#jagakesihatan Instagram Photos & Videos

jagakesihatan - 29.3k posts

Hashtag Popularity

5
average comments
938.9
average likes

Latest #jagakesihatan Posts

  • 5 perkara ni perlu ada kalau nak berdiet secara efektif. 
.
1.  Big why - Strong big why akan jadi kompas/waze untuk keep you on track dan istiqamah
2. Ada meal plan sihat - Yes perlu ada so that tak perlu pening-pening fikir nak makan apa setiap hari. Dan ada meal plan ni boleh elak kebosanan makan makanan yang sama sepanjang diet.  Follow je lar meal plan tu.
3.  Support - support memang perlu.  Kalau tak dapat support dari orang sekeliling no problem.  Just need to get it daripada group support yg sama misi. Nak find out which group support, can pm me for details.
4. Rehat yang cukup - Ramai orang abaikan yang ni bila berdiet sendiri. Kita perlu rehat yang cukup so that kita tak trigger hormon stress. Hormon stress ni boleh buat body kita makin tambah lemak.
5. Rewards - Perlu ada untuk reward diri sendiri bila dah unlocked setiap satu achievement tu.  Ini key untuk create habit dan bantu kita utk capai goal diet kita.
.
Nak baca tips-tips sihat atau info kesihatan❓
Follow saya untuk tips- tips sihat, info kesihatan, video dan pemakanan yang efektif
.
👉🏻@linda__radzali 🔥
👉🏻@linda__radzali 🔥
👉🏻@linda__radzali 🔥
.
.
#teamlindaradzali#lindaradzali#teamnickhinhussien#youcanloseweightfromhome
.
#himpunanlawakmalays#tipskesihatan#jomsihatjomcantik#pemakanansihat#jagakesihatan#coachkurus#misimengecil#pujaanhatikanda#lelakikirimantuhan#bahagiabukanbidaan#tipskurus #nakkuruscepat #ibuberpantang#kurusdarirumah#teamnickhinhussien#tipsdietmalaysia#senafasrindu#ketukketukramadan#kekviral#sambalbelacan#bajukawinmurah#plussizemalaysia#bajubesarmalaysia#nakkurusbadan#astroria#goshop
  • 5 perkara ni perlu ada kalau nak berdiet secara efektif.
    .
    1. Big why - Strong big why akan jadi kompas/waze untuk keep you on track dan istiqamah
    2. Ada meal plan sihat - Yes perlu ada so that tak perlu pening-pening fikir nak makan apa setiap hari. Dan ada meal plan ni boleh elak kebosanan makan makanan yang sama sepanjang diet. Follow je lar meal plan tu.
    3. Support - support memang perlu. Kalau tak dapat support dari orang sekeliling no problem. Just need to get it daripada group support yg sama misi. Nak find out which group support, can pm me for details.
    4. Rehat yang cukup - Ramai orang abaikan yang ni bila berdiet sendiri. Kita perlu rehat yang cukup so that kita tak trigger hormon stress. Hormon stress ni boleh buat body kita makin tambah lemak.
    5. Rewards - Perlu ada untuk reward diri sendiri bila dah unlocked setiap satu achievement tu. Ini key untuk create habit dan bantu kita utk capai goal diet kita.
    .
    Nak baca tips-tips sihat atau info kesihatan❓
    Follow saya untuk tips- tips sihat, info kesihatan, video dan pemakanan yang efektif
    .
    👉🏻@linda__radzali 🔥
    👉🏻@linda__radzali 🔥
    👉🏻@linda__radzali 🔥
    .
    .
    #teamlindaradzali #lindaradzali #teamnickhinhussien #youcanloseweightfromhome
    .
    #himpunanlawakmalays #tipskesihatan #jomsihatjomcantik #pemakanansihat #jagakesihatan #coachkurus#misimengecil#pujaanhatikanda#lelakikirimantuhan#bahagiabukanbidaan#tipskurus #nakkuruscepat #ibuberpantang#kurusdarirumah#teamnickhinhussien#tipsdietmalaysia#senafasrindu#ketukketukramadan#kekviral#sambalbelacan#bajukawinmurah#plussizemalaysia#bajubesarmalaysia#nakkurusbadan#astroria#goshop

  •  9  0  8 hours ago
  • Salam jumaat menu untuk ari ni..❤❤ sambil tu pergi ziarah kakak mak tak sihat mohon doa dari kawan2... Halimah Binti Pandak Lamat ❤❤
.
Resepi Nasi Tomato Simple Marbles🍅
.
6 Pot beras cuci & toskan masuk dlm rice cooker.
Tumis dlm kuali:
3 helai daun pandan / 3 batang serai titik
2sdb sudu planta 2sdb sudu minyak sapi
4 sekawan(kulit kayu manis/bunga lawang/bunga cengkih/buah pelaga
Hirisan halia dlm 1/2inci,bwg putih 2 ulas & (bwg besar 1 biji belah 4)
6 biji tomato. 4 biji blendkan. 2 biji lagi potong dadu masuk dlm kuali.
1/2 tin susu cair tuang dlm kuali.
3 sdb sos tomato nak bg warna merah sikit.
Garam
Kacau n terus tuang dlm periuk nasi.
Sukat air guna jari masak nasi mcm biasa.
Taburkan kismis & gajus jika suka
Tggu sampai masak baru kacau dgn sudu garpu balilkkan selepas tu tekan periuk nasi lg sekali.
Okay Siapppp....❤❤
Pekena pulak dgn ayam masak merah marbless... fav ank2 ❤❤
.
#jagajarak
#pakaipelitupmuka
#jagakesihatan
  • Salam jumaat menu untuk ari ni..❤❤ sambil tu pergi ziarah kakak mak tak sihat mohon doa dari kawan2... Halimah Binti Pandak Lamat ❤❤
    .
    Resepi Nasi Tomato Simple Marbles🍅
    .
    6 Pot beras cuci & toskan masuk dlm rice cooker.
    Tumis dlm kuali:
    3 helai daun pandan / 3 batang serai titik
    2sdb sudu planta 2sdb sudu minyak sapi
    4 sekawan(kulit kayu manis/bunga lawang/bunga cengkih/buah pelaga
    Hirisan halia dlm 1/2inci,bwg putih 2 ulas & (bwg besar 1 biji belah 4)
    6 biji tomato. 4 biji blendkan. 2 biji lagi potong dadu masuk dlm kuali.
    1/2 tin susu cair tuang dlm kuali.
    3 sdb sos tomato nak bg warna merah sikit.
    Garam
    Kacau n terus tuang dlm periuk nasi.
    Sukat air guna jari masak nasi mcm biasa.
    Taburkan kismis & gajus jika suka
    Tggu sampai masak baru kacau dgn sudu garpu balilkkan selepas tu tekan periuk nasi lg sekali.
    Okay Siapppp....❤❤
    Pekena pulak dgn ayam masak merah marbless... fav ank2 ❤❤
    .
    #jagajarak
    #pakaipelitupmuka
    #jagakesihatan

  •  8  0  14 hours ago
  • NAK TENGOK MACAM MANA BERKESAN NYA KLUBNA LALEH NI PADA PEMINUMNYA

TENGOK PADA FEEDBACK ORANG YANG PERNAH MINUM

❗JOM KURUS SEBELUM RAYA❗

HQ SEDIAKAN FREEGIFT TERBAIK KEPADA CUSTOMER YER

WHATSAPP 0139876758 atau http://kopikurussihat.wasap.my/

#kopiviral #nakcantikcepat  #nakcantik #teammedina #naksihat #carakurusbadan #carakurus #produkviral #carasihatkurus #slim #slimmingjourney #slimbeauty #jagabadan #klubnalalehhq #jagamakan #makansihat #jagakesihatan #jomsihat #teamnik   #klubnalaleh #dietsihat #medinadesire #nakkurus #sukakopi #klubnalalehtestimoni
  • NAK TENGOK MACAM MANA BERKESAN NYA KLUBNA LALEH NI PADA PEMINUMNYA

    TENGOK PADA FEEDBACK ORANG YANG PERNAH MINUM

    ❗JOM KURUS SEBELUM RAYA❗

    HQ SEDIAKAN FREEGIFT TERBAIK KEPADA CUSTOMER YER

    WHATSAPP 0139876758 atau http://kopikurussihat.wasap.my/

    #kopiviral #nakcantikcepat #nakcantik #teammedina #naksihat #carakurusbadan #carakurus #produkviral #carasihatkurus #slim #slimmingjourney #slimbeauty #jagabadan #klubnalalehhq #jagamakan #makansihat #jagakesihatan #jomsihat #teamnik   #klubnalaleh #dietsihat #medinadesire #nakkurus #sukakopi #klubnalalehtestimoni

  •  576  4  21 hours ago
  • SEHARI BERSAMA PELANGGAN DI KBMC

Jom datang beramai-ramai ke Kota Bharu Medical Centre esok untuk menyertai pelbagai aktiviti menarik serta pemeriksaan PERCUMA!

Program bermula pada 8:00 pagi hingga 2:00 petang pada 8 Ogos (Sabtu)
 
Sertai kami dalam aktiviti:

✔️ Pemeriksaan kesihatan dan Diabetes PERCUMA

✔️ Pemeriksaan mata PERCUMA

✔️ “Health Talk” oleh doctor pakar

✔️ Senamrobik “Jom Sihat di KBMC”

✔️ Booth pameran LPPKN
- Saringan PERCUMA “HPV DNA”
- Penjagaan ibu selepas bersalin “Mama Care”

✔️ Promosi suntikan vaksin influenza

✔️ Acara memanah

✔️ Demontrasi cara basuh tangan “Hand Hygiene”

✔️ Pameran kenali ubat anda

✔️ Pameran kesihatan

✔️ Pameran jagaan luka “Wound Care”

Booth perkhidmatan agensi kerajaan daripada TM, LPPKN, Tabung Haji, JPJ, BSN dan SSPN juga akan dibuka.

Jangan lepaskan peluang ini!

#SihatDiKBMC #KotaBharuMedicalCentre #openday #kotabharu #kotabharuhospital #hospital #jagakesihatan #pamerankesihatan
  • SEHARI BERSAMA PELANGGAN DI KBMC

    Jom datang beramai-ramai ke Kota Bharu Medical Centre esok untuk menyertai pelbagai aktiviti menarik serta pemeriksaan PERCUMA!

    Program bermula pada 8:00 pagi hingga 2:00 petang pada 8 Ogos (Sabtu)

    Sertai kami dalam aktiviti:

    ✔️ Pemeriksaan kesihatan dan Diabetes PERCUMA

    ✔️ Pemeriksaan mata PERCUMA

    ✔️ “Health Talk” oleh doctor pakar

    ✔️ Senamrobik “Jom Sihat di KBMC”

    ✔️ Booth pameran LPPKN
    - Saringan PERCUMA “HPV DNA”
    - Penjagaan ibu selepas bersalin “Mama Care”

    ✔️ Promosi suntikan vaksin influenza

    ✔️ Acara memanah

    ✔️ Demontrasi cara basuh tangan “Hand Hygiene”

    ✔️ Pameran kenali ubat anda

    ✔️ Pameran kesihatan

    ✔️ Pameran jagaan luka “Wound Care”

    Booth perkhidmatan agensi kerajaan daripada TM, LPPKN, Tabung Haji, JPJ, BSN dan SSPN juga akan dibuka.

    Jangan lepaskan peluang ini!

    #SihatDiKBMC #KotaBharuMedicalCentre #openday #kotabharu #kotabharuhospital #hospital #jagakesihatan #pamerankesihatan

  •  3  0  23 hours ago
  • Sedihnya anak dah pergi😔😢 mama iring kakak dgn doa..semoga Allah melindungi kakak disana,Allah selamatkan kakak,semoga di permudahkan pendaftaran kakak hari ni,di permudahkan pembelajaran kakak,Allah limpahkan kesihatan yg baik,rezeki di kelilingi kawan2 yg baik di sana.🤲aamiin 
Anak nak sambung belajar ni betul2 time covid-19 blm bebas lagi hati mak mana yg tak risau..mama mampu berdoa n terus berdoa utk keselamatan & kesihatan kakak.
#selamatmasukUIAkakak #jagadiri #jagakesihatan #jagajarak #jagasop #jagasolat #mamagonnamissyoukakak #mamaloveyou❤❤❤
  • Sedihnya anak dah pergi😔😢 mama iring kakak dgn doa..semoga Allah melindungi kakak disana,Allah selamatkan kakak,semoga di permudahkan pendaftaran kakak hari ni,di permudahkan pembelajaran kakak,Allah limpahkan kesihatan yg baik,rezeki di kelilingi kawan2 yg baik di sana.🤲aamiin
    Anak nak sambung belajar ni betul2 time covid-19 blm bebas lagi hati mak mana yg tak risau..mama mampu berdoa n terus berdoa utk keselamatan & kesihatan kakak.
    #selamatmasukUIAkakak #jagadiri #jagakesihatan #jagajarak #jagasop #jagasolat #mamagonnamissyoukakak #mamaloveyou❤❤❤

  •  66  7  6 August, 2020

Top #jagakesihatan Posts

  • ʜɪᴅᴜᴘ ɪɴɪ sɪɴɢᴋᴀᴛ ᴊᴅɪ sᴇɴʏᴜᴍʟᴀ sᴇʟᴀɢɪ ᴋᴀᴜ ᴀᴅᴀ ɢɪɢɪ😁😁
#jagakesihatan 
#covid_19
  • ʜɪᴅᴜᴘ ɪɴɪ sɪɴɢᴋᴀᴛ ᴊᴅɪ sᴇɴʏᴜᴍʟᴀ sᴇʟᴀɢɪ ᴋᴀᴜ ᴀᴅᴀ ɢɪɢɪ😁😁
    #jagakesihatan
    #covid_19

  •  172  7  16 March, 2020