih banyak yang lain lagi.
    .
    Situasinya sudah terlanjur sedemikian rupa, dan yang terpenting jangan sampai semua itu mengurangi iman dan cinta kepada Tuhan. Hijriah memang mungkin “kalah” dengan Masehi, karena nuansa Hijiriah adalah nilai dan kedalaman, sedangkan Masehi sifatnya identitas/padat dan mungkin dekat dengan keramaian.
    .
    Mari berlatih berpikir luas, bercakrawala yang jauh, memahami pandangan-pandangan yang beragam, jangan sempit, dan tidak gampang marah-marah kepada orang yang berbeda pandangan, serta tidak marah terus dengan mengedepankan kebenaran sendiri. Ihwalnya jelas, karena, dalam catatan Mbah Nun, selama tiga tahun terakhir ini penyakit yang dialami oleh bangsa atau masyarakat kita adalah kesempitan berpikir.
    .
    Mbah Nun pun sering hadir dalam acara-acara peringatan tahun baru Hijriah 1 Muharram. Pada konteks ini, Mbah Nun seolah mengatakan kalianlah sendiri yang akan mengisi dengan apa setiap kali menyambut datangnya tahun baru itu. Bersama KiaiKanjeng, Mbah Nun memilih mengisi dengan kebaikan, keindahan, ilmu, dan doa memohon hidayah kepada Allah swt setiap kali memasuki tahun-tahun baru
    .
    caknun.com
    .
    🎙️Mbah Nun
    📽 @edhnx
    .
    FREE repost & share
    .
    #caknun #emhaainunnadjib #maiyah #kiaikanjeng #shift #pemudahijrah #1minutebooster #melodydalampuisi #beraniberhijrah #sinaubareng #tahunbaru #masehi #tahunbaru2019 #2019 #hukumtahunbaru #newyears #newyears2019 #wahabi

  •  9,381  61  31 December, 2019
  • Bagaimana menurut kamu? Yuk diskusi, tapi jangan bawa2 politik ya.
.
Dimulai dari mimin ya, menurut mimin dari berbagai macam fakta dan riset membuktikan bahwa landsubsidance dan kenaikan muka air laut itu fakta sehingga tinggal menunggu waktu Jakarta Utara akan tenggelam. Langkah yang saat ini sudah di lakukan adalah pembuatan tanggul di pesisir Jakarta Utara, namun dalam jangka panjang risikonya akan semakin besar. Dengan teknologi saat ini, secara keteknisan solusi jangka panjang adalah dengan membuat tanggul di laut (outer sea wall). "NAMUN" perlu di perhatikan rekayasa lingkungan ini akan berdampak besar bagi ekosistem pesisir teluk Jakarta dan pastinya masyarakat nelayan disana. Sehingga sangat diperlukan pemimpin yang bijak, yaitu dengan mengakomodir pihak2 yang akan dirugikan dengan rekayasa lingkungan tersebut.
.
.
Sumber : Kementerian Infrastruktur dan Lingkungan Hidup Belanda
.
Yuk follow @geo.rof
.
#geografi #peta #banjir #Jakarta #rob #landsubsidance #reklamasi #NCICD #telukjakarta #nelayan #banjir #banjirjakarta #geomorfologi #inspirasi #tahunbaru2019 #happynewyear2019 #jakarta #sungai #bundaranhi #ciliwung
#sungaiciliwung #jakartabebasbanjir
  • Bagaimana menurut kamu? Yuk diskusi, tapi jangan bawa2 politik ya.
    .
    Dimulai dari mimin ya, menurut mimin dari berbagai macam fakta dan riset membuktikan bahwa landsubsidance dan kenaikan muka air laut itu fakta sehingga tinggal menunggu waktu Jakarta Utara akan tenggelam. Langkah yang saat ini sudah di lakukan adalah pembuatan tanggul di pesisir Jakarta Utara, namun dalam jangka panjang risikonya akan semakin besar. Dengan teknologi saat ini, secara keteknisan solusi jangka panjang adalah dengan membuat tanggul di laut (outer sea wall). "NAMUN" perlu di perhatikan rekayasa lingkungan ini akan berdampak besar bagi ekosistem pesisir teluk Jakarta dan pastinya masyarakat nelayan disana. Sehingga sangat diperlukan pemimpin yang bijak, yaitu dengan mengakomodir pihak2 yang akan dirugikan dengan rekayasa lingkungan tersebut.
    .
    .
    Sumber : Kementerian Infrastruktur dan Lingkungan Hidup Belanda
    .
    Yuk follow @geo.rof
    .
    #geografi #peta #banjir #Jakarta #rob #landsubsidance #reklamasi #NCICD #telukjakarta #nelayan #banjir #banjirjakarta #geomorfologi #inspirasi #tahunbaru2019 #happynewyear2019 #jakarta #sungai #bundaranhi #ciliwung
    #sungaiciliwung #jakartabebasbanjir

  •  7,154  322  2 January, 2020