#ruambayi Instagram Photos & Videos

ruambayi - 24.2k posts

Hashtag Popularity

19
average comments
211.7
average likes

Latest #ruambayi Posts

  • Dulu kan, si kecik ni pantang mai musim panas suka naik biji ruam merah dekat badan, muka dan leher. Sebab sensitif sangat dengan cuaca panas, setiap kali selepas bagi mandi anak, akak suka tepek dengan Asmak Baby Care Powder (ABC Powder). 

Selalunya kerap sapu dalam 2-3 hari dah makin kurang dan terus hilang. Mak mak ni bila dah tau apa yang bagus, pakat dok standby selalu. Sebotol boleh guna dalam 1-2 bulan. Berbaloi.

Kalau ada baby yang baru lahir tu, nak sapu setiap hari pun boleh. Bau pun best sangat. Wangi dan menenangkan🥰

ABC Powder mengandungi tanah liat putih kaolin, portulaca extract, papaya extract dan lavender essential oil. Ianya #bebastalkum, #bebaswarnasintetik, #bebasparaben #bebasSLS. 

Banyak lagi kelebihan ABC Powder. Antaranya :

🌼Kaolin - keradangan kulit tertentu seperti merawat lecet, bisul , dan keradangan kulit.

🌼Ekstrak Portulaka - mencegah bakteria.

🌼Papaya ext - membuang sel kulit mati, mencerahkan kulit, manjadikan kulit berasa lembut.

🌼Lavender essential oil - mengurangkan penyakit proriasis, menyembuhkan luka dan sunburn, mengurangkan kegatalan pada kulit.

Sesuai untuk dibawa semasa travel dan lebih mudah untuk dipakai, hanya perlu tabur tabur sahaja di kulit.

*0183274954

#AsmakBabyCarePowder #babypowder #bedakbayi #ruam #ruambayi #gatal2
  • Dulu kan, si kecik ni pantang mai musim panas suka naik biji ruam merah dekat badan, muka dan leher. Sebab sensitif sangat dengan cuaca panas, setiap kali selepas bagi mandi anak, akak suka tepek dengan Asmak Baby Care Powder (ABC Powder).

    Selalunya kerap sapu dalam 2-3 hari dah makin kurang dan terus hilang. Mak mak ni bila dah tau apa yang bagus, pakat dok standby selalu. Sebotol boleh guna dalam 1-2 bulan. Berbaloi.

    Kalau ada baby yang baru lahir tu, nak sapu setiap hari pun boleh. Bau pun best sangat. Wangi dan menenangkan🥰

    ABC Powder mengandungi tanah liat putih kaolin, portulaca extract, papaya extract dan lavender essential oil. Ianya #bebastalkum, #bebaswarnasintetik, #bebasparaben #bebasSLS.

    Banyak lagi kelebihan ABC Powder. Antaranya :

    🌼Kaolin - keradangan kulit tertentu seperti merawat lecet, bisul , dan keradangan kulit.

    🌼Ekstrak Portulaka - mencegah bakteria.

    🌼Papaya ext - membuang sel kulit mati, mencerahkan kulit, manjadikan kulit berasa lembut.

    🌼Lavender essential oil - mengurangkan penyakit proriasis, menyembuhkan luka dan sunburn, mengurangkan kegatalan pada kulit.

    Sesuai untuk dibawa semasa travel dan lebih mudah untuk dipakai, hanya perlu tabur tabur sahaja di kulit.

    *0183274954

    #AsmakBabyCarePowder #babypowder #bedakbayi #ruam #ruambayi #gatal2

  •  0  0  10 hours ago
  • Jika dimuka bayi mempunyai ruam mesti mommies semua timbul perasaan risau kan ?? 😫 .
.
.
Jangan panik, jangan risau mommies semua. Minyak Kelapa Dara D’Aura dapat membantu mommies semua 🧡 .
.
.
Tahukah mommies semua Minyak Kelapa Dara D’Aura juga elok untuk disapu pd seluruh badan dari hujung rambut hingga hujung kaki ! 😍😍
.
.
Minyak Kelapa Dara yang kaya dgn khasiat ini cukup lembut pd kulit yg sensitif, halus, ringan, cepat menyerap dan tidak meninggalkan kesan melekit dgn penggunaan yg betul 😘 
.
.

Mommies juga boleh sapukan pada kulit bayi seperti mempunyai ruam dan sebagainya 🥰
.
.
#VCO#minyakkelapadara#ruambayi#kulitbayicantik#tipsibuhamil #ibuhamil #ibuhamilsehat #mudahbersalin #mudahbersalintanpakoyakan  #mudahbersalindgnvco #ibumengandungmalaysia #bersalinnormal 
#tipsibuhamil #tipsibumengandung #tipsibumenyusu
  • Jika dimuka bayi mempunyai ruam mesti mommies semua timbul perasaan risau kan ?? 😫 .
    .
    .
    Jangan panik, jangan risau mommies semua. Minyak Kelapa Dara D’Aura dapat membantu mommies semua 🧡 .
    .
    .
    Tahukah mommies semua Minyak Kelapa Dara D’Aura juga elok untuk disapu pd seluruh badan dari hujung rambut hingga hujung kaki ! 😍😍
    .
    .
    Minyak Kelapa Dara yang kaya dgn khasiat ini cukup lembut pd kulit yg sensitif, halus, ringan, cepat menyerap dan tidak meninggalkan kesan melekit dgn penggunaan yg betul 😘
    .
    .

    Mommies juga boleh sapukan pada kulit bayi seperti mempunyai ruam dan sebagainya 🥰
    .
    .
    #VCO #minyakkelapadara #ruambayi #kulitbayicantik #tipsibuhamil #ibuhamil #ibuhamilsehat #mudahbersalin #mudahbersalintanpakoyakan #mudahbersalindgnvco #ibumengandungmalaysia #bersalinnormal
    #tipsibuhamil #tipsibumengandung #tipsibumenyusu

  •  2  0  11 hours ago
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
.
.
.
Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
.
.
.
Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
.
.
.
Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
.
.
1. Merawat parut campak dan chicken pox
2. Merawat kegatalan akibat eczema
3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
4. Meredakan demam simanja
5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
.
.
.
Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
.
Yuni
0139136155
(Klik link dekat bio)
.
.
#shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat  #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
    .
    .
    .
    Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
    .
    .
    .
    Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
    .
    .
    .
    Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
    .
    .
    1. Merawat parut campak dan chicken pox
    2. Merawat kegatalan akibat eczema
    3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
    4. Meredakan demam simanja
    5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
    6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
    7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
    8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
    .
    .
    .
    Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
    .
    Yuni
    0139136155
    (Klik link dekat bio)
    .
    .
    #shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby

  •  0  0  3 August, 2020
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
.
.
.
Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
.
.
.
Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
.
.
.
Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
.
.
1. Merawat parut campak dan chicken pox
2. Merawat kegatalan akibat eczema
3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
4. Meredakan demam simanja
5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
.
.
.
Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
.
Yuni
0139136155
(Klik link dekat bio)
.
.
#shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat  #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
    .
    .
    .
    Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
    .
    .
    .
    Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
    .
    .
    .
    Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
    .
    .
    1. Merawat parut campak dan chicken pox
    2. Merawat kegatalan akibat eczema
    3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
    4. Meredakan demam simanja
    5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
    6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
    7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
    8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
    .
    .
    .
    Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
    .
    Yuni
    0139136155
    (Klik link dekat bio)
    .
    .
    #shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby

  •  0  0  3 August, 2020
  • Baby menguap banyak kali dah tapi bagaikan tunggu bulan jatuh ke riba baby tak nak tidur jugak  dia😱

Mama duk tunggu baby terlena siap boleh tersengguk- sengguk gitu. Tak larat dah rasa badan ni. Badan mama pun nak rest babyku sayang😔

Teringat kawan pernah cakap baby kena selesa baru boleh boleh tido lena.

Meh la mama sembur sleepy spray kat tilam baby, bauan lavender tu boleh tenangkan baby.

Urut pulak baby dengan balm calm time. Kasi baby selesa dan bertenang.

Alhamdulilah dah lena baby mama. Mama boleh rest untuk berjuang pada hari esok.

Mama di luar sana tak sempat nak rest jugak? Meh la cuba kombo tido lena dari
tasneem ni. Sangat membantu mama tau

#momQhalif #tasneemnaturel#demampanas
#babybalm#batuk#kembungperut
#babytidurlena#tidurlena#selesema
#tantrum#meragam#ruambayi#ruamsusu
#ruamlampin#baby#bayi#bayicantik
#bayisihat #7harimencintaiku2
  • Baby menguap banyak kali dah tapi bagaikan tunggu bulan jatuh ke riba baby tak nak tidur jugak dia😱

    Mama duk tunggu baby terlena siap boleh tersengguk- sengguk gitu. Tak larat dah rasa badan ni. Badan mama pun nak rest babyku sayang😔

    Teringat kawan pernah cakap baby kena selesa baru boleh boleh tido lena.

    Meh la mama sembur sleepy spray kat tilam baby, bauan lavender tu boleh tenangkan baby.

    Urut pulak baby dengan balm calm time. Kasi baby selesa dan bertenang.

    Alhamdulilah dah lena baby mama. Mama boleh rest untuk berjuang pada hari esok.

    Mama di luar sana tak sempat nak rest jugak? Meh la cuba kombo tido lena dari
    tasneem ni. Sangat membantu mama tau

    #momQhalif #tasneemnaturel #demampanas
    #babybalm #batuk #kembungperut
    #babytidurlena #tidurlena #selesema
    #tantrum#meragam#ruambayi#ruamsusu
    #ruamlampin#baby#bayi#bayicantik
    #bayisihat #7harimencintaiku2

  •  4  0  2 August, 2020
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
.
.
.
Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
.
.
.
Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
.
.
.
Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
.
.
1. Merawat parut campak dan chicken pox
2. Merawat kegatalan akibat eczema
3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
4. Meredakan demam simanja
5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
.
.
.
Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
.
Yuni
0139136155
(Klik link dekat bio)
.
.
#shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat  #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
    .
    .
    .
    Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
    .
    .
    .
    Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
    .
    .
    .
    Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
    .
    .
    1. Merawat parut campak dan chicken pox
    2. Merawat kegatalan akibat eczema
    3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
    4. Meredakan demam simanja
    5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
    6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
    7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
    8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
    .
    .
    .
    Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
    .
    Yuni
    0139136155
    (Klik link dekat bio)
    .
    .
    #shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby

  •  1  0  2 August, 2020
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
.
.
.
Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
.
.
.
Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
.
.
.
Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
.
.
1. Merawat parut campak dan chicken pox
2. Merawat kegatalan akibat eczema
3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
4. Meredakan demam simanja
5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
.
.
.
Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
.
Yuni
0139136155
(Klik link dekat bio)
.
.
#shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat  #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
    .
    .
    .
    Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
    .
    .
    .
    Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
    .
    .
    .
    Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
    .
    .
    1. Merawat parut campak dan chicken pox
    2. Merawat kegatalan akibat eczema
    3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
    4. Meredakan demam simanja
    5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
    6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
    7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
    8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
    .
    .
    .
    Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
    .
    Yuni
    0139136155
    (Klik link dekat bio)
    .
    .
    #shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby

  •  0  0  2 August, 2020
  • Mau cerita neh tentang VCO..

Jadi adik ini gatel2 di kira kena cacar air.. Jadi gak buru2 cari obat ...cuma di olesin VCO aja 4 hari selama 4 hari.

tapi ternyata pas di kasih tau orang ternyata..itu flu singapore..

Jadi sehebat ini manfaat  vco.. bisa cepet kering dan gak ninggalkan bekas luka😍😘

 Wa 085810307424

#obatgatal #gatalkulit #gatalgatal #benjol #ruambayipowder #minyakkelapadaradaura #minyakkelapadaravco #benjolan #alergi #minyakkelapamurah #minyakkelapadarawangi #gataljamur #ruambayi #ruampopok #minyakkelapadaraoriginal #minyakkelapadaracatalyst #minyakkelapadaraasli #alergibayi #minyakkelapadaramurah #ruamruam #minyakkelapadaraibu #minyakkelapadara #ruamsusu #gatal2 #bisul #alergikulit #kulitgatal #gatal #
  • Mau cerita neh tentang VCO..

    Jadi adik ini gatel2 di kira kena cacar air.. Jadi gak buru2 cari obat ...cuma di olesin VCO aja 4 hari selama 4 hari.

    tapi ternyata pas di kasih tau orang ternyata..itu flu singapore..

    Jadi sehebat ini manfaat vco.. bisa cepet kering dan gak ninggalkan bekas luka😍😘

    Wa 085810307424

    #obatgatal #gatalkulit #gatalgatal #benjol #ruambayipowder #minyakkelapadaradaura #minyakkelapadaravco #benjolan #alergi #minyakkelapamurah #minyakkelapadarawangi #gataljamur #ruambayi #ruampopok #minyakkelapadaraoriginal #minyakkelapadaracatalyst #minyakkelapadaraasli #alergibayi #minyakkelapadaramurah #ruamruam #minyakkelapadaraibu #minyakkelapadara #ruamsusu #gatal2 #bisul #alergikulit #kulitgatal #gatal #

  •  3  0  1 August, 2020
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
.
.
.
Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
.
.
.
Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
.
.
.
Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
.
.
1. Merawat parut campak dan chicken pox
2. Merawat kegatalan akibat eczema
3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
4. Meredakan demam simanja
5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
.
.
.
Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
.
Yuni
0139136155
(Klik link dekat bio)
.
.
#shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat  #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
    .
    .
    .
    Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
    .
    .
    .
    Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
    .
    .
    .
    Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
    .
    .
    1. Merawat parut campak dan chicken pox
    2. Merawat kegatalan akibat eczema
    3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
    4. Meredakan demam simanja
    5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
    6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
    7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
    8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
    .
    .
    .
    Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
    .
    Yuni
    0139136155
    (Klik link dekat bio)
    .
    .
    #shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby

  •  2  0  1 August, 2020
  • Yg nak selit order habaq nah.. kita order sekarang lpas raya sampai 🙈
.
🌹 Losyen Allano 🌹
.
Sesuai bagi mereka yg mengalami:
✅Melecur anggota badan
✅Eczema 
✅stretches mark
✅kulit kering
✅Elak gigitan nyamuk
✅tapak kaki merekah
✅ruam/gatal-gatal
✅Sun block
.
didatangi dalam bentuk buih pekat sesuai utk bayi, kanak-kanak & dewasa 
.
#eczematreatment 
#healthyskin 
#ruambayi
#normawellnessnet
  • Yg nak selit order habaq nah.. kita order sekarang lpas raya sampai 🙈
    .
    🌹 Losyen Allano 🌹
    .
    Sesuai bagi mereka yg mengalami:
    ✅Melecur anggota badan
    ✅Eczema
    ✅stretches mark
    ✅kulit kering
    ✅Elak gigitan nyamuk
    ✅tapak kaki merekah
    ✅ruam/gatal-gatal
    ✅Sun block
    .
    didatangi dalam bentuk buih pekat sesuai utk bayi, kanak-kanak & dewasa
    .
    #eczematreatment
    #healthyskin
    #ruambayi
    #normawellnessnet

  •  4  0  30 July, 2020
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
.
.
.
Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
.
.
.
Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
.
.
.
Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
.
.
1. Merawat parut campak dan chicken pox
2. Merawat kegatalan akibat eczema
3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
4. Meredakan demam simanja
5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
.
.
.
Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
.
Yuni
0139136155
(Klik link dekat bio)
.
.
#shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat  #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
    .
    .
    .
    Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
    .
    .
    .
    Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
    .
    .
    .
    Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
    .
    .
    1. Merawat parut campak dan chicken pox
    2. Merawat kegatalan akibat eczema
    3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
    4. Meredakan demam simanja
    5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
    6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
    7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
    8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
    .
    .
    .
    Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
    .
    Yuni
    0139136155
    (Klik link dekat bio)
    .
    .
    #shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby

  •  0  0  30 July, 2020
  • Momooils kemasan baru 😍

Dalam satu kemasan memilikj banyak manfaat dari ujung rambut hingga kaki. Momooils mengandung VCO, Aloe Vera & EO yang merupakan super food untuk kulit. Selain merawat kulit momooils pun mengatasi permasalahan kulit loh. Dari bayi hingga dewasa bisa menggunakan momooils ini 💕

Fungsi Momo Oils antara lain 
• Mengatasi Newborn Rashes / sawanan pd bayi baru lahir 
• Mengatasi Ruam Asi/ Popok
• Mengatasi segala alergi pd bayi kecuali jamur/ eksim atopik 
• Sbg perawatan kulit dermatitis atopik 
• Menghilangkan bekas gigitan nyamuk 
• Merangsang pertumbuhan rambut pd bayi 
• Mengatasi &  Mencegah strechmark 
• Mengatasi kerontokan rambut
 • Dpt digunakan untuk pijat bayi / Breastfeed care
• Mengatasi luka / lecet puting
• Melembabkan & menghaluskan kulit
• Good for dry skin
• Mengatasi sunburn Etc

#perawatannewborn #perawatanwajahalami #perawatankulit #ruambayi #ruampopokbayi #alergibayijsr #alergibayi #pelembabwajah #pelembabbibir #perawatanbayiorganik #biangkeringatbayi #skincarebumilbusui
  • Momooils kemasan baru 😍

    Dalam satu kemasan memilikj banyak manfaat dari ujung rambut hingga kaki. Momooils mengandung VCO, Aloe Vera & EO yang merupakan super food untuk kulit. Selain merawat kulit momooils pun mengatasi permasalahan kulit loh. Dari bayi hingga dewasa bisa menggunakan momooils ini 💕

    Fungsi Momo Oils antara lain
    • Mengatasi Newborn Rashes / sawanan pd bayi baru lahir
    • Mengatasi Ruam Asi/ Popok
    • Mengatasi segala alergi pd bayi kecuali jamur/ eksim atopik
    • Sbg perawatan kulit dermatitis atopik
    • Menghilangkan bekas gigitan nyamuk
    • Merangsang pertumbuhan rambut pd bayi
    • Mengatasi & Mencegah strechmark
    • Mengatasi kerontokan rambut
    • Dpt digunakan untuk pijat bayi / Breastfeed care
    • Mengatasi luka / lecet puting
    • Melembabkan & menghaluskan kulit
    • Good for dry skin
    • Mengatasi sunburn Etc

    #perawatannewborn #perawatanwajahalami #perawatankulit #ruambayi #ruampopokbayi #alergibayijsr #alergibayi #pelembabwajah #pelembabbibir #perawatanbayiorganik #biangkeringatbayi #skincarebumilbusui

  •  6  0  29 July, 2020
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
.
.
.
Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
.
.
.
Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
.
.
.
Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
.
.
1. Merawat parut campak dan chicken pox
2. Merawat kegatalan akibat eczema
3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
4. Meredakan demam simanja
5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
.
.
.
Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
.
Yuni
0139136155
(Klik link dekat bio)
.
.
#shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat  #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
    .
    .
    .
    Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
    .
    .
    .
    Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
    .
    .
    .
    Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
    .
    .
    1. Merawat parut campak dan chicken pox
    2. Merawat kegatalan akibat eczema
    3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
    4. Meredakan demam simanja
    5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
    6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
    7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
    8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
    .
    .
    .
    Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
    .
    Yuni
    0139136155
    (Klik link dekat bio)
    .
    .
    #shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby

  •  2  0  29 July, 2020
  • .
Ramai betul yg cari set ni ye...
.

Membantu baby yg sering meragam dan susah tidur😉
.

Stock ada sikit je lagi ni, sape cepat dia dapat😬
.

http://www.wasap.my/60194553731/sleepycalm
.

#tasneemnaturel #balmtasneem #balmbaby #barangbaby #babystuff #babystuffmalaysia #ibuberpantang #eobalm #keperluanbayi #essentialoil #dropshipwanted #tasneemnaturelkualaterengganu #sensitiveskinsolution #ruambayi #agenttasneemkualaterengganu #rawatruambayi #ekzema #ubatekzema #ubatekzemauntukbayi #rawatekzema #rawatekzemababy #rawatbatukbayi #rawatselsemababy #agentasneemkualanerus #tasneemnaturelkualanerus #tasneemnaturelterengganu #barangberpantang #checklistbarangbaby #agentwanted #handsanitizer
  • .
    Ramai betul yg cari set ni ye...
    .

    Membantu baby yg sering meragam dan susah tidur😉
    .

    Stock ada sikit je lagi ni, sape cepat dia dapat😬
    .

    http://www.wasap.my/60194553731/sleepycalm
    .

    #tasneemnaturel #balmtasneem #balmbaby #barangbaby #babystuff #babystuffmalaysia #ibuberpantang #eobalm #keperluanbayi #essentialoil #dropshipwanted #tasneemnaturelkualaterengganu #sensitiveskinsolution #ruambayi #agenttasneemkualaterengganu #rawatruambayi #ekzema #ubatekzema #ubatekzemauntukbayi #rawatekzema #rawatekzemababy #rawatbatukbayi #rawatselsemababy #agentasneemkualanerus #tasneemnaturelkualanerus #tasneemnaturelterengganu #barangberpantang #checklistbarangbaby #agentwanted #handsanitizer

  •  0  0  29 July, 2020
  • .
Ramai betul yg cari set ni ye...
.

Membantu baby yg sering meragam dan susah tidur😉
.

Stock ada sikit je lagi ni, sape cepat dia dapat😬
.

http://www.wasap.my/60194553731/sleepycalm
.

#tasneemnaturel #balmtasneem #balmbaby #barangbaby #babystuff #babystuffmalaysia #ibuberpantang #eobalm #keperluanbayi #essentialoil #dropshipwanted #tasneemnaturelkualaterengganu #sensitiveskinsolution #ruambayi #agenttasneemkualaterengganu #rawatruambayi #ekzema #ubatekzema #ubatekzemauntukbayi #rawatekzema #rawatekzemababy #rawatbatukbayi #rawatselsemababy #agentasneemkualanerus #tasneemnaturelkualanerus #tasneemnaturelterengganu #barangberpantang #checklistbarangbaby #agentwanted #handsanitizer
  • .
    Ramai betul yg cari set ni ye...
    .

    Membantu baby yg sering meragam dan susah tidur😉
    .

    Stock ada sikit je lagi ni, sape cepat dia dapat😬
    .

    http://www.wasap.my/60194553731/sleepycalm
    .

    #tasneemnaturel #balmtasneem #balmbaby #barangbaby #babystuff #babystuffmalaysia #ibuberpantang #eobalm #keperluanbayi #essentialoil #dropshipwanted #tasneemnaturelkualaterengganu #sensitiveskinsolution #ruambayi #agenttasneemkualaterengganu #rawatruambayi #ekzema #ubatekzema #ubatekzemauntukbayi #rawatekzema #rawatekzemababy #rawatbatukbayi #rawatselsemababy #agentasneemkualanerus #tasneemnaturelkualanerus #tasneemnaturelterengganu #barangberpantang #checklistbarangbaby #agentwanted #handsanitizer

  •  1  0  29 July, 2020
  • Ini diaa.. Minyak Kutus Kutus!!! 💚
.⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nah.. Apa sih Minyak Kutus Kutus ini?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Minyak ini dibuat dari 69 jenis jejamuan herbal + 11 essential oil! woww banget yahh ❤️kemudian diolah dan disatukan sehingga menghasilkan energi penyembuhan dari alam.⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Cara pemakaiannya gimana?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dibalur merata, di telapak kaki, jari kaki, sepanjang tulang punggung, tengkuk kepala sampai tulang ekor, dan daerah dimana tubuh berasa kurang nyaman. Kalau lagi sakit atau ada kondisi serius, bisa diulang 1 jam sekali yaa..⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Balurnya di gosok dan tekan halus sampai minyak meresap ke pori2 💪💪⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fungsi Kutus Kutus ini apa aja sih? sebenernya bisa untuk semua penyakit yahh... tapi mimin ringkasin yaa ini fungsinya supaya kalian semua ga bingung 😉

.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅ Efektif untuk: Gejala flu, batuk, pilek, rewel, tidur tidak nyenyak, kembung, demam, dll⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅ Penggunaannya hanya dibalurkan (dioles) atau untuk dipijat⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅ Meningkatkan fungsi kinerja organ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅ Memperbaiki sistem metabolisme tubuh⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✅ Dapat digunakan dari newborn baby, bumil hingga lansia⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
_______________________⠀⠀

𝙈𝙖𝙪 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧, 𝙠𝙤𝙣𝙨𝙪𝙡𝙩𝙖𝙨𝙞, 𝙖𝙩𝙖𝙪 𝙟𝙤𝙞𝙣 𝙟𝙖𝙙𝙞 𝙧𝙚𝙨𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧?? 𝙇𝙖𝙣𝙜𝙪𝙣𝙜 𝙖𝙟𝙖 𝙝𝙪𝙗𝙪𝙣𝙜𝙞 WhatsApp - 089696041832
.
.
#minyakkutuskutuscikarang #minyakbalur #minyakherbal #kutuskutushealingoil #obathipertensi
#minyakpijat #minyakkutuskutusjabodetabek #kutuskutusoriginal #jualkutuskutus #jualminyakkutuskutus #demamanak #demambayi #bapilanak #bapilbayi #bayiprematur #obatgatalbayi #obatgatalgatal #coronavirus #novelcoronavirus
#wabahviruscorona #wabahdemamberdarah #bayitantrum #ruambayi #ekzemabayi #bayikembung⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
  • Ini diaa.. Minyak Kutus Kutus!!! 💚
    .⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    Nah.. Apa sih Minyak Kutus Kutus ini?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    Minyak ini dibuat dari 69 jenis jejamuan herbal + 11 essential oil! woww banget yahh ❤️kemudian diolah dan disatukan sehingga menghasilkan energi penyembuhan dari alam.⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    Cara pemakaiannya gimana?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    Dibalur merata, di telapak kaki, jari kaki, sepanjang tulang punggung, tengkuk kepala sampai tulang ekor, dan daerah dimana tubuh berasa kurang nyaman. Kalau lagi sakit atau ada kondisi serius, bisa diulang 1 jam sekali yaa..⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    Balurnya di gosok dan tekan halus sampai minyak meresap ke pori2 💪💪⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ✅⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    Fungsi Kutus Kutus ini apa aja sih? sebenernya bisa untuk semua penyakit yahh... tapi mimin ringkasin yaa ini fungsinya supaya kalian semua ga bingung 😉

    .
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ✅ Efektif untuk: Gejala flu, batuk, pilek, rewel, tidur tidak nyenyak, kembung, demam, dll⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ✅ Penggunaannya hanya dibalurkan (dioles) atau untuk dipijat⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ✅ Meningkatkan fungsi kinerja organ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ✅ Memperbaiki sistem metabolisme tubuh⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ✅ Dapat digunakan dari newborn baby, bumil hingga lansia⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
    _______________________⠀⠀

    𝙈𝙖𝙪 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧, 𝙠𝙤𝙣𝙨𝙪𝙡𝙩𝙖𝙨𝙞, 𝙖𝙩𝙖𝙪 𝙟𝙤𝙞𝙣 𝙟𝙖𝙙𝙞 𝙧𝙚𝙨𝙚𝙡𝙡𝙚𝙧?? 𝙇𝙖𝙣𝙜𝙪𝙣𝙜 𝙖𝙟𝙖 𝙝𝙪𝙗𝙪𝙣𝙜𝙞 WhatsApp - 089696041832
    .
    .
    #minyakkutuskutuscikarang #minyakbalur #minyakherbal #kutuskutushealingoil #obathipertensi
    #minyakpijat #minyakkutuskutusjabodetabek #kutuskutusoriginal #jualkutuskutus #jualminyakkutuskutus #demamanak #demambayi #bapilanak #bapilbayi #bayiprematur #obatgatalbayi #obatgatalgatal #coronavirus #novelcoronavirus
    #wabahviruscorona #wabahdemamberdarah #bayitantrum #ruambayi #ekzemabayi #bayikembung⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

  •  9  0  29 July, 2020
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
.
.
.
Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
.
.
.
Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
.
.
.
Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
.
.
1. Merawat parut campak dan chicken pox
2. Merawat kegatalan akibat eczema
3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
4. Meredakan demam simanja
5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
.
.
.
Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
.
Yuni
0139136155
(Klik link dekat bio)
.
.
#shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat  #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby
  • 1 KELUARGA 1 HERBAL BLEND
    .
    .
    .
    Sape yang masih belum dapatkan krim serba guna Shaklee ni jom dapatkan segera.
    .
    .
    .
    Jangan risau Herbal Blend telahpun diuji secara klinikal selamat untuk digunakan. Lagipun ianya dirumus dari sumber semulajadi iaitu rosemary leaf, horse chestnut seed, chamomilla recutita, sage lead dan yarrow.
    .
    .
    .
    Antara fungsi krim Herbal Blend ni termasuklah:
    .
    .
    1. Merawat parut campak dan chicken pox
    2. Merawat kegatalan akibat eczema
    3. Merawat masalah ruam bayi/ruam lampin
    4. Meredakan demam simanja
    5. Merawat masalah tumit kaki merekah, kulit kering pada lutut dan siku
    6. Merawat masalah kulit kasar dan kering
    7. Merawat kegatalan akibat gigitan serangga
    8. Losyen kegunaan harian seperti lenguh .
    .
    .
    .
    Nak dapatkan herbal blend? Meh cepat whatsapp yuni.
    .
    Yuni
    0139136155
    (Klik link dekat bio)
    .
    .
    #shaklee #shakleemurah #shakleebyyuni #shakleemalaysia #shakleeherbalblend #ajimaura #meletop #naelofar #herbalblendshakleemurah #ruambayi #ekzema #terapiinstagram #aurainstagram #minyakurut #minyakgamat #instaseleb #instafamous #tumitkasar #jerawat #losyenharian #kulitkering #herbalblend #gatal #kudis #luka #icsyv #icsyvmy #photobaby

  •  3  0  28 July, 2020
  • MULTI PURPOSE CREAM HERBAL BLEND KINI KEMBALI..🤩
.
Cream Herbal Blend nie sejak 3-4 bulan O.O.S di pasaran macam kerinduan tanpa penghujung taw..

Permintaan tersangat tinggi kerana Cream Herbal Belnd ni pelbagai. Boleh digunakan untuk macam-macam masalah kulit dan sesuai untuk semua golongan dari bayi hingga ke dewasa

Paling best Cream Herbal Blend ni tak ada steroid dan dihasilkan dari bahan semulajadi yang selamat, walaupown digunakan pada bayi 

Dihasilkan dengan formula menthol yang menyejukkan yang diperkaya dengan ekstrak semula jadi 

💐 Rosemary
💐 Kamomil
💐 Minyak Jagung
💐 Salvia

🌸 KELEBIHAN CREAM HERBAL BLEND 🌸

😍Melegakan kulit yang kering, mengelupas dan kasar

😍Melembutkan kulit kasar dan keras pada lutut, siku dan tumit

😍Formula tidak berminyak yang menjadikan kulit lembut dan segar

😍Methol yang menyejukkan dan melegakan tempat gatal akibat gigitan nyamuk atau serangga

😍Melegakan kulit akibat ruam

😍Menggurangkan parut jerawat

Bukan ini sahaja kelebihannya tapi...banyak lagi 🥰
Sangat beruntung pada yang memiliki Cream Herbal Blend Shaklee dengan Bada 

www.wasap.my/60134568572/nkHBC

COD Shaklee Sekitar Area Damansara 013 4568572

#creamserbaguna
#sapuanbayi
#kulitkasar
#creamutksemua
#creamherbalblendshaklee
#parutkluka
#krimserbaguna
#krimsemualapisan
#ruambayi
#chickenpox
#readystok
#shakleereadystok
#shakleedamansara
#shakleemutiaradamansara
#shakleekotadamansara
#shakleedamansaraperdana
#shakleekepong
#shakleebandarsridamansara
#shakleesgbuloh
#shakleepetalingjaya
#shakleekelanajaya
#shakleeshahalam
#shakleeselangor
#shakleekl
  • MULTI PURPOSE CREAM HERBAL BLEND KINI KEMBALI..🤩
    .
    Cream Herbal Blend nie sejak 3-4 bulan O.O.S di pasaran macam kerinduan tanpa penghujung taw..

    Permintaan tersangat tinggi kerana Cream Herbal Belnd ni pelbagai. Boleh digunakan untuk macam-macam masalah kulit dan sesuai untuk semua golongan dari bayi hingga ke dewasa

    Paling best Cream Herbal Blend ni tak ada steroid dan dihasilkan dari bahan semulajadi yang selamat, walaupown digunakan pada bayi

    Dihasilkan dengan formula menthol yang menyejukkan yang diperkaya dengan ekstrak semula jadi

    💐 Rosemary
    💐 Kamomil
    💐 Minyak Jagung
    💐 Salvia

    🌸 KELEBIHAN CREAM HERBAL BLEND 🌸

    😍Melegakan kulit yang kering, mengelupas dan kasar

    😍Melembutkan kulit kasar dan keras pada lutut, siku dan tumit

    😍Formula tidak berminyak yang menjadikan kulit lembut dan segar

    😍Methol yang menyejukkan dan melegakan tempat gatal akibat gigitan nyamuk atau serangga

    😍Melegakan kulit akibat ruam

    😍Menggurangkan parut jerawat

    Bukan ini sahaja kelebihannya tapi...banyak lagi 🥰
    Sangat beruntung pada yang memiliki Cream Herbal Blend Shaklee dengan Bada

    www.wasap.my/60134568572/nkHBC

    COD Shaklee Sekitar Area Damansara 013 4568572

    #creamserbaguna
    #sapuanbayi
    #kulitkasar
    #creamutksemua
    #creamherbalblendshaklee
    #parutkluka
    #krimserbaguna
    #krimsemualapisan
    #ruambayi
    #chickenpox
    #readystok
    #shakleereadystok
    #shakleedamansara
    #shakleemutiaradamansara
    #shakleekotadamansara
    #shakleedamansaraperdana
    #shakleekepong
    #shakleebandarsridamansara
    #shakleesgbuloh
    #shakleepetalingjaya
    #shakleekelanajaya
    #shakleeshahalam
    #shakleeselangor
    #shakleekl

  •  1  0  28 July, 2020

Top #ruambayi Posts

  • Bayi dilahirkan dengan kulit yg sangat halus & lembut. Sayangnya, kulitnya juga sensitif sehingga dalam beberapa hari atau bulan pertamanya, ia rentan mengalami ruam.
.
Salah satu yg sering terjadi adalah ruam kemerahan pada pipi. Banyak orang menyebut ini adalah ruam susu / ruam ASI, diakibatkan karena ASI menetes & menyentuh pipi saat bayi menyusui. Karena hal tersebut, banyak ibu menyusui yg akhirnya berhenti menyusui agar anaknya tidak mengalami ruam.
.
Ternyata itu nggak benar lho Moms. Ruam pada pipi bayi ini umumnya terjadi karena:
👶 Bayi sensitif terhadap makanan yg ibu makan
👶 Dermatitis atopik / eksim
.
.
** Sensitif Pada Makanan **
.
🍉 Kalau anak sensitif pada makanan tertentu yg ibu makan, gejala yg timbul bisa beragam, seperti ruam, rewel, perutnya bergas, muntah, diare, dll.
.
🍉 Tiap bayi punya kesensitifan yg beda2. Ada anak yg sensitif sama seafood, ada yg tidak. Harus diobservasi & kalau perlu bikin food diary. Catat makanan2 yg kamu makan tiap hari & amati reaksi bayi.
.
🍉 Makanan yg umumnya sensitif buat bayi: susu, produk turunan susu (yoghurt, keju, butter), telur, daging ayam, sapi, ikan laut, atau kacang2an.
.
🍉 Kalau sudah tau makanan apa yg jadi pencetus ruam, kamu bisa stop mengonsumsinya untuk beberapa minggu / bulan. Biasanya seiring si kecil tumbuh, pencernaannya makin kuat & kesensitifitasannya pada makanan tsb bisa hilang.
.
.
** Dermatitis Atopik / Eksim**
.
🍎 Kalau ruam disertai kulit kering, merah, meradang, itu bisa jadi karena eksim / dermatitis atopik.
.
🍎 Penyebab pasti eksim belum diketahui, tapi biasanya terjadi pada anak dgn keturunan alergi, eksim, asma. Bisa juga dipicu pola makan ibu kalau bayi masih ASIX, cuaca ekstrim, paparan asap rokok,  sensitif pada produk bayi tertentu.
.
🍎 Untuk menangani eksim pada bayi, kamu bisa cek infonya di #Ibupedia_eksim.
.
.
Selain ruam susu, banyak jenis ruam yg berisiko dialami bayi, seperti milia / jerawat bayi, cradle cap (#ibupedia_ketombe), hives, impetigo, dll. Gimana cara membedakan tiap jenis ruam? Cek di link di bio / ketik ulang link ini di browser: bit.ly/jenisruam
.
Si kecil juga  pernah mengalami ruam susu? Ceritain yuk pengalaman kamu di sini 😊
  • Bayi dilahirkan dengan kulit yg sangat halus & lembut. Sayangnya, kulitnya juga sensitif sehingga dalam beberapa hari atau bulan pertamanya, ia rentan mengalami ruam.
    .
    Salah satu yg sering terjadi adalah ruam kemerahan pada pipi. Banyak orang menyebut ini adalah ruam susu / ruam ASI, diakibatkan karena ASI menetes & menyentuh pipi saat bayi menyusui. Karena hal tersebut, banyak ibu menyusui yg akhirnya berhenti menyusui agar anaknya tidak mengalami ruam.
    .
    Ternyata itu nggak benar lho Moms. Ruam pada pipi bayi ini umumnya terjadi karena:
    👶 Bayi sensitif terhadap makanan yg ibu makan
    👶 Dermatitis atopik / eksim
    .
    .
    ** Sensitif Pada Makanan **
    .
    🍉 Kalau anak sensitif pada makanan tertentu yg ibu makan, gejala yg timbul bisa beragam, seperti ruam, rewel, perutnya bergas, muntah, diare, dll.
    .
    🍉 Tiap bayi punya kesensitifan yg beda2. Ada anak yg sensitif sama seafood, ada yg tidak. Harus diobservasi & kalau perlu bikin food diary. Catat makanan2 yg kamu makan tiap hari & amati reaksi bayi.
    .
    🍉 Makanan yg umumnya sensitif buat bayi: susu, produk turunan susu (yoghurt, keju, butter), telur, daging ayam, sapi, ikan laut, atau kacang2an.
    .
    🍉 Kalau sudah tau makanan apa yg jadi pencetus ruam, kamu bisa stop mengonsumsinya untuk beberapa minggu / bulan. Biasanya seiring si kecil tumbuh, pencernaannya makin kuat & kesensitifitasannya pada makanan tsb bisa hilang.
    .
    .
    ** Dermatitis Atopik / Eksim**
    .
    🍎 Kalau ruam disertai kulit kering, merah, meradang, itu bisa jadi karena eksim / dermatitis atopik.
    .
    🍎 Penyebab pasti eksim belum diketahui, tapi biasanya terjadi pada anak dgn keturunan alergi, eksim, asma. Bisa juga dipicu pola makan ibu kalau bayi masih ASIX, cuaca ekstrim, paparan asap rokok, sensitif pada produk bayi tertentu.
    .
    🍎 Untuk menangani eksim pada bayi, kamu bisa cek infonya di #Ibupedia_eksim.
    .
    .
    Selain ruam susu, banyak jenis ruam yg berisiko dialami bayi, seperti milia / jerawat bayi, cradle cap ( #ibupedia_ketombe), hives, impetigo, dll. Gimana cara membedakan tiap jenis ruam? Cek di link di bio / ketik ulang link ini di browser: bit.ly/jenisruam
    .
    Si kecil juga pernah mengalami ruam susu? Ceritain yuk pengalaman kamu di sini 😊

  •  2,115  218  1 March, 2018
  • (Cetaphil Pro AD Derma Skin Restoring Moisturizer)
Pelembap yang teruji klinis untuk membantu meringankan gejala kulit yang sangat kering.

Keunggulan :
🍂Teruji secara klinis untuk melindungi lapisan kulit yang sangat kering.
🍂Kombinasi ceramide dan Filaggrin Technology™yang telah dipatenkan membantu menjaga kelembapan kulit yang sangat kering selama 24 jam.
🍂Pelembap lembut yang membantu menjaga kehalusan dan kelembutan kulit.
🍂Penyerapan cepat dan mudah diaplikasikan.
🍂Tidak berminyak.
🍂Teruji secara dermatologi
🍂Hypoallergenic
🍂Cocok untuk segala usia.
.
.
.
.
.
#ruambayi #ruamsusu #ruamruam #ruampopok #perawatankuliteksim #perawataneczema #krimruam #krimruambayi #juallotionmurah #juallotionbayi #juallotionpemutih #olshopjakartamurah
  • (Cetaphil Pro AD Derma Skin Restoring Moisturizer)
    Pelembap yang teruji klinis untuk membantu meringankan gejala kulit yang sangat kering.

    Keunggulan :
    🍂Teruji secara klinis untuk melindungi lapisan kulit yang sangat kering.
    🍂Kombinasi ceramide dan Filaggrin Technology™yang telah dipatenkan membantu menjaga kelembapan kulit yang sangat kering selama 24 jam.
    🍂Pelembap lembut yang membantu menjaga kehalusan dan kelembutan kulit.
    🍂Penyerapan cepat dan mudah diaplikasikan.
    🍂Tidak berminyak.
    🍂Teruji secara dermatologi
    🍂Hypoallergenic
    🍂Cocok untuk segala usia.
    .
    .
    .
    .
    .
    #ruambayi #ruamsusu #ruamruam #ruampopok #perawatankuliteksim #perawataneczema #krimruam #krimruambayi #juallotionmurah #juallotionbayi #juallotionpemutih #olshopjakartamurah

  •  398  31  21 July, 2020
  • Testimoni pribadi kali ini teman2 😊

Kemarin ponakan main kerumah..
Saya liat kulitnya seperti ruam/bintik2 merah dan gatal. Tebal banget. Kata bundanya uda pakai bedak banyak,  ga mempan juga . Mungkin efek cuaca panas dan kebetulan si kecil lagi ga fit karena tumbuh gigi

Saya sarankan langsung dioles pakai MKK di tubuh dan tangannya. (Dirumah selalu ready lho ya 😆😆) Alhamdulilah ga sampai setengah jam ruamnya menipis, gatalnya juga hilang.
Buat para bunda yg juga punya problem seperti adek saya..monggo dicoba yah 😊

KUTUS KUTUS JOSS 👍👍 Kunjungi : www.kutuskutusdepok.com

Salam Sehat Bersama Minyak Kutus Kutus 🙏

#kutuskutus 
#healingoilbali #tambawaras 
#rinikutuskutus #sehattanpaobat 
#depok 
#jabodetabek
#kutuskutusoriginal #minyakkutuskutus #herbalhealingoil 
#herbal 
#kutuskutusbogor #herbaldepok  #kutuskutusdepok #kutuskutuspancoranmas #kutuskutuscibubur 
#infodepok 
#exploredepok 
#kotadepok #minyaktanamutanami #tanamutanami #tanamutanamidepok 
#organicherbalhealingoil #solusisehattanpaobat
#kutuskutusbanjarmasin 
#ruamkulit #ruambayi #ruampopok
  • Testimoni pribadi kali ini teman2 😊

    Kemarin ponakan main kerumah..
    Saya liat kulitnya seperti ruam/bintik2 merah dan gatal. Tebal banget. Kata bundanya uda pakai bedak banyak, ga mempan juga . Mungkin efek cuaca panas dan kebetulan si kecil lagi ga fit karena tumbuh gigi

    Saya sarankan langsung dioles pakai MKK di tubuh dan tangannya. (Dirumah selalu ready lho ya 😆😆) Alhamdulilah ga sampai setengah jam ruamnya menipis, gatalnya juga hilang.
    Buat para bunda yg juga punya problem seperti adek saya..monggo dicoba yah 😊

    KUTUS KUTUS JOSS 👍👍 Kunjungi : www.kutuskutusdepok.com

    Salam Sehat Bersama Minyak Kutus Kutus 🙏

    #kutuskutus
    #healingoilbali #tambawaras
    #rinikutuskutus #sehattanpaobat
    #depok
    #jabodetabek
    #kutuskutusoriginal #minyakkutuskutus #herbalhealingoil
    #herbal
    #kutuskutusbogor #herbaldepok #kutuskutusdepok #kutuskutuspancoranmas #kutuskutuscibubur
    #infodepok
    #exploredepok
    #kotadepok #minyaktanamutanami #tanamutanami #tanamutanamidepok
    #organicherbalhealingoil #solusisehattanpaobat
    #kutuskutusbanjarmasin
    #ruamkulit #ruambayi #ruampopok

  •  106  1  30 April, 2018
  • Perhatian kepada ibu-ibu yang risau bila anak kena ruam lampin !
.

Bila anak kena ruam mesti tergaru -garu je ,tak nyenyak tido .Ibu pun risau tahap tak boleh nak tidur lena.

Dah sapu macam-macam krim tapi tak jadi?

Ni ha nak kenalkan satu krim iaitu krim HERBAL BLEND SHAKLEE.

Pelbagai kegunaan krim ni .
.
APA FUNGSI HERBAL BLEND?
✔melembutkan kulit/tumit kasar
✔merawat ruam susu/ruam panas/ruam lampin/muka/kepala
✔menghilangkan luka dan merawat eczema
✔melegakan gigitan serangga/nyamuk
✔merawat kulit gatal
✔menghilangkan parut jerawat/parut chicken pox .
Bertukarlah kepada yang lebih selamat dan bebas kimia❤❤❤
.

#terapinstagram 
#ajimaura
#ekzema
#resdung 
#putrajaya
 #ruambayi 
#perutbuncit
 #herbalife 
#herbalifecoachmalaysia #amwaymalaysiahq 
#marykaymalaysia 
#shakleemurah #shakleemalaysia
#shakleemurah#jerawat#parutjerawat#chickenpox#ruam #ruamlampin
  • Perhatian kepada ibu-ibu yang risau bila anak kena ruam lampin !
    .

    Bila anak kena ruam mesti tergaru -garu je ,tak nyenyak tido .Ibu pun risau tahap tak boleh nak tidur lena.

    Dah sapu macam-macam krim tapi tak jadi?

    Ni ha nak kenalkan satu krim iaitu krim HERBAL BLEND SHAKLEE.

    Pelbagai kegunaan krim ni .
    .
    APA FUNGSI HERBAL BLEND?
    ✔melembutkan kulit/tumit kasar
    ✔merawat ruam susu/ruam panas/ruam lampin/muka/kepala
    ✔menghilangkan luka dan merawat eczema
    ✔melegakan gigitan serangga/nyamuk
    ✔merawat kulit gatal
    ✔menghilangkan parut jerawat/parut chicken pox .
    Bertukarlah kepada yang lebih selamat dan bebas kimia❤❤❤
    .

    #terapinstagram
    #ajimaura
    #ekzema
    #resdung
    #putrajaya
    #ruambayi
    #perutbuncit
    #herbalife
    #herbalifecoachmalaysia #amwaymalaysiahq
    #marykaymalaysia
    #shakleemurah #shakleemalaysia
    #shakleemurah#jerawat#parutjerawat#chickenpox#ruam #ruamlampin

  •  113  1  15 November, 2017
  • .
Satu lagi kebahagiaan datang.
Saat Ada customer yg cocok dg Produk yg Bunda Ros jual.
.
Anti Ruam Baby Oil memang AMAN digunakan oleh Bayi & Anak karena dibuat dari bahan-bahan yg 100% Alami.
.
Untuk Testimoni Anti Ruam Baby Oil yg lain bisa dilihat di 👉 #testiantiruam_micmicstore
.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
More info & order :
Via nomor kontak pd BIO ya... 😊
<Jangan via comment IG spy tdk tertimpa notify>
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
.
#antiruam #ruambayi #ruampopok #popokbayi #testi #testimoni #testimony #testimonial
  • .
    Satu lagi kebahagiaan datang.
    Saat Ada customer yg cocok dg Produk yg Bunda Ros jual.
    .
    Anti Ruam Baby Oil memang AMAN digunakan oleh Bayi & Anak karena dibuat dari bahan-bahan yg 100% Alami.
    .
    Untuk Testimoni Anti Ruam Baby Oil yg lain bisa dilihat di 👉 #testiantiruam_micmicstore
    .
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    More info & order :
    Via nomor kontak pd BIO ya... 😊

    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    .
    #antiruam #ruambayi #ruampopok #popokbayi #testi #testimoni #testimony #testimonial

  •  171  1  9 March, 2016