#bronis Instagram Photos & Videos

bronis - 46.2k posts

Hashtag Popularity

3.7
average comments
109.5
average likes

Latest #bronis Posts

  • Mantul ke tak mantul packaging baru ni gaisss, tengok warna dia je pun dah menarik kan?😍 Belum rasa lagi tu 🤩. Bronis Chips kini menyediakan 4 perisa yang menarik di mana setiap perisa itu ada keenakkannya yang tersendiri. Setiap orang sudah tentu citarasanya yang berlainan. Oleh itu, dengan perubahan packaging baru yang lebih menarik ini akan membuatkn Bronis Chips ini terserlah begitu juga dengan kesedapannya☺️.

 Pre-order dibuka sekarang yaa gaisss‼️🤩

Ws sahaja no. dibawah ini 😉

👇👇👇👇👇👇

📲+6 019-2722103

🔥Available Sizes🔥
: 100g (Rm 15)
: 250g (Rm 28)
 
🔥4 flavours🔥
🍫Dark Chocolate
🍰Red Velvet
🥜Hazelnut Coffee
🍺Milk Tea

#BronisTeamJaja
#BronisTeamAenn
#BronisKomrad
#TeamPiqapaan
#bronischips #kerepekbronis #kotatinggi #skudai #ulutiram #johorbahru #pasirgudang #jb #bronis #darkchocolate #redvelvet #milktea #hazelnutcoffee #murah #kudapan #kerepek #broniskotatinggi #bronistiram #bronisjb
  • Mantul ke tak mantul packaging baru ni gaisss, tengok warna dia je pun dah menarik kan?😍 Belum rasa lagi tu 🤩. Bronis Chips kini menyediakan 4 perisa yang menarik di mana setiap perisa itu ada keenakkannya yang tersendiri. Setiap orang sudah tentu citarasanya yang berlainan. Oleh itu, dengan perubahan packaging baru yang lebih menarik ini akan membuatkn Bronis Chips ini terserlah begitu juga dengan kesedapannya☺️.

    Pre-order dibuka sekarang yaa gaisss‼️🤩

    Ws sahaja no. dibawah ini 😉

    👇👇👇👇👇👇

    📲+6 019-2722103

    🔥Available Sizes🔥
    : 100g (Rm 15)
    : 250g (Rm 28)

    🔥4 flavours🔥
    🍫Dark Chocolate
    🍰Red Velvet
    🥜Hazelnut Coffee
    🍺Milk Tea

    #BronisTeamJaja
    #BronisTeamAenn
    #BronisKomrad
    #TeamPiqapaan
    #bronischips #kerepekbronis #kotatinggi #skudai #ulutiram #johorbahru #pasirgudang #jb #bronis #darkchocolate #redvelvet #milktea #hazelnutcoffee #murah #kudapan #kerepek #broniskotatinggi #bronistiram #bronisjb

  •  2  0  1 hour ago
  • Terliur satgi kalau korang tengok sis Anis makan cornflakes salted egg ni 😂
.
Boleh bawa ke mana mana sahaja sebab dia ada zip lock so senang lah 😊
.
Harga memang berpatutan dengan kualiti makanan tu sumpah sedap ye 😉
.
Yang belum cuba silakan mencuba ☺

Satu pek hanya rm13 sahaja 😊

#rimi #rimihq #rimirangers #cornflakessaltedegg #rimicornflakessaltedegg #saltedeggcornflakes #cornflakessaltedeggperlis #kudapkudapsedap #sneksedap #jjcm #rimiperlis #kudapkudap #chocojar #chocojarmurah #chocojarmalaysia #chocojarsedap #chocojarperlis #kerepekbronis #bronis #brownis #browniesedap #browniesmurah #brownisperlis #bronisperlis  #kuaci #kuaciviral #kuacisedap #kuaciperlis #kuacirangup #kuacimurah
  • Terliur satgi kalau korang tengok sis Anis makan cornflakes salted egg ni 😂
    .
    Boleh bawa ke mana mana sahaja sebab dia ada zip lock so senang lah 😊
    .
    Harga memang berpatutan dengan kualiti makanan tu sumpah sedap ye 😉
    .
    Yang belum cuba silakan mencuba ☺

    Satu pek hanya rm13 sahaja 😊

    #rimi #rimihq #rimirangers #cornflakessaltedegg #rimicornflakessaltedegg #saltedeggcornflakes #cornflakessaltedeggperlis #kudapkudapsedap #sneksedap #jjcm #rimiperlis #kudapkudap #chocojar #chocojarmurah #chocojarmalaysia #chocojarsedap #chocojarperlis #kerepekbronis #bronis #brownis #browniesedap #browniesmurah #brownisperlis #bronisperlis #kuaci #kuaciviral #kuacisedap #kuaciperlis #kuacirangup #kuacimurah

  •  2  0  1 hour ago
  • DAH NAK RAYA HAJI DAH NI HAMPA! Stok Tepung Premix BRONIS REDOT dah ada ke belom?😁
.
Harga pengenalan hanya Rm18 sahaja! Sangat berbaloi. Yelah, kalau sebelum ni nak buat sebiji BROWNIES je, tapi beli bahan sampai berpuluh-puluh. Bila google, 10 resepi yang keluar taktahu yang mana 1 sedap. 
.
Kali ni, jangan risau, hanya keluarkan modal Rm18 sahaja, confirm jadi Kek Brownies. Tak perlu sukat-sukat lagi dah, bahan pun tak membazir.. Cuma tambah telur 2 biji 
.
Boleh laa hidangkan kepada keluarga dgn yakinnya😍
.
Jadi yang mana nak dapatkan direct whatsapp okay!
.

HUBUNGI AGENT DI SEKITAR ANDA!🔥⤵️
.
🍫JITRA SEKITAR
@bronisstokis.kedah
0199358070
.
🍫@ctzmjushoppe
0104641317
.
🍫KULIM SEKITAR
@bronisredotkedah
0184650945
.
🍫Alor Setar/Kuala Kedah
LIYANA
019-5984866
.
🍫Pendang
AQIL
017-4002645
.
🍫Langgar/ Pokok Sena/K.Nerang
AZLINA
0189474661
.
JANA INCOME DENGAN BRONIS #BRONISTEAMQUEEN!🔥💰
.
✅Coaching & Guide
✅Team Aktif
✅Marketing Tools & Copywriting disediakan
✅Team Rewards 🎁
.
Jom jadi sebahagian dari BRONIS TEAM QUEEN!
Klik link whatsapp kak jaa di bio, bertindak segera! ☝🏼😃🔥
.
#bronis #bronishq #stokisbronis #bronisstokis #stokisbroniskedah #bronisstokiskedah #kerepekbronis #bronisjitra #bronisutara #bronisalorsetar #broniskepalabatas #bronislangkawi #bronisanakbukit #kerepekbronisjitra #kerepekbronisalorsetar #kerepekbronislangkawi #bronispulaupinang #bronisperlis #kerepekbronisperlis #kerepekbroniskedah #broniskomrad #bronisteamqueen #bronishq
  • DAH NAK RAYA HAJI DAH NI HAMPA! Stok Tepung Premix BRONIS REDOT dah ada ke belom?😁
    .
    Harga pengenalan hanya Rm18 sahaja! Sangat berbaloi. Yelah, kalau sebelum ni nak buat sebiji BROWNIES je, tapi beli bahan sampai berpuluh-puluh. Bila google, 10 resepi yang keluar taktahu yang mana 1 sedap.
    .
    Kali ni, jangan risau, hanya keluarkan modal Rm18 sahaja, confirm jadi Kek Brownies. Tak perlu sukat-sukat lagi dah, bahan pun tak membazir.. Cuma tambah telur 2 biji
    .
    Boleh laa hidangkan kepada keluarga dgn yakinnya😍
    .
    Jadi yang mana nak dapatkan direct whatsapp okay!
    .

    HUBUNGI AGENT DI SEKITAR ANDA!🔥⤵️
    .
    🍫JITRA SEKITAR
    @bronisstokis.kedah
    0199358070
    .
    🍫@ctzmjushoppe
    0104641317
    .
    🍫KULIM SEKITAR
    @bronisredotkedah
    0184650945
    .
    🍫Alor Setar/Kuala Kedah
    LIYANA
    019-5984866
    .
    🍫Pendang
    AQIL
    017-4002645
    .
    🍫Langgar/ Pokok Sena/K.Nerang
    AZLINA
    0189474661
    .
    JANA INCOME DENGAN BRONIS #BRONISTEAMQUEEN!🔥💰
    .
    ✅Coaching & Guide
    ✅Team Aktif
    ✅Marketing Tools & Copywriting disediakan
    ✅Team Rewards 🎁
    .
    Jom jadi sebahagian dari BRONIS TEAM QUEEN!
    Klik link whatsapp kak jaa di bio, bertindak segera! ☝🏼😃🔥
    .
    #bronis #bronishq #stokisbronis #bronisstokis #stokisbroniskedah #bronisstokiskedah #kerepekbronis #bronisjitra #bronisutara #bronisalorsetar #broniskepalabatas #bronislangkawi #bronisanakbukit #kerepekbronisjitra #kerepekbronisalorsetar #kerepekbronislangkawi #bronispulaupinang #bronisperlis #kerepekbronisperlis #kerepekbroniskedah #broniskomrad #bronisteamqueen #bronishq

  •  1  0  2 hours ago
  • Hai korang! 
Ada tak peminat green tea kat sini? Green tea thailand atau Matcha yang macam minuman dlm cup plastik besar yang orang jual tu.

Ok guys, Bronis pernah keluarkan perisa Matcha malangnya buat masa sekarang telah diberhentikan pengeluarannya di HQ

Sis ada extra 1 pek je lagi. Nak clearkan last stok ni. Susah nak cari perisa ni dah. Hanya ada pada beberapa agen sahaja. Kalau ada yang berminat boleh klik link di bio okay 😊

#BRONIS
#BRONISKomrad
#TeamPiqaPaan
#UnlimitedCraziness 
#BronisChips
#KerepekBronis
#BronisMatcha
#kerepekbronismatcha
  • Hai korang!
    Ada tak peminat green tea kat sini? Green tea thailand atau Matcha yang macam minuman dlm cup plastik besar yang orang jual tu.

    Ok guys, Bronis pernah keluarkan perisa Matcha malangnya buat masa sekarang telah diberhentikan pengeluarannya di HQ

    Sis ada extra 1 pek je lagi. Nak clearkan last stok ni. Susah nak cari perisa ni dah. Hanya ada pada beberapa agen sahaja. Kalau ada yang berminat boleh klik link di bio okay 😊

    #BRONIS
    #BRONISKomrad
    #TeamPiqaPaan
    #UnlimitedCraziness
    #BronisChips
    #KerepekBronis
    #BronisMatcha
    #kerepekbronismatcha

  •  0  0  4 hours ago
  • Hati sayu membiarkan bronis di bawa pergi kepada ejen baru 😢

Sis sayu sebab stok kat tangan dah habis! Stok Hazelnut Coffee, Milk Tea & Red Velvet habis licin!!
Tinggal Dark Chocolate sahaja.

Semoga selamat sampai ke tuan baru @dyane_83 di Tanjung Karang 😊
Geng Kuala Selangor dan kawasan sekitar yang nak Bronis boleh contact Kak Diana 😉

#BRONIS
#BRONISKomrad 
#TeamPiqaPaan 
#BronisChips
#KerepekBronis
  • Hati sayu membiarkan bronis di bawa pergi kepada ejen baru 😢

    Sis sayu sebab stok kat tangan dah habis! Stok Hazelnut Coffee, Milk Tea & Red Velvet habis licin!!
    Tinggal Dark Chocolate sahaja.

    Semoga selamat sampai ke tuan baru @dyane_83 di Tanjung Karang 😊
    Geng Kuala Selangor dan kawasan sekitar yang nak Bronis boleh contact Kak Diana 😉

    #BRONIS
    #BRONISKomrad
    #TeamPiqaPaan
    #BronisChips
    #KerepekBronis

  •  2  0  4 hours ago
  • Korang Happy, Makcik Kiah Pun Happy🥰
.
.
#KerepekBronisMalaysia

Flavour (100g/pack) :
1)DARK CHOCOLATE 
2)RED VELVET 
3)MATCHA
4)MILK TEA
5)HAZELNUT COFFEE 
6)NASI LEMAK CHIPS

Dari air boba milk tea ,kami ubah menjadi kepingan kerepek .

Wow ke wow gaiss ?😱

Dah rase air boba milk tea macam mana kan yang dok viral sangat tuu ,haa sekarang ni meh ramai ramai pakat pulun beli kerepek bronis keluaran terbaru ,formula terbaumru dari #BRONIS iaitu perisa Brown Sugar Milk Tea 🤤

#BRONISkomrad
#bronissabah
#unlimitedcrazines

DAPATKAN SEKARANG 😘😘
  • Korang Happy, Makcik Kiah Pun Happy🥰
    .
    .
    #KerepekBronisMalaysia

    Flavour (100g/pack) :
    1)DARK CHOCOLATE
    2)RED VELVET
    3)MATCHA
    4)MILK TEA
    5)HAZELNUT COFFEE
    6)NASI LEMAK CHIPS

    Dari air boba milk tea ,kami ubah menjadi kepingan kerepek .

    Wow ke wow gaiss ?😱

    Dah rase air boba milk tea macam mana kan yang dok viral sangat tuu ,haa sekarang ni meh ramai ramai pakat pulun beli kerepek bronis keluaran terbaru ,formula terbaumru dari #BRONIS iaitu perisa Brown Sugar Milk Tea 🤤

    #BRONISkomrad
    #bronissabah
    #unlimitedcrazines

    DAPATKAN SEKARANG 😘😘

  •  1  0  4 hours ago
  • Korang Happy, Makcik Kiah Pun Happy🥰
.
.
#KerepekBronisMalaysia

Flavour (100g/pack) :
1)DARK CHOCOLATE 
2)RED VELVET 
3)MATCHA
4)MILK TEA
5)HAZELNUT COFFEE 
6)NASI LEMAK CHIPS

Dari air boba milk tea ,kami ubah menjadi kepingan kerepek .

Wow ke wow gaiss ?😱

Dah rase air boba milk tea macam mana kan yang dok viral sangat tuu ,haa sekarang ni meh ramai ramai pakat pulun beli kerepek bronis keluaran terbaru ,formula terbaumru dari #BRONIS iaitu perisa Brown Sugar Milk Tea 🤤

#BRONISkomrad
#bronissabah
#unlimitedcrazines

DAPATKAN SEKARANG 😘😘
  • Korang Happy, Makcik Kiah Pun Happy🥰
    .
    .
    #KerepekBronisMalaysia

    Flavour (100g/pack) :
    1)DARK CHOCOLATE
    2)RED VELVET
    3)MATCHA
    4)MILK TEA
    5)HAZELNUT COFFEE
    6)NASI LEMAK CHIPS

    Dari air boba milk tea ,kami ubah menjadi kepingan kerepek .

    Wow ke wow gaiss ?😱

    Dah rase air boba milk tea macam mana kan yang dok viral sangat tuu ,haa sekarang ni meh ramai ramai pakat pulun beli kerepek bronis keluaran terbaru ,formula terbaumru dari #BRONIS iaitu perisa Brown Sugar Milk Tea 🤤

    #BRONISkomrad
    #bronissabah
    #unlimitedcrazines

    DAPATKAN SEKARANG 😘😘

  •  1  0  4 hours ago
  • Korang Happy, Makcik Kiah Pun Happy🥰
.
.
#KerepekBronisMalaysia

Flavour (100g/pack) :
1)DARK CHOCOLATE 
2)RED VELVET 
3)MATCHA
4)MILK TEA
5)HAZELNUT COFFEE 
6)NASI LEMAK CHIPS

Dari air boba milk tea ,kami ubah menjadi kepingan kerepek .

Wow ke wow gaiss ?😱

Dah rase air boba milk tea macam mana kan yang dok viral sangat tuu ,haa sekarang ni meh ramai ramai pakat pulun beli kerepek bronis keluaran terbaru ,formula terbaumru dari #BRONIS iaitu perisa Brown Sugar Milk Tea 🤤

#BRONISkomrad
#bronissabah
#unlimitedcrazines

DAPATKAN SEKARANG 😘😘
  • Korang Happy, Makcik Kiah Pun Happy🥰
    .
    .
    #KerepekBronisMalaysia

    Flavour (100g/pack) :
    1)DARK CHOCOLATE
    2)RED VELVET
    3)MATCHA
    4)MILK TEA
    5)HAZELNUT COFFEE
    6)NASI LEMAK CHIPS

    Dari air boba milk tea ,kami ubah menjadi kepingan kerepek .

    Wow ke wow gaiss ?😱

    Dah rase air boba milk tea macam mana kan yang dok viral sangat tuu ,haa sekarang ni meh ramai ramai pakat pulun beli kerepek bronis keluaran terbaru ,formula terbaumru dari #BRONIS iaitu perisa Brown Sugar Milk Tea 🤤

    #BRONISkomrad
    #bronissabah
    #unlimitedcrazines

    DAPATKAN SEKARANG 😘😘

  •  2  0  4 hours ago
  • Alhamdulillah Kali ini berjaya dihabiskan dalam masa sehari sahaja 😆🙌. Ramai betul yang grab perisa Red Velvet ya😄. Pre-order dibuka sekarang yaa gaisss‼️🤩

Ws sahaja no. dibawah ini

👇👇👇👇👇👇

📲+ 019-2722103

🔥Available Sizes🔥
: 100g (Rm 15)
: 250g (Rm 28)
 
🔥4 flavours🔥
🍫Dark Chocolate
🍰Red Velvet
🥜Hazelnut Coffee
🍺Milk Tea

#BronisTeamJaja
#BronisTeamAenn
#BronisKomrad
#TeamPiqapaan
#bronischips #kerepekbronis #kotatinggi #skudai #ulutiram #johorbahru #pasirgudang #jb #bronis #darkchocolate #redvelvet #milktea #hazelnutcoffee #murah #kudapan #kerepek #broniskotatinggi #bronistiram #bronisjb
  • Alhamdulillah Kali ini berjaya dihabiskan dalam masa sehari sahaja 😆🙌. Ramai betul yang grab perisa Red Velvet ya😄. Pre-order dibuka sekarang yaa gaisss‼️🤩

    Ws sahaja no. dibawah ini

    👇👇👇👇👇👇

    📲+ 019-2722103

    🔥Available Sizes🔥
    : 100g (Rm 15)
    : 250g (Rm 28)

    🔥4 flavours🔥
    🍫Dark Chocolate
    🍰Red Velvet
    🥜Hazelnut Coffee
    🍺Milk Tea

    #BronisTeamJaja
    #BronisTeamAenn
    #BronisKomrad
    #TeamPiqapaan
    #bronischips #kerepekbronis #kotatinggi #skudai #ulutiram #johorbahru #pasirgudang #jb #bronis #darkchocolate #redvelvet #milktea #hazelnutcoffee #murah #kudapan #kerepek #broniskotatinggi #bronistiram #bronisjb

  •  8  0  5 hours ago
  • Enjoy your day & share the happiness with BRONIS ❤
.
NEW PACKAGING but SAME GREAT TASTE ‼️
More Attractive 🔥🔥
More Exclusive 🔥🔥
.
⭐BRONIS CHIPS HAZELNUT COFFEE⭐
.
Proudly present to you by BRONIS 🔥🔥
Grab yours now ‼️
.
.
Klik jer link di bio untuk beli BRONIS dengan cara yg paling bergaya 
‼️ Thank you for your support ‼️
.
✅ORDER NOW - RM 15.00 /pack
.
✅We accept bulk purchase
.
📣Open for Agent & Area Distributor
.
🌍WORLDWIDE SHIPPING🌍
.
🇲🇾
.
#BRONIS
#bronis 
#instagram
#tiktok
#bronischallenge
#malaysianfood
#food
  • Enjoy your day & share the happiness with BRONIS ❤
    .
    NEW PACKAGING but SAME GREAT TASTE ‼️
    More Attractive 🔥🔥
    More Exclusive 🔥🔥
    .
    ⭐BRONIS CHIPS HAZELNUT COFFEE⭐
    .
    Proudly present to you by BRONIS 🔥🔥
    Grab yours now ‼️
    .
    .
    Klik jer link di bio untuk beli BRONIS dengan cara yg paling bergaya
    ‼️ Thank you for your support ‼️
    .
    ✅ORDER NOW - RM 15.00 /pack
    .
    ✅We accept bulk purchase
    .
    📣Open for Agent & Area Distributor
    .
    🌍WORLDWIDE SHIPPING🌍
    .
    🇲🇾
    .
    #BRONIS
    #bronis
    #instagram
    #tiktok
    #bronischallenge
    #malaysianfood
    #food

  •  2  0  5 hours ago

Top #bronis Posts

  • FUDGY BROWNIES

Pake resep anti gagal.. resep sejuta umat karna resep ini banyak banget berkeliaran di IG dan cookpad 😅

Source : erlina.lim_ 
Rebake : @nisa_bakhtiar 
Bahan :
150 gr dark cooking chocolate (tulip)
50 gram mentega/butter (saya anchor salted)
40 ml minyak goreng
2 butir telur
150 gr gula halus
100 gram tepung terigu (saya segitiga) 
35 gr coklat bubuk (tulip)

Cara Membuat :
1. Oles loyang (saya bikin 1,5 resep pake loyang 20) dengan margarin, alas kertas roti, sisihkan.
2. Campur coklat bubuk dan tepung, ayak, sisihkan. 3. Lelehkan dark cooking chocolate, butter dan minyak dengan cara di tim. Biarkan hangat.
4. Kocok gula dan telur sampai gula benar-benar larut dengan whisk. Lalu masukkan campuran tepung, aduk rata.
5. Tuang campuran coklat dan butter, aduk rata.
6. Masukkan campuran terigu dan coklat bubuk yang sudah diayak. Aduk rata.
7. Tuang ke dalam loyang, panggang selama kurang lebih 25 menit (kenali oven masing-masing) dengan suhu 150 C, saya memanggang menggunakan oven tangkring, menggunakan api sedang, brownies ditaruh di rak bawah selama 20 menit pertama, kemudian api sedikit dikecilkan & dipindahkan ke rak atas selama 15 menit. Keluarkan dari oven.

Kalo saya didiamkan semalaman dlu baru dimakan, lebih enak 😁

#fudgybrownies #fudgy #brownies #bronis #resepbrownies #browniespanggang #cakedankue
  • FUDGY BROWNIES

    Pake resep anti gagal.. resep sejuta umat karna resep ini banyak banget berkeliaran di IG dan cookpad 😅

    Source : erlina.lim_
    Rebake : @nisa_bakhtiar
    Bahan :
    150 gr dark cooking chocolate (tulip)
    50 gram mentega/butter (saya anchor salted)
    40 ml minyak goreng
    2 butir telur
    150 gr gula halus
    100 gram tepung terigu (saya segitiga)
    35 gr coklat bubuk (tulip)

    Cara Membuat :
    1. Oles loyang (saya bikin 1,5 resep pake loyang 20) dengan margarin, alas kertas roti, sisihkan.
    2. Campur coklat bubuk dan tepung, ayak, sisihkan. 3. Lelehkan dark cooking chocolate, butter dan minyak dengan cara di tim. Biarkan hangat.
    4. Kocok gula dan telur sampai gula benar-benar larut dengan whisk. Lalu masukkan campuran tepung, aduk rata.
    5. Tuang campuran coklat dan butter, aduk rata.
    6. Masukkan campuran terigu dan coklat bubuk yang sudah diayak. Aduk rata.
    7. Tuang ke dalam loyang, panggang selama kurang lebih 25 menit (kenali oven masing-masing) dengan suhu 150 C, saya memanggang menggunakan oven tangkring, menggunakan api sedang, brownies ditaruh di rak bawah selama 20 menit pertama, kemudian api sedikit dikecilkan & dipindahkan ke rak atas selama 15 menit. Keluarkan dari oven.

    Kalo saya didiamkan semalaman dlu baru dimakan, lebih enak 😁

    #fudgybrownies #fudgy #brownies #bronis #resepbrownies #browniespanggang #cakedankue

  •  232  7  12 July, 2019
  • Masih Berkreasi seputar Brownies.
Kali ini buat #ShinyBrownies .

Bahan Membuat Shiny Brownies :
- 150 gr Dark Cooking Chocolate ( DCC )
- 40 ml minyak sayur
- 50 gr mentega atau margarin
- 100 gr tepung terigu
- 35 gr coklat bubuk
- 2 butir telur
- 150 gr gula halus

Cara buat lengkapnya ada di YouTube.com/asahidtehyung

#shiny #brownies #shinyBrownis #brownis #bronis #membuatBrownies #dessert #food #desserts #instafood #sweet #chocolate #cake #dessertporn #delish #foods #delicious #tasty #eat #eating #hungry #foodpics
  • Masih Berkreasi seputar Brownies.
    Kali ini buat #ShinyBrownies .

    Bahan Membuat Shiny Brownies :
    - 150 gr Dark Cooking Chocolate ( DCC )
    - 40 ml minyak sayur
    - 50 gr mentega atau margarin
    - 100 gr tepung terigu
    - 35 gr coklat bubuk
    - 2 butir telur
    - 150 gr gula halus

    Cara buat lengkapnya ada di YouTube.com/asahidtehyung

    #shiny #brownies #shinyBrownis #brownis #bronis #membuatBrownies #dessert #food #desserts #instafood #sweet #chocolate #cake #dessertporn #delish #foods #delicious #tasty #eat #eating #hungry #foodpics

  •  373  32  3 July, 2018
  • .
برای یه دورهمی زیبا و دلنشین احتیاجی به کارهای خارق العاده نیست.میتونیم با چند ترکیب ساده، 
دلنشین با عشق و لذت یک چیز بسیار لذیذ و جذاب درست کنیم. با ترکیب چند مواد ساده از تیکه های شکلات، تصویر زیبای شکر قهوه ای، تخم مرغهای دو زرده، قطره های کره آب شده و استشمام بوی بی نظیر وانیل.
پیشنهاد شما برای یک دسر خوشمزه برای آخر هفته کنار خانواده چیه؟؟
#instalove #instagood #instafood #bronis #cheflife #chefs #iamtaste #saman_ntaste#
@chefler_platformu 
@h.janate 
@amin_fakhari.pl 
@saeed.soltanizadeh
  • .
    برای یه دورهمی زیبا و دلنشین احتیاجی به کارهای خارق العاده نیست.میتونیم با چند ترکیب ساده،
    دلنشین با عشق و لذت یک چیز بسیار لذیذ و جذاب درست کنیم. با ترکیب چند مواد ساده از تیکه های شکلات، تصویر زیبای شکر قهوه ای، تخم مرغهای دو زرده، قطره های کره آب شده و استشمام بوی بی نظیر وانیل.
    پیشنهاد شما برای یک دسر خوشمزه برای آخر هفته کنار خانواده چیه؟؟
    #instalove #instagood #instafood #bronis #cheflife #chefs #iamtaste #saman_ntaste#
    @chefler_platformu
    @h.janate
    @amin_fakhari.pl
    @saeed.soltanizadeh

  •  453  9  29 May, 2020
  • Hai , teman teman kemarin kita berkreasi membuat brownies yang ekonomis alias irit dan juga tanpa mixer lho teman2 .

Video cara buatnya sudah di upload di channel YouTube.com/asahidtehyung

Jangan lupa dicoba juga ya teman teman

#brownies #brownis #bronis #bronies #asahidTehyung
#browniesEkonomis #Ekonomis #TanpaMixer 
#dessert #food #desserts #yummy #instagood #instafood #sweet #chocolate #cake #dessertporn #delish #delicious #tasty  #hungry #foodpics #sweettooth
  • Hai , teman teman kemarin kita berkreasi membuat brownies yang ekonomis alias irit dan juga tanpa mixer lho teman2 .

    Video cara buatnya sudah di upload di channel YouTube.com/asahidtehyung

    Jangan lupa dicoba juga ya teman teman

    #brownies #brownis #bronis #bronies #asahidTehyung
    #browniesEkonomis #Ekonomis #TanpaMixer
    #dessert #food #desserts #yummy #instagood #instafood #sweet #chocolate #cake #dessertporn #delish #delicious #tasty #hungry #foodpics #sweettooth

  •  153  2  27 June, 2018
  • Bikinin kesukaan bocil yg lagi kurang sehat, sekalian manfaatin stok coklat blok sama butter. Kebetulan juga dikasih coklat bubuk good quality sama tetangga kece @adhi_ta jadilah si bronis ini. Padahal enaknya klo diinapkan atau udh dingin bener. Tapi bocil udh ga sabar dan memang bikin buat si eneng jadi mamak rela dipotong walau masih anget. Alhamdulillah si bocil udh 2 kali makan 😍. Sehat ya sayangkuuu 😘😘😘. Resep masih selalu setia ama resepnya cece @erlina.lim_ ga pernah ngecewain karena si shiny selalu nongol 😍.
.
CHEWY BROWNIE
Source : @erlina.lim_
Rebaked : @indryhapsari914
.
Bahan :
150 gr Dark Chocolate Callebaut (dark chocolate compound jg bs)
50 gr salted butter
40 ml minyak sayur 
2 butir telur ayam

Campur rata dan ayak :
100 gr tepung terigu serbaguna
150 gr gula halus (me : gula pasir di blender)
35 gr coklat bubuk kualitas baik

Topping :
Cadbury chocolate, chocolate chips, almond sliced
.
Cara membuat :
1. Lelehkan DCC, butter dan minyak sayur dengan cara di tim (double boiler). Kemudian kocok rata telur dan gula halus menggunakan whisk sampai gula larut benar. Lalu masukan coklat leleh tadi, aduk rata.
.
2. Masukan campuran tepung terigu, coklat bubuk dan garam sambil diayak, aduk rata sampai menjadi adonan yg kental dan berat.
.
3. Tuang adonan brownie kedalam loyang yg telah dioles margarine dan dialasi baking paper (lebihkan baking papernya ya supaya mudah mengangkatnya. Tabur topping dipermukaanya.
.
4. Lalu panggang dalam oven yg sudah dipanaskan sebelumnya. Panggang dgn suhu 150-160 dercel sampai matang. Kenali oven masing2 ya karena tiap oven lain2 karakteristiknya. Angkat, siap disajikan.
.
TIPS shiny crust muncul dari beberapa sumber yang saya dapat yaitu : 
1. Komposisi DCC dan gula lbh banyak dari tepung
2. Saat mengocok telur dan gula, gula harus sampai larut
3. Setelah adonan dituang kedalam loyang diamkan beberapa saat, jangan langsung masuk oven. Semoga bermanfaat 😊.
.
#brownies #brownie #chewybrownie #homemade #bronis #yummybrownies #kudapanrumahan #shinycrustbrownies #berbagiresep #shareresep #doyanbaking
  • Bikinin kesukaan bocil yg lagi kurang sehat, sekalian manfaatin stok coklat blok sama butter. Kebetulan juga dikasih coklat bubuk good quality sama tetangga kece @adhi_ta jadilah si bronis ini. Padahal enaknya klo diinapkan atau udh dingin bener. Tapi bocil udh ga sabar dan memang bikin buat si eneng jadi mamak rela dipotong walau masih anget. Alhamdulillah si bocil udh 2 kali makan 😍. Sehat ya sayangkuuu 😘😘😘. Resep masih selalu setia ama resepnya cece @erlina.lim_ ga pernah ngecewain karena si shiny selalu nongol 😍.
    .
    CHEWY BROWNIE
    Source : @erlina.lim_
    Rebaked : @indryhapsari914
    .
    Bahan :
    150 gr Dark Chocolate Callebaut (dark chocolate compound jg bs)
    50 gr salted butter
    40 ml minyak sayur
    2 butir telur ayam

    Campur rata dan ayak :
    100 gr tepung terigu serbaguna
    150 gr gula halus (me : gula pasir di blender)
    35 gr coklat bubuk kualitas baik

    Topping :
    Cadbury chocolate, chocolate chips, almond sliced
    .
    Cara membuat :
    1. Lelehkan DCC, butter dan minyak sayur dengan cara di tim (double boiler). Kemudian kocok rata telur dan gula halus menggunakan whisk sampai gula larut benar. Lalu masukan coklat leleh tadi, aduk rata.
    .
    2. Masukan campuran tepung terigu, coklat bubuk dan garam sambil diayak, aduk rata sampai menjadi adonan yg kental dan berat.
    .
    3. Tuang adonan brownie kedalam loyang yg telah dioles margarine dan dialasi baking paper (lebihkan baking papernya ya supaya mudah mengangkatnya. Tabur topping dipermukaanya.
    .
    4. Lalu panggang dalam oven yg sudah dipanaskan sebelumnya. Panggang dgn suhu 150-160 dercel sampai matang. Kenali oven masing2 ya karena tiap oven lain2 karakteristiknya. Angkat, siap disajikan.
    .
    TIPS shiny crust muncul dari beberapa sumber yang saya dapat yaitu :
    1. Komposisi DCC dan gula lbh banyak dari tepung
    2. Saat mengocok telur dan gula, gula harus sampai larut
    3. Setelah adonan dituang kedalam loyang diamkan beberapa saat, jangan langsung masuk oven. Semoga bermanfaat 😊.
    .
    #brownies #brownie #chewybrownie #homemade #bronis #yummybrownies #kudapanrumahan #shinycrustbrownies #berbagiresep #shareresep #doyanbaking

  •  144  29  26 August, 2019
  • #repost @a___dama
• • •
Assalamualaykum!
Pertama kali baca resep langsung penasaran brownies bisa dibikin hanya dengan dua bahan. Langsung segera eksekusi, hasilnya ternyata nyoklat banget dan chewy!
.
Source: https://pin.it/rlgto4k3kkqith
.
.
Brownies 2 Bahan (Gluten Free)
_________________________________
Bahan:
2 cup dark cooking chocolate (dcc)
1 butir telur
.
.
Cara membuat:
1. Lelehkan dcc dengan cara di tim (double boiler)
2. Kocok telur dan dcc yang telah dilelehkan selama 5 menit.
3. Tuang ke dalam loyang ukuran 14x14 yang telah dioles margarin dan diberi baking paper.
4. Panggang dengan suhu 180 dercel selama 20 menit api atas bawah atau sesuaikan dengan oven masing masing.
.
.

#thegaring142#uploadbersama#resepkue#kuecoklat#chocolatecake#KRM_manis#KRM_dessert#KRM_kue#KRM_cemilan#kumpulanresepmasak#brownies#bronis#browniesenak#resepbrownies#kuebrownies#browniescoklat#browniespanggang#doyanbaking#doyanbakingcemilan
  • #repost @a___dama
    • • •
    Assalamualaykum!
    Pertama kali baca resep langsung penasaran brownies bisa dibikin hanya dengan dua bahan. Langsung segera eksekusi, hasilnya ternyata nyoklat banget dan chewy!
    .
    Source: https://pin.it/rlgto4k3kkqith
    .
    .
    Brownies 2 Bahan (Gluten Free)
    _________________________________
    Bahan:
    2 cup dark cooking chocolate (dcc)
    1 butir telur
    .
    .
    Cara membuat:
    1. Lelehkan dcc dengan cara di tim (double boiler)
    2. Kocok telur dan dcc yang telah dilelehkan selama 5 menit.
    3. Tuang ke dalam loyang ukuran 14x14 yang telah dioles margarin dan diberi baking paper.
    4. Panggang dengan suhu 180 dercel selama 20 menit api atas bawah atau sesuaikan dengan oven masing masing.
    .
    .

    #thegaring142 #uploadbersama #resepkue #kuecoklat #chocolatecake #KRM_manis #KRM_dessert #KRM_kue #KRM_cemilan#kumpulanresepmasak#brownies#bronis#browniesenak#resepbrownies#kuebrownies#browniescoklat#browniespanggang#doyanbaking#doyanbakingcemilan

  •  120  1  4 December, 2017
  • 구룡령 비석에 독버섯이 자라고이땨🍄
📸 @alice_eylee
  • 구룡령 비석에 독버섯이 자라고이땨🍄
    📸 @alice_eylee

  •  568  31  29 June, 2020
  • Are you planning on an event and need help with the dessert section? Contact us now and we'll help you as much as we can😊
.
Line: @96bakery (with @)
Whatsapp: 0813-9603-1404
Call: 0813-9603-1404
Store: Jl. Kolonel Sugiono (Wajir) No.2E
Operational Hours: 09:00-18:00
.
.
.
#96bakery #chocolatebrownies #browniesmedan #brownies #kulinermedan #makanmana #oleholehmedan #bakerymedan #browniescoklat #bronis #broniscoklat #coklatmedan #souvenirmedan #kuemedan #coklatmedan #medankue #browniesalmond #almondmedan #bronisalmond #souvenirmedan #suvenirmedan #kadomedan #cateringmedan #kuekeringmedan #acaramedan #desserttable #dessertmedan #desserttablemedan
  • Are you planning on an event and need help with the dessert section? Contact us now and we'll help you as much as we can😊
    .
    Line: @96bakery (with @)
    Whatsapp: 0813-9603-1404
    Call: 0813-9603-1404
    Store: Jl. Kolonel Sugiono (Wajir) No.2E
    Operational Hours: 09:00-18:00
    .
    .
    .
    #96bakery #chocolatebrownies #browniesmedan #brownies #kulinermedan #makanmana #oleholehmedan #bakerymedan #browniescoklat #bronis #broniscoklat #coklatmedan #souvenirmedan #kuemedan #coklatmedan #medankue #browniesalmond #almondmedan #bronisalmond #souvenirmedan #suvenirmedan #kadomedan #cateringmedan #kuekeringmedan #acaramedan #desserttable #dessertmedan #desserttablemedan

  •  104  5  21 November, 2019