#krimekzema Instagram Photos & Videos

krimekzema - 4.3k posts

Hashtag Popularity

1.3
average comments
10.5
average likes

Latest #krimekzema Posts

  • Ada tak diantara kenalan korang atau korang sendiri yang menghidap ECZEMA /PSORIASIS?

Dah cuba macam2 krim tapi tak menjadi. Kulit gatal. Kadang2 sampai berdarah.

TAK SELESA
SAKIT
PEDIH
GATAL

Nak keluar pun malas sebab tak selesa lepastu TAK CONFIDENT nak jumpa orang.

Ada??

Cuba DM i or TAG kawan korang tu.

I BANTU. ❤️❤️❤️

#AYDANBIRDSNEST
#eczema
#krimekzema
#eczemacreme
#krimkulit
  • Ada tak diantara kenalan korang atau korang sendiri yang menghidap ECZEMA /PSORIASIS?

    Dah cuba macam2 krim tapi tak menjadi. Kulit gatal. Kadang2 sampai berdarah.

    TAK SELESA
    SAKIT
    PEDIH
    GATAL

    Nak keluar pun malas sebab tak selesa lepastu TAK CONFIDENT nak jumpa orang.

    Ada??

    Cuba DM i or TAG kawan korang tu.

    I BANTU. ❤️❤️❤️

    #AYDANBIRDSNEST
    #eczema
    #krimekzema
    #eczemacreme
    #krimkulit

  •  4  0  24 July, 2020
  • HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG 
MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿
✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim ☑️Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

HARGA RM9
12g

berminat boleh whatsapp 0197929264 tekan link di bio

#krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal
  • HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG
    MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿
    ✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim ☑️Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

    HARGA RM9
    12g

    berminat boleh whatsapp 0197929264 tekan link di bio

    #krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal

  •  2  0  24 July, 2020
  • HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG 
MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿
✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim ☑️Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

HARGA RM9
12g

berminat boleh whatsapp 0197929264 tekan link di bio

#krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal
  • HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG
    MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿
    ✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim ☑️Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

    HARGA RM9
    12g

    berminat boleh whatsapp 0197929264 tekan link di bio

    #krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal

  •  0  0  24 July, 2020
  • HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG 
MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿
✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim ☑️Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

HARGA RM9
12g

berminat boleh whatsapp 0197929264 tekan link di bio

#krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal
  • HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG
    MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿
    ✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim ☑️Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

    HARGA RM9
    12g

    berminat boleh whatsapp 0197929264 tekan link di bio

    #krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal

  •  2  0  24 July, 2020
  • Intensive Cream mengandungi 'clay' yang berfungsi menyerap  toksin/bakteria/kuman/kesakitan/gatal keluar dari kulit seperti span menyerap air. Toksin-toksin ini akan kekal di situ dan tidak diserap masuk semula ke dalam kulit. Kandungan essential oil di dalam Intensive Cream pula membantu membunuh kuman-kuman tadi. 

Bagaimana ia boleh menyerap toksin? Kerana ia mempunyai ion bercas negatif. Manakala toksin-toksin serta kesakitan pula bercas positif. Seperti yang kita belajar, ion negatif tertarik kepada cas positif. Seperti magnet ia akan melekat. Toksin-toksin itu akan dinyahkan apabila kita mencuci kulit. 

Kita jangan simpan toksin itu di dalam kulit. Biarkan ia keluar. Sebab itu kena sapu Intensive Cream dengan kerap supaya lebih banyak toksin ditarik keluar dari kulit. Tapi perlu juga berhati-hati kerana 'healing crisis' mungkin boleh berlaku jika seseorang itu masih belum melalui proses detox. Dibimbangi kulit akan menjadi teruk dahulu. Hubungi Zuree atau penasihat ekzema anda untuk sebarang pertanyaan. 

#intensivecream 
#krimekzema 
#naturalskincare 
#naturalhealingcream
  • Intensive Cream mengandungi 'clay' yang berfungsi menyerap toksin/bakteria/kuman/kesakitan/gatal keluar dari kulit seperti span menyerap air. Toksin-toksin ini akan kekal di situ dan tidak diserap masuk semula ke dalam kulit. Kandungan essential oil di dalam Intensive Cream pula membantu membunuh kuman-kuman tadi.

    Bagaimana ia boleh menyerap toksin? Kerana ia mempunyai ion bercas negatif. Manakala toksin-toksin serta kesakitan pula bercas positif. Seperti yang kita belajar, ion negatif tertarik kepada cas positif. Seperti magnet ia akan melekat. Toksin-toksin itu akan dinyahkan apabila kita mencuci kulit.

    Kita jangan simpan toksin itu di dalam kulit. Biarkan ia keluar. Sebab itu kena sapu Intensive Cream dengan kerap supaya lebih banyak toksin ditarik keluar dari kulit. Tapi perlu juga berhati-hati kerana 'healing crisis' mungkin boleh berlaku jika seseorang itu masih belum melalui proses detox. Dibimbangi kulit akan menjadi teruk dahulu. Hubungi Zuree atau penasihat ekzema anda untuk sebarang pertanyaan.

    #intensivecream
    #krimekzema
    #naturalskincare
    #naturalhealingcream

  •  3  0  17 July, 2020
  • Ceradan merupakan produk perawatan kulit asal Singapur yang telah teruji secara klinis dapat mengatasi kulit kering dan eksim. Produk Ceradan bebas dari SLS/SLES serta Paraben sehingga Ceradan aman digunakan untuk kulit yang sensitif, seperti kulit bayi. Dapatkan produk Ceradan yang asli hanya di Vitamin Kita.
.
Untuk konsultasi silahkan hubungi tim Vitamin Kita:
LINE: @vitaminkita
WA: 0857-1043-3236
www.vitaminkita.com
.
#jualvitamin #jualvitaminmurah #vitaminmurah #vitaminimport #jualvitaminimport #vitaminimportmurah #vitaminaustralia #jualvitaminaustralia #vitaminaustraliamurah #suplemenimport #jualsuplemenimport #suplemenimportmurah #jualsuplemen #suplemenmurah #obatimport #jualobatimport #jastipaussie #jastipaustralia #poaussie #poaustralia #vitaminkitakulit #ceradan #jualceradan #ceradancream #kulitsensitif #sensitiveskin #atopicskin #eczema #eczemacream #krimekzema
  • Ceradan merupakan produk perawatan kulit asal Singapur yang telah teruji secara klinis dapat mengatasi kulit kering dan eksim. Produk Ceradan bebas dari SLS/SLES serta Paraben sehingga Ceradan aman digunakan untuk kulit yang sensitif, seperti kulit bayi. Dapatkan produk Ceradan yang asli hanya di Vitamin Kita.
    .
    Untuk konsultasi silahkan hubungi tim Vitamin Kita:
    LINE: @vitaminkita
    WA: 0857-1043-3236
    www.vitaminkita.com
    .
    #jualvitamin #jualvitaminmurah #vitaminmurah #vitaminimport #jualvitaminimport #vitaminimportmurah #vitaminaustralia #jualvitaminaustralia #vitaminaustraliamurah #suplemenimport #jualsuplemenimport #suplemenimportmurah #jualsuplemen #suplemenmurah #obatimport #jualobatimport #jastipaussie #jastipaustralia #poaussie #poaustralia #vitaminkitakulit #ceradan #jualceradan #ceradancream #kulitsensitif #sensitiveskin #atopicskin #eczema #eczemacream #krimekzema

  •  8  0  14 July, 2020
  • Packaging lama (50ml) vs Packaging baru (100ml)

RM19.90

Biasa kita tgk brg yg di 'upgrade' packaging dia hrga pun naik kn..tp rescue cream ni bkn takat tukar packaging baru, formulasi produk d 'improved'..isi pun jd double tp harga?? MAINTAIN SAMA!!

Hrga runtuh utk produk FRESH, bukan clearance item..mane nk jmpe produk natural dgn hrga yg sgt mampu milik ni..Hot item plk tu..org dok berebut beli, takkan awk nk tgk saje?!

Cpt klik link d bio utk order @ wasap 0133013157.

BOOK YOURS NOW!!

#krimekzema
#krimgatal
#multipurpose
#safeproducts
#naturalbaby
  • Packaging lama (50ml) vs Packaging baru (100ml)

    RM19.90

    Biasa kita tgk brg yg di 'upgrade' packaging dia hrga pun naik kn..tp rescue cream ni bkn takat tukar packaging baru, formulasi produk d 'improved'..isi pun jd double tp harga?? MAINTAIN SAMA!!

    Hrga runtuh utk produk FRESH, bukan clearance item..mane nk jmpe produk natural dgn hrga yg sgt mampu milik ni..Hot item plk tu..org dok berebut beli, takkan awk nk tgk saje?!

    Cpt klik link d bio utk order @ wasap 0133013157.

    BOOK YOURS NOW!!

    #krimekzema
    #krimgatal
    #multipurpose
    #safeproducts
    #naturalbaby

  •  0  0  13 July, 2020
  • Now available on Vitamin Diskon! Ceradan Moisturising Body Wash merupakan sabun mandi yang lembut yang dapat melembapkan kulit. Ceradan Hydration moisturiser merupakan pelembap yang mengandung ceramide yang dapat melembapkan dan menjaga kelembapan kulit. Ceradan Dominant Skin Barrier merupakan krim yang dapat digunakan untuk mengatasi kulit atopik atau eksim. Semua produk Ceradan sudah teruji hipoalergenik dan cocok untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitif.
.
Konsultasi & CS 24/7:
LINE: @vitamindiskon
WA: 0821-89899-878
www.vitamindiskon.com
.
#jualvitamin #jualvitaminmurah #vitaminmurah #vitaminbpom #jualvitaminbpom #vitaminbpommurah #vitaminhalal #jualvitaminhalal #vitaminhalalmurah #jualsuplemen #suplemenmurah #jualobatbpom #obatbpom #apotik #apotikonline #hidupsehat #vitamin #suplemen #healthy #healthylife #vitamindiskonkulit #ceradan #jualceradan #ceradancream #kulitsensitif #sensitiveskin #atopicskin #eczema #eczemacream #krimekzema
  • Now available on Vitamin Diskon! Ceradan Moisturising Body Wash merupakan sabun mandi yang lembut yang dapat melembapkan kulit. Ceradan Hydration moisturiser merupakan pelembap yang mengandung ceramide yang dapat melembapkan dan menjaga kelembapan kulit. Ceradan Dominant Skin Barrier merupakan krim yang dapat digunakan untuk mengatasi kulit atopik atau eksim. Semua produk Ceradan sudah teruji hipoalergenik dan cocok untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitif.
    .
    Konsultasi & CS 24/7:
    LINE: @vitamindiskon
    WA: 0821-89899-878
    www.vitamindiskon.com
    .
    #jualvitamin #jualvitaminmurah #vitaminmurah #vitaminbpom #jualvitaminbpom #vitaminbpommurah #vitaminhalal #jualvitaminhalal #vitaminhalalmurah #jualsuplemen #suplemenmurah #jualobatbpom #obatbpom #apotik #apotikonline #hidupsehat #vitamin #suplemen #healthy #healthylife #vitamindiskonkulit #ceradan #jualceradan #ceradancream #kulitsensitif #sensitiveskin #atopicskin #eczema #eczemacream #krimekzema

  •  5  0  12 July, 2020
  • MALUNYA...ADA PANAU!
.
Kami ada penyelesaiannya! Kesan seawal 2-3 hari! Bukan untuk #PANAU je..malah boleh merawat pelbagai masalah kulit yg lain. Dh byk feedback² positif yg kami terima.. 
.
.
🌿KHASIAT DAUN GELENGGANG '🌿
.
✔Gatal-gatal badan.
✔Gelgata@kaligata.
✔Panau/kurap/kayap/kudis buta.
✔Ruam/melecet.
✔Kulit yang terlalu kering.
✔Jejari makan air.
✔Masalah jerawat dimuka/badan.
✔Ekzema
✔Gigitan nyamuk/serangga kecil.
✔Juga sesuai dijadikan sabun mandi bagi mereka yang mempunyai kulit yang sensitif seperti @ alergik.
.
🌿ANDA TIDAK PERLU RAGU² TENTANG 'SET GELENGGANG' KAMI KERANA:-

✔Lebih 25 tahun dipasaran.
✔Tanpa bahan kimia/chemical
✔100% organik
✔100% homemade
✔Selamat digunakan dari bayi hingga dewasa
✔Produk bumiputra
✔Halal

🌿PMSaya....kita try jomm..
klik link whatsapp ni untuk info & order..
.
.
#setgelenggangterbaik #setgelengganglavienda #setgelenggangmurah #ubatpanau #ubatkurap #ubatkulatair #ubatgatalbadan #ubatgatal #krimpanau #krimekzema #ekzema #krimgelenggang #krimdaungelenggang #sabundaungelenggang #sabungelenggang
  • MALUNYA...ADA PANAU!
    .
    Kami ada penyelesaiannya! Kesan seawal 2-3 hari! Bukan untuk #PANAU je..malah boleh merawat pelbagai masalah kulit yg lain. Dh byk feedback² positif yg kami terima..
    .
    .
    🌿KHASIAT DAUN GELENGGANG '🌿
    .
    ✔Gatal-gatal badan.
    ✔Gelgata@kaligata.
    ✔Panau/kurap/kayap/kudis buta.
    ✔Ruam/melecet.
    ✔Kulit yang terlalu kering.
    ✔Jejari makan air.
    ✔Masalah jerawat dimuka/badan.
    ✔Ekzema
    ✔Gigitan nyamuk/serangga kecil.
    ✔Juga sesuai dijadikan sabun mandi bagi mereka yang mempunyai kulit yang sensitif seperti @ alergik.
    .
    🌿ANDA TIDAK PERLU RAGU² TENTANG 'SET GELENGGANG' KAMI KERANA:-

    ✔Lebih 25 tahun dipasaran.
    ✔Tanpa bahan kimia/chemical
    ✔100% organik
    ✔100% homemade
    ✔Selamat digunakan dari bayi hingga dewasa
    ✔Produk bumiputra
    ✔Halal

    🌿PMSaya....kita try jomm..
    klik link whatsapp ni untuk info & order..
    .
    .
    #setgelenggangterbaik #setgelengganglavienda #setgelenggangmurah #ubatpanau #ubatkurap #ubatkulatair #ubatgatalbadan #ubatgatal #krimpanau #krimekzema #ekzema #krimgelenggang #krimdaungelenggang #sabundaungelenggang #sabungelenggang

  •  2  0  9 July, 2020
  • Nilai orang bukan melalui RUPA tapi HATI nya. Bak kata Mat Salleh, "Don't judge a book by its cover". Haa gituu..😝

Begitu juga produk kami, walau packaging tak se gah produk international, tapi isi kami bagi manfaat kat ramai ibu-ibu yang nak selesaikan masalah ruam ekzema anak-anak mereka. Alhamdulillah 😊 

Nak kan harga best sempena promosi PKPP? Klik je link pada profile.. 😉

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • Nilai orang bukan melalui RUPA tapi HATI nya. Bak kata Mat Salleh, "Don't judge a book by its cover". Haa gituu..😝

    Begitu juga produk kami, walau packaging tak se gah produk international, tapi isi kami bagi manfaat kat ramai ibu-ibu yang nak selesaikan masalah ruam ekzema anak-anak mereka. Alhamdulillah 😊

    Nak kan harga best sempena promosi PKPP? Klik je link pada profile.. 😉

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  3  1  8 July, 2020
  • Minggu lps nk beli rescue cream xde rezeki..tiba2 hrni dpt berita dr HQ dh restock rescue cream with NEW UPGRADED FORMULA dgn kuantiti 2x lbh byk..yes, yg baru ni 100ml with the SAME PRICE (rm19.90).

*yg nk try dulu rescue cream blh amik yg botol 50ml, now dh turun rm1 (rm18.90), tp mcm rugi plk kn, tmbh rm1 blh dpt yg double quantity 😂

#krimekzema
#rescuecream
#honeyolivebaby
  • Minggu lps nk beli rescue cream xde rezeki..tiba2 hrni dpt berita dr HQ dh restock rescue cream with NEW UPGRADED FORMULA dgn kuantiti 2x lbh byk..yes, yg baru ni 100ml with the SAME PRICE (rm19.90).

    *yg nk try dulu rescue cream blh amik yg botol 50ml, now dh turun rm1 (rm18.90), tp mcm rugi plk kn, tmbh rm1 blh dpt yg double quantity 😂

    #krimekzema
    #rescuecream
    #honeyolivebaby

  •  0  0  8 July, 2020
  • ok ke NOYA blossom balm (NBB) kidslab tu?⁣
⁣
NBB pada asalnya diformulasi oleh ibu yang mempunyai anak severe ekzema. Selain mendapat rawatan hospital beliau juga gigih belajar dan bereksperimen untuk menghasilkan balm bagi membantu mengekalkan kelembapan kulit, kurang kering dan seterusnya beri lebih keselesaan kepada si kecil. ⁣
⁣
✨Promo pengenalan NBB kidslab harga RM30/botol⁣
⁣
✨ 2 botol NBB cuma RM55 sahaja JIMAT RM15 😱⁣
⁣
NP RM35! 🌟⁣
⁣
⁣
NBB insha allah mampu bantu kurangkan kesan akibat eczema, gatal gatal, nappy rashes, kesan gigitan nyamuk dan banyak lagi masalah kulit.⁣
⁣
wajib cuba dahulu untuk rasai sendiri kesan balm yang diformulasi khas ni⁣
⁣
⁣
⁣
#KidsLabMesraBaby #balmkulitkering #balmgatal #balmekzema #krimgatal #krimekzema #kidslabbalm
  • ok ke NOYA blossom balm (NBB) kidslab tu?⁣

    NBB pada asalnya diformulasi oleh ibu yang mempunyai anak severe ekzema. Selain mendapat rawatan hospital beliau juga gigih belajar dan bereksperimen untuk menghasilkan balm bagi membantu mengekalkan kelembapan kulit, kurang kering dan seterusnya beri lebih keselesaan kepada si kecil. ⁣

    ✨Promo pengenalan NBB kidslab harga RM30/botol⁣

    ✨ 2 botol NBB cuma RM55 sahaja JIMAT RM15 😱⁣

    NP RM35! 🌟⁣


    NBB insha allah mampu bantu kurangkan kesan akibat eczema, gatal gatal, nappy rashes, kesan gigitan nyamuk dan banyak lagi masalah kulit.⁣

    wajib cuba dahulu untuk rasai sendiri kesan balm yang diformulasi khas ni⁣



    #KidsLabMesraBaby #balmkulitkering #balmgatal #balmekzema #krimgatal #krimekzema #kidslabbalm

  •  19  0  7 July, 2020
  • Bila anak dok garu-garu rasa kesian sangat tengok. Kadang tu sampai luka sebab garu je. Rupanya ramai anak yang macam ni. Ibu ingat anak ibu je. 😥⁣
⁣
Kidslab dah keluarkan noya blossam balm. Memang khas untuk anak yang ada masalah kulit macam ekzema. ⁣
⁣
Antara bahan yang ada, adalah: ⁣
⁣
Coconut Oil⁣
Shea Butter⁣
Cocoa Butter⁣
Beeswax⁣
Argan⁣
Vitamin E⁣
Essential oils: Copaiba, Lavender, Spearmint, Palmarosa, Patchouli, Rose⁣
⁣
⁣
#noyablossombalm⁣
#balmkulitkering #balmgatal #balmekzema #krimekzema #krimgatal #krimuntukkulitkering #krimkanakkanak #kidsbalm
  • Bila anak dok garu-garu rasa kesian sangat tengok. Kadang tu sampai luka sebab garu je. Rupanya ramai anak yang macam ni. Ibu ingat anak ibu je. 😥⁣

    Kidslab dah keluarkan noya blossam balm. Memang khas untuk anak yang ada masalah kulit macam ekzema. ⁣

    Antara bahan yang ada, adalah: ⁣

    Coconut Oil⁣
    Shea Butter⁣
    Cocoa Butter⁣
    Beeswax⁣
    Argan⁣
    Vitamin E⁣
    Essential oils: Copaiba, Lavender, Spearmint, Palmarosa, Patchouli, Rose⁣


    #noyablossombalm
    #balmkulitkering #balmgatal #balmekzema #krimekzema #krimgatal #krimuntukkulitkering #krimkanakkanak #kidsbalm

  •  11  6  6 July, 2020
  • Anda pernah dengar tentang Psoriasis?

Psoriasis adalah penyakit kulit yg kronik dimana kulit penghidap menebal dgn lebih cpt daripada kulit yg normal. Psoriasis biasanya terjadi pada kulit kepala, lutut, siku, lengan dan kaki.

Namun utk kes Sis ini, beliau menghidapi psoriasis kat di bahagian muka. ☹️ 

Tak lama lg nak raya, mesti la nak muka bebas masalah kulit, ye tak? Bila kena mula rawat? 

Jawapan terbaik adalah 10 tahun lepas, tapi dah lepas kan, so jawapan nya sekarang la! ☺️

Sis ni dalam masa 2 minggu je dah okay muka dia! Alhamdulillah, yang penting konsisten guna produk kiddiesoft & sapu setiap hari.

Nak berikhtiar dgn Kiddiesoft, klik je link pada profile!

Selamat Pagi.. 🥰💕

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • Anda pernah dengar tentang Psoriasis?

    Psoriasis adalah penyakit kulit yg kronik dimana kulit penghidap menebal dgn lebih cpt daripada kulit yg normal. Psoriasis biasanya terjadi pada kulit kepala, lutut, siku, lengan dan kaki.

    Namun utk kes Sis ini, beliau menghidapi psoriasis kat di bahagian muka. ☹️

    Tak lama lg nak raya, mesti la nak muka bebas masalah kulit, ye tak? Bila kena mula rawat?

    Jawapan terbaik adalah 10 tahun lepas, tapi dah lepas kan, so jawapan nya sekarang la! ☺️

    Sis ni dalam masa 2 minggu je dah okay muka dia! Alhamdulillah, yang penting konsisten guna produk kiddiesoft & sapu setiap hari.

    Nak berikhtiar dgn Kiddiesoft, klik je link pada profile!

    Selamat Pagi.. 🥰💕

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  4  1  4 July, 2020
  • FAQ:
 
Kenapa saya guna krim takde perubahan apa-apa pun? 😪

JAWAPAN: 

Krim ni bukan ubat, tapi alternatif rawat/kurangkan masalah kulit. (kadang-kadang ubat pun tak boleh jamin sesuatu penyakit terus sembuh). 

Keberkesanan bergantung kpd masalah kulit masing2. Kalau gatal kurangkan gatal, kalau kering kurangkan kering. Advance lagi, boleh hilangkan masalah tu.  Kita ikhtiar jika serasi. 🥰

Dan kami tak janji krim tu, kalau pakai terus berkesan kepada pengguna. Kami cuma bantu melalui alternatif yang kami ada. Berkesan atau tidak bergantung kpd kulit masing2. 😊

Sebab ada yang berkesan (melalui testimoni yang kami terima), kalau tak berkesan, kami minta maaf sbb tu diluar kawalan kami. 

Sebab kata tak serasi atau tiada kesan tu, mungkin tindak balas cepat atau lambat. Sebab krim ni berasaskan tumbuhan semulajadi. 

Faktor tak serasi atau tiada kesan adalah mungkin sebab faktor lain. Faktor persekitaran, kotor, habuk, alahan pemakanan yang tidak dikawal. 

Cuba konsisten sapu dulu dalam 2-4 minggu (atau konsisten guna sampai habis) Kalau tiada perubahan juga, boleh guna untuk masalah kulit yang lain (spt jerawat, luka2 kecil)

Jangan putus asa ya. Cuba dulu. Mungkin ambil masa skit nak serasi sebab dah guna mcm2 sebelum ni. Mungkin kulit dah sebati dgn krim steroid.  Yg penting rawat secara semulajadi tanpa steroid mcm krim kt luar. 💪

Ada yg guna sehari terus berkesan, ada yg ambil masa skit.

Mungkin dlm 2-3 hari ni ada mkn makanan yg membuatkan kulit gatal dan alahan atau mungkin ada guna produk lain selain krim ni seperti sabun ekzema.

Kalau ada, stop dlu. Guna satu persatu. Baru lah boleh tau yang mana berkesan dan serasi dan yg mana tak serasi. 😃

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • FAQ:

    Kenapa saya guna krim takde perubahan apa-apa pun? 😪

    JAWAPAN:

    Krim ni bukan ubat, tapi alternatif rawat/kurangkan masalah kulit. (kadang-kadang ubat pun tak boleh jamin sesuatu penyakit terus sembuh).

    Keberkesanan bergantung kpd masalah kulit masing2. Kalau gatal kurangkan gatal, kalau kering kurangkan kering. Advance lagi, boleh hilangkan masalah tu. Kita ikhtiar jika serasi. 🥰

    Dan kami tak janji krim tu, kalau pakai terus berkesan kepada pengguna. Kami cuma bantu melalui alternatif yang kami ada. Berkesan atau tidak bergantung kpd kulit masing2. 😊

    Sebab ada yang berkesan (melalui testimoni yang kami terima), kalau tak berkesan, kami minta maaf sbb tu diluar kawalan kami.

    Sebab kata tak serasi atau tiada kesan tu, mungkin tindak balas cepat atau lambat. Sebab krim ni berasaskan tumbuhan semulajadi.

    Faktor tak serasi atau tiada kesan adalah mungkin sebab faktor lain. Faktor persekitaran, kotor, habuk, alahan pemakanan yang tidak dikawal.

    Cuba konsisten sapu dulu dalam 2-4 minggu (atau konsisten guna sampai habis) Kalau tiada perubahan juga, boleh guna untuk masalah kulit yang lain (spt jerawat, luka2 kecil)

    Jangan putus asa ya. Cuba dulu. Mungkin ambil masa skit nak serasi sebab dah guna mcm2 sebelum ni. Mungkin kulit dah sebati dgn krim steroid. Yg penting rawat secara semulajadi tanpa steroid mcm krim kt luar. 💪

    Ada yg guna sehari terus berkesan, ada yg ambil masa skit.

    Mungkin dlm 2-3 hari ni ada mkn makanan yg membuatkan kulit gatal dan alahan atau mungkin ada guna produk lain selain krim ni seperti sabun ekzema.

    Kalau ada, stop dlu. Guna satu persatu. Baru lah boleh tau yang mana berkesan dan serasi dan yg mana tak serasi. 😃

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  6  1  2 July, 2020
  • BETUL KE MANDIKAN BAYI DENGAN AIR PANAS AKAN JADIKAN KULIT BAYI YANG EKZEMA JADI LEBIH KERING? 

Dalam sesetengah keadaan, jawapan nya YA. Salah satu penawar ekzema yang terrrrbaik adalah elakkan mandikan bayi dengan air panas. 

Tip ni macam nampak simple, tapi sangat efektif! 

Walaupun kita biasanya sapu pelembap lepas mandi, tapi mandian air panas akan keringkan kulit. Sebaiknya mandikan dengan air sejuk atau air biasa. 

====================

Masih mencari pelembap semulajadi untuk simanja? 

Mommies boleh sapu krim pelembap semulajadi Kiddiesoft. Krim yang dihasilkan dari ekstrak tumbuhan semulajadi, diperkaya dengan minyak zaitun dan minyak kelapa dara yang tinggi antioksidan. 

Boleh melembapkan kulit yang terlalu kering dan merawat kulit secara semulajadi! Yang penting TANPA STEROID. 

Gel mandian pun kita ada tau. 🥰

Klik link pada profile utk lebih info!

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • BETUL KE MANDIKAN BAYI DENGAN AIR PANAS AKAN JADIKAN KULIT BAYI YANG EKZEMA JADI LEBIH KERING?

    Dalam sesetengah keadaan, jawapan nya YA. Salah satu penawar ekzema yang terrrrbaik adalah elakkan mandikan bayi dengan air panas.

    Tip ni macam nampak simple, tapi sangat efektif!

    Walaupun kita biasanya sapu pelembap lepas mandi, tapi mandian air panas akan keringkan kulit. Sebaiknya mandikan dengan air sejuk atau air biasa.

    ====================

    Masih mencari pelembap semulajadi untuk simanja?

    Mommies boleh sapu krim pelembap semulajadi Kiddiesoft. Krim yang dihasilkan dari ekstrak tumbuhan semulajadi, diperkaya dengan minyak zaitun dan minyak kelapa dara yang tinggi antioksidan.

    Boleh melembapkan kulit yang terlalu kering dan merawat kulit secara semulajadi! Yang penting TANPA STEROID.

    Gel mandian pun kita ada tau. 🥰

    Klik link pada profile utk lebih info!

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  4  1  2 July, 2020
  • MOMMY RISAU ANAK TERKENA EKZEMA? 

Sedih stress semua ada... kesian kat anak, menangis tak henti terutama bila malam. 

😢 Tambah risau sebab anak selalu sangat menggaru-garu?
 😥 Kulit anak terlalu merah dan menggelupas?
 😥 Kulit naik bintik-bintik merah sampai tak boleh tidur dengan lena?
 😥 Selalu sangat menangis-nangis?

Apakata cuba set ekzema kiddiesoft? 

📌 Soft gel (mandian semulajadi)
📌 Soft cream (krim sapuan semulajadi) 

Kenapa set ekzema kiddiesoft? 
======================
📌 Kiddiesoft merupakan formulasi yang tidak panas, tidak pedih dan tidak melekit kepada kulit. 

📌 Gabungan minyak asli tumbuhan. 

5 kesan utama bila guna set ekzema kiddiesoft? 
============

1. Si Kecil DAPAT TIDUR LENA sebab tak lagi gatal-gatal!
2.Si kecil dah TAK BERJAGA bila tidur malam untuk menggaru-garu
3. Kulit sikecil jadi LEMBAP, LEMBUT DAN LICIN
4. Kulit sentiasa lembap, TAK KERING dan tak menggelupas lagi.
5. Ekzema dah TAK MEREBAK ke bahagian badan lain.

Klik je link dekat profile utk lebih info. 🥰

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • MOMMY RISAU ANAK TERKENA EKZEMA?

    Sedih stress semua ada... kesian kat anak, menangis tak henti terutama bila malam.

    😢 Tambah risau sebab anak selalu sangat menggaru-garu?
    😥 Kulit anak terlalu merah dan menggelupas?
    😥 Kulit naik bintik-bintik merah sampai tak boleh tidur dengan lena?
    😥 Selalu sangat menangis-nangis?

    Apakata cuba set ekzema kiddiesoft?

    📌 Soft gel (mandian semulajadi)
    📌 Soft cream (krim sapuan semulajadi)

    Kenapa set ekzema kiddiesoft?
    ======================
    📌 Kiddiesoft merupakan formulasi yang tidak panas, tidak pedih dan tidak melekit kepada kulit.

    📌 Gabungan minyak asli tumbuhan.

    5 kesan utama bila guna set ekzema kiddiesoft?
    ============

    1. Si Kecil DAPAT TIDUR LENA sebab tak lagi gatal-gatal!
    2.Si kecil dah TAK BERJAGA bila tidur malam untuk menggaru-garu
    3. Kulit sikecil jadi LEMBAP, LEMBUT DAN LICIN
    4. Kulit sentiasa lembap, TAK KERING dan tak menggelupas lagi.
    5. Ekzema dah TAK MEREBAK ke bahagian badan lain.

    Klik je link dekat profile utk lebih info. 🥰

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  7  1  1 July, 2020
  • Alhamdulillah, semakin hari, semakin ramai yg percaya dgn Kiddiesoft!
.
Yg repeat order pun ramai! Alhamdulillah.. 🥰💕 Kiddiesoft memberikan manfaat kepada mereka.
.
Yg penting, IKHTIAR! 😃
.
Alhamdulillah juga atas rezeki ini, jom pancing lebih rezeki dgn zakat.. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan rezeki kita.. 
.
InsyaAllah.. 💕
.
#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • Alhamdulillah, semakin hari, semakin ramai yg percaya dgn Kiddiesoft!
    .
    Yg repeat order pun ramai! Alhamdulillah.. 🥰💕 Kiddiesoft memberikan manfaat kepada mereka.
    .
    Yg penting, IKHTIAR! 😃
    .
    Alhamdulillah juga atas rezeki ini, jom pancing lebih rezeki dgn zakat.. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan rezeki kita..
    .
    InsyaAllah.. 💕
    .
    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  9  1  30 June, 2020
  • Assalamualaikum & Selamat Pagi semua.. 🥰💕
  • Assalamualaikum & Selamat Pagi semua.. 🥰💕

  •  6  1  30 June, 2020
  • Boleh order sekarang produk tuan/puan. Dinasihatkan tuan/puan buat stok kerana Zuree akan bercuti sementara waktu selepas ini. 
https://shopee.com.my/zureenaturals?smtt=0.0.9

#krimruambayi 
#krimekzema 
#semulajadi
  • Boleh order sekarang produk tuan/puan. Dinasihatkan tuan/puan buat stok kerana Zuree akan bercuti sementara waktu selepas ini.
    https://shopee.com.my/zureenaturals?smtt=0.0.9

    #krimruambayi
    #krimekzema
    #semulajadi

  •  3  0  29 June, 2020
  • FAQ :

Adakah bahan-bahan yg digunakan halal? Dan boleh dibawa solat? .
.
JAWAPAN :

Kesemua bahan yang digunakan adalah dari plant based (berasaskan tumbuhan), maka ia adalah halal. .
Walau bagaimanapun, produk ini bukan jenis serap air, lapisan krim yang disapu akan menghalang air dari menyentuh permukaan kulit, maka wuduk tak sah. .
Disarankan untuk membasuh dengan sabun terlebih dahulu tempat yang disapu krim sebelum mengambil wuduk.

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • FAQ :

    Adakah bahan-bahan yg digunakan halal? Dan boleh dibawa solat? .
    .
    JAWAPAN :

    Kesemua bahan yang digunakan adalah dari plant based (berasaskan tumbuhan), maka ia adalah halal. .
    Walau bagaimanapun, produk ini bukan jenis serap air, lapisan krim yang disapu akan menghalang air dari menyentuh permukaan kulit, maka wuduk tak sah. .
    Disarankan untuk membasuh dengan sabun terlebih dahulu tempat yang disapu krim sebelum mengambil wuduk.

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  7  1  28 June, 2020
  • Antara sebab Kiddiesoft terus berjuang sejak ditubuhkan pada 2016. Boleh dikatakan hampir setiap hari kami terima feedback positif dr pengguna.

Alhamdulillah! .
.
"Sebaik-baik manusia adalah manusia yg memberi manfaat kepada org lain.." .
.
Jom follow KiddiesoftbyFiqa utk mendapatkan info2 bermanfaat yg mungkin dpt membantu menyelesaikan masalah kulit anda.. 🥰❤️
. .
Selamat Pagi!

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • Antara sebab Kiddiesoft terus berjuang sejak ditubuhkan pada 2016. Boleh dikatakan hampir setiap hari kami terima feedback positif dr pengguna.

    Alhamdulillah! .
    .
    "Sebaik-baik manusia adalah manusia yg memberi manfaat kepada org lain.." .
    .
    Jom follow KiddiesoftbyFiqa utk mendapatkan info2 bermanfaat yg mungkin dpt membantu menyelesaikan masalah kulit anda.. 🥰❤️
    . .
    Selamat Pagi!

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  6  1  27 June, 2020
  • TAHUKAH ANDA? JENIS EKZEMA DERMATITIS STASIS?

Dermatitis Stasis adalah radang kronik pada bahagian bawah kaki terutama di pergelangan kaki yang disebabkan oleh gangguan  aliran darah ke jantung.

Ia sering terjadi pada wanita mengandung dan orang yg sering berdiri lama.

Antara gejala gejala Dermatitis Stasis: .
• Kulit menjadi merah dan panas
• Kulit menjadi gelap
• Mudah luka di Kawasan radang
• Gatal • Bengkak di sekitar buku lali
• Mudah terdedah pada jangkitan kuman.

Walaupun Ekzema tidak boleh pulih serta merta, namun jangan putus asa dalam mencari rawatan yg serasi bagi mengawal radang. .
Selain sapuan krim pelembap, pemakanan serta penjagaan kebersihan diri dan persekitaran sgt penting dalam mengawal Ekzema dari terus merebak.

Semoga Bermanfaat!

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • TAHUKAH ANDA? JENIS EKZEMA DERMATITIS STASIS?

    Dermatitis Stasis adalah radang kronik pada bahagian bawah kaki terutama di pergelangan kaki yang disebabkan oleh gangguan aliran darah ke jantung.

    Ia sering terjadi pada wanita mengandung dan orang yg sering berdiri lama.

    Antara gejala gejala Dermatitis Stasis: .
    • Kulit menjadi merah dan panas
    • Kulit menjadi gelap
    • Mudah luka di Kawasan radang
    • Gatal • Bengkak di sekitar buku lali
    • Mudah terdedah pada jangkitan kuman.

    Walaupun Ekzema tidak boleh pulih serta merta, namun jangan putus asa dalam mencari rawatan yg serasi bagi mengawal radang. .
    Selain sapuan krim pelembap, pemakanan serta penjagaan kebersihan diri dan persekitaran sgt penting dalam mengawal Ekzema dari terus merebak.

    Semoga Bermanfaat!

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  5  1  26 June, 2020
  • Neem atau lebih di kenali sebagai daun semambu berkesan merawat kulit yang bermasalah. Ramai yang kenal tapi berapa ramai je yang tahu khasiat dan sifatnya. Keberkesanan neem kepada kulit bermasalah juga ditemui dalam beberapa study. .
.
Jom tengok 6 sifat-sifat utama tumbuhan semambu ni. .
1. Antivirus - menghalang pertumbuhan virus
.
2. Anti-kulat - menghalang pertumbuhan kulat
.
3. Antibacterial - memusnahkan pertumbuhan bakteria
.
4. Analgesik - memberikan kelegaan pada kesakitan
.
5. Anti-radang - mengurangkan tanda-tanda keradangan, pembengkakan atau luka-luka tertentu
.
6. Antimikrob - memusnahkan pertumbuhan mikroorganisma
.
Antara kandungan utama gel mandian #KiddiesoftSoftGel adalah ekstrak daun semambu. Khasiat daun semambu ni berkesan untuk hilangkan jerawat, ekzema, ruam, merah2, & gatal2 seluruh badan. .
.
Klik link pada profile untuk info lanjut! .
#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • Neem atau lebih di kenali sebagai daun semambu berkesan merawat kulit yang bermasalah. Ramai yang kenal tapi berapa ramai je yang tahu khasiat dan sifatnya. Keberkesanan neem kepada kulit bermasalah juga ditemui dalam beberapa study. .
    .
    Jom tengok 6 sifat-sifat utama tumbuhan semambu ni. .
    1. Antivirus - menghalang pertumbuhan virus
    .
    2. Anti-kulat - menghalang pertumbuhan kulat
    .
    3. Antibacterial - memusnahkan pertumbuhan bakteria
    .
    4. Analgesik - memberikan kelegaan pada kesakitan
    .
    5. Anti-radang - mengurangkan tanda-tanda keradangan, pembengkakan atau luka-luka tertentu
    .
    6. Antimikrob - memusnahkan pertumbuhan mikroorganisma
    .
    Antara kandungan utama gel mandian #KiddiesoftSoftGel adalah ekstrak daun semambu. Khasiat daun semambu ni berkesan untuk hilangkan jerawat, ekzema, ruam, merah2, & gatal2 seluruh badan. .
    .
    Klik link pada profile untuk info lanjut! .
    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  7  1  26 June, 2020
  • Salam Jumaat yg penuh barakah.. ❤️💕
  • Salam Jumaat yg penuh barakah.. ❤️💕

  •  7  1  26 June, 2020

Top #krimekzema Posts

  • 3 SEBAB UTAMA TERCETUS EKZEMA DIKALANGAN ANAK-ANAK YANG IBU2 PATUT TAHU.
.
.
Ramai ibu2 yang masih tertanya-tanya penyebab masalah kulit sensitif spt ruam, ekzema, kulit kering anak-anak. Ramai juga yang ingin merawat atau hilangkan masalah kulit sensitif anak tapi tidak tahu punca tercetus nya masalah tu. .
.
Ok, hari ni Fiqa nak share 3 faktor utama kenapa kulit anak-anak sering diserang ekzema atau selalu naik merah2 gatal dibadan. .
.
====== 1. Faktor cuaca
.
.
Kebanyakan kanak-kanak yang dijangkiti ekzema akan gatal dan mengalami panas badan bila berpeluh atau berada dalam situasi yang sangat panas. Ia boleh terjadi bila mereka memakai pakaian tebal ketika tidur. Dalam cuaca sejuk pula, kulit boleh kering dan gatal, seterusnya membuatkan ekzema muncul
.
.
 2. Faktor genetik/keturunan
.
.
Jika ibu bapa pernah mempunyai anak yang dijangkiti ekzema, berjaga-jaga sekiranya anda merancang untuk mempunyai anak yang seterusnya. Berkemungkinan, anak anda yang seterusnya turut akan mempunyai kulit yang sensitif. Bersiap sedia dengan losyen pelembap dan sabun bersesuaian
.
.
 3. Faktor pemakanan
.
.
Pemakanan juga boleh jadi punca anak jadi masalah alahan. Bahan yang boleh menyebabkan alahan(Allergen) spt telur, kacang, susu, ikan, soya, dan banyak lagi. Jadi, ibu perlu buat “allergy test” untuk tahu makanan yang mendatangkan alahan pada anak. .
.
Jadi, jika ekzema selalu menyerang, ibu perlu tahu punca-punca nya, baru lah senang untuk rawat atau kawal. .
.
.
Masih belum jumpa penawar yang serasi untuk kawal dan rawat masalah ekzema anak? .
.
.
Boleh cuba krim ekzema/ruam semulajadi Kiddiesoft. Dihasilkan dari 100% bahan semulajadi, tidak memedihkan bila disapu dan selamat untuk bayi seawal 1 hari. InsyaAllah boleh kawal ekzema dari merebak dan melegakan kegatalan pada kulit mereka. .
.
.
Klik link dibawah atau di profile untuk Fiqa consult secara percuma. 
www.wasap.my/60143137241/Kiddiesoft
.
#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles 
#2StarCircles 
#Kiddiesoft
  • 3 SEBAB UTAMA TERCETUS EKZEMA DIKALANGAN ANAK-ANAK YANG IBU2 PATUT TAHU.
    .
    .
    Ramai ibu2 yang masih tertanya-tanya penyebab masalah kulit sensitif spt ruam, ekzema, kulit kering anak-anak. Ramai juga yang ingin merawat atau hilangkan masalah kulit sensitif anak tapi tidak tahu punca tercetus nya masalah tu. .
    .
    Ok, hari ni Fiqa nak share 3 faktor utama kenapa kulit anak-anak sering diserang ekzema atau selalu naik merah2 gatal dibadan. .
    .
    ====== 1. Faktor cuaca
    .
    .
    Kebanyakan kanak-kanak yang dijangkiti ekzema akan gatal dan mengalami panas badan bila berpeluh atau berada dalam situasi yang sangat panas. Ia boleh terjadi bila mereka memakai pakaian tebal ketika tidur. Dalam cuaca sejuk pula, kulit boleh kering dan gatal, seterusnya membuatkan ekzema muncul
    .
    .
    2. Faktor genetik/keturunan
    .
    .
    Jika ibu bapa pernah mempunyai anak yang dijangkiti ekzema, berjaga-jaga sekiranya anda merancang untuk mempunyai anak yang seterusnya. Berkemungkinan, anak anda yang seterusnya turut akan mempunyai kulit yang sensitif. Bersiap sedia dengan losyen pelembap dan sabun bersesuaian
    .
    .
    3. Faktor pemakanan
    .
    .
    Pemakanan juga boleh jadi punca anak jadi masalah alahan. Bahan yang boleh menyebabkan alahan(Allergen) spt telur, kacang, susu, ikan, soya, dan banyak lagi. Jadi, ibu perlu buat “allergy test” untuk tahu makanan yang mendatangkan alahan pada anak. .
    .
    Jadi, jika ekzema selalu menyerang, ibu perlu tahu punca-punca nya, baru lah senang untuk rawat atau kawal. .
    .
    .
    Masih belum jumpa penawar yang serasi untuk kawal dan rawat masalah ekzema anak? .
    .
    .
    Boleh cuba krim ekzema/ruam semulajadi Kiddiesoft. Dihasilkan dari 100% bahan semulajadi, tidak memedihkan bila disapu dan selamat untuk bayi seawal 1 hari. InsyaAllah boleh kawal ekzema dari merebak dan melegakan kegatalan pada kulit mereka. .
    .
    .
    Klik link dibawah atau di profile untuk Fiqa consult secara percuma.
    www.wasap.my/60143137241/Kiddiesoft
    .
    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles
    #2StarCircles
    #Kiddiesoft

  •  8  2  5 June, 2020
  • "PRODUK TERBAIK UTK ANAK SAYA, EKZEMA DAH 99% KURANG, GATAL PUN DAH HILANG.."
.
.
Kata Puan Ija lagi, mcm2 dah sy cuba.. tapi tak sesuai. Doktor suruh pantang makan. Tapi kanak2 semua benda dia nak makan. Sampai bila nak pantang sbb dia sedang membesar. .
.
Alhamdulillah lepas guna hampir habis satu bekas Krim Kiddiesoft & Kiddiesoft Soft Gel, 99% ekzema dah kurang, gatal2 pun dah hilang dan kulit dah kembali cerah mcm yg asal 😍😍 .
.
Untuk mommies yg ada masalah yg sama. Jangan putus asa ya, ikhtiar sebaik mungkin. Mungkin ada jalan lagi untuk anak tersayang.
.
.
Mommies boleh sapu krim pelembap semulajadi Kiddiesoft ini. Krim yang dihasilkan dari ekstrak tumbuhan semulajadi, diperkaya dengan Vitamin E, Minyak Argan, Minyak Zaitun dan Minyak Kelapa Dara yang tinggi antioksidan. .
.
Boleh melembapkan kulit yang terlalu kering dan merawat kulit secara semulajadi! Yang penting TANPA STEROID. .
.
Hubungi Fiqa untuk konsultasi percuma.
www.wasap.my/60143137241/Kiddiesoft

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • "PRODUK TERBAIK UTK ANAK SAYA, EKZEMA DAH 99% KURANG, GATAL PUN DAH HILANG.."
    .
    .
    Kata Puan Ija lagi, mcm2 dah sy cuba.. tapi tak sesuai. Doktor suruh pantang makan. Tapi kanak2 semua benda dia nak makan. Sampai bila nak pantang sbb dia sedang membesar. .
    .
    Alhamdulillah lepas guna hampir habis satu bekas Krim Kiddiesoft & Kiddiesoft Soft Gel, 99% ekzema dah kurang, gatal2 pun dah hilang dan kulit dah kembali cerah mcm yg asal 😍😍 .
    .
    Untuk mommies yg ada masalah yg sama. Jangan putus asa ya, ikhtiar sebaik mungkin. Mungkin ada jalan lagi untuk anak tersayang.
    .
    .
    Mommies boleh sapu krim pelembap semulajadi Kiddiesoft ini. Krim yang dihasilkan dari ekstrak tumbuhan semulajadi, diperkaya dengan Vitamin E, Minyak Argan, Minyak Zaitun dan Minyak Kelapa Dara yang tinggi antioksidan. .
    .
    Boleh melembapkan kulit yang terlalu kering dan merawat kulit secara semulajadi! Yang penting TANPA STEROID. .
    .
    Hubungi Fiqa untuk konsultasi percuma.
    www.wasap.my/60143137241/Kiddiesoft

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  6  1  19 June, 2020
  • MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿 ✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim

Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

HARGA PROMOSI!!! RM9 SAHAJA SETIAP 1 PCS

berminat boleh whatsapp 0197929264
@ pembelian di shopee tekan link di bio

#krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal
  • MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿 ✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim

    Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

    HARGA PROMOSI!!! RM9 SAHAJA SETIAP 1 PCS

    berminat boleh whatsapp 0197929264
    @ pembelian di shopee tekan link di bio

    #krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal

  •  2  0  29 January, 2020
  • MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿 ✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim

Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

HARGA PROMOSI!!! RM9 SAHAJA SETIAP 1 PCS

berminat boleh whatsapp 0197929264
@ pembelian di shopee tekan link di bio

#krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal
  • MALAM-MALAM GARU SAMPAI LUKA DAN BERDARAH😭😭 🌿 HUMAIRA KRIM DAUN GELENGGANG TERBUKTI BERKESAN🌿 ✅ panau ✅ kurap ✅ kulit gatal celah paha dan kehitaman ✅ kudis buta ✅ ruam ✅ cacar air ✅ ekzema ✅ alergik kulit ✅ serta sebarang masalah yang berkaitan kulit ❤ 100% herba organik ❤ Produk Muslim

    Selamat dipakai oleh bayi sehingga dewasa

    HARGA PROMOSI!!! RM9 SAHAJA SETIAP 1 PCS

    berminat boleh whatsapp 0197929264
    @ pembelian di shopee tekan link di bio

    #krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal

  •  1  0  27 January, 2020
  • BAYI BOLEH GUNA KIDDIESOFT? .
.
Ya. Softcream Kiddiesoft boleh digunakan dan disapukan pada bayi seawal satu hari sehingga dewasa kerana mengandungi bahan bahan yg selamat dan 100% semulajadi! dan yg paling penting tanpa Steroid!
.
.
Bagi sesiapa yg mengalami masalah kulit atau ekzema, boleh wasap Fiqa dgn klik link dibawah! 😉
.
www.wasap.my/60143137241/Kiddiesoft
.
#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles 
#2StarCircles 
#Kiddiesoft
  • BAYI BOLEH GUNA KIDDIESOFT? .
    .
    Ya. Softcream Kiddiesoft boleh digunakan dan disapukan pada bayi seawal satu hari sehingga dewasa kerana mengandungi bahan bahan yg selamat dan 100% semulajadi! dan yg paling penting tanpa Steroid!
    .
    .
    Bagi sesiapa yg mengalami masalah kulit atau ekzema, boleh wasap Fiqa dgn klik link dibawah! 😉
    .
    www.wasap.my/60143137241/Kiddiesoft
    .
    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles
    #2StarCircles
    #Kiddiesoft

  •  9  2  7 June, 2020
  • KRIM KULIT NON STEROID , NON PARABEN . ✔Herbal Blend diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk SAGE, HORSE CHESTNUT YARROW dan ROSEMARY. Memang semulajadi! Best kan?!
.
✔Herbal Blend nie amat sesuai digunakan oleh semua lapisan masyarakat dari pelbagai peringkat umur, dari baby hinggalah orang dewasa.
.
FUNGSI HERBAL BLEND
.
✔melembutkan kulit/tumit kasar
✔untuk ruam susu/ruam panas/ruam lampin/muka/kepala
✔Untuk luka dan eczema
✔melegakan gigitan serangga/nyamuk
✔untuk kulit gatal
✔untuk parut jerawat/parut chicken pox
✔losyen harian untuk kulit kering
✔memecahkan lemak/pembuangan angin dengan cara urutan terutama pada bahagian perut
.
Memang wajib simpan sebotol kat rumah, senang kalau nak dah ada kan. 😆

READY STOK 📲 www.wasap.my/60163912043

Murah dan besar tiubnya 🤩

#shaklee #shakleekb #shakleekoklanas #shakleejeli #shakleetanahmerah #shakleemachang #ruambayi #krimbayi #krimorganik #krimekzema #krimgatal #krimkulit
  • KRIM KULIT NON STEROID , NON PARABEN . ✔Herbal Blend diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk SAGE, HORSE CHESTNUT YARROW dan ROSEMARY. Memang semulajadi! Best kan?!
    .
    ✔Herbal Blend nie amat sesuai digunakan oleh semua lapisan masyarakat dari pelbagai peringkat umur, dari baby hinggalah orang dewasa.
    .
    FUNGSI HERBAL BLEND
    .
    ✔melembutkan kulit/tumit kasar
    ✔untuk ruam susu/ruam panas/ruam lampin/muka/kepala
    ✔Untuk luka dan eczema
    ✔melegakan gigitan serangga/nyamuk
    ✔untuk kulit gatal
    ✔untuk parut jerawat/parut chicken pox
    ✔losyen harian untuk kulit kering
    ✔memecahkan lemak/pembuangan angin dengan cara urutan terutama pada bahagian perut
    .
    Memang wajib simpan sebotol kat rumah, senang kalau nak dah ada kan. 😆

    READY STOK 📲 www.wasap.my/60163912043

    Murah dan besar tiubnya 🤩

    #shaklee #shakleekb #shakleekoklanas #shakleejeli #shakleetanahmerah #shakleemachang #ruambayi #krimbayi #krimorganik #krimekzema #krimgatal #krimkulit

  •  10  4  30 April, 2020
  • FAQ : 
Kenapa tekstur krim yang sampai kepada saya sedikit cair/keras? .
.
JAWAPAN : .
.
Krim Kiddiesoft adalah formulasi semulajadi yang tiada bahan kimia untuk stabilkan tekstur krim. Jadi, tekstur krim akan bergantung kepada keadaan cuaca. .
.
Jika berada ditempat panas (atau semasa proses penghantaran diletakkan tempat panas), krim akan menjadi sedikit cair. Disarankan krim diletakkan kedalam peti (tempat chiller) dalam 30 minit - 1 jam untuk keraskan balik krim. .
.
Jika berada didalam cuaca yang agak sejuk, krim akan menjadi sedikit keras/solid/pejal. Disarankan, diletakkan di suhu bilik atau ditempat yang sedikit panas untuk lembutkan balik tekstur krim. .
.
Jangan risau, walau apa pun keadaan tekstur krim, krim masih boleh digunakan dan khasiat krim tidak hilang.

#KiddiesoftbyFiqa 
#KsCircles2020
#ruam
#ekzema
#Kiddiesoft
  • FAQ :
    Kenapa tekstur krim yang sampai kepada saya sedikit cair/keras? .
    .
    JAWAPAN : .
    .
    Krim Kiddiesoft adalah formulasi semulajadi yang tiada bahan kimia untuk stabilkan tekstur krim. Jadi, tekstur krim akan bergantung kepada keadaan cuaca. .
    .
    Jika berada ditempat panas (atau semasa proses penghantaran diletakkan tempat panas), krim akan menjadi sedikit cair. Disarankan krim diletakkan kedalam peti (tempat chiller) dalam 30 minit - 1 jam untuk keraskan balik krim. .
    .
    Jika berada didalam cuaca yang agak sejuk, krim akan menjadi sedikit keras/solid/pejal. Disarankan, diletakkan di suhu bilik atau ditempat yang sedikit panas untuk lembutkan balik tekstur krim. .
    .
    Jangan risau, walau apa pun keadaan tekstur krim, krim masih boleh digunakan dan khasiat krim tidak hilang.

    #KiddiesoftbyFiqa
    #KsCircles2020
    #ruam
    #ekzema
    #Kiddiesoft

  •  7  1  19 June, 2020
  • Humaira Bedak Gamat Berubat

Ramuan 🌷Powder batu nasila.
🌷Powder gamat putih.
🌷Adunan herba tradisional.
🌷Pewangi lembut yang diluluskan syarak (tanpa alkohol)

Sesuai untuk masalah
🌸Ruam panas anak
🌸Ruam lampin anak
🌸Ketiak berbau busuk
🌸Badan berbau busuk/hapak
🌸Menghalus dan melicinkan kulit muka (resdung).
🌸Gatal-gatal kulit seperti panau, kudis, kurap(campur dengan air dan sapu)

Sesuai digunakan oleh bayi,kanak2 dan dewasa.. Harga rm19.90

berminat boleh whatsapp 0197929264 tekan link di bio

#krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal #bedakberubat #bedaksejuk #bedakruam #bedakresdung
#bedak
  • Humaira Bedak Gamat Berubat

    Ramuan 🌷Powder batu nasila.
    🌷Powder gamat putih.
    🌷Adunan herba tradisional.
    🌷Pewangi lembut yang diluluskan syarak (tanpa alkohol)

    Sesuai untuk masalah
    🌸Ruam panas anak
    🌸Ruam lampin anak
    🌸Ketiak berbau busuk
    🌸Badan berbau busuk/hapak
    🌸Menghalus dan melicinkan kulit muka (resdung).
    🌸Gatal-gatal kulit seperti panau, kudis, kurap(campur dengan air dan sapu)

    Sesuai digunakan oleh bayi,kanak2 dan dewasa.. Harga rm19.90

    berminat boleh whatsapp 0197929264 tekan link di bio

    #krimekzema #ubatgatalkulit #ubatpanau #ubatkurap #ubatkudis #ubatekzema #eczema #produkmuslim #muslimproduct #produkmuslimhalal #bedakberubat #bedaksejuk #bedakruam #bedakresdung
    #bedak

  •  0  0  11 June, 2020