#syukur Instagram Photos & Videos

syukur - 1.3m posts

Hashtag Popularity

24.1
average comments
1.1k
average likes

Latest #syukur Posts

  • MasyaAllah, indah banget ya 🤗
Jadi pengen cepet romantis2an sama Allah dalam doa di masjid Istiqlal 🤗

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ
وَسَلَّمَ قَالَ أَحَبُّ الْبِلَادِ إِلَى اللَّهِ مَسَاجِدُهَا وَأَبْغَضُ الْبِلَادِ إِلَى اللَّهِ أَسْوَاقُهَا
Dari Abu Hurairah -radhiyallahu’anhu- Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, “Bagian negeri yang paling Allah cintai adalah masjid-masjidnya, dan bagian negeri yang paling Allah benci adalah pasar-pasarnya.” (HR. Muslim dalam Kitab al-Masajid wa Mawadhi’ as-Shalah)

🎞️ @penyebarkebaikanislam 

.
.
#irnuc #ngaji #yukngaji #yukhijrah #muslim #muslimah #muslimpride #muslimquotes #islam #islamicquotes #kajianislam #kajiansunnah #kajianustadzadihidayat #ustadzabdulsomad #gaultapisoleh #jumatberkah #sabar #syukur #ikhlas #alhamdulillah #allahuakbar #allah #menuaihikmah #sholawat #kajianbogor #kajianjakarta #kajianbandung #katakataislami #quran #masjidistiqlal
  • MasyaAllah, indah banget ya 🤗
    Jadi pengen cepet romantis2an sama Allah dalam doa di masjid Istiqlal 🤗

    عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ
    وَسَلَّمَ قَالَ أَحَبُّ الْبِلَادِ إِلَى اللَّهِ مَسَاجِدُهَا وَأَبْغَضُ الْبِلَادِ إِلَى اللَّهِ أَسْوَاقُهَا
    Dari Abu Hurairah -radhiyallahu’anhu- Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, “Bagian negeri yang paling Allah cintai adalah masjid-masjidnya, dan bagian negeri yang paling Allah benci adalah pasar-pasarnya.” (HR. Muslim dalam Kitab al-Masajid wa Mawadhi’ as-Shalah)

    🎞️ @penyebarkebaikanislam

    .
    .
    #irnuc #ngaji #yukngaji #yukhijrah #muslim #muslimah #muslimpride #muslimquotes #islam #islamicquotes #kajianislam #kajiansunnah #kajianustadzadihidayat #ustadzabdulsomad #gaultapisoleh #jumatberkah #sabar #syukur #ikhlas #alhamdulillah #allahuakbar #allah #menuaihikmah #sholawat #kajianbogor #kajianjakarta #kajianbandung #katakataislami #quran #masjidistiqlal

  •  1  0  10 minutes ago
  • Kata nikmat bukan hanya sekedar materi. Begitu banyak nikmat yang tak dapat dilihat dengan mata, tak dapat dirasakan dengan sentuhan, dan tak dapat terdengar dengan telinga. Ada begitu banyak pemberian Ilahi terhadap seluruh hamba-Nya, Namun terkadang hamba yang selalu dipenuhi kebutuhannya itu menginginkan sesuatu lainnya hingga melupakan syukur yang seharusnya hadir. Hawa nafsu manusia akan banyak hal lah yang membuat mereka melupakan jati diri mereka. orang disekeliling mereka, bahkan Allah yang memberi mereka begitu banyak kenikmatan. Maka, seharusnya manusia sadar bahwa Allah adalah satu-satunya yang terbaik. Tak ada skenario lebih mengagumkan dari skenario-Nya, Sang sutradara kehidupan bagi seluruh hamba-Nya...
.
.
.
#thankful #syukur #islamicquotes #thanksgod #semangat #selaluada
  • Kata nikmat bukan hanya sekedar materi. Begitu banyak nikmat yang tak dapat dilihat dengan mata, tak dapat dirasakan dengan sentuhan, dan tak dapat terdengar dengan telinga. Ada begitu banyak pemberian Ilahi terhadap seluruh hamba-Nya, Namun terkadang hamba yang selalu dipenuhi kebutuhannya itu menginginkan sesuatu lainnya hingga melupakan syukur yang seharusnya hadir. Hawa nafsu manusia akan banyak hal lah yang membuat mereka melupakan jati diri mereka. orang disekeliling mereka, bahkan Allah yang memberi mereka begitu banyak kenikmatan. Maka, seharusnya manusia sadar bahwa Allah adalah satu-satunya yang terbaik. Tak ada skenario lebih mengagumkan dari skenario-Nya, Sang sutradara kehidupan bagi seluruh hamba-Nya...
    .
    .
    .
    #thankful #syukur #islamicquotes #thanksgod #semangat #selaluada

  •  6  0  27 minutes ago
  • Cerita petang kemarin bersama beberapa rakan dalam bidang sales.😊😊😊 

Sambil sembang mengopi, bincang tentang jikalau ada peluang untuk mencari sesuap nasi.🙏🙏🙏

Biasalah sebagai seorang jurujual hendaklah sentiasa bersedia jikalau ada peluang untuk mempromosikan kenderaan Hyundai. 🚘🚘🚘

Insyallah jikalau ada rezeki tak kemana pon.

Untuk makluman saya masih berada di Pantai Timur 
( Kelantan & Terengganu ).

Ingin mencari kenderaan Hyundai idaman anda sila klik link dibawah 

wasap.my/60192755868/hyundaipromo 

Terima kasih 

#mencarisesuapnasi #syukur #rezeki #hyundaipuchong #hyundaipetalingjaya #hyundaiputrajaya #hyundaicyberjaya #sellingwithpassion #realdriver #drivingisfun
  • Cerita petang kemarin bersama beberapa rakan dalam bidang sales.😊😊😊

    Sambil sembang mengopi, bincang tentang jikalau ada peluang untuk mencari sesuap nasi.🙏🙏🙏

    Biasalah sebagai seorang jurujual hendaklah sentiasa bersedia jikalau ada peluang untuk mempromosikan kenderaan Hyundai. 🚘🚘🚘

    Insyallah jikalau ada rezeki tak kemana pon.

    Untuk makluman saya masih berada di Pantai Timur
    ( Kelantan & Terengganu ).

    Ingin mencari kenderaan Hyundai idaman anda sila klik link dibawah

    wasap.my/60192755868/hyundaipromo

    Terima kasih

    #mencarisesuapnasi #syukur #rezeki #hyundaipuchong #hyundaipetalingjaya #hyundaiputrajaya #hyundaicyberjaya #sellingwithpassion #realdriver #drivingisfun

  •  2  0  28 minutes ago
  • Bersyukurlah dengan keadaan mu sekarang.kapan lagi semakin lama umur kita semakin bertambah.hati ini detik ini lah patutnya kita bersyukur.##syukur
  • Bersyukurlah dengan keadaan mu sekarang.kapan lagi semakin lama umur kita semakin bertambah.hati ini detik ini lah patutnya kita bersyukur.# #syukur

  •  0  0  53 minutes ago
  • BETUL KE KALAU SEDEKAH BOLEH KAYA❓🤯🤯🤯MAI BACA DULU KISAH AKU
.
.
Pengalaman aku sendiri semasa mula-mula PKP bulan 3 lepas, masa tu kerja pun tak full time jadi gaji pon tak full lah..
.
Tempat cari rezeki aku ni dekat dengan bank jadi macam biasa lah mesti ada pakcik-pakcik akan duduk depan bank tu..aku perasan la ada seorang pakcik ni hari-hari dia akan tunggu depan bank tu sampai magrib.
.
Jadi apa aku buat, macam aku ni tak suka sangat sedekah dalam bentuk wang, aku lebih suka sedekah dalam bentuk makanan. Hari-hari aku niat aku akan keluarkan rm 5 untuk beli makan apa-apa yang ada dan bagi kepada mereka..
.
Selalunya aku akan hantar orang yang pergi sampaikan hajat aku tu, jadi mereka pun tak tahu lah dari siapa makanan ni datang..
.
Dipendekan cerita, dalam masa sebulan selepas aku amalkan sedekah tu, dengan tak sangka-sangka Allah lorongkan rezeki yang aku sendiri tak pernah bayangkan yang aku akan dapat. tak kisahlah datang rezeki tu macam mana pun asalkan halal dan berkat. Dan dalam kepala hotak aku pun terfikir dengan rm 5 jaa Allah nak bagi sampai macam ini, tiada kata kain melainkan ALHAMDULILLAH SYUKUR
.
Moral of the story, jangan takut harta kita berkurang kerana sedekah, kerana balasannya di dunia pun kita rasa tak berbaloi dengan apa yang kita sedekahkan itu nak dibandingkan dengan apa yang Allah gantikan..
.
Korang ada pengalaman macam aku, mai kongsi tengok dekat coment.
.
#sedekah #syukur #ikhlas
  • BETUL KE KALAU SEDEKAH BOLEH KAYA❓🤯🤯🤯MAI BACA DULU KISAH AKU
    .
    .
    Pengalaman aku sendiri semasa mula-mula PKP bulan 3 lepas, masa tu kerja pun tak full time jadi gaji pon tak full lah..
    .
    Tempat cari rezeki aku ni dekat dengan bank jadi macam biasa lah mesti ada pakcik-pakcik akan duduk depan bank tu..aku perasan la ada seorang pakcik ni hari-hari dia akan tunggu depan bank tu sampai magrib.
    .
    Jadi apa aku buat, macam aku ni tak suka sangat sedekah dalam bentuk wang, aku lebih suka sedekah dalam bentuk makanan. Hari-hari aku niat aku akan keluarkan rm 5 untuk beli makan apa-apa yang ada dan bagi kepada mereka..
    .
    Selalunya aku akan hantar orang yang pergi sampaikan hajat aku tu, jadi mereka pun tak tahu lah dari siapa makanan ni datang..
    .
    Dipendekan cerita, dalam masa sebulan selepas aku amalkan sedekah tu, dengan tak sangka-sangka Allah lorongkan rezeki yang aku sendiri tak pernah bayangkan yang aku akan dapat. tak kisahlah datang rezeki tu macam mana pun asalkan halal dan berkat. Dan dalam kepala hotak aku pun terfikir dengan rm 5 jaa Allah nak bagi sampai macam ini, tiada kata kain melainkan ALHAMDULILLAH SYUKUR
    .
    Moral of the story, jangan takut harta kita berkurang kerana sedekah, kerana balasannya di dunia pun kita rasa tak berbaloi dengan apa yang kita sedekahkan itu nak dibandingkan dengan apa yang Allah gantikan..
    .
    Korang ada pengalaman macam aku, mai kongsi tengok dekat coment.
    .
    #sedekah #syukur #ikhlas

  •  10  0  1 hour ago
  • Terus saja menjadi inspirasi. Walau bagi orang lain engkau dianggap tak berarti
.
.
.
.
.
.
.#tiarasiregarr#nasihat #muslim #ikhlas #tauhid #islam #sunnah #sakinah #kajian #ngaji #masjid #shalat #nasehat #mukmin #akhlak #islamadina #muslimah #muslimindonesia #katabijak #inspirasi #bijak #muhasabah #syukur #bahagia #ghibah #gosip #alhamdulillah #semangat #bersyukur #sahabat
  • Terus saja menjadi inspirasi. Walau bagi orang lain engkau dianggap tak berarti
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    . #tiarasiregarr #nasihat  #muslim  #ikhlas  #tauhid  #islam  #sunnah  #sakinah  #kajian  #ngaji #masjid #shalat #nasehat #mukmin #akhlak #islamadina #muslimah #muslimindonesia #katabijak #inspirasi #bijak #muhasabah #syukur #bahagia #ghibah #gosip #alhamdulillah #semangat #bersyukur #sahabat

  •  3  0  1 hour ago
  • Mama:korang seronok ke tgk burung,ayam,kucing,kambing tadi!
Anak2:SERONOK!!!
*jenis mudah terhibur diaorang ni termasuk mak pak dia!😂😂
#syukur #family
  • Mama:korang seronok ke tgk burung,ayam,kucing,kambing tadi!
    Anak2:SERONOK!!!
    *jenis mudah terhibur diaorang ni termasuk mak pak dia!😂😂
    #syukur #family

  •  14  0  2 hours ago
  • Reward yourself to stay improve your mood, just to make you better than before, bersyukur dengan ap yg ad lebih bernilai untuk diri kita, bukan semua manusia mampu dpat ap yg kita ad, itu semua ketentuan Allah
#mybirthday 
#syukur 
#bettertogether
#kitabaikramaisayang 
☹️ Alhamdulillah🥰
  • Reward yourself to stay improve your mood, just to make you better than before, bersyukur dengan ap yg ad lebih bernilai untuk diri kita, bukan semua manusia mampu dpat ap yg kita ad, itu semua ketentuan Allah
    #mybirthday
    #syukur
    #bettertogether
    #kitabaikramaisayang
    ☹️ Alhamdulillah🥰

  •  13  2  2 hours ago
  • KIDUNG-KIDUNG DALAM IBADAT HARIAN

Dalam seri kesebelas ini, pengajaran Spiritualitas Ibadat Harian mengambil tajuk Kidung-Kidung dalam Ibadat Harian. 
Kidung-kidung yang berasal dari berbagai bagian Kitab Suci ini, memberi nuansa tersendiri dalam Ibadat Harian. Menarik untuk dipahami dan direnungkan supaya ibadat harian bisa semakin kita hayati dengan baik.

Rabu, 5 Agustus 2020 
Pukul 20.00-21.00 WIB 

Live di Youtube Channel Suara Karmel
https://youtu.be/MVlGYkm1PqM

silahkan di*share (bagikan) untuk mereka yang mungkin memerlukannya* 
Tuhan memberkati
 #IbadatHarian #DoaHarian #Kidung #Syukur #Kepercayaan #MazmurKidung #SpiritualitasIbadatHarian #SpiritualitasKatolik #GerejaKatolik.
  • KIDUNG-KIDUNG DALAM IBADAT HARIAN

    Dalam seri kesebelas ini, pengajaran Spiritualitas Ibadat Harian mengambil tajuk Kidung-Kidung dalam Ibadat Harian.
    Kidung-kidung yang berasal dari berbagai bagian Kitab Suci ini, memberi nuansa tersendiri dalam Ibadat Harian. Menarik untuk dipahami dan direnungkan supaya ibadat harian bisa semakin kita hayati dengan baik.

    Rabu, 5 Agustus 2020
    Pukul 20.00-21.00 WIB

    Live di Youtube Channel Suara Karmel
    https://youtu.be/MVlGYkm1PqM

    silahkan di*share (bagikan) untuk mereka yang mungkin memerlukannya*
    Tuhan memberkati
    #IbadatHarian #DoaHarian #Kidung #Syukur #Kepercayaan #MazmurKidung #SpiritualitasIbadatHarian #SpiritualitasKatolik #GerejaKatolik.

  •  10  0  2 hours ago
  • "Sukses itu bukan berapa banyak yang kamu dapatkan (Nilai), Tapi bagimana kamu menyikapi apa yang kamu dapatkan (Syukur)" - Bagus Baraja
.
❣️ Bersyukur tanpa syarat, Bahagia tanpa syarat ❣️
.
#qoutes #syukur #bagusbaraja #bahagia #tanpasyarat
  • "Sukses itu bukan berapa banyak yang kamu dapatkan (Nilai), Tapi bagimana kamu menyikapi apa yang kamu dapatkan (Syukur)" - Bagus Baraja
    .
    ❣️ Bersyukur tanpa syarat, Bahagia tanpa syarat ❣️
    .
    #qoutes #syukur #bagusbaraja #bahagia #tanpasyarat

  •  30  4  2 hours ago
  • Jangan sampai kita dipenjara oleh fikiran sendiri yg luar biasa sempit, kotor, dan rendah.

Sesungguhnya bumi Allah luas dan ada keridhaan Allah, dibajak tempat yg kita tidak tahu sebelumnya.

Jangan takut. Sesungguhnya Allah selalu bersama kita.

#islam #muslim #muslimah #allah #dakwah #tarbiyah #ikhlas #mukhlis #syukur #taubat #ulama #cinta #surga #senyum #bahagia #waktu #doa #dunia #akhirat #sabar #tawadhu
  • Jangan sampai kita dipenjara oleh fikiran sendiri yg luar biasa sempit, kotor, dan rendah.

    Sesungguhnya bumi Allah luas dan ada keridhaan Allah, dibajak tempat yg kita tidak tahu sebelumnya.

    Jangan takut. Sesungguhnya Allah selalu bersama kita.

    #islam #muslim #muslimah #allah #dakwah #tarbiyah #ikhlas #mukhlis #syukur #taubat #ulama #cinta #surga #senyum #bahagia #waktu #doa #dunia #akhirat #sabar #tawadhu

  •  6  0  2 hours ago
  • Semenjak dua tiga hari nii mak asik keluarkan ayat yg agk deep jur
.
.
Semalam mak ckp,
Nak kemas semua pinggan mangkuk pun ada lg ank pompuan yg belum kawen. Eheh #aminahbingung
.
.
Okla tayah pening2, kite berOOTD dlulah sblm balik Kalalumpo
.
13 Dzulhijjah
Last last, bagila cansss Aminah bergambar 
.
#inikanraya #aidiladha #photography #ootd #favgirl #syukur #encinta
  • Semenjak dua tiga hari nii mak asik keluarkan ayat yg agk deep jur
    .
    .
    Semalam mak ckp,
    Nak kemas semua pinggan mangkuk pun ada lg ank pompuan yg belum kawen. Eheh #aminahbingung
    .
    .
    Okla tayah pening2, kite berOOTD dlulah sblm balik Kalalumpo
    .
    13 Dzulhijjah
    Last last, bagila cansss Aminah bergambar
    .
    #inikanraya #aidiladha #photography #ootd #favgirl #syukur #encinta

  •  27  0  3 hours ago

Top #syukur Posts

  • Ketika satu rezeki luput darimu, jangan bersedih, bisa jadi itu adalah cara Allah menghindarkanmu dari keburukan yang mungkin ditimbulkan dari rezeki tersebut. Demikian pula ketika Allah menjauhkanmu dari seseorang, jangan pula bersedih, bisa jadi itu cara Allah menjauhkanmu dari takdir buruk jika orang itu menjadi bagian hidupmu. Maksud ya?
.
.
❤️ @RanggaTalk
.
.
Comment dibawah ⤵️ Tag dia yang perlu juga melihat post ini 💌 Follow @ranggatalk untuk inspirasi dan pengingat diri lainnya 🎯
.
.
.
#ranggatalk #selfreminder #muhasabah #tafakur #rezekigakketuker #islamicreminder #nasehat #nasehatislami #motivasisukses #motivasiislami #quotemotivasi #quoteislam #hijrahquote #hijrah #santuy #positivemindset #tausiah #katakata #katakatabijak #katamutiara #pengusahamuslim #suksesmuda #baper #muhasabah #tafakur #syukur #sabar
  • Ketika satu rezeki luput darimu, jangan bersedih, bisa jadi itu adalah cara Allah menghindarkanmu dari keburukan yang mungkin ditimbulkan dari rezeki tersebut. Demikian pula ketika Allah menjauhkanmu dari seseorang, jangan pula bersedih, bisa jadi itu cara Allah menjauhkanmu dari takdir buruk jika orang itu menjadi bagian hidupmu. Maksud ya?
    .
    .
    ❤️ @RanggaTalk
    .
    .
    Comment dibawah ⤵️ Tag dia yang perlu juga melihat post ini 💌 Follow @ranggatalk untuk inspirasi dan pengingat diri lainnya 🎯
    .
    .
    .
    #ranggatalk #selfreminder #muhasabah #tafakur #rezekigakketuker #islamicreminder #nasehat #nasehatislami #motivasisukses #motivasiislami #quotemotivasi #quoteislam #hijrahquote #hijrah #santuy #positivemindset #tausiah #katakata #katakatabijak #katamutiara #pengusahamuslim #suksesmuda #baper #muhasabah #tafakur #syukur #sabar

  •  1,483  31  22 July, 2020
  • Jangan terbiasa bersusah hati ketika melihat orang lain senang dan bersenang hati ketika melihat orang lain susah.
.
Sesungguhnya susah dan senang hidupmu tidak ada hubungannya dengan susah dan senangnya hidup orang lain.
.
Allah Maha Kuasa membahagiakanmu tanpa harus mengurangi kebahagiaan orang lain, dan kesengsaraan hidupmu tidak pernah disebabkan keberuntunganmu terambil oleh orang lain. Rezeki tak pernah bertukar tempat.
.
Maka fokus saja berikhtiar, berdoa, dan berbahagia untuk hidupmu, jangan pusingkan hidup orang lain. Setuju?
.
❤️ @RanggaTalk
.
Comment dibawah ⤵️ Tag dia yang perlu juga melihat post ini 💌 Follow @ranggatalk untuk inspirasi dan pengingat diri lainnya 🎯
.
.
.
#ranggatalk #selfreminder #muhasabah #tafakur #rezekigakketuker #islamicreminder #nasehat #nasehatislami #motivasisukses #motivasiislami #quotemotivasi #quoteislam #hijrahquote #hijrah #santuy #positivemindset #tausiah #katakata #katakatabijak #katamutiara #pengusahamuslim #suksesmuda #baper #muhasabah #tafakur #syukur #sabar
  • Jangan terbiasa bersusah hati ketika melihat orang lain senang dan bersenang hati ketika melihat orang lain susah.
    .
    Sesungguhnya susah dan senang hidupmu tidak ada hubungannya dengan susah dan senangnya hidup orang lain.
    .
    Allah Maha Kuasa membahagiakanmu tanpa harus mengurangi kebahagiaan orang lain, dan kesengsaraan hidupmu tidak pernah disebabkan keberuntunganmu terambil oleh orang lain. Rezeki tak pernah bertukar tempat.
    .
    Maka fokus saja berikhtiar, berdoa, dan berbahagia untuk hidupmu, jangan pusingkan hidup orang lain. Setuju?
    .
    ❤️ @RanggaTalk
    .
    Comment dibawah ⤵️ Tag dia yang perlu juga melihat post ini 💌 Follow @ranggatalk untuk inspirasi dan pengingat diri lainnya 🎯
    .
    .
    .
    #ranggatalk #selfreminder #muhasabah #tafakur #rezekigakketuker #islamicreminder #nasehat #nasehatislami #motivasisukses #motivasiislami #quotemotivasi #quoteislam #hijrahquote #hijrah #santuy #positivemindset #tausiah #katakata #katakatabijak #katamutiara #pengusahamuslim #suksesmuda #baper #muhasabah #tafakur #syukur #sabar

  •  1,452  60  21 July, 2020
  • Kalo ga mau “digituin”,
Maka jangan “ngegituin”.
Simple.
.
.
.
.
.
 #dewopakde #nasihat #muslim #ikhlas #tauhid #islam #sunnah #sakinah #kajian #ngaji #masjid #shalat #nasehat #mukmin #akhlak #islamadina #muslimah #muslimindonesia #katabijak #inspirasi #bijak #muhasabah #syukur #bahagia #ghibah #gosip #alhamdulillah #semangat #bersyukur #sahabat
  • Kalo ga mau “digituin”,
    Maka jangan “ngegituin”.
    Simple.
    .
    .
    .
    .
    .
    #dewopakde #nasihat #muslim #ikhlas #tauhid #islam #sunnah #sakinah #kajian #ngaji #masjid #shalat #nasehat #mukmin #akhlak #islamadina #muslimah #muslimindonesia #katabijak #inspirasi #bijak #muhasabah #syukur #bahagia #ghibah #gosip #alhamdulillah #semangat #bersyukur #sahabat

  •  7,756  207  21 July, 2020