#herba Instagram Photos & Videos

herba - 148.5k posts

Hashtag Popularity

4.9
average comments
55
average likes

Latest #herba Posts

  • HAA.. Siapa yang belum mguna kan BBO ni??🤔, boleh try, nak tahu apa kelebihan dia? Haa kena Cuba baru tahu...
Ini minyak urutan moden.. dia ada panas panas..tpi BBO ni pnas dia Seperti panasnya mentari yang terbit diwaktu pagi🌤️.. Panas.. Tapi berisikan khasiat *Vitamin E*.. Mentari pagi pulak ada khasiat vitamin D.. 😊..

So... Tak kan nak tengok je kan? Try dulu baruu tau apa itu BBO💕

http://wasap.my/60129020351/pmbb

IG : bubblebellyshahalam
 
#bbhq #bbMinyakUrutModen #bboriginal #keluarangin #bbdenaialam #bbbukitsubang #bubblebellyselangor #bubblebellykualalumpur #semulajadi #herba #kempisperut #hilangparut #strechmark #hilanglengguhlengguhbadan #pencernaan #pembuanganlancar #lukakecilsembur #letih #lega #vitaminE #sakittumit #tumitmerekah #stroke #bauwangi #mudahserap #lancarkandarah
#BBBteam
  • HAA.. Siapa yang belum mguna kan BBO ni??🤔, boleh try, nak tahu apa kelebihan dia? Haa kena Cuba baru tahu...
    Ini minyak urutan moden.. dia ada panas panas..tpi BBO ni pnas dia Seperti panasnya mentari yang terbit diwaktu pagi🌤️.. Panas.. Tapi berisikan khasiat *Vitamin E*.. Mentari pagi pulak ada khasiat vitamin D.. 😊..

    So... Tak kan nak tengok je kan? Try dulu baruu tau apa itu BBO💕

    http://wasap.my/60129020351/pmbb

    IG : bubblebellyshahalam

    #bbhq #bbMinyakUrutModen #bboriginal #keluarangin #bbdenaialam #bbbukitsubang #bubblebellyselangor #bubblebellykualalumpur #semulajadi #herba #kempisperut #hilangparut #strechmark #hilanglengguhlengguhbadan #pencernaan #pembuanganlancar #lukakecilsembur #letih #lega #vitaminE #sakittumit #tumitmerekah #stroke #bauwangi #mudahserap #lancarkandarah
    #BBBteam

  •  0  0  18 minutes ago
  • Siapa yang suka makan Lalapan ini? 👆⁣
⁣Daun yang biasa dijadikan lalapan ini ternyata memiliki kandungan senyawa baik yang dapat menyuburkan saluran reproduksi pada laki-laki maupun perempuan⁣
⁣
1. Menjaga kesehatan organ reproduksi⁣
Untuk mendukung terjadinya kehamilan organ reproduksi perempuan mesti dalam keadaan sehat dan terhindar dari berbagai penyakit salah satunya keputihan⁣
⁣
Hal ini didukung oleh senyawa eugenol pada kemangi yang dapat berperan sebagai antibakteri sehingga mencegah timbulnya keputihan⁣
⁣
2. Memperbaiki sistem reproduksi⁣
Kandungan anetol dan boron pada kemangi diketahui sangat baik untuk merangsang hormon estrogen sehingga sistem reproduksi perempuan menjadi lebih baik⁣
⁣⁣
4. Merangsang pematangan sel telur⁣
Tak hanya sebagai lalapan, daun kemangi juga ternyata mengandung stigmasterol⁣
⁣Kandungan tersebut bermanfaat untuk merangsang sel telur agar lebih cepat matang sehingga terjadi ovulasi dan sel telur berada dalam kondisi siap dibuahi.⁣
⁣
5. Mengatasi ejakulasi dini⁣
Kandungan 1-8 sineol pada daun kemangi bermanfaat untuk mengatasi masalah seksual pada laki-laki seperti ejakulasi dini.⁣
Selain itu senyawa ini juga sangat baik untuk meningkatkan kualitas sperma sehingga mampu membuahi sel telur dengan baik⁣
⁣
6. Mencegah dan mengatasi kemandulan⁣
Dengan mengonsumsi daun kemangi yang mengandung arigin dapat membantu mencegah dan mengatasi kemandulan⁣
⁣
7. Meningkatkan kualitas sperma
Dengan mengonsumsi daun kemangi dapat membantu meningkatkan daya tahan sperma sehingga dapat mencapai sel telur dan membuahinya⁣
⁣
8. Meningkatkan vitalitas⁣
Kandungan arginine dan 1-8 sineol merupakan kombinasi yang baik pada daun kemangi untuk meningkatkan vitalitas laki-laki 
#kemangi #kesehatan #herba #herbal
#nunahalalmart #hni #hpai
  • Siapa yang suka makan Lalapan ini? 👆⁣
    ⁣Daun yang biasa dijadikan lalapan ini ternyata memiliki kandungan senyawa baik yang dapat menyuburkan saluran reproduksi pada laki-laki maupun perempuan⁣

    1. Menjaga kesehatan organ reproduksi⁣
    Untuk mendukung terjadinya kehamilan organ reproduksi perempuan mesti dalam keadaan sehat dan terhindar dari berbagai penyakit salah satunya keputihan⁣

    Hal ini didukung oleh senyawa eugenol pada kemangi yang dapat berperan sebagai antibakteri sehingga mencegah timbulnya keputihan⁣

    2. Memperbaiki sistem reproduksi⁣
    Kandungan anetol dan boron pada kemangi diketahui sangat baik untuk merangsang hormon estrogen sehingga sistem reproduksi perempuan menjadi lebih baik⁣
    ⁣⁣
    4. Merangsang pematangan sel telur⁣
    Tak hanya sebagai lalapan, daun kemangi juga ternyata mengandung stigmasterol⁣
    ⁣Kandungan tersebut bermanfaat untuk merangsang sel telur agar lebih cepat matang sehingga terjadi ovulasi dan sel telur berada dalam kondisi siap dibuahi.⁣

    5. Mengatasi ejakulasi dini⁣
    Kandungan 1-8 sineol pada daun kemangi bermanfaat untuk mengatasi masalah seksual pada laki-laki seperti ejakulasi dini.⁣
    Selain itu senyawa ini juga sangat baik untuk meningkatkan kualitas sperma sehingga mampu membuahi sel telur dengan baik⁣

    6. Mencegah dan mengatasi kemandulan⁣
    Dengan mengonsumsi daun kemangi yang mengandung arigin dapat membantu mencegah dan mengatasi kemandulan⁣

    7. Meningkatkan kualitas sperma
    Dengan mengonsumsi daun kemangi dapat membantu meningkatkan daya tahan sperma sehingga dapat mencapai sel telur dan membuahinya⁣

    8. Meningkatkan vitalitas⁣
    Kandungan arginine dan 1-8 sineol merupakan kombinasi yang baik pada daun kemangi untuk meningkatkan vitalitas laki-laki
    #kemangi #kesehatan #herba #herbal
    #nunahalalmart #hni #hpai

  •  0  0  1 hour ago
  • 💥 𝘽𝙀𝙍𝙏𝘼𝙃𝙐𝙉² 𝙏𝙐𝙉𝙂𝙂𝙐.. 𝙅𝙊𝙈 𝘾𝙐𝘽𝘼 𝘼𝙋𝙍𝙄𝙆𝙊𝙏 𝙉𝘿𝙇𝙄𝙁𝙀!!
.
.
Alhamdulillah ramai dah berjaya pregnant. Yang penting bagi sihat rahim tu dulu sis... 😍
.
.
𝙆𝙇𝙄𝙆 𝙇𝙄𝙉𝙆 𝘿𝙄 𝘽𝙄𝙊 𝙐𝙉𝙏𝙐𝙆 𝙎𝘼𝙔𝘼 𝘽𝘼𝙉𝙏𝙐
.
.
#ndlife #ejendiperlukan #stokisndlifeJB #testimoniNdlifeNs #bijiaprikot #periodtakstabil #keputihan #senggugut #cyst #fibroid #ketumbuhan #nakhamil #petuahamil #pregnant #jagakesihatan #wanitacantik #infokesihatan #perempuan #produkviral #trendingmalaysia #bajumuslimahmurah #bawalmurah #tudungbawal #herba #cikgusekolah #seribusatucerita #nakkongsi #normabaharu #penjawatawam
  • 💥 𝘽𝙀𝙍𝙏𝘼𝙃𝙐𝙉² 𝙏𝙐𝙉𝙂𝙂𝙐.. 𝙅𝙊𝙈 𝘾𝙐𝘽𝘼 𝘼𝙋𝙍𝙄𝙆𝙊𝙏 𝙉𝘿𝙇𝙄𝙁𝙀!!
    .
    .
    Alhamdulillah ramai dah berjaya pregnant. Yang penting bagi sihat rahim tu dulu sis... 😍
    .
    .
    𝙆𝙇𝙄𝙆 𝙇𝙄𝙉𝙆 𝘿𝙄 𝘽𝙄𝙊 𝙐𝙉𝙏𝙐𝙆 𝙎𝘼𝙔𝘼 𝘽𝘼𝙉𝙏𝙐
    .
    .
    #ndlife #ejendiperlukan #stokisndlifeJB #testimoniNdlifeNs #bijiaprikot #periodtakstabil #keputihan #senggugut #cyst #fibroid #ketumbuhan #nakhamil #petuahamil #pregnant #jagakesihatan #wanitacantik #infokesihatan #perempuan #produkviral #trendingmalaysia #bajumuslimahmurah #bawalmurah #tudungbawal #herba #cikgusekolah #seribusatucerita #nakkongsi #normabaharu #penjawatawam

  •  0  0  4 hours ago
  • Nak biarkan kulit kusam? Tak bermaya? Jeragat? 
.
Temtu tak nakkan? So untuk kulit sihat, amalkan Bio Miracle Action, . Cuba dulu baru tau.
.
• • •
🔊🌿🔊🌿🔊🌿🔊🌿🔊
..
Promosi Minggu Ini ‼ 
*(Jumaat) 3/7 - 6/7 (Isnin)*
.
❣ Bio Miracle Action - RM60.00
(Jimat - RM9.50) ‼️

❣Ahli JRM - RM55.80
(Jimat - RM13.70)‼️

❣️Mellia Micellar Water - RM27.00
(Jimat - RM3.00) ‼️

• • •

#Original JRM
📱0122426188
📍 KL Area  Setapak  Batu Caves  Wangsa Maju  Melawati  TTwangsa  Setiawangsa  Ampang  Gombak  Sentul  Keramat AU ✈ Postage
.
#jamuratumalaya
#legasijrmampang
#agenkualalumpur #agengombak #jamusedap #jamunusantara #jamu #herba #jamuberpantang #susuibu  #susubadan #postageseluruhmalaysia #sakitbelakang #keputihan #masalahwanita 
#mustanir #kurmadhuha #royalv #marjane #bondarozitaibrahim #zinnia #pencucimuka #kulitlembab #kulitcantik #sayajual #kedaionline #jrmonline
  • Nak biarkan kulit kusam? Tak bermaya? Jeragat?
    .
    Temtu tak nakkan? So untuk kulit sihat, amalkan Bio Miracle Action, . Cuba dulu baru tau.
    .
    • • •
    🔊🌿🔊🌿🔊🌿🔊🌿🔊
    ..
    Promosi Minggu Ini ‼
    *(Jumaat) 3/7 - 6/7 (Isnin)*
    .
    ❣ Bio Miracle Action - RM60.00
    (Jimat - RM9.50) ‼️

    ❣Ahli JRM - RM55.80
    (Jimat - RM13.70)‼️

    ❣️Mellia Micellar Water - RM27.00
    (Jimat - RM3.00) ‼️

    • • •

    #Original JRM
    📱0122426188
    📍 KL Area Setapak Batu Caves Wangsa Maju Melawati TTwangsa Setiawangsa Ampang Gombak Sentul Keramat AU ✈ Postage
    .
    #jamuratumalaya
    #legasijrmampang
    #agenkualalumpur #agengombak #jamusedap #jamunusantara #jamu #herba #jamuberpantang #susuibu #susubadan #postageseluruhmalaysia #sakitbelakang #keputihan #masalahwanita
    #mustanir #kurmadhuha #royalv #marjane #bondarozitaibrahim #zinnia #pencucimuka #kulitlembab #kulitcantik #sayajual #kedaionline #jrmonline

  •  2  0  4 hours ago
  • • • •
🔊🌿🔊🌿🔊🌿🔊🌿🔊
..
Promosi Minggu Ini ‼ 
*(Jumaat) 3/7 - 6/7 (Isnin)*
.
❣ Bio Miracle Action - RM60.00
(Jimat - RM9.50) ‼️

❣Ahli JRM - RM55.80
(Jimat - RM13.70)‼️

❣️Mellia Micellar Water - RM27.00
(Jimat - RM3.00) ‼️

• • •
.
.

#Original JRM
❤️📱0122426188❤️
.

📍 KL Area  Setapak  Batu Caves  Wangsa Maju  Melawati  TTwangsa  Setiawangsa  Ampang  Gombak  Sentul  Keramat AU ✈ Postage.
.
#jrm #jamuratumalaya #wajargunajrm
#ikanlunak #DKBB #DapurKayuByBonda
mpur #agengombak #jamusedap #jamunusantara #jamu #herba #biomiracleaction #royalv #marjane #bondarozitaibrahim #zinnia #pencucimuka #kulitlembab #kulitcantik #sayajual #kedaionline #jrmonline
  • • • •
    🔊🌿🔊🌿🔊🌿🔊🌿🔊
    ..
    Promosi Minggu Ini ‼
    *(Jumaat) 3/7 - 6/7 (Isnin)*
    .
    ❣ Bio Miracle Action - RM60.00
    (Jimat - RM9.50) ‼️

    ❣Ahli JRM - RM55.80
    (Jimat - RM13.70)‼️

    ❣️Mellia Micellar Water - RM27.00
    (Jimat - RM3.00) ‼️

    • • •
    .
    .

    #Original JRM
    ❤️📱0122426188❤️
    .

    📍 KL Area Setapak Batu Caves Wangsa Maju Melawati TTwangsa Setiawangsa Ampang Gombak Sentul Keramat AU ✈ Postage.
    .
    #jrm #jamuratumalaya #wajargunajrm
    #ikanlunak #DKBB #DapurKayuByBonda
    mpur #agengombak #jamusedap #jamunusantara #jamu #herba #biomiracleaction #royalv #marjane #bondarozitaibrahim #zinnia #pencucimuka #kulitlembab #kulitcantik #sayajual #kedaionline #jrmonline

  •  3  0  4 hours ago
  • Manfaat Kunyit Hitam
.
Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
.
Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan  memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

CANCER DAN TUMOR
Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

PENYAKIT KRONIK
Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

URAT SARAF & SENDI
Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

ANTIBODY BOOSTER
Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

PENYAKIT BERJANGKIT
Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

PENDARAHAN
anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

BUASIR
Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
.
.
Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
.
KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
.
.
#kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi
  • Manfaat Kunyit Hitam
    .
    Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
    .
    Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

    CANCER DAN TUMOR
    Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

    PENYAKIT KRONIK
    Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

    URAT SARAF & SENDI
    Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

    ANTIBODY BOOSTER
    Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

    PENYAKIT BERJANGKIT
    Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

    PENDARAHAN
    anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

    BUASIR
    Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
    .
    .
    Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
    .
    KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
    .
    .
    #kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi

  •  0  0  4 hours ago
  • Manfaat Kunyit Hitam
.
Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
.
Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan  memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

CANCER DAN TUMOR
Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

PENYAKIT KRONIK
Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

URAT SARAF & SENDI
Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

ANTIBODY BOOSTER
Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

PENYAKIT BERJANGKIT
Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

PENDARAHAN
anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

BUASIR
Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
.
.
Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
.
KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
.
.
#kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi
  • Manfaat Kunyit Hitam
    .
    Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
    .
    Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

    CANCER DAN TUMOR
    Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

    PENYAKIT KRONIK
    Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

    URAT SARAF & SENDI
    Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

    ANTIBODY BOOSTER
    Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

    PENYAKIT BERJANGKIT
    Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

    PENDARAHAN
    anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

    BUASIR
    Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
    .
    .
    Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
    .
    KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
    .
    .
    #kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi

  •  0  0  4 hours ago
  • Manfaat Kunyit Hitam
.
Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
.
Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan  memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

CANCER DAN TUMOR
Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

PENYAKIT KRONIK
Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

URAT SARAF & SENDI
Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

ANTIBODY BOOSTER
Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

PENYAKIT BERJANGKIT
Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

PENDARAHAN
anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

BUASIR
Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
.
.
Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
.
KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
.
.
#kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi
  • Manfaat Kunyit Hitam
    .
    Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
    .
    Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

    CANCER DAN TUMOR
    Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

    PENYAKIT KRONIK
    Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

    URAT SARAF & SENDI
    Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

    ANTIBODY BOOSTER
    Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

    PENYAKIT BERJANGKIT
    Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

    PENDARAHAN
    anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

    BUASIR
    Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
    .
    .
    Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
    .
    KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
    .
    .
    #kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi

  •  1  0  4 hours ago
  • Manfaat Kunyit Hitam
.
Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
.
Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan  memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

CANCER DAN TUMOR
Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

PENYAKIT KRONIK
Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

URAT SARAF & SENDI
Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

ANTIBODY BOOSTER
Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

PENYAKIT BERJANGKIT
Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

PENDARAHAN
anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

BUASIR
Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
.
.
Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
.
KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
.
.
#kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi
  • Manfaat Kunyit Hitam
    .
    Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
    .
    Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

    CANCER DAN TUMOR
    Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

    PENYAKIT KRONIK
    Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

    URAT SARAF & SENDI
    Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

    ANTIBODY BOOSTER
    Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

    PENYAKIT BERJANGKIT
    Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

    PENDARAHAN
    anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

    BUASIR
    Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
    .
    .
    Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
    .
    KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
    .
    .
    #kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi

  •  0  0  5 hours ago
  • Manfaat Kunyit Hitam
.
Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
.
Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan  memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

CANCER DAN TUMOR
Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

PENYAKIT KRONIK
Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

URAT SARAF & SENDI
Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

ANTIBODY BOOSTER
Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

PENYAKIT BERJANGKIT
Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

PENDARAHAN
anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

BUASIR
Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
.
.
Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
.
KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
.
.
#kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi
  • Manfaat Kunyit Hitam
    .
    Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
    .
    Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

    CANCER DAN TUMOR
    Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

    PENYAKIT KRONIK
    Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

    URAT SARAF & SENDI
    Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

    ANTIBODY BOOSTER
    Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

    PENYAKIT BERJANGKIT
    Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

    PENDARAHAN
    anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

    BUASIR
    Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
    .
    .
    Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
    .
    KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
    .
    .
    #kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi

  •  1  0  5 hours ago
  • Manfaat Kunyit Hitam
.
Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
.
Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan  memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

CANCER DAN TUMOR
Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

PENYAKIT KRONIK
Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

URAT SARAF & SENDI
Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

ANTIBODY BOOSTER
Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

PENYAKIT BERJANGKIT
Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

PENDARAHAN
anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

BUASIR
Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
.
.
Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
.
KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
.
.
#kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi
  • Manfaat Kunyit Hitam
    .
    Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
    .
    Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

    CANCER DAN TUMOR
    Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

    PENYAKIT KRONIK
    Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

    URAT SARAF & SENDI
    Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

    ANTIBODY BOOSTER
    Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

    PENYAKIT BERJANGKIT
    Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

    PENDARAHAN
    anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

    BUASIR
    Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
    .
    .
    Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
    .
    KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
    .
    .
    #kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi

  •  1  0  5 hours ago
  • Manfaat Kunyit Hitam
.
Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
.
Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan  memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

CANCER DAN TUMOR
Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

PENYAKIT KRONIK
Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

URAT SARAF & SENDI
Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

ANTIBODY BOOSTER
Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

PENYAKIT BERJANGKIT
Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

PENDARAHAN
anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

BUASIR
Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
.
.
Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
.
KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
.
.
#kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi
  • Manfaat Kunyit Hitam
    .
    Hasil kajian biochemical experiment oleh pakar membuktikan kunyit hitam mengandungi banyak active compund yang jarang ditemukan pada herba lain. Dimana ianya sangat diperlukan oleh sistem tubuh bagi merawat dan melawan penyakit secara semulajadi
    .
    Active coumpound ini semua bertindak dan bekerja merawat, memulih dan memelihara tubuh secara dalaman dan ianya sangat berkesan

    CANCER DAN TUMOR
    Dikatakan mampu mencegah dan merawat canser dan keradangan. Kajian menunjukan active ingredient di dalam kunyit hitam mampu mengecutkan cell cancer dan tumor

    PENYAKIT KRONIK
    Di gunakan secara tradisional untuk merawat penyakit kronik seperti kencing manis, stroke, darah tinggi dan sebagainya

    URAT SARAF & SENDI
    Active compound di dalam kunyit hitam membantu memulihkan peredaran darah dan merawat masalah urat, saraf & sendi seperti stroke, sakit lutut, pinggang dan sebagainya

    ANTIBODY BOOSTER
    Sifat Antibody yang tinggi di dalam kunyit hitam mampu menaikan sistem immunisasi badan ke tahap maxima. Pengambilan kunyit hitam membuktikan kurangnya terkena penyakit

    PENYAKIT BERJANGKIT
    Digunakan secara tradisional sebagai kaedah alternatif bagi merawat penyakit STD seperti HIV, Siphilis, Ghonorhea dan sebagainya

    PENDARAHAN
    anti inflamatory di dalam kunyit hitam terbukti dapat menghentikan pendarahan & luka di dalam dan di luar tubuh. Dan ianya mampu menyembuhkan pendarahan kronik dengan cepat. Pendarahan & luka seperti operation, kemalangan, bersalin, buasir kronik dan sebagainya

    BUASIR
    Kunyit hitam bersifat anti inflamantory yang mana sangat berkesan untuk merawat buasir kronik dari dalaman. ianya terbukti dapat menghentikan pendarahan dan mengecutkan bengkak dan mengelakan dari terkena jangkitan akibat luka buasir
    .
    .
    Nak order KUNYIT HITAM FAR35?
    .
    KLIK LINK KAT BIO IG ATAU WASSAP "KUNYITHITAM" ke 011-21168962 untuk dapat harga diskaun 🙂
    .
    .
    #kunyithitam #kunyit #kunyithitamfar35 #khasiatkunyit #herba #tumbuhanherba #ubattradisional #sakitlutut #sakitsendi #kencingmanis #sakitjantung #hidupsihat #buangangin #lenguhbadan #bersenam #diet #kurus #jogging #badansihat #herbatradisional #sayajual #promosi #darahtinggi #sakitbelakang #mardi

  •  3  0  5 hours ago
  • Uncang cuci selalu dipandang sepikan.
Ada yang tak usik pun.
Sayang sangat.

15 uncang - RM90 tau.
Mak aih kenapa mahal sangat.
Uncang kecil je.
Kenapa mahal sebab kualiti herba yg ada dalam uncang tu la jawabnya.

Nak buat apa dengan #uncangcuci tu?

1. Gunakan utk cebok selepas buang kecil dan air besar.

2. Rebus dan buat rendaman faraj seperti saya share sebelum ni. Lihat post sebelum ni.

3.Campur dalam air mandian sebagai mandian herba. Mandian ibu boleh, Mandian baby pun boleh.

Pregnant pun boleh guna ya.

#uncangcucinr #uncangcuci #nonaroguy #nrmustajab #pantangcare #pantangmelayu #confinement #herba #nonaroguy #nonaroguymurah #setbersalinnonaroguy #setpantang
  • Uncang cuci selalu dipandang sepikan.
    Ada yang tak usik pun.
    Sayang sangat.

    15 uncang - RM90 tau.
    Mak aih kenapa mahal sangat.
    Uncang kecil je.
    Kenapa mahal sebab kualiti herba yg ada dalam uncang tu la jawabnya.

    Nak buat apa dengan #uncangcuci tu?

    1. Gunakan utk cebok selepas buang kecil dan air besar.

    2. Rebus dan buat rendaman faraj seperti saya share sebelum ni. Lihat post sebelum ni.

    3.Campur dalam air mandian sebagai mandian herba. Mandian ibu boleh, Mandian baby pun boleh.

    Pregnant pun boleh guna ya.

    #uncangcucinr #uncangcuci #nonaroguy #nrmustajab #pantangcare #pantangmelayu #confinement #herba #nonaroguy #nonaroguymurah #setbersalinnonaroguy #setpantang

  •  0  0  5 hours ago
  • Selamat Pagi dari Bunga Telang
.
Bunga telang banyak dipakai untuk membuat minuman berwarna biru. Ketika dicampur dengan lemon atau sesuatu yang asem, warnanya jadi ungu. Katanya kaya antioksidan. 
Oh iya, bisa dipakai untuk memasak nasi biru juga. 
Eh, tapi aku belum pernah coba ya. Pernah pesan bunganya di tokopedia,eh dikembalikan uang sama sellernya. Lalu menguaplah niatan ku membuat kreasi-kreasi telang. 
.
Seperti kebanyakan tanaman yang merambat: tumbuhnya cepat sekali. Dan ketika sudah rimbun, berbunga dan berbuahnya pun banyak. 
Maybe it's a kind of survival. 
.
Engga harus jadi beringin yang teduh dan menahan cadangan air, jadi bunga telang tetap bermanfaat. Plus nya malah engga dijadikan lambang partai 😁.
Ini bunga telang tetannga, btw
.
.
..
#plant #bungatelang #tanaman #herba #violet #blue #antioksidan #edibleflower #nasibiru
  • Selamat Pagi dari Bunga Telang
    .
    Bunga telang banyak dipakai untuk membuat minuman berwarna biru. Ketika dicampur dengan lemon atau sesuatu yang asem, warnanya jadi ungu. Katanya kaya antioksidan.
    Oh iya, bisa dipakai untuk memasak nasi biru juga.
    Eh, tapi aku belum pernah coba ya. Pernah pesan bunganya di tokopedia,eh dikembalikan uang sama sellernya. Lalu menguaplah niatan ku membuat kreasi-kreasi telang.
    .
    Seperti kebanyakan tanaman yang merambat: tumbuhnya cepat sekali. Dan ketika sudah rimbun, berbunga dan berbuahnya pun banyak.
    Maybe it's a kind of survival.
    .
    Engga harus jadi beringin yang teduh dan menahan cadangan air, jadi bunga telang tetap bermanfaat. Plus nya malah engga dijadikan lambang partai 😁.
    Ini bunga telang tetannga, btw
    .
    .
    ..
    #plant #bungatelang #tanaman #herba #violet #blue #antioksidan #edibleflower #nasibiru

  •  19  3  5 hours ago
  • ✅Rame Boykot Perusahaan Uni, Mari Fokus SOLUSI PRODUK INDONESIA halal Insya Allah Berkualitas ☕ Ada Sabun Batang, Body Wash, Shampo, Detergen Lengkap.. untuk Produk Inti kebutuhan keluarga kita

#hnihpai #hpai #halalismyway #halalmart #produkherbal #hijrahproduk #hpaiindonesia #halal #hnisemboro #hnihpaiindonesia #thibunnabawi #herbal #herbalhalal #instagood #likeforlikes #sehatalami #like #agenstok #herbalmurah #hijrah #hniprodukhalal  #hpaijember #hpaindonesia  #stokishpai #obat #stokisjember #openreseller #herba
  • ✅Rame Boykot Perusahaan Uni, Mari Fokus SOLUSI PRODUK INDONESIA halal Insya Allah Berkualitas ☕ Ada Sabun Batang, Body Wash, Shampo, Detergen Lengkap.. untuk Produk Inti kebutuhan keluarga kita

    #hnihpai  #hpai  #halalismyway  #halalmart  #produkherbal  #hijrahproduk  #hpaiindonesia  #halal  #hnisemboro  #hnihpaiindonesia #thibunnabawi #herbal #herbalhalal #instagood #likeforlikes #sehatalami #like #agenstok #herbalmurah #hijrah #hniprodukhalal  #hpaijember #hpaindonesia  #stokishpai #obat #stokisjember #openreseller #herba

  •  1  0  6 hours ago
  • Alhamdulillah Telah Tersedia 4 Pasta Gigi Dewasa : Pasta Gigi Herba, Profolis, Sensitif dan Cengkeh, serta 3 Macam Pasta Gigi anak, *Semua Mengandung SYIWAK* yuk Viralkan Anak Bangsa Bisa Buat Pasta Gigi Berkualitas, Alhamdulillaha ditunggu Muslim yg bisa buat Hape dan mobil yaa he he 🥰🇮🇩🙏🏻

#hnihpai #hpai #halalismyway #halalmart #produkherbal #hijrahproduk #hpaiindonesia #halal #hnisemboro #hnihpaiindonesia #thibunnabawi #herbal #herbalhalal #instagood #likeforlikes #sehatalami #like #agenstok #herbalmurah #hijrah #hniprodukhalal  #hpaijember #hpaindonesia  #stokishpai #obat #stokisjember #openreseller #herba
  • Alhamdulillah Telah Tersedia 4 Pasta Gigi Dewasa : Pasta Gigi Herba, Profolis, Sensitif dan Cengkeh, serta 3 Macam Pasta Gigi anak, *Semua Mengandung SYIWAK* yuk Viralkan Anak Bangsa Bisa Buat Pasta Gigi Berkualitas, Alhamdulillaha ditunggu Muslim yg bisa buat Hape dan mobil yaa he he 🥰🇮🇩🙏🏻

    #hnihpai  #hpai  #halalismyway  #halalmart  #produkherbal  #hijrahproduk  #hpaiindonesia  #halal  #hnisemboro  #hnihpaiindonesia #thibunnabawi #herbal #herbalhalal #instagood #likeforlikes #sehatalami #like #agenstok #herbalmurah #hijrah #hniprodukhalal  #hpaijember #hpaindonesia  #stokishpai #obat #stokisjember #openreseller #herba

  •  2  0  6 hours ago
  • *Sudah Halal kah pasta Gigi  Keluarga Kita ? Cek Logo MUI nya*
Kalau ada yg belum segera ganti & hijrah dengan pasta yang SAH( sehat Aman Halal)

_Karena menggunakan konsumsi produk halal wajib 'ain hukumnya_ ☘️☘️☘️

#hnihpai #hpai #halalismyway #halalmart #produkherbal #hijrahproduk #hpaiindonesia #halal #hnisemboro #hnihpaiindonesia #thibunnabawi #herbal #herbalhalal #instagood #likeforlikes #sehatalami #like #agenstok #herbalmurah #hijrah #hniprodukhalal  #hpaijember #hpaindonesia  #stokishpai #obat #stokisjember #openreseller #herba
  • *Sudah Halal kah pasta Gigi Keluarga Kita ? Cek Logo MUI nya*
    Kalau ada yg belum segera ganti & hijrah dengan pasta yang SAH( sehat Aman Halal)

    _Karena menggunakan konsumsi produk halal wajib 'ain hukumnya_ ☘️☘️☘️

    #hnihpai  #hpai  #halalismyway  #halalmart  #produkherbal  #hijrahproduk  #hpaiindonesia  #halal  #hnisemboro  #hnihpaiindonesia #thibunnabawi #herbal #herbalhalal #instagood #likeforlikes #sehatalami #like #agenstok #herbalmurah #hijrah #hniprodukhalal  #hpaijember #hpaindonesia  #stokishpai #obat #stokisjember #openreseller #herba

  •  3  0  6 hours ago
  • BLACK G (KUNYIT HITAM MARDI)

Kapsul Kunyit Hitam Ekstrak 100% dari tumbuhan, hasil penyelidikan MARDI, bagus untuk melancarkan saluran darah.

FUNGSI UTAMA :
💊 Mencuci Darah
💊 Membunuh Kuman
💊 Mengembalikan Tenaga

KHASIAT :
📌 Membantu Cegah & Rawat Kencing Manis (diabetes) (Menurunkan & Mengawal Gula Dalam Darah)
📌 Membantu Menurunkan Darah Tinggi & Rawat Darah Rendah
📌 Anti Kanser / Fibroid / Tiroid / Tonsil
📌 Penyakit berkaitan Saraf
📌 Meningkatkan Tenaga & Libido (Prestasi Seksual)
📌 Meningkatkan Kekuatan Otot & Stamina 
📌 Resdung Tahap Kronik, Alergik & Kegatalan serta Gastrik
📌 Menurunkan Kolesterol
📌 Anti - Gastrik & Ulser
📌 Penghadaman / Buasir / Sembelit.
📌 Ransangan Prestasi Seksual (wanita) & Monopaus 
📌 Masalah Obesiti 
📌 Migrain & Sakit Kepala 
📌 Penyakit Kardiovaskular ( Strok & Jantung )
📌 Buah pinggang / Lutut / Sendi & Pelbagai Penyakit.
Selamat & Berkesan 

*Kenapa perlu pilih produk Black G?*

Black G merupakan produk mengikut piawaian yang tinggi bagi menjamin kualiti produk supaya selamat dan tidak ada kesan sampingan. Malah, satu-satunya syarikat yang bekerjasama dengan *MARDI*.

4 cara Black G memastikan produknya berkualiti.

1. Kunyit hitam *GRED A TANPA RACUN PEROSAK* yang terpilih sahaja akan di ekstrak untuk dijadikan produk. Mengandungi 13.33g Ekstrak Kunyit Hitam dlm satu kapsul.

2.Diuji kaji oleh *SAINTIS MARDI YANG BERPAKARAN BIOTEKNOLOGI DAN NANOTEKNOLOGI.*

3. *FORMULASI SAINTIS TERBAIK* selepas beberapa kali diujikaji untuk MANFAAT pengguna agar SELAMAT untuk diambil dalam jangka masa pendek dan panjang.

4.Satu-satunya *PRODUK KUNYIT HITAM* yang mendapat pengiktirafan Kementerian Sains dan Inovasi dan juga telah memenangi anugerah KOREAN INNOVATION AWARD.

Dapatkan maklumatkan seterusnya hubungi admin.Jika mahu maklumat lebih lanjut 👇🏻

Click link www.wasap.my/60179700073/BlackG-MARDI

HARGA : RM120.00 ( TERMASUK POS)

#sakitjantung #darahtinggi #kencingmanis #gout #kebas #kolestrol #supplemen #pkp #rmo #supplemenkesihatan #healthylife #healthyfood #viral # ubattradisional #herba #kunyithitam #kunyithitammardi #blackG #bazaarpaknil #igshop #erezeki #neelofa
  • BLACK G (KUNYIT HITAM MARDI)

    Kapsul Kunyit Hitam Ekstrak 100% dari tumbuhan, hasil penyelidikan MARDI, bagus untuk melancarkan saluran darah.

    FUNGSI UTAMA :
    💊 Mencuci Darah
    💊 Membunuh Kuman
    💊 Mengembalikan Tenaga

    KHASIAT :
    📌 Membantu Cegah & Rawat Kencing Manis (diabetes) (Menurunkan & Mengawal Gula Dalam Darah)
    📌 Membantu Menurunkan Darah Tinggi & Rawat Darah Rendah
    📌 Anti Kanser / Fibroid / Tiroid / Tonsil
    📌 Penyakit berkaitan Saraf
    📌 Meningkatkan Tenaga & Libido (Prestasi Seksual)
    📌 Meningkatkan Kekuatan Otot & Stamina
    📌 Resdung Tahap Kronik, Alergik & Kegatalan serta Gastrik
    📌 Menurunkan Kolesterol
    📌 Anti - Gastrik & Ulser
    📌 Penghadaman / Buasir / Sembelit.
    📌 Ransangan Prestasi Seksual (wanita) & Monopaus
    📌 Masalah Obesiti
    📌 Migrain & Sakit Kepala
    📌 Penyakit Kardiovaskular ( Strok & Jantung )
    📌 Buah pinggang / Lutut / Sendi & Pelbagai Penyakit.
    Selamat & Berkesan

    *Kenapa perlu pilih produk Black G?*

    Black G merupakan produk mengikut piawaian yang tinggi bagi menjamin kualiti produk supaya selamat dan tidak ada kesan sampingan. Malah, satu-satunya syarikat yang bekerjasama dengan *MARDI*.

    4 cara Black G memastikan produknya berkualiti.

    1. Kunyit hitam *GRED A TANPA RACUN PEROSAK* yang terpilih sahaja akan di ekstrak untuk dijadikan produk. Mengandungi 13.33g Ekstrak Kunyit Hitam dlm satu kapsul.

    2.Diuji kaji oleh *SAINTIS MARDI YANG BERPAKARAN BIOTEKNOLOGI DAN NANOTEKNOLOGI.*

    3. *FORMULASI SAINTIS TERBAIK* selepas beberapa kali diujikaji untuk MANFAAT pengguna agar SELAMAT untuk diambil dalam jangka masa pendek dan panjang.

    4.Satu-satunya *PRODUK KUNYIT HITAM* yang mendapat pengiktirafan Kementerian Sains dan Inovasi dan juga telah memenangi anugerah KOREAN INNOVATION AWARD.

    Dapatkan maklumatkan seterusnya hubungi admin.Jika mahu maklumat lebih lanjut 👇🏻

    Click link www.wasap.my/60179700073/BlackG-MARDI

    HARGA : RM120.00 ( TERMASUK POS)

    #sakitjantung #darahtinggi #kencingmanis #gout #kebas #kolestrol #supplemen #pkp #rmo #supplemenkesihatan #healthylife #healthyfood #viral # ubattradisional #herba #kunyithitam #kunyithitammardi #blackG #bazaarpaknil #igshop #erezeki #neelofa

  •  3  0  7 hours ago
  • ☀️ MARMELADA ZA SUNČANJE ☀️
👉Za Vaš savršen preplanuli ten pobrinuće se marmelada za sunčanje iz naše kolekcije Summer Glow!
🌅 Marmelada je izradjena od najkvalitetniji biljnjih ulja i butera koji će Vašoj koži pružati najbolju negu
🌴Nakon upotrebe marmelade koža će Vam biti preplanula, meka, nežna i imaće zdrav sjaj

Birajte samo najbolje za svoju kožu! 💚
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
#visage#prirodnakozmetikaa#leto2020#marmeladazasuncanje#buter#sjaj #sunce#beograd#naturalcosmetics #organic#herba
  • ☀️ MARMELADA ZA SUNČANJE ☀️
    👉Za Vaš savršen preplanuli ten pobrinuće se marmelada za sunčanje iz naše kolekcije Summer Glow!
    🌅 Marmelada je izradjena od najkvalitetniji biljnjih ulja i butera koji će Vašoj koži pružati najbolju negu
    🌴Nakon upotrebe marmelade koža će Vam biti preplanula, meka, nežna i imaće zdrav sjaj

    Birajte samo najbolje za svoju kožu! 💚
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    #visage #prirodnakozmetikaa #leto2020 #marmeladazasuncanje #buter #sjaj #sunce #beograd #naturalcosmetics #organic#herba

  •  9  0  10 hours ago

Top #herba Posts

  • Guten Morgen Ihr Lieben 💕 
Ich versuche es wieder 3-4 mal die Woche ins Gym. Dieses Gefühl nach dem Sport fühlt sich echt gut an und Mit meinem #herbalife Fettburner Tee, verbrenne ich zusätzlich Fett 💪🏽💪🏽 (Werbung,Verlinkungen) 
#herbalife #herbalifenutrition #herba #herbalife24 #healthy #trainhard #gym #motivation #fitnessmotivation #fitgirl #fitnessgirl #legday #fitfam #fit #girl #german #woman #muscle #polishgirl #polskadziewczyna #puma #blogger #bloggerstyle #lifestyle #lifestyleblogger #nike #skinny #training #leggings #instafit
  • Guten Morgen Ihr Lieben 💕
    Ich versuche es wieder 3-4 mal die Woche ins Gym. Dieses Gefühl nach dem Sport fühlt sich echt gut an und Mit meinem #herbalife Fettburner Tee, verbrenne ich zusätzlich Fett 💪🏽💪🏽 (Werbung,Verlinkungen)
    #herbalife #herbalifenutrition #herba #herbalife24 #healthy #trainhard #gym #motivation #fitnessmotivation #fitgirl #fitnessgirl #legday #fitfam #fit #girl #german #woman #muscle #polishgirl #polskadziewczyna #puma #blogger #bloggerstyle #lifestyle #lifestyleblogger #nike #skinny #training #leggings #instafit

  •  496  19  16 January, 2020
  •  151  3  7 February, 2020
  • 190  #heliotropo #Heliotropiumeuropaeum, #heliotropocomun, #heliotropo,#Herba #berruguera. #Malgirasol. #Passerelles. #hierbaverruguera, #verrucaria, #tornasol, #hierbadelasverrugas o #coladeescorpión, , e

Aunque su uso como planta medicinal está recogido de forma habitual en libros y tratados a lo largo de la historia, hay que tener en cuenta que Heliotropium europaeum posee un alcaloide muy tóxico, la cinoglosina. Esta sustancia afecta al sistema nervioso produciendo parálisis, aunque los mayores daños son los que puede causar al hígado, especialmente si se ingiere frecuentemente.

Sus florecillas blancas se agrupan formando una especie de cola de escorpión, lo que además de suponer para la planta otro de sus nombres comunes, hizo que se atribuyera al heliotropo la facultad de combatir los efectos de las picaduras de algunos animales, entre otros, las del escorpión. 
El uso má conocido es la de eliminar las verrugas. Por lo que respecta a las picaduras de escorpión, no parece que sus bondades vayan más allá de algún poder antiséptico.

El heliotropo quizá fue mitificado como planta curativa por su aspecto y por la cualidad que poseen los racimos florales de girar hacia donde se encuentra situado el sol, de forma similar a como lo hacen los girasoles.
estaes_mallorcaflower#igersbaleares #igersmallorca # #naturaleza_baleares #natura#luxmallorca#floressilvestres #floramediterranea#floresdemallorca#floresdebaleares
  • 190 #heliotropo #Heliotropiumeuropaeum, #heliotropocomun, #heliotropo, #Herba #berruguera. #Malgirasol. #Passerelles. #hierbaverruguera, #verrucaria, #tornasol, #hierbadelasverrugas o #coladeescorpión, , e

    Aunque su uso como planta medicinal está recogido de forma habitual en libros y tratados a lo largo de la historia, hay que tener en cuenta que Heliotropium europaeum posee un alcaloide muy tóxico, la cinoglosina. Esta sustancia afecta al sistema nervioso produciendo parálisis, aunque los mayores daños son los que puede causar al hígado, especialmente si se ingiere frecuentemente.

    Sus florecillas blancas se agrupan formando una especie de cola de escorpión, lo que además de suponer para la planta otro de sus nombres comunes, hizo que se atribuyera al heliotropo la facultad de combatir los efectos de las picaduras de algunos animales, entre otros, las del escorpión.
    El uso má conocido es la de eliminar las verrugas. Por lo que respecta a las picaduras de escorpión, no parece que sus bondades vayan más allá de algún poder antiséptico.

    El heliotropo quizá fue mitificado como planta curativa por su aspecto y por la cualidad que poseen los racimos florales de girar hacia donde se encuentra situado el sol, de forma similar a como lo hacen los girasoles.
    estaes_mallorcaflower#igersbaleares #igersmallorca # #naturaleza_baleares #natura#luxmallorca#floressilvestres #floramediterranea#floresdemallorca#floresdebaleares

  •  244  5  15 June, 2020
  • Spesies Stevia rebaudiana, umumnya dikenal sebagai sweetleaf, daun manis atau sugarleaf, banyak ditanam dan dimanfaatkan daunnya untuk pemanis pengganti gula. Dengan ekstrak steviol glikosida yang memiliki hingga 300 kali manisnya gula, stevia telah menarik perhatian dengan meningkatnya permintaan akan alternatif makanan rendah karbohidrat dan rendah gula. Karena stevia memiliki efek yang dapat diabaikan pada glukosa darah, ini menarik sebagai pemanis alami bagi orang-orang yang menjalankan diet yang mengontrol karbohidrat.

Produsen: Haira Seed
Nama Variates: Stevia 
Spesies: Stevia rebaudiana
Type Benih: Heirloom, Open Pollinated
Type Tanaman: Perennial
Warna Daun: Hijau
Umur Panen: 80-85 HST
lama Berkecambah: 14-25 HSS
Daya Kecambah: 60%
Kemurnian: 95%
Isi Benih Perkemasan: 20 Butir
Exp: 25 Agustus 2021
Ket: Kemasan Original Pabrik

Stevia secara alami memiliki tingkat perkecambahan rendah. 60% adalah tingkat daya kecambah yang normal. semai dengan kadar air yang cukup dan membutuhkan cahaya untuk berkecambah

Rekomendasi :
Dapat ditanam dibedengan, Pot atau polybag ukuran diameter 30-40 cm, jarak tanam 30-40 cm atau bisa juga mengunakan sistem Hidroponik *) Ketahanan penyakit, umur panen, bobot dan potensi hasil tergantung pada lingkungan dan perlakuan budidayanya.

#benihstevia#benih #benihherba#herba#hairaseed
  • Spesies Stevia rebaudiana, umumnya dikenal sebagai sweetleaf, daun manis atau sugarleaf, banyak ditanam dan dimanfaatkan daunnya untuk pemanis pengganti gula. Dengan ekstrak steviol glikosida yang memiliki hingga 300 kali manisnya gula, stevia telah menarik perhatian dengan meningkatnya permintaan akan alternatif makanan rendah karbohidrat dan rendah gula. Karena stevia memiliki efek yang dapat diabaikan pada glukosa darah, ini menarik sebagai pemanis alami bagi orang-orang yang menjalankan diet yang mengontrol karbohidrat.

    Produsen: Haira Seed
    Nama Variates: Stevia
    Spesies: Stevia rebaudiana
    Type Benih: Heirloom, Open Pollinated
    Type Tanaman: Perennial
    Warna Daun: Hijau
    Umur Panen: 80-85 HST
    lama Berkecambah: 14-25 HSS
    Daya Kecambah: 60%
    Kemurnian: 95%
    Isi Benih Perkemasan: 20 Butir
    Exp: 25 Agustus 2021
    Ket: Kemasan Original Pabrik

    Stevia secara alami memiliki tingkat perkecambahan rendah. 60% adalah tingkat daya kecambah yang normal. semai dengan kadar air yang cukup dan membutuhkan cahaya untuk berkecambah

    Rekomendasi :
    Dapat ditanam dibedengan, Pot atau polybag ukuran diameter 30-40 cm, jarak tanam 30-40 cm atau bisa juga mengunakan sistem Hidroponik *) Ketahanan penyakit, umur panen, bobot dan potensi hasil tergantung pada lingkungan dan perlakuan budidayanya.

    #benihstevia #benih #benihherba #herba #hairaseed

  •  166  12  16 February, 2020