#syamel Instagram Photos & Videos

syamel - 10.5k posts

Hashtag Popularity

19.5
average comments
1k
average likes

Latest #syamel Posts

  • RAMAI YANG SUKA BAU NI 🀲🏻
.
Alhamdulillah ramai yang beri positive feedback lepas beli #RinduRaudah Air Freshener bau Raudhah 😍 bau yang sangat special untuk anda yang rindukan Tanah Suci. 
.
Korang yang nak daptkan, boleh PRE-ORDER sekarang! in sha Allah batch 2 akan sampai tak lama lagi 😍 
.
Link in bio!

#SentiasaHijrah #rinduraudahpenang
  • RAMAI YANG SUKA BAU NI 🀲🏻
    .
    Alhamdulillah ramai yang beri positive feedback lepas beli #RinduRaudah Air Freshener bau Raudhah 😍 bau yang sangat special untuk anda yang rindukan Tanah Suci.
    .
    Korang yang nak daptkan, boleh PRE-ORDER sekarang! in sha Allah batch 2 akan sampai tak lama lagi 😍
    .
    Link in bio!

    #SentiasaHijrah #rinduraudahpenang

  •  10  1  5 hours ago
  • Fuuhhhh mmg power
Powerrrrrr
#syamel
  • Fuuhhhh mmg power
    Powerrrrrr
    #syamel

  •  7  2  17 hours ago
  • Semoga yang baik baik saja untuk anda berdua.
Teringat ig story Miss Maria tahun lepas. Masa tu Syamel dan Ernie kat butik Rizman Ruzaini. Ada 3 video. Salah satu video tu Maria tulis β€˜muka mama ada senyum’. So macam... emmmmm... hahahhaha. Masa tu Syamel tengah try suit. dan video tersebut tak ada suara (muted). Lagi la kita fikir ke laut dalamπŸ˜‚ semasa kejadian berlaku ada Syamel, Ernie, mama Ernie, Maria (manager Ernie) dan Aidil (manager Syamel). Tapi diorang pergi sana sebab baju konsert bukan tempah baju kahwin ke apa hahahah
ps: saya tak save video tu.
#syamel #erniezakri #lovesyamelernie #syamelerniezakri #syamelernie
  • Semoga yang baik baik saja untuk anda berdua.
    Teringat ig story Miss Maria tahun lepas. Masa tu Syamel dan Ernie kat butik Rizman Ruzaini. Ada 3 video. Salah satu video tu Maria tulis β€˜muka mama ada senyum’. So macam... emmmmm... hahahhaha. Masa tu Syamel tengah try suit. dan video tersebut tak ada suara (muted). Lagi la kita fikir ke laut dalamπŸ˜‚ semasa kejadian berlaku ada Syamel, Ernie, mama Ernie, Maria (manager Ernie) dan Aidil (manager Syamel). Tapi diorang pergi sana sebab baju konsert bukan tempah baju kahwin ke apa hahahah
    ps: saya tak save video tu.
    #syamel #erniezakri #lovesyamelernie #syamelerniezakri #syamelernie

  •  79  8  20 hours ago
  • #Repost @buzzingmalaysia
β€’ β€’ β€’ β€’ β€’ β€’
@syamel_official & @erniezakri jawab desas-desus nak kahwin ke? 
.
Kite cuba rungkai rahsia mereka berdua, berjaya ke tidak tonton yerr πŸ˜‚
.
.
nak tonton video penuh sila ke Youtube MYBUZZ 

https://youtu.be/yc9Ao2aT0MA

#syamel
#ernie
  • #Repost @buzzingmalaysia
    β€’ β€’ β€’ β€’ β€’ β€’
    @syamel_official & @erniezakri jawab desas-desus nak kahwin ke?
    .
    Kite cuba rungkai rahsia mereka berdua, berjaya ke tidak tonton yerr πŸ˜‚
    .
    .
    nak tonton video penuh sila ke Youtube MYBUZZ

    https://youtu.be/yc9Ao2aT0MA

    #syamel
    #ernie

  •  118  3  5 July, 2020
  • @syamel_official & @erniezakri jawab desas-desus nak kahwin ke? 
.
Kite cuba rungkai rahsia mereka berdua, berjaya ke tidak tonton yerr πŸ˜‚
.
.
nak tonton video penuh sila ke Youtube MYBUZZ 

https://youtu.be/yc9Ao2aT0MA

#syamel
#ernie
  • @syamel_official & @erniezakri jawab desas-desus nak kahwin ke?
    .
    Kite cuba rungkai rahsia mereka berdua, berjaya ke tidak tonton yerr πŸ˜‚
    .
    .
    nak tonton video penuh sila ke Youtube MYBUZZ

    https://youtu.be/yc9Ao2aT0MA

    #syamel
    #ernie

  •  47  0  5 July, 2020
  • SALAM JUMAAT πŸ’š

Antara amalam-amalam sunat yang korang boleh amalkan:

-memperbanyakkan SELAWAT ke atas Rasulullah SAW.
-Baca Surah Al-Kahfi
-Memperbanyakkan baca Al-Quran
-Memotong kuku 
-Memakai wangi-wangian

Jangan lupa untuk amalkan okay. πŸ₯°

#salamjumaat #rinduraudah #rinduraudahpenang
  • SALAM JUMAAT πŸ’š

    Antara amalam-amalam sunat yang korang boleh amalkan:

    -memperbanyakkan SELAWAT ke atas Rasulullah SAW.
    -Baca Surah Al-Kahfi
    -Memperbanyakkan baca Al-Quran
    -Memotong kuku
    -Memakai wangi-wangian

    Jangan lupa untuk amalkan okay. πŸ₯°

    #salamjumaat #rinduraudah #rinduraudahpenang

  •  23  1  3 July, 2020
  • Salam Jumaat penghulu segala hari... Semoga pintu pintu segala kebaikan terbuka luas untuk kita hari ini aamiin...
.
πŸŽ₯πŸ“Έ alifshahjamil syamel & missmariapalingcantik
.
.
#ErnieZakri 
#Syamel 
#TeddyBear 
#PasanganKimia
  • Salam Jumaat penghulu segala hari... Semoga pintu pintu segala kebaikan terbuka luas untuk kita hari ini aamiin...
    .
    πŸŽ₯πŸ“Έ alifshahjamil syamel & missmariapalingcantik
    .
    .
    #ErnieZakri
    #Syamel
    #TeddyBear
    #PasanganKimia

  •  142  2  2 July, 2020
  •  10  1  2 July, 2020
  •  11  1  2 July, 2020
  • YOU BUAT, YOU DAPAT πŸ”₯

To achieve your target/goals, you have to do your best sampai you dapat achieve your target! Alhamdulillah sambutan yang sangat sangat hangat for #RinduRaudah . 
.
Yes, we’re open for AGENTS & DROPSHIPs ! Jom jana pendapatan sama-sama dengan Rindu Raudah #teamasmath . Balancekan dunia & akhirat in sha Allah you can do it!
.
In sha Allah asmath akan guide korang sampai berjaya! Tinggal korang untuk ikut & take action sahaja. Jom capai your target/goals ! πŸ”₯❀️
.
Click the link in bio or DM us to join our team! 

#SentiasaHijrah #agentwanted
  • YOU BUAT, YOU DAPAT πŸ”₯

    To achieve your target/goals, you have to do your best sampai you dapat achieve your target! Alhamdulillah sambutan yang sangat sangat hangat for #RinduRaudah .
    .
    Yes, we’re open for AGENTS & DROPSHIPs ! Jom jana pendapatan sama-sama dengan Rindu Raudah #teamasmath . Balancekan dunia & akhirat in sha Allah you can do it!
    .
    In sha Allah asmath akan guide korang sampai berjaya! Tinggal korang untuk ikut & take action sahaja. Jom capai your target/goals ! πŸ”₯❀️
    .
    Click the link in bio or DM us to join our team!

    #SentiasaHijrah #agentwanted

  •  23  1  2 July, 2020
  • πŸ€”
instagram story - amir_yasin
#syamel
  • πŸ€”
    instagram story - amir_yasin
    #syamel

  •  34  0  1 July, 2020
  • Handsome terokk!
#syamel
  • Handsome terokk!
    #syamel

  •  64  2  30 June, 2020
  • GOOSEBUMPS terus !

MasyaAllah, lepas bau #Rinduraudah ni, meremang terus. memang betul la bila orang cakap, terubat rindu lepas bau Rindu Raudah Air Fresheners πŸ’š
.
Siapa yang tak try lagi, pre-order yours now! in sha Allah you will love it & sangat berbaloi 

#sentiasahijrah
  • GOOSEBUMPS terus !

    MasyaAllah, lepas bau #Rinduraudah ni, meremang terus. memang betul la bila orang cakap, terubat rindu lepas bau Rindu Raudah Air Fresheners πŸ’š
    .
    Siapa yang tak try lagi, pre-order yours now! in sha Allah you will love it & sangat berbaloi

    #sentiasahijrah

  •  14  5  30 June, 2020
  • "Indahnya hidup, bukan kerana seberapa banyak kamu bahagia. Indahnya hidup, kerana seberapa banyak kamu membahagiakan orang lain." - Maulana Jalaluddin Ar Rumi -
.
Happy birthday .
πŸŽ₯ πŸ‘‡
#ErnieZakri 
#syamel
#ernienyanyi
  • "Indahnya hidup, bukan kerana seberapa banyak kamu bahagia. Indahnya hidup, kerana seberapa banyak kamu membahagiakan orang lain." - Maulana Jalaluddin Ar Rumi -
    .
    Happy birthday .
    πŸŽ₯ πŸ‘‡
    #ErnieZakri
    #syamel
    #ernienyanyi

  •  129  2  28 June, 2020

Top #syamel Posts

  • Ada love banyak πŸ’•,ada the bouquet of flower πŸ’ ,ada lilinπŸ•―,ada ros yang bertaburan di atas meja🌹.Pakaian mereka juga sedondonπŸ‘₯.Bangmel juga seakan akan teddy bear ke"cute"an dia tu😻.Haih πŸ˜‚
Apa-apa pon..ERNIE TURN 28TH!!🍬
●
πŸ“Έ-syamel_official
#erniezakri #ernienators #syamel #syamelovers #syanie #pasangankimia #
  • Ada love banyak πŸ’•,ada the bouquet of flower πŸ’ ,ada lilinπŸ•―,ada ros yang bertaburan di atas meja🌹.Pakaian mereka juga sedondonπŸ‘₯.Bangmel juga seakan akan teddy bear ke"cute"an dia tu😻.Haih πŸ˜‚
    Apa-apa pon..ERNIE TURN 28TH!!🍬
    ●
    πŸ“Έ-syamel_official
    #erniezakri #ernienators #syamel #syamelovers #syanie #pasangankimia #

  •  109  16  23 June, 2020
  • Assalamualaikum Kepada Semua dan syamelovers πŸ₯°
Syamel dan family mohon kemaafan dari semua jika ada salah & silap, jika ada terasa di hati atau tersinggung dgn kata2  yg  tidak disedari. 
Mohon doakan kesejahteraan kami & family dan jemaah2 lain yg akan berangkat pukul 3.25pm hari ini utk mengerjakan ibadah umrah. Semoga kami semua mendapat KEREDHAAN ALLAH SWT, dikurniakan sihat walafiat, dipermudahkan segala2nya, selamat pergi & balik dan pulang dgn umrah yg mabrur..Aamiin @syamel_official  @syamelovers_sg 
#syamelumrah
#syamelovers 
#loveuall❀️
#syamel
  • Assalamualaikum Kepada Semua dan syamelovers πŸ₯°
    Syamel dan family mohon kemaafan dari semua jika ada salah & silap, jika ada terasa di hati atau tersinggung dgn kata2 yg tidak disedari.
    Mohon doakan kesejahteraan kami & family dan jemaah2 lain yg akan berangkat pukul 3.25pm hari ini utk mengerjakan ibadah umrah. Semoga kami semua mendapat KEREDHAAN ALLAH SWT, dikurniakan sihat walafiat, dipermudahkan segala2nya, selamat pergi & balik dan pulang dgn umrah yg mabrur..Aamiin @syamel_official @syamelovers_sg
    #syamelumrah
    #syamelovers
    #loveuall❀️
    #syamel

  •  239  22  20 February, 2020
  • Terlalu banyak momen best dalam IG Live 6 Mei, 2020 tapi part bangmel dan kakninie tergamam ni paling kelakar. Nanti dah serumah, takdalah lagi nak recreate scene citer Hindustan sweet2 camni. Topik lainlah pulak nanti. πŸ€ͺ
#erniezakri #syamel #syanie
#canyousmellthegheerice? .
.
. πŸŽ₯ @erniezakri
  • Terlalu banyak momen best dalam IG Live 6 Mei, 2020 tapi part bangmel dan kakninie tergamam ni paling kelakar. Nanti dah serumah, takdalah lagi nak recreate scene citer Hindustan sweet2 camni. Topik lainlah pulak nanti. πŸ€ͺ
    #erniezakri #syamel #syanie
    #canyousmellthegheerice? .
    .
    . πŸŽ₯ @erniezakri

  •  1,622  10  5 June, 2020
  • AKUKAN TETAP CINTA... Practice make you as Ms. PERFECT PITCH. πŸ˜‚πŸ‘πŸ»πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ»
And they are PERFECTLY TOGETHER kan?
( I mean their vocalπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹) #warmup #vocal #AJL32 #ErnieZakri #Throwback #syamel #vocalcoach #sing #vocal ・・・
"BTS. I can’t focus on my work until it’s really close to the day of the performance. That was me, looking at herself in the mirror, as you can see, her mind became so productive at the very last minute. This video was recorded(by Mr @amarmadfie )one hour before our performance. I asked Syamel if I can do those adlibs. I’m lucky to have such a wonderful duet partner. He said YES of course. πŸ˜‚ Conclusion? Yes, last minute plans. Siapa suka buat kerja last minute? 🀚"
  • AKUKAN TETAP CINTA... Practice make you as Ms. PERFECT PITCH. πŸ˜‚πŸ‘πŸ»πŸ’ͺπŸ»πŸ‘πŸ»
    And they are PERFECTLY TOGETHER kan?
    ( I mean their vocalπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹) #warmup #vocal #AJL32 #ErnieZakri #Throwback #syamel #vocalcoach #sing #vocal ・・・
    "BTS. I can’t focus on my work until it’s really close to the day of the performance. That was me, looking at herself in the mirror, as you can see, her mind became so productive at the very last minute. This video was recorded(by Mr @amarmadfie )one hour before our performance. I asked Syamel if I can do those adlibs. I’m lucky to have such a wonderful duet partner. He said YES of course. πŸ˜‚ Conclusion? Yes, last minute plans. Siapa suka buat kerja last minute? 🀚"

  •  1,979  52  15 February, 2018
  • Saksikan persembahan HEBAT daripada artis-artis kegemaran anda di Fiesta YES Amazing-lah untuk PERCUMA pada 5 Oktober 2019 di Padang Pahlawan, Dataran Pahlawan Melaka Megamall!

Nak lebih? Jadilah VIP kami untuk menikmati tawaran hebat dari Naelofar Hijab, Kylez by Syafiq Kyle dan banyak lagi! 
Tak cukup? β€˜Upgrade’ ke VVIP untuk peluang menemui artis-artis kegemaran anda, dibawa khas oleh YES. 
Untuk maklumat lebih lanjut, layari https://www.yes.my/amazing-lah.

#YES4G #FiestaYES #Amazinglah #AmazingThingsHappenWhenYouSayYES #sitinordiana #haelhusaini #nabilarazali #syamel #malaysia #2019 #melaka 
#repost @yes4g
  • Saksikan persembahan HEBAT daripada artis-artis kegemaran anda di Fiesta YES Amazing-lah untuk PERCUMA pada 5 Oktober 2019 di Padang Pahlawan, Dataran Pahlawan Melaka Megamall!

    Nak lebih? Jadilah VIP kami untuk menikmati tawaran hebat dari Naelofar Hijab, Kylez by Syafiq Kyle dan banyak lagi!
    Tak cukup? β€˜Upgrade’ ke VVIP untuk peluang menemui artis-artis kegemaran anda, dibawa khas oleh YES.
    Untuk maklumat lebih lanjut, layari https://www.yes.my/amazing-lah.

    #YES4G #FiestaYES #Amazinglah #AmazingThingsHappenWhenYouSayYES #sitinordiana #haelhusaini #nabilarazali #syamel #malaysia #2019 #melaka
    #repost @yes4g

  •  238  3  22 September, 2019
  • Bila kita berfikiran positive... semua akan jadi baik2 belaka. Thanks @bobofahad
All the best to @syamel_official
For your new single yg sgt catchy.. kakak pun ikot menari sama ni..... πŸ‘
Tak sabar nak tunggu hasil seterusnya...... #ernienators  vs #syamelovers meletop!!!!!!! #Repost @bobofahad (@get_repost)
・・・
Pertama kali Syamel bagi abam dengar single terbaharunya yang berjudul Kau Pun Sama,  respon abam padanya, lagu itu sangat catchy dan sedap.

Selain faktor bias (😁), alasan menyukai lagu itu adalah melodinya yang groovy serta liriknya yang nakal. Realiti sangat. 
Sebab lain adalah kerana abam kagum dengan keinginannya untuk keluar dari zon selesanya yang selama ini cukup sinonim  dengan lagu Balada.

So lepas ni bolehlah tgk Syamel menari di atas pentas.
Buat peminat iaitu @voiceofsyamel @syamelovers, dapatkan #bhahad untuk cerita lanjut mengenai penyanyi kesayangan anda ini.

Teruskan menyokong dan jangan lupa undi @syamel_official utk #abpbh31 yang sedang berlangsung sekarang di www.abpbh.com.my ❀️ #myarticle #bhahad #abpbh #bhonline #syamel #infiniti  #beritahiburan  #entertainment #singer
  • Bila kita berfikiran positive... semua akan jadi baik2 belaka. Thanks @bobofahad
    All the best to @syamel_official
    For your new single yg sgt catchy.. kakak pun ikot menari sama ni..... πŸ‘
    Tak sabar nak tunggu hasil seterusnya...... #ernienators vs #syamelovers meletop!!!!!!! #Repost @bobofahad (@get_repost)
    ・・・
    Pertama kali Syamel bagi abam dengar single terbaharunya yang berjudul Kau Pun Sama, respon abam padanya, lagu itu sangat catchy dan sedap.

    Selain faktor bias (😁), alasan menyukai lagu itu adalah melodinya yang groovy serta liriknya yang nakal. Realiti sangat.
    Sebab lain adalah kerana abam kagum dengan keinginannya untuk keluar dari zon selesanya yang selama ini cukup sinonim dengan lagu Balada.

    So lepas ni bolehlah tgk Syamel menari di atas pentas.
    Buat peminat iaitu @voiceofsyamel @syamelovers, dapatkan #bhahad untuk cerita lanjut mengenai penyanyi kesayangan anda ini.

    Teruskan menyokong dan jangan lupa undi @syamel_official utk #abpbh31 yang sedang berlangsung sekarang di www.abpbh.com.my ❀️ #myarticle #bhahad #abpbh #bhonline #syamel #infiniti #beritahiburan #entertainment #singer

  •  271  3  26 August, 2018