#penawarsepanjangzaman Instagram Photos & Videos

penawarsepanjangzaman - 49 posts

Hashtag Popularity

1.3
average comments
8.2
average likes

Latest #penawarsepanjangzaman Posts

  • 1 Ogos dah kena pakai face mask balik. Macam biasa, SOP kena follow. Pastikan sebelum masuk mana-mana premis kita scan SELangkah atau MYsejahtera. 
.
.
Sentiasa bawa sanitizer dan amalkan cucian tangan selepas pulang dari mana-mana tempat yang ramai orang. Penjagaan badan dan kesihatan keluarga juga perlu. Jangan lupa makan @birka.habatussauda sehari dua biji. 
.
.
Kalau ada ahli keluarga kita yang tidak sihat elakkan daripada membawa mereka ke luar atau ke tempat awam. Banyakkan minum air mineral dan kekal hydrate. Kalau nak pasang penapis air alkali roger saya ya. Follow sekali @hencik_cuckoo 
.
.
#kitajagakita #kitaterusjagakita #pkp #pkpb #birka #habatussauda #cuckoo #byondstandard #penawarsepanjangzaman
  • 1 Ogos dah kena pakai face mask balik. Macam biasa, SOP kena follow. Pastikan sebelum masuk mana-mana premis kita scan SELangkah atau MYsejahtera.
    .
    .
    Sentiasa bawa sanitizer dan amalkan cucian tangan selepas pulang dari mana-mana tempat yang ramai orang. Penjagaan badan dan kesihatan keluarga juga perlu. Jangan lupa makan @birka.habatussauda sehari dua biji.
    .
    .
    Kalau ada ahli keluarga kita yang tidak sihat elakkan daripada membawa mereka ke luar atau ke tempat awam. Banyakkan minum air mineral dan kekal hydrate. Kalau nak pasang penapis air alkali roger saya ya. Follow sekali @hencik_cuckoo
    .
    .
    #kitajagakita #kitaterusjagakita #pkp #pkpb #birka #habatussauda #cuckoo #byondstandard #penawarsepanjangzaman

  •  26  0  26 July, 2020
  • KENAPA BIRKA?
.
.
Birka diambil daripada perkataan بركه yang bermaksud keberkatan. Brand Habbatussauda Softgel ini diharapkan dapat memberi manfaat dan mendatangkan keberkatan kepada sesiapa yang mengamalkan dengan niat untuk badan kekal sihat dan mudah beribadah. Agar setiap amalan kita dinilai pahala.
.
.
Mengamalkan habbatussauda juga dianjurkan dalam hadis Rasulullah S.A.W sebagai salah satu ikhtiar dan usaha menyembuhkan penyakit. Kami juga membuka peluang menambah pendapatan sampingan dan berkongsi keberkatan dan manfaat dengan menjadi sebahagian daripada skuad birka (dropship & ejen) dengan yuran percuma setakat ini. 
.
.
Jom sama-sama kita bersata maju dan mudah-mudahan dengan keberkatan doa-doa hamba Allah yang ikhlas membantu ramai orang lain kekal sihat dan cerdas dipermudahkan Allah. Amenn. 
.
.
Moga brand BIRKA ini terus maju dan berkah insya Allah. Kerana kita hidup untuk bermanfaat! 
.
.
#birka #habatussauda #habbatussauda #sawda #sauda #blackseed #jintanhitam #penawarsegalapenyakit #penawarsepanjangzaman #halalantayyiban #produkbumiputera #supplemen #makanantambahan #health #kesihatan
  • KENAPA BIRKA?
    .
    .
    Birka diambil daripada perkataan بركه yang bermaksud keberkatan. Brand Habbatussauda Softgel ini diharapkan dapat memberi manfaat dan mendatangkan keberkatan kepada sesiapa yang mengamalkan dengan niat untuk badan kekal sihat dan mudah beribadah. Agar setiap amalan kita dinilai pahala.
    .
    .
    Mengamalkan habbatussauda juga dianjurkan dalam hadis Rasulullah S.A.W sebagai salah satu ikhtiar dan usaha menyembuhkan penyakit. Kami juga membuka peluang menambah pendapatan sampingan dan berkongsi keberkatan dan manfaat dengan menjadi sebahagian daripada skuad birka (dropship & ejen) dengan yuran percuma setakat ini.
    .
    .
    Jom sama-sama kita bersata maju dan mudah-mudahan dengan keberkatan doa-doa hamba Allah yang ikhlas membantu ramai orang lain kekal sihat dan cerdas dipermudahkan Allah. Amenn.
    .
    .
    Moga brand BIRKA ini terus maju dan berkah insya Allah. Kerana kita hidup untuk bermanfaat!
    .
    .
    #birka #habatussauda #habbatussauda #sawda #sauda #blackseed #jintanhitam #penawarsegalapenyakit #penawarsepanjangzaman #halalantayyiban #produkbumiputera #supplemen #makanantambahan #health #kesihatan

  •  5  0  11 July, 2020
  • ANAK SAYA TAKUT UBAT PUN SELAMBER JE MAKAN!!!
.
.
First sekali, kapsul habbatussauda ni bukanlah jenis ubat. Produk ni jenis jintan hitam sebagai makanan tambahan. Beza kapsul habbatussauda ni dengan yang lain antaranya:
.
.
✅ warna hitam lebih berkualiti
✅ tidak perit atau terlebih pedas
✅ sesuai peringkat umur
✅ gelatin lembut yang halal 
✅ makan macam tu pun boleh...
.
.
Biar betul ada yang gigit macam tu je? Haa tengok testimoni ni. Anak akak ni penakut ubat pun boleh makan macam tu je. Tak telan dengan air. Sebab kapsul @birka.habatussauda ni kategori premium tetapi harga berpatutan. 
.
.
Sebab itu jangan risau anak anak pun boleh makan habbatussauda ni. Jom dapatkan sekarang!! Order terus klik link di bio ya!!
.
.
#habatussauda #birka #birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #sawda #halalantayyiban #premium #berkualiti
  • ANAK SAYA TAKUT UBAT PUN SELAMBER JE MAKAN!!!
    .
    .
    First sekali, kapsul habbatussauda ni bukanlah jenis ubat. Produk ni jenis jintan hitam sebagai makanan tambahan. Beza kapsul habbatussauda ni dengan yang lain antaranya:
    .
    .
    ✅ warna hitam lebih berkualiti
    ✅ tidak perit atau terlebih pedas
    ✅ sesuai peringkat umur
    ✅ gelatin lembut yang halal
    ✅ makan macam tu pun boleh...
    .
    .
    Biar betul ada yang gigit macam tu je? Haa tengok testimoni ni. Anak akak ni penakut ubat pun boleh makan macam tu je. Tak telan dengan air. Sebab kapsul @birka.habatussauda ni kategori premium tetapi harga berpatutan.
    .
    .
    Sebab itu jangan risau anak anak pun boleh makan habbatussauda ni. Jom dapatkan sekarang!! Order terus klik link di bio ya!!
    .
    .
    #habatussauda #birka #birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #sawda #halalantayyiban #premium #berkualiti

  •  4  0  8 July, 2020
  • HARGAILAH BAPA KITA KETIKA MEREKA MASIH ADA!!! .

Masih belum terlambat untuk kita hadiahkan makanan tambahan kepada bapa dan sempena Hari Bapa. Makanan penawar tubuh badan yang jelas terdapat dalam al-Quran dan hadis sahih. .
.
♦️Khasiat Madu Habbatussauda: .
✔️ Membantu menjadi penawar batuk
✔️ Membantu melancarkan pencernaan
✔️ Membantu membekalkan nutrien
✔️ Membantu melembabkan kulit
✔️ Membantu membekalkan tenaga .
.
♦️Khasiat Kapsul Habbatussauda .
✔️ Membantu mengurangkan selsema
✔️ Membantu mencantikkan kulit
✔️ Membantu meningkatkan imunisasi .
✔️ Membantu kurangkan paras gula
✔️ Membantu mengurangkan kolestrol
.
Harga istimewa untuk KOMBO HARI BAPA ini cuma RM100 sahaja untuk dua produk!! Jimat sebanyak RM89! 
Cepat order sekarang!! Promosi sehingga 28 Jun 2020 sahaja! Boleh terus klik di link shopee ini https://shopee.com.my/binwaharpsgrocer/3439147320 atau order daripada ejen-ejen kami. .

Cepat sementara PROMOSI MASIH ADA!!!
===========================
Jemput like follow dan share ya Facebook.com/Birkahabatussauda-105770164459099/
Instagram.com/birka.habatussauda.

#birka #habatussauda #habbatussauda #sawda #sauda #madu #honey #blackseed #combo #fathersday #haribapa #penawarsepanjangzaman
  • HARGAILAH BAPA KITA KETIKA MEREKA MASIH ADA!!! .

    Masih belum terlambat untuk kita hadiahkan makanan tambahan kepada bapa dan sempena Hari Bapa. Makanan penawar tubuh badan yang jelas terdapat dalam al-Quran dan hadis sahih. .
    .
    ♦️Khasiat Madu Habbatussauda: .
    ✔️ Membantu menjadi penawar batuk
    ✔️ Membantu melancarkan pencernaan
    ✔️ Membantu membekalkan nutrien
    ✔️ Membantu melembabkan kulit
    ✔️ Membantu membekalkan tenaga .
    .
    ♦️Khasiat Kapsul Habbatussauda .
    ✔️ Membantu mengurangkan selsema
    ✔️ Membantu mencantikkan kulit
    ✔️ Membantu meningkatkan imunisasi .
    ✔️ Membantu kurangkan paras gula
    ✔️ Membantu mengurangkan kolestrol
    .
    Harga istimewa untuk KOMBO HARI BAPA ini cuma RM100 sahaja untuk dua produk!! Jimat sebanyak RM89!
    Cepat order sekarang!! Promosi sehingga 28 Jun 2020 sahaja! Boleh terus klik di link shopee ini https://shopee.com.my/binwaharpsgrocer/3439147320 atau order daripada ejen-ejen kami. .

    Cepat sementara PROMOSI MASIH ADA!!!
    ===========================
    Jemput like follow dan share ya Facebook.com/Birkahabatussauda-105770164459099/
    Instagram.com/birka.habatussauda.

    #birka #habatussauda #habbatussauda #sawda #sauda #madu #honey #blackseed #combo #fathersday #haribapa #penawarsepanjangzaman

  •  3  0  23 June, 2020
  • Posted @withregram • @hulaimhuraira BILA HABBATUSSAUDA ABAH NAK SAMPAI?
.
.
Kami dibesarkan dengan tidak menolak rawatan moden dan makanan tambahan atau rawatan alternatif. Mungkin sebab abah dulu kerja di Hospital Kusta Sungai Buloh. Kalau ada ubat hospital, abah makan ikut peraturan dan tak pernah missed. Pada masa yang sama abah tetap jaga makan,  aktif berkebun, amalkan makan habbatussauda dan minyak zaitun. .
.
Mungkin itu antara faktor abah sihat bertenaga walaupun umur 75 tahun dan menghidap penyakit tiga serangkai (kencing manis, darah tinggi dan buah pinggang) Alhamdulillah  tiada satu pun parut kencing manis pada tubuh abah sehingga saat kami mandikan jenazah abah.
.
.
Sebelum ada BIRKA HABATUSSAUDA, abah memang pengamal habatussauda softgel. Abah mula makan habatussauda softgel lepas aku belikan untuk abah. Bila nak habis abah akan tanya, “Bila habbatussauda abah sampai?” Kami pula selalu kena tunggu stok baharu. Abah siap cakap lagi, "Bila abah makan habatussauda, badan abah jadi lagi bertenaga dan tak sakit-sakit lutut". Bila dah beli, kemain semangat abah sambung makan.
.
.
Sekarang kami sudah keluarkan produk @birka.habatussauda tapi abah dah tiada 😔. Tak sempat abah merasa habatussauda brand yang kami jual ni. Masa mula-mula kami rancang jual BIRKA HABATUSSAUDA ni, wajah abah yang aku bayang dahulu. Kami rancang untuk beri abah setiap bulan asalkan abah kekal bertenaga. Tetapi Allah lebih sayangkan abah. Hari ini genap 17 hari pemergian abah. Selamat Hari Bapa, abah. Semoga roh abah tenang di sana disamping para solehin. Dan moga Allah temukan kita semua di syurga. Amen. .
.
#birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #habbatusauda #sawda #birka #fathersday
  • Posted @withregram@hulaimhuraira BILA HABBATUSSAUDA ABAH NAK SAMPAI?
    .
    .
    Kami dibesarkan dengan tidak menolak rawatan moden dan makanan tambahan atau rawatan alternatif. Mungkin sebab abah dulu kerja di Hospital Kusta Sungai Buloh. Kalau ada ubat hospital, abah makan ikut peraturan dan tak pernah missed. Pada masa yang sama abah tetap jaga makan, aktif berkebun, amalkan makan habbatussauda dan minyak zaitun. .
    .
    Mungkin itu antara faktor abah sihat bertenaga walaupun umur 75 tahun dan menghidap penyakit tiga serangkai (kencing manis, darah tinggi dan buah pinggang) Alhamdulillah tiada satu pun parut kencing manis pada tubuh abah sehingga saat kami mandikan jenazah abah.
    .
    .
    Sebelum ada BIRKA HABATUSSAUDA, abah memang pengamal habatussauda softgel. Abah mula makan habatussauda softgel lepas aku belikan untuk abah. Bila nak habis abah akan tanya, “Bila habbatussauda abah sampai?” Kami pula selalu kena tunggu stok baharu. Abah siap cakap lagi, "Bila abah makan habatussauda, badan abah jadi lagi bertenaga dan tak sakit-sakit lutut". Bila dah beli, kemain semangat abah sambung makan.
    .
    .
    Sekarang kami sudah keluarkan produk @birka.habatussauda tapi abah dah tiada 😔. Tak sempat abah merasa habatussauda brand yang kami jual ni. Masa mula-mula kami rancang jual BIRKA HABATUSSAUDA ni, wajah abah yang aku bayang dahulu. Kami rancang untuk beri abah setiap bulan asalkan abah kekal bertenaga. Tetapi Allah lebih sayangkan abah. Hari ini genap 17 hari pemergian abah. Selamat Hari Bapa, abah. Semoga roh abah tenang di sana disamping para solehin. Dan moga Allah temukan kita semua di syurga. Amen. .
    .
    #birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #habbatusauda #sawda #birka #fathersday

  •  4  0  21 June, 2020
  • Posted @withregram • @hulaimhuraira Hari ni berulang lagi pergi ke Hospital jenguk Ummi Iman dan Rumaysa. Badan dah start rasa tak sedap daripada semalam. Kepala berdenyut-denyut, tonsil makin membengkak. .
.
Sebelum pergi kita ambil dulu dua kapsul @birka.habatussauda. Terus letak dalam beg. Senang sangat semenjak ada habbatussauda ni. Kalau takda air pun boleh telan terus macam tu je. Tak rasa pahit, payau atau perit. .
.
Nak kena amalkan balik habbatussauda ni. Sesuai sangat seisi keluarga. Kalau ada yang nak dapatkan boleh la order di shopee. Klik sahaja link ni. https://shopee.com.my/binwaharpsgrocer/3532374851. .
.
Moga ada manfaat untuk semua insya Allah. .
.
#birkahabbatussauda #sawda #sauda #birka #halalantayyiban #blackseed #jintanhitam #penawarsepanjangzaman
  • Posted @withregram@hulaimhuraira Hari ni berulang lagi pergi ke Hospital jenguk Ummi Iman dan Rumaysa. Badan dah start rasa tak sedap daripada semalam. Kepala berdenyut-denyut, tonsil makin membengkak. .
    .
    Sebelum pergi kita ambil dulu dua kapsul @birka.habatussauda. Terus letak dalam beg. Senang sangat semenjak ada habbatussauda ni. Kalau takda air pun boleh telan terus macam tu je. Tak rasa pahit, payau atau perit. .
    .
    Nak kena amalkan balik habbatussauda ni. Sesuai sangat seisi keluarga. Kalau ada yang nak dapatkan boleh la order di shopee. Klik sahaja link ni. https://shopee.com.my/binwaharpsgrocer/3532374851. .
    .
    Moga ada manfaat untuk semua insya Allah. .
    .
    #birkahabbatussauda #sawda #sauda #birka #halalantayyiban #blackseed #jintanhitam #penawarsepanjangzaman

  •  4  0  21 June, 2020
  • BILA HABBATUSSAUDA ABAH NAK SAMPAI?
.
.
Kami dibesarkan dengan tidak menolak rawatan moden dan makanan tambahan atau rawatan alternatif. Mungkin sebab abah dulu kerja di Hospital Kusta Sungai Buloh. Kalau ada ubat hospital, abah makan ikut peraturan dan tak pernah missed. Pada masa yang sama abah tetap jaga makan,  aktif berkebun, amalkan makan habbatussauda dan minyak zaitun. .
.
Mungkin itu antara faktor abah sihat bertenaga walaupun umur 75 tahun dan menghidap penyakit tiga serangkai (kencing manis, darah tinggi dan buah pinggang) Alhamdulillah  tiada satu pun parut kencing manis pada tubuh abah sehingga saat kami mandikan jenazah abah.
.
.
Sebelum ada BIRKA HABATUSSAUDA, abah memang pengamal habatussauda softgel. Abah mula makan habatussauda softgel lepas aku belikan untuk abah. Bila nak habis abah akan tanya, “Bila habbatussauda abah sampai?” Kami pula selalu kena tunggu stok baharu. Abah siap cakap lagi, "Bila abah makan habatussauda, badan abah jadi lagi bertenaga dan tak sakit-sakit lutut". Bila dah beli, kemain semangat abah sambung makan.
.
.
Sekarang kami sudah keluarkan produk @birka.habatussauda tapi abah dah tiada 😔. Tak sempat abah merasa habatussauda brand yang kami jual ni. Masa mula-mula kami rancang jual BIRKA HABATUSSAUDA ni, wajah abah yang aku bayang dahulu. Kami rancang untuk beri abah setiap bulan asalkan abah kekal bertenaga. Tetapi Allah lebih sayangkan abah. Hari ini genap 17 hari pemergian abah. Selamat Hari Bapa, abah. Semoga roh abah tenang di sana disamping para solehin. Dan moga Allah temukan kita semua di syurga. Amen. .
.
#birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #habbatusauda #sawda #birka #fathersday
  • BILA HABBATUSSAUDA ABAH NAK SAMPAI?
    .
    .
    Kami dibesarkan dengan tidak menolak rawatan moden dan makanan tambahan atau rawatan alternatif. Mungkin sebab abah dulu kerja di Hospital Kusta Sungai Buloh. Kalau ada ubat hospital, abah makan ikut peraturan dan tak pernah missed. Pada masa yang sama abah tetap jaga makan, aktif berkebun, amalkan makan habbatussauda dan minyak zaitun. .
    .
    Mungkin itu antara faktor abah sihat bertenaga walaupun umur 75 tahun dan menghidap penyakit tiga serangkai (kencing manis, darah tinggi dan buah pinggang) Alhamdulillah tiada satu pun parut kencing manis pada tubuh abah sehingga saat kami mandikan jenazah abah.
    .
    .
    Sebelum ada BIRKA HABATUSSAUDA, abah memang pengamal habatussauda softgel. Abah mula makan habatussauda softgel lepas aku belikan untuk abah. Bila nak habis abah akan tanya, “Bila habbatussauda abah sampai?” Kami pula selalu kena tunggu stok baharu. Abah siap cakap lagi, "Bila abah makan habatussauda, badan abah jadi lagi bertenaga dan tak sakit-sakit lutut". Bila dah beli, kemain semangat abah sambung makan.
    .
    .
    Sekarang kami sudah keluarkan produk @birka.habatussauda tapi abah dah tiada 😔. Tak sempat abah merasa habatussauda brand yang kami jual ni. Masa mula-mula kami rancang jual BIRKA HABATUSSAUDA ni, wajah abah yang aku bayang dahulu. Kami rancang untuk beri abah setiap bulan asalkan abah kekal bertenaga. Tetapi Allah lebih sayangkan abah. Hari ini genap 17 hari pemergian abah. Selamat Hari Bapa, abah. Semoga roh abah tenang di sana disamping para solehin. Dan moga Allah temukan kita semua di syurga. Amen. .
    .
    #birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #habbatusauda #sawda #birka #fathersday

  •  38  1  19 June, 2020
  • KO TENGOK ANAK MAN TU MUDA LAGI DAH KENA DIABETES. BARU 18 TAHUN! EH BADAN KURUS PUN BOLEH KENA DIABETES KE? SERAMNYAAA....
.
.
Kalau ampa tengok keratan akhbar ni hampir 4 juta rakyat Malaysia kena diabetes. Memang takut. Sekarang ni kita tengok makanan asal viral main masuk je dalam perut kita.
.
.
Mesti ramai tak tau yang @birka.habatussauda ni boleh membantu mengurangkan kolestrol dan gula dalam darah. Perlu diamalkan secara berterusan insya Allah. .
.
Lagi sekali diingatkan Habbatussauda ni nabi sendiri sebut penawar segala penyakit. Tetapi kita kena yakin yang bagi sembuh penyakit adalah Pencipta Penyakit jugak. Tak salah kita berikhtiar kan?
.
.
Jom dapatkan habbatussauda di shopee @binwaharpsgrocer. Dan sesiapa yang berminat nak menambah pendapatan boleh dm juga atau klik link pada bio. .
.
#birkahabbatussauda #blackseed #luluskkm #halalantayyiban #jintanhitam #habbatussauda #habatussauda #supplemen #penawarsepanjangzaman #jomjadiagen
  • KO TENGOK ANAK MAN TU MUDA LAGI DAH KENA DIABETES. BARU 18 TAHUN! EH BADAN KURUS PUN BOLEH KENA DIABETES KE? SERAMNYAAA....
    .
    .
    Kalau ampa tengok keratan akhbar ni hampir 4 juta rakyat Malaysia kena diabetes. Memang takut. Sekarang ni kita tengok makanan asal viral main masuk je dalam perut kita.
    .
    .
    Mesti ramai tak tau yang @birka.habatussauda ni boleh membantu mengurangkan kolestrol dan gula dalam darah. Perlu diamalkan secara berterusan insya Allah. .
    .
    Lagi sekali diingatkan Habbatussauda ni nabi sendiri sebut penawar segala penyakit. Tetapi kita kena yakin yang bagi sembuh penyakit adalah Pencipta Penyakit jugak. Tak salah kita berikhtiar kan?
    .
    .
    Jom dapatkan habbatussauda di shopee @binwaharpsgrocer. Dan sesiapa yang berminat nak menambah pendapatan boleh dm juga atau klik link pada bio. .
    .
    #birkahabbatussauda #blackseed #luluskkm #halalantayyiban #jintanhitam #habbatussauda #habatussauda #supplemen #penawarsepanjangzaman #jomjadiagen

  •  4  0  7 June, 2020
  • TAHUKAH ANDA??
.
.
Biji habbatussauda mengandungi lebih daripada 100 zat penting. Terdiri daripada 21 peratus protein, 38 peratus karbohidrat dan 35 peratus lemak serta minyak tanaman.
.
.
Asid linoleik dan asid linoleik gamma dalam habbatussauda membantu dalam membentuk prostagladin E1 bagi menghalang jangkitan, menyeimbangkan sistem imunisasi tubuh, membantu menstabilkan membran sel dan bertindak balas dengan alergi. .
.
Haa nampak tak kandungan habbatussauda ni? Sebab tu beratur botol-botol ini untuk dipos esoknya. Apa tunggu lagi jom dapatkan birka habbatussauda di link shopee @binwaharpsgrocer sekarang!!! .
.
#birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #produksunnah #supplemen #blackseed #jintanhitam #kuatkanimunisasi
  • TAHUKAH ANDA??
    .
    .
    Biji habbatussauda mengandungi lebih daripada 100 zat penting. Terdiri daripada 21 peratus protein, 38 peratus karbohidrat dan 35 peratus lemak serta minyak tanaman.
    .
    .
    Asid linoleik dan asid linoleik gamma dalam habbatussauda membantu dalam membentuk prostagladin E1 bagi menghalang jangkitan, menyeimbangkan sistem imunisasi tubuh, membantu menstabilkan membran sel dan bertindak balas dengan alergi. .
    .
    Haa nampak tak kandungan habbatussauda ni? Sebab tu beratur botol-botol ini untuk dipos esoknya. Apa tunggu lagi jom dapatkan birka habbatussauda di link shopee @binwaharpsgrocer sekarang!!! .
    .
    #birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #produksunnah #supplemen #blackseed #jintanhitam #kuatkanimunisasi

  •  6  1  1 June, 2020
  • ANTARA KELEBIHAN HABBATUSSAUDA
.
.
MEMBANTU MENYIHATKAN DAN MENCANTIKKAN KULIT
.
.

Dalam satu kajian yang dijalankan di Iran, minyak habbatussauda didapati sangat efektif sama seperti krim steroid betamethasone dalam rawatan ekzema tangan tanpa kesan sampingan krim steroid. Selagi anda tidak mempunyai allergi kepada minyak habbatussauda, maka pilihan ini adalah lebih baik.
.
.
Krim steroid betamethasone mempunyai kesan sampingan jika digunakan secara berlebihan dan berterusan seperti bengkak sembab muka, rasa kebas di bibir, mulut dan tekak, rasa susah bernafas, kulit menjadi nipis, perubahan warna kulit, senang lebam, pigmentasi kulit, otot jadi lemah dan sindrom Cushingoid. (Doktor Norman)
.
.
Justeru dengan mengamalkan produk habbatussauda mampu membantu menyihatkan dan mencantikkan kulit berbanding penggunaan bahan kimia lain yang berbahaya. .
.
Ingin tahu lebih lanjut dengan Birka Habbatussauda? Whatsapp terus 011 1129 6154 sekarang. Penawar Sepanjang Zaman! .
.
#birka #habbatussauda #penawarsepanjangzaman #kecantikan #seharisatukebaikan
  • ANTARA KELEBIHAN HABBATUSSAUDA
    .
    .
    MEMBANTU MENYIHATKAN DAN MENCANTIKKAN KULIT
    .
    .

    Dalam satu kajian yang dijalankan di Iran, minyak habbatussauda didapati sangat efektif sama seperti krim steroid betamethasone dalam rawatan ekzema tangan tanpa kesan sampingan krim steroid. Selagi anda tidak mempunyai allergi kepada minyak habbatussauda, maka pilihan ini adalah lebih baik.
    .
    .
    Krim steroid betamethasone mempunyai kesan sampingan jika digunakan secara berlebihan dan berterusan seperti bengkak sembab muka, rasa kebas di bibir, mulut dan tekak, rasa susah bernafas, kulit menjadi nipis, perubahan warna kulit, senang lebam, pigmentasi kulit, otot jadi lemah dan sindrom Cushingoid. (Doktor Norman)
    .
    .
    Justeru dengan mengamalkan produk habbatussauda mampu membantu menyihatkan dan mencantikkan kulit berbanding penggunaan bahan kimia lain yang berbahaya. .
    .
    Ingin tahu lebih lanjut dengan Birka Habbatussauda? Whatsapp terus 011 1129 6154 sekarang. Penawar Sepanjang Zaman! .
    .
    #birka #habbatussauda #penawarsepanjangzaman #kecantikan #seharisatukebaikan

  •  4  0  8 May, 2020
  • *💥Renungan JumaatPenghuluSegalaHari*

Sebaik-baik nikmat yang Allah s.w.t anugerahkan kepada hambaNya selain nikmat iman dan Islam ialah nikmat sihat. 
Makanya tanpa nikmat sihat ini, kita tak mungkin dapat melaksanakan nikmat iman dan islam dengan sempurna. Ianya saling berkait antara satu sama lain. Sebab itu manusia sanggup menghabiskan wang untuk membeli sihat mereka apabila mereka diuji kesakitan.

Akan tetapi agama mengajar kita konsep pencegahan itu lebih aula dari merawat. Jadi,biarlah kita berbelanja untuk kesihatan daripada kita berbelanja untuk rawatan kerana kos antara keduanya tersangat jauh bezanya.

Kadang2 hidup kita terlalu banyak distraction atau penghalang kita nak berjaga-jaga dalam soal kesihatan. Ujian dengan makanan2 yang sedap, air manis, gula dan manisan. Dan mungkin kadang2 kita lupa nak minum air yang cukup, beriadah dan ada minda yang positif. Sedangkan ini lah yang akan menatijahkan diri kita pads tahun2 mendatang.

#PenawarSepanjangZaman
#MencariygHalalituFardhu
  • *💥Renungan JumaatPenghuluSegalaHari*

    Sebaik-baik nikmat yang Allah s.w.t anugerahkan kepada hambaNya selain nikmat iman dan Islam ialah nikmat sihat.
    Makanya tanpa nikmat sihat ini, kita tak mungkin dapat melaksanakan nikmat iman dan islam dengan sempurna. Ianya saling berkait antara satu sama lain. Sebab itu manusia sanggup menghabiskan wang untuk membeli sihat mereka apabila mereka diuji kesakitan.

    Akan tetapi agama mengajar kita konsep pencegahan itu lebih aula dari merawat. Jadi,biarlah kita berbelanja untuk kesihatan daripada kita berbelanja untuk rawatan kerana kos antara keduanya tersangat jauh bezanya.

    Kadang2 hidup kita terlalu banyak distraction atau penghalang kita nak berjaga-jaga dalam soal kesihatan. Ujian dengan makanan2 yang sedap, air manis, gula dan manisan. Dan mungkin kadang2 kita lupa nak minum air yang cukup, beriadah dan ada minda yang positif. Sedangkan ini lah yang akan menatijahkan diri kita pads tahun2 mendatang.

    #PenawarSepanjangZaman
    #MencariygHalalituFardhu

  •  2  0  22 March, 2019
  • PERSEPSI terhadap MAKANAN / MINUMAN TAMBAHAN

Makanan atau Minuman tambahan adalah satu ikhtiar untuk kita sembuh / rawat / elak dari penyakit.Bukannya magik 100 % minum terus sihat.

MENCEGAH dan MENGAWAL adalah lebih baik dari MERAWAT

#JusDelimaALRUMMAN  #PenawarSepanjangZaman

www.wasap.my/601114554704
  • PERSEPSI terhadap MAKANAN / MINUMAN TAMBAHAN

    Makanan atau Minuman tambahan adalah satu ikhtiar untuk kita sembuh / rawat / elak dari penyakit.Bukannya magik 100 % minum terus sihat.

    MENCEGAH dan MENGAWAL adalah lebih baik dari MERAWAT

    #JusDelimaALRUMMAN #PenawarSepanjangZaman

    www.wasap.my/601114554704

  •  0  0  3 March, 2019
  • Banyak khasiat buah delima untuk kulit.Tak rugi amalkan makan delima kerana delima bukan sekadar mencegah penyakit tetapi mampu merawat masalah kulit.

Jus delima AL RUMMAN 100% perahan asli tanpa campuran bahan pengawet.

#ALRUMMAN  #PenawarSepanjangZaman

www wasap.my/601114554704/ALRUMMAN
  • Banyak khasiat buah delima untuk kulit.Tak rugi amalkan makan delima kerana delima bukan sekadar mencegah penyakit tetapi mampu merawat masalah kulit.

    Jus delima AL RUMMAN 100% perahan asli tanpa campuran bahan pengawet.

    #ALRUMMAN #PenawarSepanjangZaman

    www wasap.my/601114554704/ALRUMMAN

  •  3  3  28 February, 2019
  • MERAWAT RESDUNG [ AL RUMMAN ]

Bayangkan bersin tengah meeting , seminar atau di pasaraya pasti azab bukan ?

Selepas amalkan  AL RUMMAN you can eat whatever you want.Bebas berada di mana mana tanpa merasa azab bersin bak naga mengeluarkan api 😁 - AL RUMMAN 100 % ekstrak Delima
- Tiada bahan tambahan atau pengawet

#ALRUMMAN  #PenawarSepanjangZaman

www.wasap.my/601114554704/ALRUMMAN
  • MERAWAT RESDUNG [ AL RUMMAN ]

    Bayangkan bersin tengah meeting , seminar atau di pasaraya pasti azab bukan ?

    Selepas amalkan AL RUMMAN you can eat whatever you want.Bebas berada di mana mana tanpa merasa azab bersin bak naga mengeluarkan api 😁 - AL RUMMAN 100 % ekstrak Delima
    - Tiada bahan tambahan atau pengawet

    #ALRUMMAN #PenawarSepanjangZaman

    www.wasap.my/601114554704/ALRUMMAN

  •  1  0  21 February, 2019
  • [ 9 TANDA PERUT BUNCIT SEBAB USUS KOTOR ] 🍎 Sembelit
🍎 Selalu Kentut
🍎 Sering Sakit Kepala
🍎 Selalu Lesu Tak Bertenaga
🍎 Nafas & Najis Sangat Berbau
🍎 Selalu Lapar
🍎 Kentut berbau busuk
🍎 Najis berwarna gelap
🍎 Perut selalu berangin

Amalan minum Jus Delima AL RUMMAN 1 cup pagi & 1 cup malam Inn Shaa Allah akan membuatkan : 🍷 Badan terasa lebih ringan 🍷 Bahagian perut mula nampak susut 🍷  Buang air besar lebih mudah 🍷 Kurang rasa lapar.

#ALRUMMAN  #PenawarSepanjangZaman

www.wasa.my/601114554704/ALRumMan
  • [ 9 TANDA PERUT BUNCIT SEBAB USUS KOTOR ] 🍎 Sembelit
    🍎 Selalu Kentut
    🍎 Sering Sakit Kepala
    🍎 Selalu Lesu Tak Bertenaga
    🍎 Nafas & Najis Sangat Berbau
    🍎 Selalu Lapar
    🍎 Kentut berbau busuk
    🍎 Najis berwarna gelap
    🍎 Perut selalu berangin

    Amalan minum Jus Delima AL RUMMAN 1 cup pagi & 1 cup malam Inn Shaa Allah akan membuatkan : 🍷 Badan terasa lebih ringan 🍷 Bahagian perut mula nampak susut 🍷 Buang air besar lebih mudah 🍷 Kurang rasa lapar.

    #ALRUMMAN #PenawarSepanjangZaman

    www.wasa.my/601114554704/ALRumMan

  •  1  0  16 February, 2019
  • Khasiat dan kebaikan JUS AL RUMMAN 🍷 Merawat masalah sembelit
🍷 Gastrik
🍷 Mengurangkan kolestrol , risiko strok dan jantung
🍷 Membersihkan usus dan buang toksin dalam perut
🍷 Merawat sakit sendi
🍷 Merawat masalah asma dan batuk 🍷 Merawat penyakit imsonia ( Susah tidur )
🍷 Merawat darah tinggi dan kencing manis 🍷 Merawat masalah kulit
🍷 Merawat  Buasir , Gout dan Kanser

#ALRUMMAN #PenawarSepanjangZaman

www.wasap.my/601114554704
  • Khasiat dan kebaikan JUS AL RUMMAN 🍷 Merawat masalah sembelit
    🍷 Gastrik
    🍷 Mengurangkan kolestrol , risiko strok dan jantung
    🍷 Membersihkan usus dan buang toksin dalam perut
    🍷 Merawat sakit sendi
    🍷 Merawat masalah asma dan batuk 🍷 Merawat penyakit imsonia ( Susah tidur )
    🍷 Merawat darah tinggi dan kencing manis 🍷 Merawat masalah kulit
    🍷 Merawat Buasir , Gout dan Kanser

    #ALRUMMAN #PenawarSepanjangZaman

    www.wasap.my/601114554704

  •  3  0  6 February, 2019
  • 85% madu di pasaran adalah tidak asli. Manis dimulut tapi bahaya diperut. Jangan tersilap ketika membeli madu.
.
Kelebihan Madu Borneo:
.
🐝Diiktiraf asli dari MARDI & Intertek German
🐝Halal dari JAKIM
🐝Organic Certification dari ECO-CERT
🐝Buatan Malaysia
.
Harga: RM80 sebotol
Berat: 1kg
.
Postage RM10 ke seluruh Semenanjung Malaysia.
.
Pastikan madu anda betul-betul asli, bukan madu sintetik atau tiruan untuk dapatkan khasiat yang optimum.
.
Hubungi 012-6201851 (Esfah) untuk madu asli.
  • 85% madu di pasaran adalah tidak asli. Manis dimulut tapi bahaya diperut. Jangan tersilap ketika membeli madu.
    .
    Kelebihan Madu Borneo:
    .
    🐝Diiktiraf asli dari MARDI & Intertek German
    🐝Halal dari JAKIM
    🐝Organic Certification dari ECO-CERT
    🐝Buatan Malaysia
    .
    Harga: RM80 sebotol
    Berat: 1kg
    .
    Postage RM10 ke seluruh Semenanjung Malaysia.
    .
    Pastikan madu anda betul-betul asli, bukan madu sintetik atau tiruan untuk dapatkan khasiat yang optimum.
    .
    Hubungi 012-6201851 (Esfah) untuk madu asli.

  •  13  1  21 November, 2017
  • MENGATASI KULIT KERING DENGAN MADU
.
Masker campuran madu dan kuning telur boleh dilakukan untuk mengatasi kulit kering. Selain daripada wajah, masker ini juga boleh disapu pada leher, lengan dan yang paling penting pada bahagian kulit yang kering dan bersisik.
.
Bagi mendapatkan kulit yang sentiasa segar dan lembab, anda juga boleh mencuba petua ini.
.
Jom sihat dan cantik dengan madu!
.
#maduasli #madu #maduborneo #1001khasiat #penawarsepanjangzaman #sihat #halal #cantik #rawhoney #unprocessed #organic #honey #tipscantik #petuacantik #kulitkering
  • MENGATASI KULIT KERING DENGAN MADU
    .
    Masker campuran madu dan kuning telur boleh dilakukan untuk mengatasi kulit kering. Selain daripada wajah, masker ini juga boleh disapu pada leher, lengan dan yang paling penting pada bahagian kulit yang kering dan bersisik.
    .
    Bagi mendapatkan kulit yang sentiasa segar dan lembab, anda juga boleh mencuba petua ini.
    .
    Jom sihat dan cantik dengan madu!
    .
    #maduasli #madu #maduborneo #1001khasiat #penawarsepanjangzaman #sihat #halal #cantik #rawhoney #unprocessed #organic #honey #tipscantik #petuacantik #kulitkering

  •  8  0  10 July, 2017
  • Bersama team yang membuka mata masyarakat tentang kebaikan madu asli.
.
Berminat nak join kami? Boleh PM saya atau WhatsApp terus 012-6201851.
  • Bersama team yang membuka mata masyarakat tentang kebaikan madu asli.
    .
    Berminat nak join kami? Boleh PM saya atau WhatsApp terus 012-6201851.

  •  3  1  18 June, 2017

Top #penawarsepanjangzaman Posts

  • BILA HABBATUSSAUDA ABAH NAK SAMPAI?
.
.
Kami dibesarkan dengan tidak menolak rawatan moden dan makanan tambahan atau rawatan alternatif. Mungkin sebab abah dulu kerja di Hospital Kusta Sungai Buloh. Kalau ada ubat hospital, abah makan ikut peraturan dan tak pernah missed. Pada masa yang sama abah tetap jaga makan,  aktif berkebun, amalkan makan habbatussauda dan minyak zaitun. .
.
Mungkin itu antara faktor abah sihat bertenaga walaupun umur 75 tahun dan menghidap penyakit tiga serangkai (kencing manis, darah tinggi dan buah pinggang) Alhamdulillah  tiada satu pun parut kencing manis pada tubuh abah sehingga saat kami mandikan jenazah abah.
.
.
Sebelum ada BIRKA HABATUSSAUDA, abah memang pengamal habatussauda softgel. Abah mula makan habatussauda softgel lepas aku belikan untuk abah. Bila nak habis abah akan tanya, “Bila habbatussauda abah sampai?” Kami pula selalu kena tunggu stok baharu. Abah siap cakap lagi, "Bila abah makan habatussauda, badan abah jadi lagi bertenaga dan tak sakit-sakit lutut". Bila dah beli, kemain semangat abah sambung makan.
.
.
Sekarang kami sudah keluarkan produk @birka.habatussauda tapi abah dah tiada 😔. Tak sempat abah merasa habatussauda brand yang kami jual ni. Masa mula-mula kami rancang jual BIRKA HABATUSSAUDA ni, wajah abah yang aku bayang dahulu. Kami rancang untuk beri abah setiap bulan asalkan abah kekal bertenaga. Tetapi Allah lebih sayangkan abah. Hari ini genap 17 hari pemergian abah. Selamat Hari Bapa, abah. Semoga roh abah tenang di sana disamping para solehin. Dan moga Allah temukan kita semua di syurga. Amen. .
.
#birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #habbatusauda #sawda #birka #fathersday
  • BILA HABBATUSSAUDA ABAH NAK SAMPAI?
    .
    .
    Kami dibesarkan dengan tidak menolak rawatan moden dan makanan tambahan atau rawatan alternatif. Mungkin sebab abah dulu kerja di Hospital Kusta Sungai Buloh. Kalau ada ubat hospital, abah makan ikut peraturan dan tak pernah missed. Pada masa yang sama abah tetap jaga makan, aktif berkebun, amalkan makan habbatussauda dan minyak zaitun. .
    .
    Mungkin itu antara faktor abah sihat bertenaga walaupun umur 75 tahun dan menghidap penyakit tiga serangkai (kencing manis, darah tinggi dan buah pinggang) Alhamdulillah tiada satu pun parut kencing manis pada tubuh abah sehingga saat kami mandikan jenazah abah.
    .
    .
    Sebelum ada BIRKA HABATUSSAUDA, abah memang pengamal habatussauda softgel. Abah mula makan habatussauda softgel lepas aku belikan untuk abah. Bila nak habis abah akan tanya, “Bila habbatussauda abah sampai?” Kami pula selalu kena tunggu stok baharu. Abah siap cakap lagi, "Bila abah makan habatussauda, badan abah jadi lagi bertenaga dan tak sakit-sakit lutut". Bila dah beli, kemain semangat abah sambung makan.
    .
    .
    Sekarang kami sudah keluarkan produk @birka.habatussauda tapi abah dah tiada 😔. Tak sempat abah merasa habatussauda brand yang kami jual ni. Masa mula-mula kami rancang jual BIRKA HABATUSSAUDA ni, wajah abah yang aku bayang dahulu. Kami rancang untuk beri abah setiap bulan asalkan abah kekal bertenaga. Tetapi Allah lebih sayangkan abah. Hari ini genap 17 hari pemergian abah. Selamat Hari Bapa, abah. Semoga roh abah tenang di sana disamping para solehin. Dan moga Allah temukan kita semua di syurga. Amen. .
    .
    #birkahabbatussauda #penawarsepanjangzaman #habbatusauda #sawda #birka #fathersday

  •  38  1  19 June, 2020
  • Menjadi amalan saya & keluarga utk mengambil madu setiap hari. Semua sedia maklum, terlalu banyak khasiat madu yg tidak dpt dinafikan. Cuma takut terbeli madu yg tidak asli atau madu campuran. 
Alhamdulillah... rezeki saya di bulan Ramadhan ini. Terima kasih yg tidak terhingga kepada @young_bees_sb_bees kerana menghadiahkan Borneo Honey couple set yg superb ni utk sy & suami. Terlalu byk khasiat Borneo Honey ini. Antaranya : 👑For Men 🐝
✔ Merapatkan keintiman pasangan
✔ Meningkatkan sistem immunisasi
✔ Membuang toksin
✔ Mengekalkan tenaga lelaki ✔ Mengembalikan kekuatan 🌼For Women 🐝
✔ Penghadaman yg baik
✔ Menambahkan kecerdasan tubuh
✔ Menguatkan otot-otot peranakan
✔ Melambatkan menopaus

Madu Borneo dihasilkan dari Hutan Khatulistiwa terdiri dr 3 juta bunga-bungaan hutan bermutu tinggi. 
Buat semua sila2 lah PM Abg King madu @young_bees_sb_bees 
@young_bees_sb_bees 
@young_bees_sb_bees 
Madu Borneo Asli yg terbaik! Tanpa ragu2. Diproses & di kilangkan bertaraf GMP. 
#makanansihat #makanansunnah #maduasli #maduborneo #1001khasiat #penawarsepanjangzaman #madu #jomsihat #sihat #halal #bersih #unprocessedhoney #organichoney #rawhoney
  • Menjadi amalan saya & keluarga utk mengambil madu setiap hari. Semua sedia maklum, terlalu banyak khasiat madu yg tidak dpt dinafikan. Cuma takut terbeli madu yg tidak asli atau madu campuran.
    Alhamdulillah... rezeki saya di bulan Ramadhan ini. Terima kasih yg tidak terhingga kepada @young_bees_sb_bees kerana menghadiahkan Borneo Honey couple set yg superb ni utk sy & suami. Terlalu byk khasiat Borneo Honey ini. Antaranya : 👑For Men 🐝
    ✔ Merapatkan keintiman pasangan
    ✔ Meningkatkan sistem immunisasi
    ✔ Membuang toksin
    ✔ Mengekalkan tenaga lelaki ✔ Mengembalikan kekuatan 🌼For Women 🐝
    ✔ Penghadaman yg baik
    ✔ Menambahkan kecerdasan tubuh
    ✔ Menguatkan otot-otot peranakan
    ✔ Melambatkan menopaus

    Madu Borneo dihasilkan dari Hutan Khatulistiwa terdiri dr 3 juta bunga-bungaan hutan bermutu tinggi.
    Buat semua sila2 lah PM Abg King madu @young_bees_sb_bees
    @young_bees_sb_bees
    @young_bees_sb_bees
    Madu Borneo Asli yg terbaik! Tanpa ragu2. Diproses & di kilangkan bertaraf GMP.
    #makanansihat #makanansunnah #maduasli #maduborneo #1001khasiat #penawarsepanjangzaman #madu #jomsihat #sihat #halal #bersih #unprocessedhoney #organichoney #rawhoney

  •  37  6  3 June, 2017
  • Madu adalah penawar bagi yang sakit, pencegahan bagi yang sihat. Madu adalah anugerah Allah tidak ternilai untuk kesejahteraan mental, fizikal dan spiritual.
  • Madu adalah penawar bagi yang sakit, pencegahan bagi yang sihat. Madu adalah anugerah Allah tidak ternilai untuk kesejahteraan mental, fizikal dan spiritual.

  •  0  1  4 May, 2017
  • Khasiat dan kebaikan JUS AL RUMMAN 🍷 Merawat masalah sembelit
🍷 Gastrik
🍷 Mengurangkan kolestrol , risiko strok dan jantung
🍷 Membersihkan usus dan buang toksin dalam perut
🍷 Merawat sakit sendi
🍷 Merawat masalah asma dan batuk 🍷 Merawat penyakit imsonia ( Susah tidur )
🍷 Merawat darah tinggi dan kencing manis 🍷 Merawat masalah kulit
🍷 Merawat  Buasir , Gout dan Kanser

#ALRUMMAN #PenawarSepanjangZaman

www.wasap.my/601114554704
  • Khasiat dan kebaikan JUS AL RUMMAN 🍷 Merawat masalah sembelit
    🍷 Gastrik
    🍷 Mengurangkan kolestrol , risiko strok dan jantung
    🍷 Membersihkan usus dan buang toksin dalam perut
    🍷 Merawat sakit sendi
    🍷 Merawat masalah asma dan batuk 🍷 Merawat penyakit imsonia ( Susah tidur )
    🍷 Merawat darah tinggi dan kencing manis 🍷 Merawat masalah kulit
    🍷 Merawat Buasir , Gout dan Kanser

    #ALRUMMAN #PenawarSepanjangZaman

    www.wasap.my/601114554704

  •  3  0  6 February, 2019