#jagamakan Instagram Photos & Videos

jagamakan - 20.3k posts

Hashtag Popularity

8.1
average comments
143.3
average likes

Latest #jagamakan Posts

  • KOK GAGAL LAGI⁉️⁣
⁣
Apakah kamu mengalami hal ini setiap saat kamu mulai program diet? Yes banyak faktor memang yg jadi penghalang dalam program kamu. Faktor internal dan eksternal 💪🏻⁣
⁣
Nah pada kali ini saya akan coba soroti faktor internal guys. karena menurut saya klo kita sudah punya modal yg kiat di faktor ini maka semua faktor di luar sana mudah bgt kita lindas 😁⁣
⁣
Seperti kata Coach saya, kita gak mungkin bisa merubah apa yg ada di luar. yg bisa kita lakukan adalah merubah apa yg ada pada diri kita 💪🏻😇⁣
⁣
Nah sekarang kamu bs cek apa-apa saja yg selama ini buat kamu gagal. Dan mhn maaf khusus poin strategi diet, itu hanya kami bagikan dalam Kelas Diet Online grup kami 🙏🏻😇⁣
⁣
Daftar KELAS DIET ONLINE dgn cara klik link di bio : bit.ly/maudaftarCSC atau kontak whatsapp di 0822-9053-3427
  • KOK GAGAL LAGI⁉️⁣

    Apakah kamu mengalami hal ini setiap saat kamu mulai program diet? Yes banyak faktor memang yg jadi penghalang dalam program kamu. Faktor internal dan eksternal 💪🏻⁣

    Nah pada kali ini saya akan coba soroti faktor internal guys. karena menurut saya klo kita sudah punya modal yg kiat di faktor ini maka semua faktor di luar sana mudah bgt kita lindas 😁⁣

    Seperti kata Coach saya, kita gak mungkin bisa merubah apa yg ada di luar. yg bisa kita lakukan adalah merubah apa yg ada pada diri kita 💪🏻😇⁣

    Nah sekarang kamu bs cek apa-apa saja yg selama ini buat kamu gagal. Dan mhn maaf khusus poin strategi diet, itu hanya kami bagikan dalam Kelas Diet Online grup kami 🙏🏻😇⁣

    Daftar KELAS DIET ONLINE dgn cara klik link di bio : bit.ly/maudaftarCSC atau kontak whatsapp di 0822-9053-3427

  •  141  1  1 hour ago
  • Bukan kaleng².. 

Testimoni diri sendiri.. Bermula dengan vivix.. Bila dah lama tak practise...bersenam.. Opkos akn pancit.. Seyes mmg akn pancit.. Tapi sejak jaga makan dan amalkan vivix dan omega guard(minyak ikan)..seyes bila bersenam xmengah, nafas xpendek.. Trkejut sbb sblum ni mmg berbeza sgt.. Bila saya dh lama x bersenam then nak start bersenam.. Ya allah.. Peritnya cm mntk nyawa nk bernafas.. 

Moralnya mmg pntg sgt sgt sgt jaga mkn dan kesan pngambilan suplemen omega guard dan vivix.. Alhamdulillah..

#seremban #seremban2 #portdickson #springhill #telukkemang #lukut #shakleeffect #shakleemalaysia #exercise #jagamakan
  • Bukan kaleng²..

    Testimoni diri sendiri.. Bermula dengan vivix.. Bila dah lama tak practise...bersenam.. Opkos akn pancit.. Seyes mmg akn pancit.. Tapi sejak jaga makan dan amalkan vivix dan omega guard(minyak ikan)..seyes bila bersenam xmengah, nafas xpendek.. Trkejut sbb sblum ni mmg berbeza sgt.. Bila saya dh lama x bersenam then nak start bersenam.. Ya allah.. Peritnya cm mntk nyawa nk bernafas..

    Moralnya mmg pntg sgt sgt sgt jaga mkn dan kesan pngambilan suplemen omega guard dan vivix.. Alhamdulillah..

    #seremban #seremban2 #portdickson #springhill #telukkemang #lukut #shakleeffect #shakleemalaysia #exercise #jagamakan

  •  1  0  7 hours ago
  • NEW‼️ NEW ‼️ NEW ‼️
.
Look Fitt terbaru dari As Legacy
.
15 sachet per box
.
Jangan lupa dapatkan produk terbaru dari AS Legacy *LOOK FIIT*
.
*Khasiat & Kelebihan Look Fiit*
.
🍑 menjaga keseimbangan metabolisme badan
🍑 mengatasi masalah sembelit
🍑 menurunkan kadar kolestrol
🍑 mengawal selera makan
🍑membantu mencantikkan kulit
🍑 membantu menyingkirkan toksin dalam badan
🍑 mengurangkan masalah obesiti
🍑 membantu memberikan tenaga
.
*Cara Penggunaan*
🍑 Bancuh 1 paket look fit dengan secawan air sejuk (150 ml).
🍑 Kacau hingga rata & minum
🍑 Ambil selepas sarapan 
.
.#produkviral #nakcantikcepat #maxxslimoriginal #nakcantik #bazaarpaknill #maxxslimmalaysia #carakurusbadan #gemok #produkviral #carasihatkurus #slim #klubnalalehtestimoni #slimbeauty #justfit #jagamakan #bazarplussize #jagakesihatan #jomsihat #teamnik  #klubnalaleh #dietsihat #bizzybody #nakkurus #klubna #laleh
  • NEW‼️ NEW ‼️ NEW ‼️
    .
    Look Fitt terbaru dari As Legacy
    .
    15 sachet per box
    .
    Jangan lupa dapatkan produk terbaru dari AS Legacy *LOOK FIIT*
    .
    *Khasiat & Kelebihan Look Fiit*
    .
    🍑 menjaga keseimbangan metabolisme badan
    🍑 mengatasi masalah sembelit
    🍑 menurunkan kadar kolestrol
    🍑 mengawal selera makan
    🍑membantu mencantikkan kulit
    🍑 membantu menyingkirkan toksin dalam badan
    🍑 mengurangkan masalah obesiti
    🍑 membantu memberikan tenaga
    .
    *Cara Penggunaan*
    🍑 Bancuh 1 paket look fit dengan secawan air sejuk (150 ml).
    🍑 Kacau hingga rata & minum
    🍑 Ambil selepas sarapan
    .
    . #produkviral #nakcantikcepat #maxxslimoriginal #nakcantik #bazaarpaknill #maxxslimmalaysia #carakurusbadan #gemok #produkviral #carasihatkurus #slim #klubnalalehtestimoni #slimbeauty #justfit #jagamakan #bazarplussize #jagakesihatan #jomsihat #teamnik #klubnalaleh #dietsihat #bizzybody #nakkurus #klubna #laleh

  •  0  0  12 hours ago
  • *KELEBIHAN XS PERFECT DRINK*
.
🍁Membantu menurunkan berat badan
🍁Membantu Melangsingkan tubuh badan
🍁Membantu Melancarkan proses pembuangan air besar / sembelit
🍁Membantu proses detox badan
🍁Membantu meningkatkan metabolisme badan
🍁Membantu mencantikkan dan Menganjalkan kulit
🍁Membantu memberi rasa kenyang lebih lama
🍁Membantu Menyekat selera makan
🍁Membantu Membekalkan tenaga
🍁Membantu merapatkan Miss V
🍁Membantu menganjalkan payudara
🍁Membantu melancarkan period
🍁Membantu mengurangkan keguguran rambut
.
.
.
#produkviral #nakcantikcepat #maxxslimoriginal #nakcantik #bazaarpaknill #maxxslimmalaysia #carakurusbadan #gemok #produkviral #carasihatkurus #slim #klubnalalehtestimoni #slimbeauty #justfit #jagamakan #bazarplussize #jagakesihatan #jomsihat #teamnik  #klubnalaleh #dietsihat #bizzybody #nakkurus #klubna #laleh
  • *KELEBIHAN XS PERFECT DRINK*
    .
    🍁Membantu menurunkan berat badan
    🍁Membantu Melangsingkan tubuh badan
    🍁Membantu Melancarkan proses pembuangan air besar / sembelit
    🍁Membantu proses detox badan
    🍁Membantu meningkatkan metabolisme badan
    🍁Membantu mencantikkan dan Menganjalkan kulit
    🍁Membantu memberi rasa kenyang lebih lama
    🍁Membantu Menyekat selera makan
    🍁Membantu Membekalkan tenaga
    🍁Membantu merapatkan Miss V
    🍁Membantu menganjalkan payudara
    🍁Membantu melancarkan period
    🍁Membantu mengurangkan keguguran rambut
    .
    .
    .
    #produkviral #nakcantikcepat #maxxslimoriginal #nakcantik #bazaarpaknill #maxxslimmalaysia #carakurusbadan #gemok #produkviral #carasihatkurus #slim #klubnalalehtestimoni #slimbeauty #justfit #jagamakan #bazarplussize #jagakesihatan #jomsihat #teamnik #klubnalaleh #dietsihat #bizzybody #nakkurus #klubna #laleh

  •  3  0  12 hours ago
  • 04.07.2020 : Hari nie pun g hiking pelan2 jalan... tapi sesat pulak... hahahahaa... almaklum la biasa g ada kawan tau jalan... nie pergi dgn kawan n kite yg mmg xkan boleh igt jln... hasilnye jauh kami jalan... hikmah sesat tu bagus juga🤣🤣
  • 04.07.2020 : Hari nie pun g hiking pelan2 jalan... tapi sesat pulak... hahahahaa... almaklum la biasa g ada kawan tau jalan... nie pergi dgn kawan n kite yg mmg xkan boleh igt jln... hasilnye jauh kami jalan... hikmah sesat tu bagus juga🤣🤣

  •  2  1  21 hours ago
  • Happy Weekend! #weekendishere 
Rencana apa yang kamu buat untuk nanti sore dan besok? 
.
Apakah #jadwal #olahraga mu besok? Masih #olahragadirumah ? Jangan lupa ya #olahragapagi besok, untuk tubuh yang #sehat dan #fit serta #jagamakan #makansehat untuk #hidupsehat mu sepanjang hari.
.
Bersama #elorganico #elorganicoid makan sehat bisa lebih mudah. Cari segera kami di @tokopedia @shopee_id dan @bliblidotcom dengan kata kunci elorganico dan temukan #solusihidupsehat 
.
#organic #organicfood #organicproduce #produkorganik💯 #produkorganik #sayurorganik #buahorganik #organikindonesia #organikindonesiasertifikasi #glutenfree #bebasgluten #weekendvibes #healthy #healthyproducts #healthyfood #vegan #halal
  • Happy Weekend! #weekendishere
    Rencana apa yang kamu buat untuk nanti sore dan besok?
    .
    Apakah #jadwal #olahraga mu besok? Masih #olahragadirumah ? Jangan lupa ya #olahragapagi besok, untuk tubuh yang #sehat dan #fit serta #jagamakan #makansehat untuk #hidupsehat mu sepanjang hari.
    .
    Bersama #elorganico #elorganicoid makan sehat bisa lebih mudah. Cari segera kami di @tokopedia @shopee_id dan @bliblidotcom dengan kata kunci elorganico dan temukan #solusihidupsehat
    .
    #organic #organicfood #organicproduce #produkorganik💯 #produkorganik #sayurorganik #buahorganik #organikindonesia #organikindonesiasertifikasi #glutenfree #bebasgluten #weekendvibes #healthy #healthyproducts #healthyfood #vegan #halal

  •  9  0  23 hours ago
  • CHUBBY IS CHUBBY!!! SERABUT??

Jom baca cara atasi ChUbby.

📌 LEMAK TEPU

- Perlu rajin bersenam antaranya aerobik, berjalan, berlari atau berenang sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari.

- Pengambilan gula dan segala minuman dan makanan manis sudah sewajarnya anda kurangkan atau sebaiknya lupakan kerana ia tidak akan membuat anda rasa kenyang malah mendorong anda mengambil lebih banyak makanan yang tidak sihat atau tidak perlu.

📌 GEMUK AIR

- Keluarkan peluh tidak semestinya kena buat senaman berat. Aktiviti yang boleh mengeluarkan peluh contohnya berjalan, angkat barang, turun naik tangga dan sebagainya.

- Kurangkan pengambilan kerana karbohidrat yang tersimpan dalam badan anda, ia turut membawa 2/3gram air. Jadi, jika dapat membuang lebihan karbohidrat maka kandungan air juga dapat disingkirkan.

📌 PERUT BUNCIT
- Perlu melakukan senaman sekurang-kurangnya 30 minit dengan cara senaman aerobik atau senaman angkat berat sehari dan mengawal pengambilan gula. Justeru perlu menitik beratkan pemakanan yang tinggi protein dan serat.
———————————————————

PERHH. Leceh betul nak kena macam tuh sekali. Serabut dan stress macam-macam nak kena buat? Nasib ada RATU CALEESTA mudah jer hanya minum sebelum sarapan... 

SAMPAI bila nak simpan Ler-maks DAN CHUBBY TUHH??
Jom bertindak sekarang untuk buang LER-MARKS dan CHUBBY untuk kekal sihat & cantik.

RAYA NAK DEKAT DAH NI. Katakan TIDAK PADA LERMAKS!!!

PM/DM SEGERA untuk dapatkan harga promo Pre-order ... #jomkurus #jomsihatdancantik #kakishare #misikurus2020 #meletop #7harimencintaiku2 #lelakikirimantuhan #melodi #tv3 #sweettaste #lawakhambar #lawaktakjadi #maharajalawak #viral #masakanrumahan #masakapahariini #deko #rumahidaman #rumahimpian #nakcantik #naksihat #jagamakan #carakurus
  • CHUBBY IS CHUBBY!!! SERABUT??

    Jom baca cara atasi ChUbby.

    📌 LEMAK TEPU

    - Perlu rajin bersenam antaranya aerobik, berjalan, berlari atau berenang sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari.

    - Pengambilan gula dan segala minuman dan makanan manis sudah sewajarnya anda kurangkan atau sebaiknya lupakan kerana ia tidak akan membuat anda rasa kenyang malah mendorong anda mengambil lebih banyak makanan yang tidak sihat atau tidak perlu.

    📌 GEMUK AIR

    - Keluarkan peluh tidak semestinya kena buat senaman berat. Aktiviti yang boleh mengeluarkan peluh contohnya berjalan, angkat barang, turun naik tangga dan sebagainya.

    - Kurangkan pengambilan kerana karbohidrat yang tersimpan dalam badan anda, ia turut membawa 2/3gram air. Jadi, jika dapat membuang lebihan karbohidrat maka kandungan air juga dapat disingkirkan.

    📌 PERUT BUNCIT
    - Perlu melakukan senaman sekurang-kurangnya 30 minit dengan cara senaman aerobik atau senaman angkat berat sehari dan mengawal pengambilan gula. Justeru perlu menitik beratkan pemakanan yang tinggi protein dan serat.
    ———————————————————

    PERHH. Leceh betul nak kena macam tuh sekali. Serabut dan stress macam-macam nak kena buat? Nasib ada RATU CALEESTA mudah jer hanya minum sebelum sarapan...

    SAMPAI bila nak simpan Ler-maks DAN CHUBBY TUHH??
    Jom bertindak sekarang untuk buang LER-MARKS dan CHUBBY untuk kekal sihat & cantik.

    RAYA NAK DEKAT DAH NI. Katakan TIDAK PADA LERMAKS!!!

    PM/DM SEGERA untuk dapatkan harga promo Pre-order ... #jomkurus #jomsihatdancantik #kakishare #misikurus2020 #meletop #7harimencintaiku2 #lelakikirimantuhan #melodi #tv3 #sweettaste #lawakhambar #lawaktakjadi #maharajalawak #viral #masakanrumahan #masakapahariini #deko #rumahidaman #rumahimpian #nakcantik #naksihat #jagamakan #carakurus

  •  2  0  4 July, 2020
  • Goncang! Minum! Serrliimmm! BIAQ BETOI?
.
.
.
.

Apa yang tak betulnya, dulu punya la susah nak kuruskan badan, siap kawan  gelak lagi baju yang sis pakai boleh masuk dua orang, dah nak kurus kena follow diet lak, kena less yang itu kena ambil lebih yang ini, sampai terlupa nak follow jadual. Siap orang tanya lama mana boleh tahan Sis.. Dah ada benda boleh bantu kenapa tak cuba? Hanya goncang - minum - kurus- tak kan tak nak kot. SEDAP pulak tu!

.......................................................................................…........................................
Mengguna bahan semula jadi yang berkhasiat dan Campuran makanan2 Sunnah menjadikan minum CAYLA CHOCOLATE dan CLARA COFFEE teman ideal sis utk serrrlimmm. 
kelebihan produk ini:

• melancarkan sistem penghadaman 
• mengurangkan berat badan
• membekalkan tenaga 
• mengawal selera makan
• mengenyang anda seharian

memudahkan kerja seharian sebab minum Cayla boleh memberi tenaga sepanjang hari (psst.. boleh jimat duit lagi tuuuu)

Badan dah ringan senang la sis nak cari pakaian..

Jom dapatkan harga Promo! pM/DM sekarang #jomkurus #jomsihatdancantik #kakishare #misikurus2020 #meletop #7harimencintaiku2 #lelakikirimantuhan #melodi #tv3 #sweettaste #lawakhambar #lawaktakjadi #maharajalawak #viral #masakanrumahan #masakapahariini #deko #rumahidaman #rumahimpian #nakcantik #naksihat #jagamakan #carakurus
  • Goncang! Minum! Serrliimmm! BIAQ BETOI?
    .
    .
    .
    .

    Apa yang tak betulnya, dulu punya la susah nak kuruskan badan, siap kawan gelak lagi baju yang sis pakai boleh masuk dua orang, dah nak kurus kena follow diet lak, kena less yang itu kena ambil lebih yang ini, sampai terlupa nak follow jadual. Siap orang tanya lama mana boleh tahan Sis.. Dah ada benda boleh bantu kenapa tak cuba? Hanya goncang - minum - kurus- tak kan tak nak kot. SEDAP pulak tu!

    .......................................................................................…........................................
    Mengguna bahan semula jadi yang berkhasiat dan Campuran makanan2 Sunnah menjadikan minum CAYLA CHOCOLATE dan CLARA COFFEE teman ideal sis utk serrrlimmm.
    kelebihan produk ini:

    • melancarkan sistem penghadaman
    • mengurangkan berat badan
    • membekalkan tenaga
    • mengawal selera makan
    • mengenyang anda seharian

    memudahkan kerja seharian sebab minum Cayla boleh memberi tenaga sepanjang hari (psst.. boleh jimat duit lagi tuuuu)

    Badan dah ringan senang la sis nak cari pakaian..

    Jom dapatkan harga Promo! pM/DM sekarang #jomkurus #jomsihatdancantik #kakishare #misikurus2020 #meletop #7harimencintaiku2 #lelakikirimantuhan #melodi #tv3 #sweettaste #lawakhambar #lawaktakjadi #maharajalawak #viral #masakanrumahan #masakapahariini #deko #rumahidaman #rumahimpian #nakcantik #naksihat #jagamakan #carakurus

  •  6  0  3 July, 2020
  • 03.07.2020 : hiking santai2 jew
  • 03.07.2020 : hiking santai2 jew

  •  6  1  3 July, 2020
  • Lunch 03.07.2020 : nasi half + sambal udang petai + pakchoy & carrot
  • Lunch 03.07.2020 : nasi half + sambal udang petai + pakchoy & carrot

  •  7  1  3 July, 2020
  • FREE DETOX!!!
FREE DETOX!!!
FREE DETOX!!!

NAK KASI FREE JE UOLLS DENGAN SETIAP PEMBELIAN 3 BOX COCOCURV😍😍

KENAPA YA KITA PERLU DETOX🤔🤔🤔

APA KELEBIHAN DETOX NI???

1. Membuang toksin dalam badan
2. Mencegah penyakit kronik
3. Meningkatkan sistem imunisasi badan
4. Mengurangkan berat badan
5. Memperlahankan proses tua sebelum waktunya
6. Meningkatkan kualiti hidup
7. Meningkatkan tenaga
8. Kualiti kulit semakin cantik
9. Ketenangan mental dan emosi
10. mengembalikan kestabilan pada sistem badan

So, uollss kenalah detoxdengan BerryCurv🍇🍇@ PineCurv🍍🍍..memang akan buang segala kerak- kerak yang senang lenang membiak dalam perut uollss tu! Comfom bersih kawkaw sekali shake! 
Apa tunggu lagi guys??? Jom la dapatkan segera!!!👏👏👏

www.wasap.my/60177309213/cococurvdetox

www.wasap.my/60177309213/cococurv

www.wasap.my/0177309213/sayanakkurus

#cococurv #BerryCurv #pinecurv #detoxmudah #detoxberry #detoxpinecurv #cococurvUluTiram 
#cococurv #cococurvSriSaujanaKotaTinggi #coklatlazat #CocoCurvJBTiram 
#coklatBelgium #cococurvJB #cococurvTebrau #cococurvPasirGudang 
#cococurvmalaysia #agentcococurvTiram 
#caradietsihat #diet #gemuk #jomdetox
#jomkurus #jomsihat #resepidiet #dietmudah #sayanaksihat #jagamakan
#kitajagakita #cococurvTiram
  • FREE DETOX!!!
    FREE DETOX!!!
    FREE DETOX!!!

    NAK KASI FREE JE UOLLS DENGAN SETIAP PEMBELIAN 3 BOX COCOCURV😍😍

    KENAPA YA KITA PERLU DETOX🤔🤔🤔

    APA KELEBIHAN DETOX NI???

    1. Membuang toksin dalam badan
    2. Mencegah penyakit kronik
    3. Meningkatkan sistem imunisasi badan
    4. Mengurangkan berat badan
    5. Memperlahankan proses tua sebelum waktunya
    6. Meningkatkan kualiti hidup
    7. Meningkatkan tenaga
    8. Kualiti kulit semakin cantik
    9. Ketenangan mental dan emosi
    10. mengembalikan kestabilan pada sistem badan

    So, uollss kenalah detoxdengan BerryCurv🍇🍇@ PineCurv🍍🍍..memang akan buang segala kerak- kerak yang senang lenang membiak dalam perut uollss tu! Comfom bersih kawkaw sekali shake!
    Apa tunggu lagi guys??? Jom la dapatkan segera!!!👏👏👏

    www.wasap.my/60177309213/cococurvdetox

    www.wasap.my/60177309213/cococurv

    www.wasap.my/0177309213/sayanakkurus

    #cococurv #BerryCurv #pinecurv #detoxmudah #detoxberry #detoxpinecurv #cococurvUluTiram
    #cococurv #cococurvSriSaujanaKotaTinggi #coklatlazat #CocoCurvJBTiram
    #coklatBelgium #cococurvJB #cococurvTebrau #cococurvPasirGudang
    #cococurvmalaysia #agentcococurvTiram
    #caradietsihat #diet #gemuk #jomdetox
    #jomkurus #jomsihat #resepidiet #dietmudah #sayanaksihat #jagamakan
    #kitajagakita #cococurvTiram

  •  9  0  3 July, 2020
  • Perbanyak konsumsi antioksidan
Agar harapan panjang umur penderita diabetes bisa tercapai, konsumsilah makanan yang mengandung antioksidan tinggi. 
.
Antioksidan sudah terbukti secara ilmiah dapat memperlambat timbulnya kerutan-kerutan di wajah.
. 
Contoh makanan yang mengandung antioksidan yang tinggi yaitu, bayam, brokoli, jeruk, stroberi, buah bit, dan anggur.
. 
. 
Semoga bermanfaat untuk Anda & keluarga.
Share is care 💚
. 
More info & order klik link di bio ☺
. 
#cegahdiabetes #pantangandiabetes
#jeruk #antioksidan #pantangandiabetes #tipsdiabetes #buah #yaconajogja #yakon #obatherbal #herbaldiabetes #herbalalami #diabetestype1 #diabetestype2 #diabeteskering #diabetesbasah #jagamakan #polamakansehat #kencingmanis #hidupsehat #herbal
  • Perbanyak konsumsi antioksidan
    Agar harapan panjang umur penderita diabetes bisa tercapai, konsumsilah makanan yang mengandung antioksidan tinggi.
    .
    Antioksidan sudah terbukti secara ilmiah dapat memperlambat timbulnya kerutan-kerutan di wajah.
    .
    Contoh makanan yang mengandung antioksidan yang tinggi yaitu, bayam, brokoli, jeruk, stroberi, buah bit, dan anggur.
    .
    .
    Semoga bermanfaat untuk Anda & keluarga.
    Share is care 💚
    .
    More info & order klik link di bio ☺
    .
    #cegahdiabetes #pantangandiabetes
    #jeruk  #antioksidan  #pantangandiabetes  #tipsdiabetes  #buah  #yaconajogja  #yakon  #obatherbal #herbaldiabetes #herbalalami #diabetestype1 #diabetestype2 #diabeteskering #diabetesbasah #jagamakan #polamakansehat #kencingmanis #hidupsehat #herbal

  •  3  0  3 July, 2020
  • Mango Tango 🥭

Isi mangga dapat mengawal kandungan tahap gula dalam badan kita kerana ia mempunyai gizi polyfenol di mana dapat mengurangkan tahap gula dalam badan.

Buah mangga juga merupakan buah yang tinggi dgn serat & kandungan air. Gabungan ini dpt membantu masalah penghadaman seperti sembelit & cirit birit 🥰

Best kan fakta ni? Flavour mangga antara HOT SELLING MELETUPS. HQ Shikinlicious pulak gunakan buah dari gred A taw. Mmg sedap ❤️

#shikinliciousserikembangan #oatmealviralsedap #shikinliciousoatmealhq #mangga #mango #manggasusu  #masalahpenghadaman #jagagula #jagamakan #infosihat #menudiet #makanansihat #makanandiet #gredA #dietsihatmalaysia #diabetesawareness #nakkurus #nakdiet #mudahlawas #mudahhadam
  • Mango Tango 🥭

    Isi mangga dapat mengawal kandungan tahap gula dalam badan kita kerana ia mempunyai gizi polyfenol di mana dapat mengurangkan tahap gula dalam badan.

    Buah mangga juga merupakan buah yang tinggi dgn serat & kandungan air. Gabungan ini dpt membantu masalah penghadaman seperti sembelit & cirit birit 🥰

    Best kan fakta ni? Flavour mangga antara HOT SELLING MELETUPS. HQ Shikinlicious pulak gunakan buah dari gred A taw. Mmg sedap ❤️

    #shikinliciousserikembangan #oatmealviralsedap #shikinliciousoatmealhq #mangga #mango #manggasusu #masalahpenghadaman #jagagula #jagamakan #infosihat #menudiet #makanansihat #makanandiet #gredA #dietsihatmalaysia #diabetesawareness #nakkurus #nakdiet #mudahlawas #mudahhadam

  •  9  1  3 July, 2020
  • DAH CUBA PELBAGAI CARA UNTUK KURUS TAPI TAK BERJAYA
.
Rasanya kenapa tak berjaya? Jawapan die adalah sebab cara yang kita gunakan tak boleh nak dijadikan gaya hidup
.
Contoh:
1. Makan ubat kurus
Takkan selamanya nak makan ubat kurus. Rata2 semua orang tau kesan sampingan dari pengambilan pil kurus ni
.
2. Sedut lemak
Sanggup ke nak melalui proses yang menyakitkan ni banyak kali
.
3. Berlapar
Berapa hari, berapa minggu atau berapa bulan kita sanggup nak tahan makan
.
Tak perlu nak menyusahkan diri untuk kurus dengan cara yang tak sihat
.
Bila join Team Powerfit online coaching, kita akan fokus pada pemakanan 80% dan workout boleh je di rumah 20%. Senang nak diamalkan, sebab hari2 pun memang kita makan dan untuk yang sibuk, boleh bersenam dirumah je
.
JANGAN MALU, JANGAN SEGAN - saya juga pernah berlebihan berat badan dan tak sabar nak share experience 1 to 1 dengan korang
.
Jom join INTAKE JULY
Sila klik bio ig @syarifah__aina 
atau direct whatsapp ke 0164253020 
.
#kurus #kurussihat #kurusfitonlinecoaching #kurusbadan #berjayakurus #homeworktpfm #teamjrcoachsyarifahaina #ctdk #gayahidup #gayahidupsehat #gayahidupsihat #gayahidupsehataktif #ubatkurus #selamattiadakesansampingan #sedutlemak #lapar #kebayamurah #jubahcantik #atasimasalahgemuk #janganputusasa #semangatnakkurus #semangat #buanglemak #jagamakan #pemakanansihat #buatsampaijadi #hatikental #jomsihat #inspirasi #gemuk
  • DAH CUBA PELBAGAI CARA UNTUK KURUS TAPI TAK BERJAYA
    .
    Rasanya kenapa tak berjaya? Jawapan die adalah sebab cara yang kita gunakan tak boleh nak dijadikan gaya hidup
    .
    Contoh:
    1. Makan ubat kurus
    Takkan selamanya nak makan ubat kurus. Rata2 semua orang tau kesan sampingan dari pengambilan pil kurus ni
    .
    2. Sedut lemak
    Sanggup ke nak melalui proses yang menyakitkan ni banyak kali
    .
    3. Berlapar
    Berapa hari, berapa minggu atau berapa bulan kita sanggup nak tahan makan
    .
    Tak perlu nak menyusahkan diri untuk kurus dengan cara yang tak sihat
    .
    Bila join Team Powerfit online coaching, kita akan fokus pada pemakanan 80% dan workout boleh je di rumah 20%. Senang nak diamalkan, sebab hari2 pun memang kita makan dan untuk yang sibuk, boleh bersenam dirumah je
    .
    JANGAN MALU, JANGAN SEGAN - saya juga pernah berlebihan berat badan dan tak sabar nak share experience 1 to 1 dengan korang
    .
    Jom join INTAKE JULY
    Sila klik bio ig @syarifah__aina
    atau direct whatsapp ke 0164253020
    .
    #kurus #kurussihat #kurusfitonlinecoaching #kurusbadan #berjayakurus #homeworktpfm #teamjrcoachsyarifahaina #ctdk #gayahidup #gayahidupsehat #gayahidupsihat #gayahidupsehataktif #ubatkurus #selamattiadakesansampingan #sedutlemak #lapar #kebayamurah #jubahcantik #atasimasalahgemuk #janganputusasa #semangatnakkurus #semangat #buanglemak #jagamakan #pemakanansihat #buatsampaijadi #hatikental #jomsihat #inspirasi #gemuk

  •  10  0  2 July, 2020

Top #jagamakan Posts

  • Quick meal sebelum keluar.. ummi makan jam 1030 am.. nak ke kuantan kejap.. ayahko ada hal nak diuruskan.. projek haiway dengan tan sri dan datok seri mungkin 😂😂 ..(sape kenal ummi biasanya tau lah ummiko kuat merepek sikit..) .
.
.
Roti wholemeal gardenia plastik hijau satu..salad dalam sepenumbuk.. telur sbijik kacau2 dalam kuali tak bubuh minyak.. tabur blackpeper dan sandwich mayo dari kewpie.. #eatcleanmalaysia #intermittentfastingmalaysia #healthyfood #realme5pro #nakkuruskan#jagamakan
  • Quick meal sebelum keluar.. ummi makan jam 1030 am.. nak ke kuantan kejap.. ayahko ada hal nak diuruskan.. projek haiway dengan tan sri dan datok seri mungkin 😂😂 ..(sape kenal ummi biasanya tau lah ummiko kuat merepek sikit..) .
    .
    .
    Roti wholemeal gardenia plastik hijau satu..salad dalam sepenumbuk.. telur sbijik kacau2 dalam kuali tak bubuh minyak.. tabur blackpeper dan sandwich mayo dari kewpie.. #eatcleanmalaysia #intermittentfastingmalaysia #healthyfood #realme5pro #nakkuruskan #jagamakan

  •  826  31  31 October, 2019
  • APAKAH OLAHRAGA MEMBANTU DIET ???⁣
⁣
⁣
⁣
⁣
Hi say ⁣
Ayuk bahas ini yuk ⁣
Mengenai olahraga ⁣
⁣
Sering bgt nih pertanyaannya kayak gini ⁣
Kak kalo diet harus olahraga ya??⁣
Kak aku gasuka olahraga ⁣
Kak aku tuh males olahraga⁣
⁣
⁣
Oke say ⁣
Jadi sebenernya peran olahraga ini apasih dalam proses penurunan bb⁣
Jadi ,dgn olahraga kamu bisa bantu bakar kalori karena kan kalo mau diet kita harus defisit kalori tuh ⁣
Jdi nya jdi bisa membantu bb turun kalo olahraga⁣
⁣
⁣
Tetapi , ⁣
Kalo kamu olahraga tapi engga menjaga asupan makanan bb ttp stuck atau bisa naik ⁣
Kan sayang olahragnya apalagi udh cardio,angakt beban⁣
⁣
Kabar baiknya,⁣
Jika kamu melakukan defisit kalori ⁣
Kamu dijamin akan turun bb,dan menghilangkan lemak tubuh say⁣
⁣
Jadi ilmunya⁣
80% jaga makan⁣
20% olahraga⁣
⁣
Semoga paham ya sayy⁣
⁣
⁣
⁣
⁣
⁣
⁣
Jgn lupa follow ig ⁣
@elsa.psari ⁣
@elsa.psari ⁣
⁣
⁣
Dapetin tips dan info diet sehat ⁣
Share dan tagg temen kamu ⁣
Dan nyalain notifikasi ig ku di ig kamu ya ❤️
  • APAKAH OLAHRAGA MEMBANTU DIET ???⁣




    Hi say ⁣
    Ayuk bahas ini yuk ⁣
    Mengenai olahraga ⁣

    Sering bgt nih pertanyaannya kayak gini ⁣
    Kak kalo diet harus olahraga ya??⁣
    Kak aku gasuka olahraga ⁣
    Kak aku tuh males olahraga⁣


    Oke say ⁣
    Jadi sebenernya peran olahraga ini apasih dalam proses penurunan bb⁣
    Jadi ,dgn olahraga kamu bisa bantu bakar kalori karena kan kalo mau diet kita harus defisit kalori tuh ⁣
    Jdi nya jdi bisa membantu bb turun kalo olahraga⁣


    Tetapi , ⁣
    Kalo kamu olahraga tapi engga menjaga asupan makanan bb ttp stuck atau bisa naik ⁣
    Kan sayang olahragnya apalagi udh cardio,angakt beban⁣

    Kabar baiknya,⁣
    Jika kamu melakukan defisit kalori ⁣
    Kamu dijamin akan turun bb,dan menghilangkan lemak tubuh say⁣

    Jadi ilmunya⁣
    80% jaga makan⁣
    20% olahraga⁣

    Semoga paham ya sayy⁣






    Jgn lupa follow ig ⁣
    @elsa.psari
    @elsa.psari


    Dapetin tips dan info diet sehat ⁣
    Share dan tagg temen kamu ⁣
    Dan nyalain notifikasi ig ku di ig kamu ya ❤️

  •  854  9  27 May, 2020
  • Day 330 : #ceritaming 
#selfmotivation #syukur #alhamdulillah 
#weightlossjourney
Arini x de gambar lunch. Sbb mkn sama je mcm buka puasa mlm td. 
Kita nk kongsi gambar #beforeandafter kita je.

Kanan : Aug 2017. Masa ni dh ada kesedaran tuk exercise tp lum ada kesedaran yg tggi tuk #jagamakan. Berat dlm dlm lingkungan 82kg - 84kg.  Perut mcm org mengandung wpun hakikatnye tak ngandung🙈. Alasan clichè dulu kalau org tanya napa perut buncit adalah sbb czer. "Beranak 2x kena czer sbb tu perut buncit". Haaa tu alasan common ( denial state)

Kiri : Current. Alhamdulilah. Syukur 😘. Masih tetap jaga mkn ( wpun ada jugak #cheatday #cheatmeal ). Fokus skrg adalah more to fitness. 
Terima kasih pd family & kwn2 yg byk bagi smgt. ❤

#mingcubamakansihat#mingjourneytofit#misifitming2019#eatclean#eatright#eatcleanmalaysia#sukusukuseparuh#menudiet#menusihat#pinggansihatmalaysia#healthyrecipe#fitforlife#misikurus##mealprep#mealplan#mingroadto54kg#flexibledieting
Day371
  • Day 330 : #ceritaming
    #selfmotivation #syukur #alhamdulillah
    #weightlossjourney
    Arini x de gambar lunch. Sbb mkn sama je mcm buka puasa mlm td.
    Kita nk kongsi gambar #beforeandafter kita je.

    Kanan : Aug 2017. Masa ni dh ada kesedaran tuk exercise tp lum ada kesedaran yg tggi tuk #jagamakan. Berat dlm dlm lingkungan 82kg - 84kg. Perut mcm org mengandung wpun hakikatnye tak ngandung🙈. Alasan clichè dulu kalau org tanya napa perut buncit adalah sbb czer. "Beranak 2x kena czer sbb tu perut buncit". Haaa tu alasan common ( denial state)

    Kiri : Current. Alhamdulilah. Syukur 😘. Masih tetap jaga mkn ( wpun ada jugak #cheatday #cheatmeal ). Fokus skrg adalah more to fitness.
    Terima kasih pd family & kwn2 yg byk bagi smgt. ❤

    #mingcubamakansihat#mingjourneytofit#misifitming2019#eatclean#eatright#eatcleanmalaysia#sukusukuseparuh#menudiet#menusihat#pinggansihatmalaysia#healthyrecipe#fitforlife#misikurus##mealprep#mealplan#mingroadto54kg#flexibledieting
    Day371

  •  185  32  5 March, 2019