#nakbebel Instagram Photos & Videos

nakbebel - 532.3k posts

Hashtag Popularity

13.6
average comments
1.6k
average likes

Latest #nakbebel Posts

  • SELFIE HATI NUKILAN @zhrhs
》》》》》
Nak diceritakan macam mana saya yang dulunya suka sangat upload gambar, posing sana sini, selfie, touch up letak sikit, letak filter lah supaya nampak cantik and so on, tetibe boleh fully  stop ambil gambar.....
.
A true story—about myself. Kisah benar. Memang benar, hidayah itu milik Allah dan jika Allah berkehendak, maka tiada yang mampu halang.
.
Kisahnya aku dulu memang rebel. Siapa tegur, memang melenting. Lagi-lagi bab selfie.
.
Aku mula stop selfie sebab saja-saja tersroll mesej-mesej viral di group whatsapp. Sebelum ni malas, nampak saja–tutup.
.
Mesej viral tu aku ada ceritakan sekali dalam buku Selfie Hati. Sama macam yang ada dalam buku Muslimah Yang Tersingkir—tapi lagi advance.
.
Even hati tengah gelap masa tu, i was amazed sebab Allah masih nak pilih aku untuk jadi yang baik. Walau masih struggle.
.
Sebab janji Dia, orang yang beramal soleh dan beriman—tempatnya di syurga. That's what we need"
.
Jom dapatkan sekarang buku Selfie Hati dengan whatsapp 01127222007.
Semoga bermanfaat 😍

@adelbookstore
.
.
@isbir
#quotes #jomrepost #jommuhasabahdiri #dakwahsentap #nasihatdiri #tarbiahsentap #istiqomah #motivasidiri #jentikhati #tarbiah #dakwah #hijrah #nakbebel #nakpesan #akuadaAllah #lukisantarbiah4 #maksiatakhirzaman #lembaranjuzukcinta #furqanfawwaz #adninroslan #azeemrazali #abeben #tagsahabatkita#sahabat #tarbiahdiri #muhasabahdiri #perbaikidiri #9gag HQ : @isbirofficial
  • SELFIE HATI NUKILAN @zhrhs
    》》》》》
    Nak diceritakan macam mana saya yang dulunya suka sangat upload gambar, posing sana sini, selfie, touch up letak sikit, letak filter lah supaya nampak cantik and so on, tetibe boleh fully stop ambil gambar.....
    .
    A true story—about myself. Kisah benar. Memang benar, hidayah itu milik Allah dan jika Allah berkehendak, maka tiada yang mampu halang.
    .
    Kisahnya aku dulu memang rebel. Siapa tegur, memang melenting. Lagi-lagi bab selfie.
    .
    Aku mula stop selfie sebab saja-saja tersroll mesej-mesej viral di group whatsapp. Sebelum ni malas, nampak saja–tutup.
    .
    Mesej viral tu aku ada ceritakan sekali dalam buku Selfie Hati. Sama macam yang ada dalam buku Muslimah Yang Tersingkir—tapi lagi advance.
    .
    Even hati tengah gelap masa tu, i was amazed sebab Allah masih nak pilih aku untuk jadi yang baik. Walau masih struggle.
    .
    Sebab janji Dia, orang yang beramal soleh dan beriman—tempatnya di syurga. That's what we need"
    .
    Jom dapatkan sekarang buku Selfie Hati dengan whatsapp 01127222007.
    Semoga bermanfaat 😍

    @adelbookstore
    .
    .
    @isbir
    #quotes #jomrepost #jommuhasabahdiri #dakwahsentap #nasihatdiri #tarbiahsentap #istiqomah #motivasidiri #jentikhati #tarbiah #dakwah #hijrah #nakbebel #nakpesan #akuadaAllah #lukisantarbiah4 #maksiatakhirzaman #lembaranjuzukcinta #furqanfawwaz #adninroslan #azeemrazali #abeben #tagsahabatkita#sahabat #tarbiahdiri #muhasabahdiri #perbaikidiri #9gag HQ : @isbirofficial

  •  0  0  8 hours ago
  • SINOPSIS BUKU SI KOSONG : PENULIS JIBRAIL FITRAH
.
Aku si kosong, kau si kosong. Tetapi kenapa? Ya kerana aku dan kau telah jauh tersasar dari Redha-Nya
.
Dalam hidup aku.  Dalam hidup kau..
.
Akan tiba satu saat dalam hidup kita akan rasa kosong, jiwa kita rasa kosong dan hati kita rasa kosong walaupun kita sudah mempunyai empayar dunia yang kita agungkan. Tetapi kekosongan itu tetap ada yang membuatkan kita mempersoalkan nilai kehidupan kita pada Allah.
.
Mungkin kau dakwah, tapi dakwah yang kosong. Mungkin kau bijak, tapi bijak yang kosong. Mungkin kau kaya, tapi kaya yang kosong. Mungkin kau bercinta, tapi kau lupa cinta kau yang kosong
.
Dalam buku si Kosong ini akan menyentap hidup pembaca dengan kisah-kisah dan nota muhasabah diri supaya kau dapat sedar sebelum ini betapa egonya diri ini terhadap Allah.
.
Amaran! Buku ini hanya untuk mereka yang hati sado dan bersedia berubah ke jalan yang diredhai-Nya
.
.
Jom dapatkan join karnival Buku Tarbiah Sentap 
sempena Julai ni🤗
Berminat nak order?
Klik di bio keyhh
@adelbookstore
.
.
 #SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap  #quotes #jomrepost #jommuhasabahdiri #dakwahsentap #nasihatdiri #tarbiahsentap #istiqomah #motivasidiri #jentikhati #jibrailfitrah #jentikhati #tarbiah #dakwah #hijrah #nakbebel #nakpesan #furqanfawwaz #adninroslan #azeemrazali #abeben #tagsahabatkita#sahabat #tarbiahdiri #muhasabahdiri #perbaikidiri #9gag #tarbiah #dakwahHQ : @isbirofficial
  • SINOPSIS BUKU SI KOSONG : PENULIS JIBRAIL FITRAH
    .
    Aku si kosong, kau si kosong. Tetapi kenapa? Ya kerana aku dan kau telah jauh tersasar dari Redha-Nya
    .
    Dalam hidup aku. Dalam hidup kau..
    .
    Akan tiba satu saat dalam hidup kita akan rasa kosong, jiwa kita rasa kosong dan hati kita rasa kosong walaupun kita sudah mempunyai empayar dunia yang kita agungkan. Tetapi kekosongan itu tetap ada yang membuatkan kita mempersoalkan nilai kehidupan kita pada Allah.
    .
    Mungkin kau dakwah, tapi dakwah yang kosong. Mungkin kau bijak, tapi bijak yang kosong. Mungkin kau kaya, tapi kaya yang kosong. Mungkin kau bercinta, tapi kau lupa cinta kau yang kosong
    .
    Dalam buku si Kosong ini akan menyentap hidup pembaca dengan kisah-kisah dan nota muhasabah diri supaya kau dapat sedar sebelum ini betapa egonya diri ini terhadap Allah.
    .
    Amaran! Buku ini hanya untuk mereka yang hati sado dan bersedia berubah ke jalan yang diredhai-Nya
    .
    .
    Jom dapatkan join karnival Buku Tarbiah Sentap
    sempena Julai ni🤗
    Berminat nak order?
    Klik di bio keyhh
    @adelbookstore
    .
    .
    #SquadIsbir #TarbiahSentap #DakwahSentap #quotes #jomrepost #jommuhasabahdiri #dakwahsentap #nasihatdiri #tarbiahsentap #istiqomah #motivasidiri #jentikhati #jibrailfitrah #jentikhati #tarbiah #dakwah #hijrah #nakbebel #nakpesan #furqanfawwaz #adninroslan #azeemrazali #abeben #tagsahabatkita#sahabat #tarbiahdiri #muhasabahdiri #perbaikidiri #9gag #tarbiah #dakwahHQ : @isbirofficial

  •  1  0  8 hours ago
  • @akhi.gadgets
[7 PLUS REFURBISHED SET HARGA LELONG]🔥😱 SERENDAH RM1600 256GB KEBAWAH BOSSKU 🤯
.
Bukan RM2200! Bukan RM2000! Bukan RM1800!😱 Takkan dpt harga ni di tempat lainn! Harga paling murah antara semua igshop. Yang penting baru dan 1 Tahun Warranty😁
.
Nak COD area KL,Selangor & Kota Bharu(limited stock) . Nak dtg kedai di Prima Sri Gombak n Plaza Low Yat . Yg jauh kita boleh pos. Free Postage je sekarang😍🔥
.
JANGAN LUPAA UTK JOIN CONTEST GIVEAWAY MINGGU INI 🔥 PEMENANG AKAN DAPAT SEPASANG SNEAKERS YANG LAWA2 🤫
.
.
Nak banyak freegifts? Cepat whatsapp sekarang 013-6451698 atau tekan terus link di bio.
. 
#iphonemurah #iphonemurahmalaysia #iphonemurahori #iphoneorimurah #gadgetmurah #gadgetmurahmalaysia #pubgmalaysia #instafamous #artismalaysia #androidmurah #phonemurah #codkl #codselangor #trustheriphone #usahawanmuda #usahawanmalaysia #paidreviewmalaysia #nakbebel #giveawaymalaysia #giveawayiphone
  • @akhi.gadgets
    [7 PLUS REFURBISHED SET HARGA LELONG]🔥😱 SERENDAH RM1600 256GB KEBAWAH BOSSKU 🤯
    .
    Bukan RM2200! Bukan RM2000! Bukan RM1800!😱 Takkan dpt harga ni di tempat lainn! Harga paling murah antara semua igshop. Yang penting baru dan 1 Tahun Warranty😁
    .
    Nak COD area KL,Selangor & Kota Bharu(limited stock) . Nak dtg kedai di Prima Sri Gombak n Plaza Low Yat . Yg jauh kita boleh pos. Free Postage je sekarang😍🔥
    .
    JANGAN LUPAA UTK JOIN CONTEST GIVEAWAY MINGGU INI 🔥 PEMENANG AKAN DAPAT SEPASANG SNEAKERS YANG LAWA2 🤫
    .
    .
    Nak banyak freegifts? Cepat whatsapp sekarang 013-6451698 atau tekan terus link di bio.
    .
    #iphonemurah #iphonemurahmalaysia #iphonemurahori #iphoneorimurah #gadgetmurah #gadgetmurahmalaysia #pubgmalaysia #instafamous #artismalaysia #androidmurah #phonemurah #codkl #codselangor #trustheriphone #usahawanmuda #usahawanmalaysia #paidreviewmalaysia #nakbebel #giveawaymalaysia #giveawayiphone

  •  0  0  9 hours ago
  • TURUN BERAT SIHAT .. Kurus secara tanpa berlapar🍃🍃🍃
-
Lihat post di IG. Tekan link di bio IG untuk sembang² sihat makin sihat🔝🔝
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#diettips #nakcantik #nakkurus #nakkuruscepat #nakslim #meletop #heroremaja #wanitahariini #nakkuruskanbadan #nakbebel #setkurus #shaklee #shakleepahang #shakleeeffect #testimoni #testimonikurus #kurussihat #sihatcantik #shakleemalaysia #nakslim #dietplan #makanansihat #supplements #vitaminshaklee #vitamin #lecithin #herblax #produkkurus #produkkurusmurah
  • TURUN BERAT SIHAT .. Kurus secara tanpa berlapar🍃🍃🍃
    -
    Lihat post di IG. Tekan link di bio IG untuk sembang² sihat makin sihat🔝🔝
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    #diettips #nakcantik #nakkurus #nakkuruscepat #nakslim #meletop #heroremaja #wanitahariini #nakkuruskanbadan #nakbebel #setkurus #shaklee #shakleepahang #shakleeeffect #testimoni #testimonikurus #kurussihat #sihatcantik #shakleemalaysia #nakslim #dietplan #makanansihat #supplements #vitaminshaklee #vitamin #lecithin #herblax #produkkurus #produkkurusmurah

  •  0  0  9 hours ago
  • MUKA BREAKOUT AKIBAT TERSALAH PRODUK!

Merana, tersiksa kan bila jadi macam ni. Nampak pun tahu mesti sakit tu. Banyak pulak naik jerawat tu, dah macam cendawan musim hujan 😭

Tapi asbab NEKAD cuba #BirdnestEssence alhamdulillah skin dah semakin sihat, tak kusam lagi, paling best jerawat pon takut nak muncul. 
Syukur Birdnest Essence dapat membantu. Macam tak percaya kan skin dia dah cantik. Berkat sabar dan konsisten semua boleh menjadi 👍🏻 #BirdnestEssenceByPna
#TeamMamyPower 
#birdnest #birdnestessence #serum #lawakhambar #lawak #lawakhangit #malaysia #lawakkeder #lawakbodoh #atukpesan #pakjamal #hijrahig #nakbebel #nakfakta #hatikecai #siakapkeli #qoute #ohsem #viral
  • MUKA BREAKOUT AKIBAT TERSALAH PRODUK!

    Merana, tersiksa kan bila jadi macam ni. Nampak pun tahu mesti sakit tu. Banyak pulak naik jerawat tu, dah macam cendawan musim hujan 😭

    Tapi asbab NEKAD cuba #BirdnestEssence alhamdulillah skin dah semakin sihat, tak kusam lagi, paling best jerawat pon takut nak muncul.
    Syukur Birdnest Essence dapat membantu. Macam tak percaya kan skin dia dah cantik. Berkat sabar dan konsisten semua boleh menjadi 👍🏻 #BirdnestEssenceByPna
    #TeamMamyPower
    #birdnest #birdnestessence #serum #lawakhambar #lawak #lawakhangit #malaysia #lawakkeder #lawakbodoh #atukpesan #pakjamal #hijrahig #nakbebel #nakfakta #hatikecai #siakapkeli #qoute #ohsem #viral

  •  0  0  9 hours ago

Top #nakbebel Posts

  • SAYANGI IBU SELAGI MASIH ADA!
.
berdasarkan sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah R.A bahawa seorang lelaki telah bertanya kepada Rasulullah S.A.W: 
.
‘’Wahai Rasulullah, siapakah manusia yang paling berhak untuk aku berbuat baik kepadanya ?’’. Maka Rasulullah S.A.W. menjawab:

أُمُّكَ ثُمَّ أُمُّكَ ثُمَّ أُمُّكَ ثُمَّ أَبُوكَ

Maksudnya: Ibu kamu (adalah manusia yang paling berhak untuk kamu berbuat baik kepadanya), kemudian ibu kamu, kemudian ibu kamu, kemudian bapa kamu.
.
Riwayat Muslim (2548)
.
.
Tag ibu anda kalau dia main ig😂💜.
.
.
.
#sembangstudent #umi #nakbebel #nakpesan #nakviral #iglelakivsperempuan #funimatemalaysia #niqabismalaysia #kiniviral #viralvideos #taubat #kuliah #mudahterhibur #amalansunnah #igers #iglelakivsperempuan #cintanabi #salafi #taubat #tiktokmalaysia #jomdakwah #dakwah #tarbiahsentap #jentikhatitv #lawakhambar2 #lawakhangit #erafm #tiktokmalaysia #cintaislamic #teega
  • SAYANGI IBU SELAGI MASIH ADA!
    .
    berdasarkan sebuah hadis yang diriwayatkan oleh Abu Hurairah R.A bahawa seorang lelaki telah bertanya kepada Rasulullah S.A.W:
    .
    ‘’Wahai Rasulullah, siapakah manusia yang paling berhak untuk aku berbuat baik kepadanya ?’’. Maka Rasulullah S.A.W. menjawab:

    أُمُّكَ ثُمَّ أُمُّكَ ثُمَّ أُمُّكَ ثُمَّ أَبُوكَ

    Maksudnya: Ibu kamu (adalah manusia yang paling berhak untuk kamu berbuat baik kepadanya), kemudian ibu kamu, kemudian ibu kamu, kemudian bapa kamu.
    .
    Riwayat Muslim (2548)
    .
    .
    Tag ibu anda kalau dia main ig😂💜.
    .
    .
    .
    #sembangstudent #umi #nakbebel #nakpesan #nakviral #iglelakivsperempuan #funimatemalaysia #niqabismalaysia #kiniviral #viralvideos #taubat #kuliah #mudahterhibur #amalansunnah #igers #iglelakivsperempuan #cintanabi #salafi #taubat #tiktokmalaysia #jomdakwah #dakwah #tarbiahsentap #jentikhatitv #lawakhambar2 #lawakhangit #erafm #tiktokmalaysia #cintaislamic #teega

  •  2,578  42  9 July, 2020