#pakejperkahwinan Instagram Photos & Videos

pakejperkahwinan - 464.2k posts

Hashtag Popularity

10.8
average comments
194.8
average likes

Latest #pakejperkahwinan Posts

  • 📢📢 PROMOSI PKPP 📢📢

Jom dapatkan harga PROMO sepasang Rm600 valid hingga 31 Ogos 2020 ye 😘😎
.
.
Untuk pertanyaan boleh whatsaap atau DM @butikeminadia
.
.
SHARE LIKE,  SHARE LIKE,  SHARE LIKE
BUTIK EMI NADIA, ❤❤❤ WhatsApp👇👇👇
http://www.wasap.my/+60126439966
http://www.wasap.my/+60126625042
.
CEPAT CEPAT CEPAT CEPAT 😍😍😍
FOLLOW LIKE SHARE FOLLOW LIKE SHARE
Butik: 03-55130073
Insta: @butikeminadia
Fb: Butik Emi Nadia
.
#butikeminadia #malaywedding #minipelamin #pelamin #pelamindewan #katering #kateringshahalam #kateringputrajaya #kateringenyfadz #malayweddingguide #pelaminexclusive #weddingshahalam #weddingdress #pelaminseksyen7shahalam #pelaminshahalam #mahligaicintatv3 #decoration #lembahklangweddingplanner #weddingdecoration #ratusehari #pesonapengantin #gubahanhantaran #pakejperkahwinanlengkap #pakejperkahwinanmurah #pakejperkahwinan
  • 📢📢 PROMOSI PKPP 📢📢

    Jom dapatkan harga PROMO sepasang Rm600 valid hingga 31 Ogos 2020 ye 😘😎
    .
    .
    Untuk pertanyaan boleh whatsaap atau DM @butikeminadia
    .
    .
    SHARE LIKE, SHARE LIKE, SHARE LIKE
    BUTIK EMI NADIA, ❤❤❤ WhatsApp👇👇👇
    http://www.wasap.my/+60126439966
    http://www.wasap.my/+60126625042
    .
    CEPAT CEPAT CEPAT CEPAT 😍😍😍
    FOLLOW LIKE SHARE FOLLOW LIKE SHARE
    Butik: 03-55130073
    Insta: @butikeminadia
    Fb: Butik Emi Nadia
    .
    #butikeminadia #malaywedding #minipelamin #pelamin #pelamindewan #katering #kateringshahalam #kateringputrajaya #kateringenyfadz #malayweddingguide #pelaminexclusive #weddingshahalam #weddingdress #pelaminseksyen7shahalam #pelaminshahalam #mahligaicintatv3 #decoration #lembahklangweddingplanner #weddingdecoration #ratusehari #pesonapengantin #gubahanhantaran #pakejperkahwinanlengkap #pakejperkahwinanmurah #pakejperkahwinan

  •  0  0  42 seconds ago
  • Promosi Sewaan Baju L&P RM350
.
.
Terima kasih sudi share gambar dgn kami dan Tahniah buat mereka sama cantik dan segak menggayakan baju pengantin dari kami. Sememangnya seri si pemakai akan nampak menarik di hari penuh bahagia tu nanti❤️
.
🎉🎉PROMOSI DAN FREE SEWAAN BAJU BAGI BERATUS REKAAN DAN WARNA🎉🎉
.
#bajupengantinmurah #malaywedding #sewaanbajupengantin #collectionadamdaniyal #bridal #bridalmalaysia #inspirasiperkahwinan #solemnization #makeup #reception  #wedding #bajusewaanrm350 #pesonapengantin #pakejperkahwinan #pelamin #weddingvideo #cinematicvideo #videopengantin #jomkahwin #pengantin #instawedding #weddinginspiration #klwedding #adamdaniyal#pesonapengantinmagazi#pakejfotografi #pakejfotografimurah nstawedding #weddinginspiration #klwedding #adamdaniyal#pesonapengantinmagazi#pakejfotografi #pakejfotografimurah #pesonapengantin #jomkahwin2020 #jomkahwin2020
  • Promosi Sewaan Baju L&P RM350
    .
    .
    Terima kasih sudi share gambar dgn kami dan Tahniah buat mereka sama cantik dan segak menggayakan baju pengantin dari kami. Sememangnya seri si pemakai akan nampak menarik di hari penuh bahagia tu nanti❤️
    .
    🎉🎉PROMOSI DAN FREE SEWAAN BAJU BAGI BERATUS REKAAN DAN WARNA🎉🎉
    .
    #bajupengantinmurah #malaywedding #sewaanbajupengantin #collectionadamdaniyal #bridal #bridalmalaysia #inspirasiperkahwinan #solemnization #makeup #reception #wedding #bajusewaanrm350 #pesonapengantin #pakejperkahwinan #pelamin #weddingvideo #cinematicvideo #videopengantin #jomkahwin #pengantin #instawedding #weddinginspiration #klwedding #adamdaniyal#pesonapengantinmagazi#pakejfotografi #pakejfotografimurah nstawedding #weddinginspiration #klwedding #adamdaniyal#pesonapengantinmagazi#pakejfotografi #pakejfotografimurah #pesonapengantin #jomkahwin2020 #jomkahwin2020

  •  1  0  1 hour ago
  • Berita gembira untuk mereka yang tinggal di sekitar kawasan Lembah Klang. Kami di OKAD berbesar hati untuk menjemput anda ke program baru kami “Wedding Talk Series 1”.
.
Pada hari tersebut, kami akan menyediakan ‘food tasting’ secara PERCUMA untuk anda merasai sendiri keunikan dalam masakan kami.
.
Selain itu, bakal pengantin boleh mengambil peluang ini untuk melihat sendiri dekorasi pelamin dan dewan yang cantik serta eksklusif sebagai lokasi majlis perkahwinan impian anda.
.
Lokasi : OKAD EVENT SPACE
https://goo.gl/maps/hCMbhiyMhwfxnhHh8
Tarikh : 11 Julai 2020 (Sabtu)
Masa : 11am-4pm
.
Sila sahkan kehadiran anda dengan whatsapp butiran peribadi seperti nama dan bilangan yang akan hadir sebelum 11.59pm, 9 Julai 2020, di talian seperti di bawah;

📲 +6017-650 3436 (Jie)
📲 +6012-686 4515 (Az)
📲 +6017-735 0117 (Mida)
.
.
#pakejperkahwinan #pakejperkahwinan2020 #pakejperkahwinanselangor #pakejperkahwinankl #pakejperkahwinaneksklusif #rajasehari #pakejperkahwinanlengkap #pakejpelamin #bersanding #memori #myjbynabies #okadeventspace #malaywedding  #pakejpelaminpkp #weddingplanner #jomkahwin
#weddingtips #tipspernikahan
  • Berita gembira untuk mereka yang tinggal di sekitar kawasan Lembah Klang. Kami di OKAD berbesar hati untuk menjemput anda ke program baru kami “Wedding Talk Series 1”.
    .
    Pada hari tersebut, kami akan menyediakan ‘food tasting’ secara PERCUMA untuk anda merasai sendiri keunikan dalam masakan kami.
    .
    Selain itu, bakal pengantin boleh mengambil peluang ini untuk melihat sendiri dekorasi pelamin dan dewan yang cantik serta eksklusif sebagai lokasi majlis perkahwinan impian anda.
    .
    Lokasi : OKAD EVENT SPACE
    https://goo.gl/maps/hCMbhiyMhwfxnhHh8
    Tarikh : 11 Julai 2020 (Sabtu)
    Masa : 11am-4pm
    .
    Sila sahkan kehadiran anda dengan whatsapp butiran peribadi seperti nama dan bilangan yang akan hadir sebelum 11.59pm, 9 Julai 2020, di talian seperti di bawah;

    📲 +6017-650 3436 (Jie)
    📲 +6012-686 4515 (Az)
    📲 +6017-735 0117 (Mida)
    .
    .
    #pakejperkahwinan #pakejperkahwinan2020 #pakejperkahwinanselangor #pakejperkahwinankl #pakejperkahwinaneksklusif #rajasehari #pakejperkahwinanlengkap #pakejpelamin #bersanding #memori #myjbynabies #okadeventspace #malaywedding #pakejpelaminpkp #weddingplanner #jomkahwin
    #weddingtips #tipspernikahan

  •  1  0  1 hour ago
  • Dah dapat tarikh baru untuk majlis perkahwinan ke tu? Pasti banyak perkara yang perlu diselesaikan dengan segera kan? Masa pun dah suntuk sangat. Jangan risau, bakal pengantin tak boleh stress-stress.  Serahkan urusan kad jemputan awak kepada kami. Kami boleh siapkan dengan segera. Kami dah berpengalaman hampir 10 tahun dalam bidang ini. Serahkan pada yang pakar. ❤️

✔️ URGENT ORDER AVAILABLE
✔️ FAST RESPOND
✔️ PROSES TEMPAHAN YANG MUDAH & CEPAT
✔️ MATERIAL BERKUALITI
✔️ NATIONWIDE DELIVERY

#pakejkadkahwin 
#pakejkadkahwinmurah 
#pakejperkahwinan
  • Dah dapat tarikh baru untuk majlis perkahwinan ke tu? Pasti banyak perkara yang perlu diselesaikan dengan segera kan? Masa pun dah suntuk sangat. Jangan risau, bakal pengantin tak boleh stress-stress. Serahkan urusan kad jemputan awak kepada kami. Kami boleh siapkan dengan segera. Kami dah berpengalaman hampir 10 tahun dalam bidang ini. Serahkan pada yang pakar. ❤️

    ✔️ URGENT ORDER AVAILABLE
    ✔️ FAST RESPOND
    ✔️ PROSES TEMPAHAN YANG MUDAH & CEPAT
    ✔️ MATERIAL BERKUALITI
    ✔️ NATIONWIDE DELIVERY

    #pakejkadkahwin
    #pakejkadkahwinmurah
    #pakejperkahwinan

  •  0  0  1 hour ago
  • Tak pandai posing, jgn risau kami bantu... 
.
D'Studio Butik Ajer RM499
Lengkap seua tau uols
.
Set pelamin
Set studio
Solekan
Busana
Jurugambar
.
For any inquiry, pls call/msg 01111300898

#pelamin 
#pelaminmurah
#pelamindewan 
#pelamin2019 
#pelaminselangor 
#pelaminnikah 
#pelaminrumah 
#pelaminbajet 
#pelaminmampumilik 
#pelaminsanding 
#pelamintunang 
#pelaminkhemah 
#pelaminkl 
#pelamincantik 
#pelamindewan 
#pelaminkahwin
#dewankahwin
#dewankahwinshahalam
#sewadewan
#sewadewankahwin
#weddingvenue
#weddingvenues
#weddingplanner
#pelamin
#pelaminmurah
#akadnikah
#weddingphoto
#pakejperkahwinan
#doorgift
#photography
#mahligaicinta
#raikancinta
#yearendsale
  • Tak pandai posing, jgn risau kami bantu...
    .
    D'Studio Butik Ajer RM499
    Lengkap seua tau uols
    .
    Set pelamin
    Set studio
    Solekan
    Busana
    Jurugambar
    .
    For any inquiry, pls call/msg 01111300898

    #pelamin
    #pelaminmurah
    #pelamindewan
    #pelamin2019
    #pelaminselangor
    #pelaminnikah
    #pelaminrumah
    #pelaminbajet
    #pelaminmampumilik
    #pelaminsanding
    #pelamintunang
    #pelaminkhemah
    #pelaminkl
    #pelamincantik
    #pelamindewan
    #pelaminkahwin
    #dewankahwin
    #dewankahwinshahalam
    #sewadewan
    #sewadewankahwin
    #weddingvenue
    #weddingvenues
    #weddingplanner
    #pelamin
    #pelaminmurah
    #akadnikah
    #weddingphoto
    #pakejperkahwinan
    #doorgift
    #photography
    #mahligaicinta
    #raikancinta
    #yearendsale

  •  0  0  1 hour ago
  • Alhamdulillah sekarang dah boleh buat majlis kenduri balik. 
Awak-awak yang tertangguh nak tempah kad kahwin tu boleh whatsapp kami untuk bantuan. Kami boleh siapkan kad jemputan awak dengan segera. 

✔️ URGENT ORDER AVAILABLE
✔️ FAST RESPOND
✔️ PROSES TEMPAHAN YANG MUDAH & CEPAT
✔️ MATERIAL BERKUALITI
✔️ NATIONWIDE DELIVERY

#pakejperkahwinan 
#butikpengantinipoh 
#weddingcard 
#weddingplanner
#weddingplannermalaysia
  • Alhamdulillah sekarang dah boleh buat majlis kenduri balik.
    Awak-awak yang tertangguh nak tempah kad kahwin tu boleh whatsapp kami untuk bantuan. Kami boleh siapkan kad jemputan awak dengan segera.

    ✔️ URGENT ORDER AVAILABLE
    ✔️ FAST RESPOND
    ✔️ PROSES TEMPAHAN YANG MUDAH & CEPAT
    ✔️ MATERIAL BERKUALITI
    ✔️ NATIONWIDE DELIVERY

    #pakejperkahwinan
    #butikpengantinipoh
    #weddingcard
    #weddingplanner
    #weddingplannermalaysia

  •  0  0  1 hour ago
  • Ye..pakej JANJI KITA KAHWIN ,SAYANG ! telah siap,kami tawarkan 3 jenis yg mampu memenuhi citarasa serta budget anda , Venue:Dalam rumah sendiri. Jika nak adakan di venue lain,kita ubah pakej ini utk suai kan dengan venue lain ...

✅Super Basic. 
✅Basic
✅Exclusive.. Semua jenis patuh SOP ,lengkap dengan check suhu badan serta Hans sanitizer ya..ada standby 1 orang pramusaji(ketua) yg menyelaras SOP ini

swipe ke kiri⬅️untuk survey harga dan details pakej super basic,Fleksible sgt,boleh ubah suai tau,kalau rasa mahal,kita ubah super basic ini,bagi jadi lah murah, suai kan dengan budget! 

Untuk jenis basic dan exclusive ,whatsapp 
#0183557736
#0183557736 
#0183557736 

#nikahpkpp #nikahmusimcovid #Janjikitakahwinsayang #pakejflexiblebykuterimanikahnya #pakejperkahwinan
  • Ye..pakej JANJI KITA KAHWIN ,SAYANG ! telah siap,kami tawarkan 3 jenis yg mampu memenuhi citarasa serta budget anda , Venue:Dalam rumah sendiri. Jika nak adakan di venue lain,kita ubah pakej ini utk suai kan dengan venue lain ...

    ✅Super Basic.
    ✅Basic
    ✅Exclusive.. Semua jenis patuh SOP ,lengkap dengan check suhu badan serta Hans sanitizer ya..ada standby 1 orang pramusaji(ketua) yg menyelaras SOP ini

    swipe ke kiri⬅️untuk survey harga dan details pakej super basic,Fleksible sgt,boleh ubah suai tau,kalau rasa mahal,kita ubah super basic ini,bagi jadi lah murah, suai kan dengan budget!

    Untuk jenis basic dan exclusive ,whatsapp
    #0183557736
    #0183557736
    #0183557736

    #nikahpkpp #nikahmusimcovid #Janjikitakahwinsayang #pakejflexiblebykuterimanikahnya #pakejperkahwinan

  •  2  0  2 hours ago
  • Pakej LENGKAP Majlis Perkahwinan
Norma Baharu
Dewan Ostia Bangi
RM 11,000.00 (Bufet 250 pax)
RM 11,500.00 (Bufet 350 pax) 
RM 12,250.00 (Bufet 450 pax) 
RM 12,750.00 (Bufet 550 pax) 
LENGKAP SEMUA!! 😎
.
InsyaAllah TIADA satupun yang tertinggal
✅ Dewan
✅ Katering
🆓 Pelamin
✅ Baju pengantin
✅ Mekap
✅ Foto
✅ Kad jemputan
✅ Doorgift
✅ Bunga telur
✅ Deejay
✅ Pengurus acara
✅ SOP Covid-19
dan banyak lagi,
SEMUA dalam SATU harga!! 😄
.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MENU
Nasi minyak
Nasi putih
Ayam masak merah
Daging masak hitam
Dalca sayur
Acar buah
Papedom
Buah oren
Minuman kordial
Air minuman
.
PERCUMA
Teh tarik / Teh O
.
MEJA BERADAB (4 pax)
2 kerusi chiavari
3 lauk tambahan (Ayam golek, siakap & udang)
Pencuci mulut
.
2 MEJA DOME
12 kerusi chiavari
.
20 MEJA TETAMU
120 kerusi chiavari
1 kaunter bufet (250 pax)
2 kaunter bufet (350-550 pax)
3 pramusaji (250 pax)
4 pramusaji (350 pax)
5 pramusaji (450 pax)
6 pramusaji (550 pax)
.
KEK PENGANTIN
3 tingkat
.
DEWAN
Berhawa dingin
Berkarpet
Surau
Lif
Tempat letak kereta percuma
.
RUANG TAMBAHAN
Pengantin bersiap
Famili berehat
.
PA SYSTEM
Deejay
Pembaca doa
. 
PENGURUS ACARA
.
PERCUMA PELAMIN
Karpet merah
Pintu gerbang
.
BAJU PENGANTIN
.
MEKAP
Sesi sanding
.
FOTO
Sesi sanding
Sesi outdoor
1 album
1 frame
.
125 KAD JEMPUTAN (250 pax)
2 buntings
175 KAD JEMPUTAN (350 pax)
2 buntings
225 KAD JEMPUTAN (450 pax)
2 buntings
275 KAD JEMPUTAN (550 pax)
2 buntings
.
250 DOORGIFTS (250 pax)
Biskut cip coklat
350 DOORGIFTS (350 pax)
Biskut cip coklat
450 DOORGIFTS (450 pax)
Biskut cip coklat
550 DOORGIFTS (550 pax)
Biskut cip coklat
.
100 BUNGA TELUR
Beserta telur
.
SOP COVID-19
Kaunter saringan
Penyelia
Buku rekod kehadiran
Penggunaan termometer
Hand sanitizer
2 anggota RELA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dewan terletak di
A-2-1, Tingkat 2, Blok A, Ostia Bangi, Jalan P/1A, Seksyen 14, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan
.
Ostia Bangi ni betul2 bersebelahan dengan Plaza Tol Bangi (Exit 212) Lebuhraya PLUS
.
Jangan segan2, WhatsApp je kami di www.wasap.my/601128264670 untuk check availability date anda 🙈
#pakejkahwin #kahwinmurah #pakejperkahwinan #jomkahwin2020 #kahwinkahwin #kahwin #dewankahwin #dewankahwinkl #dewankahwinselangor #2021
  • Pakej LENGKAP Majlis Perkahwinan
    Norma Baharu
    Dewan Ostia Bangi
    RM 11,000.00 (Bufet 250 pax)
    RM 11,500.00 (Bufet 350 pax)
    RM 12,250.00 (Bufet 450 pax)
    RM 12,750.00 (Bufet 550 pax)
    LENGKAP SEMUA!! 😎
    .
    InsyaAllah TIADA satupun yang tertinggal
    ✅ Dewan
    ✅ Katering
    🆓 Pelamin
    ✅ Baju pengantin
    ✅ Mekap
    ✅ Foto
    ✅ Kad jemputan
    ✅ Doorgift
    ✅ Bunga telur
    ✅ Deejay
    ✅ Pengurus acara
    ✅ SOP Covid-19
    dan banyak lagi,
    SEMUA dalam SATU harga!! 😄
    .
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    MENU
    Nasi minyak
    Nasi putih
    Ayam masak merah
    Daging masak hitam
    Dalca sayur
    Acar buah
    Papedom
    Buah oren
    Minuman kordial
    Air minuman
    .
    PERCUMA
    Teh tarik / Teh O
    .
    MEJA BERADAB (4 pax)
    2 kerusi chiavari
    3 lauk tambahan (Ayam golek, siakap & udang)
    Pencuci mulut
    .
    2 MEJA DOME
    12 kerusi chiavari
    .
    20 MEJA TETAMU
    120 kerusi chiavari
    1 kaunter bufet (250 pax)
    2 kaunter bufet (350-550 pax)
    3 pramusaji (250 pax)
    4 pramusaji (350 pax)
    5 pramusaji (450 pax)
    6 pramusaji (550 pax)
    .
    KEK PENGANTIN
    3 tingkat
    .
    DEWAN
    Berhawa dingin
    Berkarpet
    Surau
    Lif
    Tempat letak kereta percuma
    .
    RUANG TAMBAHAN
    Pengantin bersiap
    Famili berehat
    .
    PA SYSTEM
    Deejay
    Pembaca doa
    .
    PENGURUS ACARA
    .
    PERCUMA PELAMIN
    Karpet merah
    Pintu gerbang
    .
    BAJU PENGANTIN
    .
    MEKAP
    Sesi sanding
    .
    FOTO
    Sesi sanding
    Sesi outdoor
    1 album
    1 frame
    .
    125 KAD JEMPUTAN (250 pax)
    2 buntings
    175 KAD JEMPUTAN (350 pax)
    2 buntings
    225 KAD JEMPUTAN (450 pax)
    2 buntings
    275 KAD JEMPUTAN (550 pax)
    2 buntings
    .
    250 DOORGIFTS (250 pax)
    Biskut cip coklat
    350 DOORGIFTS (350 pax)
    Biskut cip coklat
    450 DOORGIFTS (450 pax)
    Biskut cip coklat
    550 DOORGIFTS (550 pax)
    Biskut cip coklat
    .
    100 BUNGA TELUR
    Beserta telur
    .
    SOP COVID-19
    Kaunter saringan
    Penyelia
    Buku rekod kehadiran
    Penggunaan termometer
    Hand sanitizer
    2 anggota RELA
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Dewan terletak di
    A-2-1, Tingkat 2, Blok A, Ostia Bangi, Jalan P/1A, Seksyen 14, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan
    .
    Ostia Bangi ni betul2 bersebelahan dengan Plaza Tol Bangi (Exit 212) Lebuhraya PLUS
    .
    Jangan segan2, WhatsApp je kami di www.wasap.my/601128264670 untuk check availability date anda 🙈
    #pakejkahwin #kahwinmurah #pakejperkahwinan #jomkahwin2020 #kahwinkahwin #kahwin #dewankahwin #dewankahwinkl #dewankahwinselangor #2021

  •  0  0  3 hours ago

Top #pakejperkahwinan Posts

  • 4 pekara perlu pengantin lelaki buat selepas selesai akad

1. Solat Sunat Selepas Akad Nikah

Lafaz Niat : “Usolli sunnata ba’dan nikahi rak’ataini lillahi Ta’ala”
Maksud: Sahaja aku solat sunat sesudah nikah dua rakaat kerana Allah Ta’ala
Rakaat pertama : Membaca surah Al-Faatihah dan surah Al-Kafiruun.
Rakaat kedua : Membaca surah Al-Faatihah dan surah Al-Ikhlas.
Membaca doa selepas salam.

2. Sujud Syukur

Lafaz Niat : ” sahaja aku sujud syukur kerana Allah Taala”
Takbiratul ihram iaitu mengangkat tangan sebagaimana takbir dalam solat.
Sujud sebanyak 1 kali.
Membaca doa seperti yang biasa dibacakan dalam solat.
Memberi salam.

3. Si suami meletakkan tapak tangan diatas ubun-ubun isteri lalu membacakan doa “Ya Allah, aku memohon kepada-Mu dari kebaikannya dan kebaikan apa yang Engkau tetapkan kepadanya, dan aku berlindung kepada-Mu dari kejahatannya dan kejahatan yang Engkau tetapkan padanya. Ya Allah berkatilah isteriku ini atasku dan lindungi dirinya dari segala keburukan perbuatan orang-orang yang dengki dan perbuatan tukang sihir apabila dia telah melakukan sihir dan perbuatan orang-orang yang suka melakukan tipu daya.” (Riwayat Abu Daud)

4. Isteri bersalaman dengan suami sambil mencium tangan suami lalu mengucapkan 2 kalimah syahadah

Ini adalah 4 perkara sunat dilakukan sejurus anda berdua sah diijabkabul sebagai suami isteri. Namum berhati-hati, anda tidak digalakkan untuk mencium ubun-ubun isteri kerana ia adalah acara dalam agama lain. Selalunya, saudara-mara yang akan mengarahkan pengantin lelaki mencium isteri dan anda haruslah menolaknya dengan berhemah.

www.augustpixtures.com
#malaysiawedding #malayweddingguide
#malaysiaweddingpackage #weddingdress
#bajupengantin #malaysiaweddingphotopackage  #pakejperkahwinan #kedahwedding #pakejphotography #weddingpromotion #malayphotographers  #kedahphotographer #augustpixtures  #weddingpromo #pakejphotography #pakejmurahperkahwinan #promosiperkahwinan #weddingpakej #weddingideas #singaporewedding #singaporeweddingphotographer #brunei #bruneiwedding
#weddingideasmalaysia #weddinginspiration
#pakejkahwin #pakejjurugambar #sanding #jurugambarperkahwinan #nikah #bajusanding
  • 4 pekara perlu pengantin lelaki buat selepas selesai akad

    1. Solat Sunat Selepas Akad Nikah

    Lafaz Niat : “Usolli sunnata ba’dan nikahi rak’ataini lillahi Ta’ala”
    Maksud: Sahaja aku solat sunat sesudah nikah dua rakaat kerana Allah Ta’ala
    Rakaat pertama : Membaca surah Al-Faatihah dan surah Al-Kafiruun.
    Rakaat kedua : Membaca surah Al-Faatihah dan surah Al-Ikhlas.
    Membaca doa selepas salam.

    2. Sujud Syukur

    Lafaz Niat : ” sahaja aku sujud syukur kerana Allah Taala”
    Takbiratul ihram iaitu mengangkat tangan sebagaimana takbir dalam solat.
    Sujud sebanyak 1 kali.
    Membaca doa seperti yang biasa dibacakan dalam solat.
    Memberi salam.

    3. Si suami meletakkan tapak tangan diatas ubun-ubun isteri lalu membacakan doa “Ya Allah, aku memohon kepada-Mu dari kebaikannya dan kebaikan apa yang Engkau tetapkan kepadanya, dan aku berlindung kepada-Mu dari kejahatannya dan kejahatan yang Engkau tetapkan padanya. Ya Allah berkatilah isteriku ini atasku dan lindungi dirinya dari segala keburukan perbuatan orang-orang yang dengki dan perbuatan tukang sihir apabila dia telah melakukan sihir dan perbuatan orang-orang yang suka melakukan tipu daya.” (Riwayat Abu Daud)

    4. Isteri bersalaman dengan suami sambil mencium tangan suami lalu mengucapkan 2 kalimah syahadah

    Ini adalah 4 perkara sunat dilakukan sejurus anda berdua sah diijabkabul sebagai suami isteri. Namum berhati-hati, anda tidak digalakkan untuk mencium ubun-ubun isteri kerana ia adalah acara dalam agama lain. Selalunya, saudara-mara yang akan mengarahkan pengantin lelaki mencium isteri dan anda haruslah menolaknya dengan berhemah.

    www.augustpixtures.com
    #malaysiawedding #malayweddingguide
    #malaysiaweddingpackage #weddingdress
    #bajupengantin #malaysiaweddingphotopackage #pakejperkahwinan #kedahwedding #pakejphotography #weddingpromotion #malayphotographers #kedahphotographer #augustpixtures #weddingpromo #pakejphotography #pakejmurahperkahwinan #promosiperkahwinan #weddingpakej #weddingideas #singaporewedding #singaporeweddingphotographer #brunei #bruneiwedding
    #weddingideasmalaysia #weddinginspiration
    #pakejkahwin #pakejjurugambar #sanding #jurugambarperkahwinan #nikah #bajusanding

  •  4,166  282  11 June, 2020