#sayangmak Instagram Photos & Videos

sayangmak - 30.9k posts

Hashtag Popularity

13.9
average comments
1.2k
average likes

Latest #sayangmak Posts

  • Selamat Ulangtahun ke 62 Mak ❤️
semoga Mak sentiasa di dalam RahmatNya,dikurniakan kesihatan yg baik,dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki selalu 🥰
#sayangmak #syurga
  • Selamat Ulangtahun ke 62 Mak ❤️
    semoga Mak sentiasa di dalam RahmatNya,dikurniakan kesihatan yg baik,dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki selalu 🥰
    #sayangmak #syurga

  •  8  1  10 hours ago
  • Alhamdulillah
Family gathering in conjunction with birthday celebration for mak, ecah and all July babies at my humble home. So much food, so much joy, so much laughter, so much love

All four cakes baked with love by @ilovekuih : carrot cake, chocolate cake, sweet marble cake and burnt cheesecake

Alhamdulillah for this blessings Ya Allah

Thank you to my awesome family members for making this happened.

#sayangmak
#ilovemyfamily
  • Alhamdulillah
    Family gathering in conjunction with birthday celebration for mak, ecah and all July babies at my humble home. So much food, so much joy, so much laughter, so much love

    All four cakes baked with love by @ilovekuih : carrot cake, chocolate cake, sweet marble cake and burnt cheesecake

    Alhamdulillah for this blessings Ya Allah

    Thank you to my awesome family members for making this happened.

    #sayangmak
    #ilovemyfamily

  •  69  9  16 hours ago
  • Pesan mak sentiasa bersangka baik..siapala kita untk menilai manusia itu semua kerja allah..serah pada nya.. Sabar😍

#sayangmak
  • Pesan mak sentiasa bersangka baik..siapala kita untk menilai manusia itu semua kerja allah..serah pada nya.. Sabar😍

    #sayangmak

  •  17  0  19 hours ago
  • Selamat hari lahir mak dan sahabat tempat akak bercerita segalanya,

Sebagai seorang anak, tiada yg lebih penting dari doanya tanpa henti dari seorang ibu. Terimakasih kerana sentiasa ada bersama akak dikala jatuh bangun suka mahupun duka. Emak dan abah kekuatan akak sehingga saat ini.

Semoga mak dipanjangkan usia, diberi kesihatan yg baik, di murahkan rezeki dan bahagia bersama kami semua.. kami semua sayangkan mak dan sayang itu tiada bandingan.. 

Semoga sahabat2 saya juga mendoakan yg baik2 untuk mak  dan family saya..
Aamiin. 😘

#makbirthday 
#loveu 
#sayangmak
  • Selamat hari lahir mak dan sahabat tempat akak bercerita segalanya,

    Sebagai seorang anak, tiada yg lebih penting dari doanya tanpa henti dari seorang ibu. Terimakasih kerana sentiasa ada bersama akak dikala jatuh bangun suka mahupun duka. Emak dan abah kekuatan akak sehingga saat ini.

    Semoga mak dipanjangkan usia, diberi kesihatan yg baik, di murahkan rezeki dan bahagia bersama kami semua.. kami semua sayangkan mak dan sayang itu tiada bandingan..

    Semoga sahabat2 saya juga mendoakan yg baik2 untuk mak dan family saya..
    Aamiin. 😘

    #makbirthday
    #loveu
    #sayangmak

  •  11  0  20 hours ago
  • Hasil Semangat Fengtau!
Hasil Youtubers!
Hasil Supporters Adik Bradik!
Hasil Titik Peluh, Idea, Usaha!

Dapat Sebuah Laptop Baru.
Bersyukur Itu Indah. Alhamdulillah Ternyata.

#SayangMak #Mekasihabgjon #RinduSamn
"GANJARUN KEMBALI"
  • Hasil Semangat Fengtau!
    Hasil Youtubers!
    Hasil Supporters Adik Bradik!
    Hasil Titik Peluh, Idea, Usaha!

    Dapat Sebuah Laptop Baru.
    Bersyukur Itu Indah. Alhamdulillah Ternyata.

    #SayangMak #Mekasihabgjon #RinduSamn
    "GANJARUN KEMBALI"

  •  18  2  5 July, 2020
  • SAYANG MAMA
.
Alahai! Balik rumah Mak Mertua, tengok biras biras pakat beli buah tgn untuk Mama
.
Menyesal la , tak order Set Premium Maruku Hayy yg Kak Z offer, RM70 sahaja siap termasuk postage.
.
Hari tu, kita beli Set Mini dah. Memang sedap tak tau habaq, ranggup, lemak, berasa rempah ratus tapi yg best tak keras. Pakaging lawa sangat. Dapat beg Rainbow... Mesti Mama suka!
.
Hari juga kita nak PM Kak Z
http://www.wasap.my/60132175373/hayycombo
.
Cepat ja.. dia terus pos besok ! Tak zabar ☺️

#jomhayy
#sayangmak
  • SAYANG MAMA
    .
    Alahai! Balik rumah Mak Mertua, tengok biras biras pakat beli buah tgn untuk Mama
    .
    Menyesal la , tak order Set Premium Maruku Hayy yg Kak Z offer, RM70 sahaja siap termasuk postage.
    .
    Hari tu, kita beli Set Mini dah. Memang sedap tak tau habaq, ranggup, lemak, berasa rempah ratus tapi yg best tak keras. Pakaging lawa sangat. Dapat beg Rainbow... Mesti Mama suka!
    .
    Hari juga kita nak PM Kak Z
    http://www.wasap.my/60132175373/hayycombo
    .
    Cepat ja.. dia terus pos besok ! Tak zabar ☺️

    #jomhayy
    #sayangmak

  •  2  1  5 July, 2020
  • Tangan yg banyak bekorban untuk anak2 nye..
Love you mama.. Harta paling beharga.. Tiada Penggantinya.. ❤️❤️❤️❤️❤️
#sayangmak
#duniaakhirat
#syurgakami
  • Tangan yg banyak bekorban untuk anak2 nye..
    Love you mama.. Harta paling beharga.. Tiada Penggantinya.. ❤️❤️❤️❤️❤️
    #sayangmak
    #duniaakhirat
    #syurgakami

  •  19  0  5 July, 2020
  • Apa yang Bunda pikirkan saat si kecil rewel?⁣
⁣
Ada apa dengan si kecil?⁣
Apa ada yang kurang nyaman ditubuhnya?⁣
Atau kurang istirahat?⁣
Mungkinkah lapar? ⁣
Bisa jadi digigit semut?⁣
⁣
Iya betul itu adalah masalah dasar kenapa anak bisa rewel.⁣
⁣
Tak perlu banyak penjelasan logis, tak perlu alasan yang amat sangat masuk akal..⁣
Karena anak rewel adalah tanda bahwa hatinya sedang tak nyaman.. dan bingung mengutarkan lewat kata-kata seperti orang dewasa.⁣
⁣
So.. bijaklah sebelum Bunda marah-marah karena anak rewel.⁣
Dia butuh sosok bunda. Butuh tubuh yang dulu pernah jadi rumahnya selama 9 bulan.⁣
⁣
Like & Share pada orang yang perlu baca ini.⁣
Sebarkan energi positif dan saling support.⁣
⁣
Follow @bundajugamanusia⁣
Follow @bundajugamanusia⁣
Follow @bundajugamanusia⁣
dan dapatkan Tips seputar Parenting⁣
⁣
#bundajugamanusia cr @mamalyfe.id⁣
#kasihibusepanjangmasa #kasihsayangibu #mutiarahati #ibukusayang #sayangibuayah #sayanganakibu #sayangbunda #tipshaibunda #sayangemak #sayangmak #sayangpapa #sayangadik #sayangadek #sayanganakmama⁣
  • Apa yang Bunda pikirkan saat si kecil rewel?⁣

    Ada apa dengan si kecil?⁣
    Apa ada yang kurang nyaman ditubuhnya?⁣
    Atau kurang istirahat?⁣
    Mungkinkah lapar? ⁣
    Bisa jadi digigit semut?⁣

    Iya betul itu adalah masalah dasar kenapa anak bisa rewel.⁣

    Tak perlu banyak penjelasan logis, tak perlu alasan yang amat sangat masuk akal..⁣
    Karena anak rewel adalah tanda bahwa hatinya sedang tak nyaman.. dan bingung mengutarkan lewat kata-kata seperti orang dewasa.⁣

    So.. bijaklah sebelum Bunda marah-marah karena anak rewel.⁣
    Dia butuh sosok bunda. Butuh tubuh yang dulu pernah jadi rumahnya selama 9 bulan.⁣

    Like & Share pada orang yang perlu baca ini.⁣
    Sebarkan energi positif dan saling support.⁣

    Follow @bundajugamanusia
    Follow @bundajugamanusia
    Follow @bundajugamanusia
    dan dapatkan Tips seputar Parenting⁣

    #bundajugamanusia cr @mamalyfe.id
    #kasihibusepanjangmasa #kasihsayangibu #mutiarahati #ibukusayang #sayangibuayah #sayanganakibu #sayangbunda #tipshaibunda #sayangemak #sayangmak #sayangpapa #sayangadik #sayangadek #sayanganakmama⁣

  •  3  0  5 July, 2020
  • Mak 💚 jumpa mak lagi 🤭 mak datang rumah lagi.
.
.
Semakin berusia mak, ya Allah berikan lah mak ku kesihatan yang baik sentiasa. Panjangkan la usia mak. Agar kami dapat merasa lebih lama kasih sayang mak.
.
.
Ayah tiada, ibu mertua tiada, ayah mertua juga tiada. Hanya mak yang ku ada sekarang, juga ayah baijuri. Tumpang kasih sayang seorang ayah dari ayah baijuri 😢. Berikanlah kesihatan yang baik pada mak dan ayah baijuri. Amin yra 🤲.
.
#MakKu
#SayangMak
#miswatiefamily
  • Mak 💚 jumpa mak lagi 🤭 mak datang rumah lagi.
    .
    .
    Semakin berusia mak, ya Allah berikan lah mak ku kesihatan yang baik sentiasa. Panjangkan la usia mak. Agar kami dapat merasa lebih lama kasih sayang mak.
    .
    .
    Ayah tiada, ibu mertua tiada, ayah mertua juga tiada. Hanya mak yang ku ada sekarang, juga ayah baijuri. Tumpang kasih sayang seorang ayah dari ayah baijuri 😢. Berikanlah kesihatan yang baik pada mak dan ayah baijuri. Amin yra 🤲.
    .
    #MakKu
    #SayangMak
    #miswatiefamily

  •  18  0  4 July, 2020
  • Alhamdulillah ... Selamat hari jadi mak ... Gembira tgk mak bila dpt misen td... Dah lama dia minta misen jahit  yg comel ini
Alhamdulillah...Dapat juga bagi misen jahit dekat mak ...syukur sangat...
TQcik somi tolong carikan... 
Mak selalu ckp rindukan apak...x tahu nak buat ape.. Kwn bersambang pun x ada ... Boleh lah aku menjahit tengah x ada buat ape ini... 
Ya Allah sedihnya..
Semoga Allah swt memberi kesihat yg baik n kekuatan utk mak....
InsyAllah tahun depan mak g haji pulak ya... Aminnn
 #sayangmak 
#Allhamdulillah❤️ 
#bdaymymom😘
  • Alhamdulillah ... Selamat hari jadi mak ... Gembira tgk mak bila dpt misen td... Dah lama dia minta misen jahit yg comel ini
    Alhamdulillah...Dapat juga bagi misen jahit dekat mak ...syukur sangat...
    TQcik somi tolong carikan...
    Mak selalu ckp rindukan apak...x tahu nak buat ape.. Kwn bersambang pun x ada ... Boleh lah aku menjahit tengah x ada buat ape ini...
    Ya Allah sedihnya..
    Semoga Allah swt memberi kesihat yg baik n kekuatan utk mak....
    InsyAllah tahun depan mak g haji pulak ya... Aminnn
    #sayangmak
    #Allhamdulillah❤️
    #bdaymymom😘

  •  27  1  3 July, 2020
  • Bawak nek limah & baby nuh keluar for early dinner. Nek limah dah 3 minggu tak sihat, selera mkn tak da. Hilang 10kg. Kesian.. makin kecik nek limah. Tuhan je yg tau betapa risaunya cik yah tgk nek limah mcm tu. Smlm pujuk nak bawak nek limah balik rumah sunway utk rehat2. Mula2 tak mau sbb fikirkan pokok bunga dia 🤨. Tunjuk muka cicit baru dia ckp ok. 😃 Baby nuh dah jadi bahan umpan nek nyang skg 😏. Seronok nek limah dpt main dgn cicit - "ading dekeding dekediiing.. ading dekeding dekeding". Tu la feveret lagu nek limah bila jumpa baby.😁. Harini baru nek limah nampak segar & ceria sikit. Kita ikut tekak dia je skg. Janji dia nak mkn. Makan banyak2  ya nek limah. Kasi sihat balik u.. ♥️♥️

#sayangmak
#sayanganak
#sayangcucu
  • Bawak nek limah & baby nuh keluar for early dinner. Nek limah dah 3 minggu tak sihat, selera mkn tak da. Hilang 10kg. Kesian.. makin kecik nek limah. Tuhan je yg tau betapa risaunya cik yah tgk nek limah mcm tu. Smlm pujuk nak bawak nek limah balik rumah sunway utk rehat2. Mula2 tak mau sbb fikirkan pokok bunga dia 🤨. Tunjuk muka cicit baru dia ckp ok. 😃 Baby nuh dah jadi bahan umpan nek nyang skg 😏. Seronok nek limah dpt main dgn cicit - "ading dekeding dekediiing.. ading dekeding dekeding". Tu la feveret lagu nek limah bila jumpa baby.😁. Harini baru nek limah nampak segar & ceria sikit. Kita ikut tekak dia je skg. Janji dia nak mkn. Makan banyak2 ya nek limah. Kasi sihat balik u.. ♥️♥️

    #sayangmak
    #sayanganak
    #sayangcucu

  •  32  0  3 July, 2020
  • ALHAMDULILLAH.. We feel Happy when our parents is Happy kan?? 
Throwback, when bringing our Mothers to Melaka.. 
Cutekan, Enjoy lah tuu.. 😍😍

#alhamdulillah
#sayangmak #spiderman
  • ALHAMDULILLAH.. We feel Happy when our parents is Happy kan??
    Throwback, when bringing our Mothers to Melaka..
    Cutekan, Enjoy lah tuu.. 😍😍

    #alhamdulillah
    #sayangmak #spiderman

  •  7  3  3 July, 2020
  • Salam jumaat kawan2 saya..💖
Jangan lupa berdoa utk ibu bapa kita setiap hari tau,.
"Semoga mak ayah di Allah pelihara kesihatan utk terus beribadah,di murahkan rezki dr semua sudut( harta dn kasih sayang),di permudahkn segala urusan dunia hingga akhiran dn di amponkn segala dosa2 nya..
Aamiin.. YRA
#makmelatah #sayangmak
  • Salam jumaat kawan2 saya..💖
    Jangan lupa berdoa utk ibu bapa kita setiap hari tau,.
    "Semoga mak ayah di Allah pelihara kesihatan utk terus beribadah,di murahkan rezki dr semua sudut( harta dn kasih sayang),di permudahkn segala urusan dunia hingga akhiran dn di amponkn segala dosa2 nya..
    Aamiin.. YRA
    #makmelatah #sayangmak

  •  30  2  3 July, 2020

Top #sayangmak Posts

  • Happy birthday ibu ku tersayang 🎉 semoga dapat mendidik dan menjaga amy sehingga amy besar. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki 💪🏼 Amy janji akan jaga mak selagi mak masih ada ❤️ ily mak 💞 
#happybirthdaymak #turns40 #sayangmak #ratuhatiku
  • Happy birthday ibu ku tersayang 🎉 semoga dapat mendidik dan menjaga amy sehingga amy besar. Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki 💪🏼 Amy janji akan jaga mak selagi mak masih ada ❤️ ily mak 💞
    #happybirthdaymak #turns40 #sayangmak #ratuhatiku

  •  358  2  11 November, 2017
  • “VIDEO CALL AJE” ya MAK 😭😭 Tapi Mak aku tunjuk 👍

Sebab #sayangmak

Menyahut arahan Kerajaan dan KKM. 
Walaupun rumah mak aku dekat Kg Melayu Subang aje. 10 minit dari rumah aku. Tapi sebab mak dah umur 80 tahun,kami sekeluarga dan keluarga adik beradik yang semua ya tinggal di KL mengambil keputusan tidak balik kampung beraya tahun ni. 
Sebab Gantung Banner kerana takut kami tak balik orang lain pulak datang. 
Sebab kalau raya rumah mak aku jadi tumpuan beratus anak cucu,anak cucu saudara. Sebab dalam keluarga mak aku dia saja yang masih hidup. Jadi anak cucu semua akan datang bertandang. 
Maafkan  kami sekeluarga. Untuk kebaikan bersama

InshaAllah ada umur tahun depan kita RayaSakan okey
  • “VIDEO CALL AJE” ya MAK 😭😭 Tapi Mak aku tunjuk 👍

    Sebab #sayangmak

    Menyahut arahan Kerajaan dan KKM.
    Walaupun rumah mak aku dekat Kg Melayu Subang aje. 10 minit dari rumah aku. Tapi sebab mak dah umur 80 tahun,kami sekeluarga dan keluarga adik beradik yang semua ya tinggal di KL mengambil keputusan tidak balik kampung beraya tahun ni.
    Sebab Gantung Banner kerana takut kami tak balik orang lain pulak datang.
    Sebab kalau raya rumah mak aku jadi tumpuan beratus anak cucu,anak cucu saudara. Sebab dalam keluarga mak aku dia saja yang masih hidup. Jadi anak cucu semua akan datang bertandang.
    Maafkan kami sekeluarga. Untuk kebaikan bersama

    InshaAllah ada umur tahun depan kita RayaSakan okey

  •  29,132  268  20 May, 2020
  • Selamat Pagi Kalian 2018 dah nak labuhkan tirai ! 2019 Bukan bermakna buka buku baru lagi tapi 2019 adalah Tahun yang tidak akan mengulangi Kesilapan yang berlaku ditahun 2018 ! 
#sayangmak #malaysia
  • Selamat Pagi Kalian 2018 dah nak labuhkan tirai ! 2019 Bukan bermakna buka buku baru lagi tapi 2019 adalah Tahun yang tidak akan mengulangi Kesilapan yang berlaku ditahun 2018 !
    #sayangmak #malaysia

  •  159  3  30 December, 2018