#bakersmalaysia Instagram Photos & Videos

bakersmalaysia - 23.2k posts

Hashtag Popularity

9.4
average comments
162.7
average likes

Latest #bakersmalaysia Posts

  • Youโ€™re gonna hear me roar! ๐Ÿฏ Not so fierce little tigers with watermelon filing ๐Ÿ…
  • Youโ€™re gonna hear me roar! ๐Ÿฏ Not so fierce little tigers with watermelon filing ๐Ÿ…

  •  45  4  18 hours ago
  • Canโ€™t decide which is my favourite shot, so i decided to post em all ๐Ÿ’›
  • Canโ€™t decide which is my favourite shot, so i decided to post em all ๐Ÿ’›

  •  60  21  19 hours ago
  • ๐ŸŒ™๐ŸŒ
Thank youuuuuuuuuuu!

For more birthday designs, tap the hashtag below.
๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
#mellmalina_birthdaytoppers 
#mellmalinacaketoppers
  • ๐ŸŒ™๐ŸŒ
    Thank youuuuuuuuuuu!

    For more birthday designs, tap the hashtag below.
    ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    #mellmalina_birthdaytoppers
    #mellmalinacaketoppers

  •  5  1  20 hours ago
  • โญ๏ธโญ๏ธ thank youuu! 

For more birthday designs, tap the hashtag below.
๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
#mellmalina_birthdaytoppers 
#mellmalinacaketoppers
  • โญ๏ธโญ๏ธ thank youuu!

    For more birthday designs, tap the hashtag below.
    ๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป๐Ÿ‘‡๐Ÿป
    #mellmalina_birthdaytoppers
    #mellmalinacaketoppers

  •  0  1  21 hours ago
  • Pyrex Easy Grab 8 pcs Bake and Store Set
-
Price RM 272
Deposit RM 96
Instalments available
-
Oct Trip
ETA Dec 2020
Direct from US to MY
  • Pyrex Easy Grab 8 pcs Bake and Store Set
    -
    Price RM 272
    Deposit RM 96
    Instalments available
    -
    Oct Trip
    ETA Dec 2020
    Direct from US to MY

  •  1  1  22 hours ago
  • Assalamualaikum. Selamat pagi semua..

Just nak share kesedapan CRIMEBITES COOKIES ni ๐Ÿ˜‹ Buat apa nak tipu tipu kannn

Benda sedap kita share, benda tak sedap kita tak share๐Ÿ˜˜

RM28/tub=260g๐Ÿช๐Ÿซ

Kenapa RM28? Sebab kita guna premium chocolate, iaitu callebaut chocolates dan bukan mur mur tau ๐Ÿซ Cookies pun 100% kita guna pure butter ๐Ÿช

Jom order ๐Ÿ˜ DM sekarang ๐Ÿ“ฒ

#crimebites #crimebitescookies #callebautcookies #crimebitespetalingjaya #crimebitesampang #crimebiteskeramat #crimebitesklcc #crimebitesselayang #crimebitessetapak #crimebiteskualalumpur #crimebitescheras #crimebiteskl #biskutraya2020 #kuihraya2020 #cookiesraya2020 #callebautchocolate  #callebautmalaysia #cookies #dessertsedap #foodpornmalaysia #coklatbelgian #bakersmalaysia #belgianchocolate #kitajagakita  #klfooddelivery #klfoodies #doorgiftkahwin #doorgift
  • Assalamualaikum. Selamat pagi semua..

    Just nak share kesedapan CRIMEBITES COOKIES ni ๐Ÿ˜‹ Buat apa nak tipu tipu kannn

    Benda sedap kita share, benda tak sedap kita tak share๐Ÿ˜˜

    RM28/tub=260g๐Ÿช๐Ÿซ

    Kenapa RM28? Sebab kita guna premium chocolate, iaitu callebaut chocolates dan bukan mur mur tau ๐Ÿซ Cookies pun 100% kita guna pure butter ๐Ÿช

    Jom order ๐Ÿ˜ DM sekarang ๐Ÿ“ฒ

    #crimebites #crimebitescookies #callebautcookies #crimebitespetalingjaya #crimebitesampang #crimebiteskeramat #crimebitesklcc #crimebitesselayang #crimebitessetapak #crimebiteskualalumpur #crimebitescheras #crimebiteskl #biskutraya2020 #kuihraya2020 #cookiesraya2020 #callebautchocolate #callebautmalaysia #cookies #dessertsedap #foodpornmalaysia #coklatbelgian #bakersmalaysia #belgianchocolate #kitajagakita #klfooddelivery #klfoodies #doorgiftkahwin #doorgift

  •  1  0  13 August, 2020
  • Happiness is the smell of freshly baked bread from oven ๐Ÿงบ
  • Happiness is the smell of freshly baked bread from oven ๐Ÿงบ

  •  55  4  13 August, 2020
  • CAFE SOFT LAUNCHING
.
Assalamualaikum & hi guys. We are humbly inviting you guys to come over to our new cafe this Saturday 15th August from 10am till 10pm. InsyaAllah there will be plenty of desserts to offer (more to come in future InsyaAllah)
.
Location : C-1-36, Savanna Retail Shop, Southville City Dengkil OR just waze "Sweetoothdelight"
.
Special offers to be announce later. Stay tuned guys๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜˜๐Ÿ’•โค๏ธ๐Ÿ˜ป๐Ÿ’‹
.
#sweetoothdelight #cafestudio #cafebangi #cafedengkil #cafekl #cafekajang #cafenilai #bakersmalaysia #kekbangi #kekdengkil #kekputrajaya #kekcyberjaya #kekkajang #keknilai #kekmurah #bakerskl #bakersbangi #bakerskajang #bakersputrajaya #bakerscyberjaya #bakersnilai #bakerspuchong #sayajualkek #stayathome #staysafe #supportsmallbusiness #kitajagakita
  • CAFE SOFT LAUNCHING
    .
    Assalamualaikum & hi guys. We are humbly inviting you guys to come over to our new cafe this Saturday 15th August from 10am till 10pm. InsyaAllah there will be plenty of desserts to offer (more to come in future InsyaAllah)
    .
    Location : C-1-36, Savanna Retail Shop, Southville City Dengkil OR just waze "Sweetoothdelight"
    .
    Special offers to be announce later. Stay tuned guys๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜˜๐Ÿ’•โค๏ธ๐Ÿ˜ป๐Ÿ’‹
    .
    #sweetoothdelight #cafestudio #cafebangi #cafedengkil #cafekl #cafekajang #cafenilai #bakersmalaysia #kekbangi #kekdengkil #kekputrajaya #kekcyberjaya #kekkajang #keknilai #kekmurah #bakerskl #bakersbangi #bakerskajang #bakersputrajaya #bakerscyberjaya #bakersnilai #bakerspuchong #sayajualkek #stayathome #staysafe #supportsmallbusiness #kitajagakita

  •  175  11  13 August, 2020
  • Tak tahu nak pilih seluar yang sesuai dengan bentuk badan?
Korang selalu tak beli seluar bila nak pakai je tak selesa, nampak tak cantik. Tentu pernahkan.
.
Kat sini saya kongsikan tips pilih seluar sesuai dengan bentuk badan korang.
.
1.LOW-RISE JEANS
Jeans berpotongan rendah hanya sesuai untuk badan kurus sahaja. Pilihan kedudukan poket yang sedikit ke bawah daripada biasa memberi ilusi pemakai sedikit berisi.

Tetapi, bagi korang berbadan berisi boleh nampak perut korang  menggeleber seperti mufin. Jadi, korang harus pilih jeans yang terletak betul-betul pada paras pinggang.
.
2.ULTRA LOW-RISE JEANS
Berpotongan sangat rendah, hanya sesuai untuk wanita berbadan langsing sahaja. Pastikan pinggang jeans tidak berada lebih bawah daripada tulang pinggul.

Bagi korang yang bukan bersaiz badan macam model pasti rekaan jeans ini menampakkan sebahagian punggung atau seluar dalam. Jika korang pilih jeans ini perlu berhati-hati, awas cara duduk korang agar tidak kelihatan seluar dalam tu.

3.BOOT-CUT JEANS
Inilah jeans paling diminati sepanjang masa. Potongan klasik sesuai untuk wanita bertubuh berisi. Potongan kembang pada bahagian betis dapat mengalihkan tumpuan bahagian pinggang, pinggul dan paha, malah membuatkan bahagian paha kecil dan bahagian kaki kelihatan runcing.ย Ia juga memberi ilusi lebih tinggi.

4. STRAIGHT JEANS
Potongan lurus jeans ini sesuai untuk semua jenis bentuk badan. Boleh mengecilkan pinggul dan memberi keseimbangan kepada potongan kaki korang. Pastinya sangat menarik dengan padanan kasut bertumit rata! Bentuk AV seam pada bahagian belakang jeans juga memberi kesan kurus.

5.CROPPED JEANS
Pendek dan seksi. Jeans ini sesuai untuk semua bentuk badan. Tetapi bagi yang berkaki pendek, korang dinasihat supaya lupakan sahaja hajat untuk mencubanya kerana korang akan kelihatan lebih pendek! Jangan sesekali memakai yang berpoket di belakang kerana nampak lebih besar dan kembang.

6. SKINNY JEANS
Pastinya sesuai untuk korang yang berbadan kurus serta berkaki panjang. Korang pasti nampak lebih langsing. Potongan ini juga sesuai untuk korang yang rendah dan kecil molek. Paling senang untuk disesuaikan dengan semua jenis baju. Menarik untuk dicuba!
  • Tak tahu nak pilih seluar yang sesuai dengan bentuk badan?
    Korang selalu tak beli seluar bila nak pakai je tak selesa, nampak tak cantik. Tentu pernahkan.
    .
    Kat sini saya kongsikan tips pilih seluar sesuai dengan bentuk badan korang.
    .
    1.LOW-RISE JEANS
    Jeans berpotongan rendah hanya sesuai untuk badan kurus sahaja. Pilihan kedudukan poket yang sedikit ke bawah daripada biasa memberi ilusi pemakai sedikit berisi.

    Tetapi, bagi korang berbadan berisi boleh nampak perut korang menggeleber seperti mufin. Jadi, korang harus pilih jeans yang terletak betul-betul pada paras pinggang.
    .
    2.ULTRA LOW-RISE JEANS
    Berpotongan sangat rendah, hanya sesuai untuk wanita berbadan langsing sahaja. Pastikan pinggang jeans tidak berada lebih bawah daripada tulang pinggul.

    Bagi korang yang bukan bersaiz badan macam model pasti rekaan jeans ini menampakkan sebahagian punggung atau seluar dalam. Jika korang pilih jeans ini perlu berhati-hati, awas cara duduk korang agar tidak kelihatan seluar dalam tu.

    3.BOOT-CUT JEANS
    Inilah jeans paling diminati sepanjang masa. Potongan klasik sesuai untuk wanita bertubuh berisi. Potongan kembang pada bahagian betis dapat mengalihkan tumpuan bahagian pinggang, pinggul dan paha, malah membuatkan bahagian paha kecil dan bahagian kaki kelihatan runcing.ย Ia juga memberi ilusi lebih tinggi.

    4. STRAIGHT JEANS
    Potongan lurus jeans ini sesuai untuk semua jenis bentuk badan. Boleh mengecilkan pinggul dan memberi keseimbangan kepada potongan kaki korang. Pastinya sangat menarik dengan padanan kasut bertumit rata! Bentuk AV seam pada bahagian belakang jeans juga memberi kesan kurus.

    5.CROPPED JEANS
    Pendek dan seksi. Jeans ini sesuai untuk semua bentuk badan. Tetapi bagi yang berkaki pendek, korang dinasihat supaya lupakan sahaja hajat untuk mencubanya kerana korang akan kelihatan lebih pendek! Jangan sesekali memakai yang berpoket di belakang kerana nampak lebih besar dan kembang.

    6. SKINNY JEANS
    Pastinya sesuai untuk korang yang berbadan kurus serta berkaki panjang. Korang pasti nampak lebih langsing. Potongan ini juga sesuai untuk korang yang rendah dan kecil molek. Paling senang untuk disesuaikan dengan semua jenis baju. Menarik untuk dicuba!

  •  10  1  13 August, 2020
  • You say burnt, I say caramelised.

Alright the top mightโ€™ve been a biiit charred but it tasted ๐Ÿ˜š๐Ÿ‘Œ๐Ÿผ when sliced.
  • You say burnt, I say caramelised.

    Alright the top mightโ€™ve been a biiit charred but it tasted ๐Ÿ˜š๐Ÿ‘Œ๐Ÿผ when sliced.

  •  41  1  12 August, 2020
  • PERBEZAAN GULA PUTIH DAN GULA PERANG
.
MANA YANG LEBIH BAIK?
. 
Gula putih merupakan gula yang dah di proses daripada tebu sehingga la jadi warna putih.
. 
Macam mana boleh putih? Sebenarnya ia di letak peluntur bagi jadi warna putih.

Dalam gula putih tak ada molases dan segala mineral yang ada pada tebu telah di buang.
. 
Tinggal semata mata rasa manis sahaja dan ini yang kita ambil hari hari.
. 
Gula perang sama juga proses seperti gula putih malah di dalam gula perang masih ada campuran gula putih.
. 
Yang membezakan gula perang dan gula putih adalah gula perang telah di tambah molases yang menjadikan ia warna perang.
. 
Selain itu, gula perang juga masih ada sedikit mineral penting seperti kalsium, magnesium dan beberapa jenis mineral lagi.

Jangan percaya dengan momokan orang yang gula perang bagus untuk kesihatan.
. 
TIDAK! Kesan pengambilan gula perang sama sahaja seperti pengambilan gula putih.

Pengambilan kedua-dua jenis gula ini boleh membawa kepada masalah kesihatan yang kronik dan kegemukkan jika di ambil secara berlebihan.
.
.
#jubahsaizbesar #bajubesarmurah #turunlemak #jomkurus #kurusdarirumah #kurustanpaubat #kurungextrasize #bakarlemak #tipskurus #kurusmakannasi #onlinecoachingkurus #grabfood #deliveryfood #coachdietviral #coachturunberat #foodpanda #bajusauna #dahmakan #bakersmalaysia #veilnikah #dressnikah #dressplussize #bajukurunglace #lacenikah #bujurdaun #setibubersalin #setberpantang #kurusonline #veilpengantin #workoutdarirumah
  • PERBEZAAN GULA PUTIH DAN GULA PERANG
    .
    MANA YANG LEBIH BAIK?
    .
    Gula putih merupakan gula yang dah di proses daripada tebu sehingga la jadi warna putih.
    .
    Macam mana boleh putih? Sebenarnya ia di letak peluntur bagi jadi warna putih.

    Dalam gula putih tak ada molases dan segala mineral yang ada pada tebu telah di buang.
    .
    Tinggal semata mata rasa manis sahaja dan ini yang kita ambil hari hari.
    .
    Gula perang sama juga proses seperti gula putih malah di dalam gula perang masih ada campuran gula putih.
    .
    Yang membezakan gula perang dan gula putih adalah gula perang telah di tambah molases yang menjadikan ia warna perang.
    .
    Selain itu, gula perang juga masih ada sedikit mineral penting seperti kalsium, magnesium dan beberapa jenis mineral lagi.

    Jangan percaya dengan momokan orang yang gula perang bagus untuk kesihatan.
    .
    TIDAK! Kesan pengambilan gula perang sama sahaja seperti pengambilan gula putih.

    Pengambilan kedua-dua jenis gula ini boleh membawa kepada masalah kesihatan yang kronik dan kegemukkan jika di ambil secara berlebihan.
    .
    .
    #jubahsaizbesar #bajubesarmurah #turunlemak #jomkurus #kurusdarirumah #kurustanpaubat #kurungextrasize #bakarlemak #tipskurus #kurusmakannasi #onlinecoachingkurus #grabfood #deliveryfood #coachdietviral #coachturunberat #foodpanda #bajusauna #dahmakan #bakersmalaysia #veilnikah #dressnikah #dressplussize #bajukurunglace #lacenikah #bujurdaun #setibubersalin #setberpantang #kurusonline #veilpengantin #workoutdarirumah

  •  6  1  12 August, 2020
  • DREAMS DO COME TRUE 
.
Bismillahirrahmanirrahim. Syukur kehadrat ilahi atas segala limpah kurniaNya. After more than 2 months of sleepless night akhirnya cafe kami siap untuk dibuka
.
No words can describe our feelings right now. Happy, excited, nervous, thrilled & so much more
.
We would like to thank everyone who helped us from day 1 especially Umi Abah who sacrifice their time and money for us to build our dream cafe. Not to forget our big family & relatives from Malacca. Siap dtg bermalam and help us move in kedai. Thank you so much semua warga Duyong ๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’•
.
Not to mention our faithful customers yg xputus-putus support our business from we are nothing to now at least something ๐Ÿ˜‚ Alhamdulillah tqsm. Only God can repay everything guys ๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿ™๐Ÿผ
.
Last but not least, my partner & husband & baker. Tqsm for supporting & being understanding husband. I know it wasn't an easy road for us at first but InsyaAllah Allah permudahkan urusan kita berdua till now. Everything happens for a reason. Allah sebaik-baik perancang & InsyaAllah He has a better plan for us๐Ÿ˜˜โค๏ธ
.
Dreams do come true..... If you put your mind into it. Never give up on your dreams even if it may takes forever.... Keep on dreaming ๐Ÿ’‹
.
#sweetoothdelight #customcake #chocolateganache #birthdaycake #kekharijadi #bakersmalaysia #kekbangi #kekdengkil #kekputrajaya #kekcyberjaya #kekkajang #keknilai #kekmurah #bakerskl #bakersbangi #bakerskajang #bakersputrajaya #bakerscyberjaya #bakersnilai #bakerspuchong #sayajualkek #stayathome #staysafe #supportsmallbusiness #kitajagakita #cafestudio #cafebangi #cafedengkil #cafekl #cafekajang
  • DREAMS DO COME TRUE
    .
    Bismillahirrahmanirrahim. Syukur kehadrat ilahi atas segala limpah kurniaNya. After more than 2 months of sleepless night akhirnya cafe kami siap untuk dibuka
    .
    No words can describe our feelings right now. Happy, excited, nervous, thrilled & so much more
    .
    We would like to thank everyone who helped us from day 1 especially Umi Abah who sacrifice their time and money for us to build our dream cafe. Not to forget our big family & relatives from Malacca. Siap dtg bermalam and help us move in kedai. Thank you so much semua warga Duyong ๐Ÿ’•๐Ÿ’•๐Ÿ’•
    .
    Not to mention our faithful customers yg xputus-putus support our business from we are nothing to now at least something ๐Ÿ˜‚ Alhamdulillah tqsm. Only God can repay everything guys ๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿ™๐Ÿผ
    .
    Last but not least, my partner & husband & baker. Tqsm for supporting & being understanding husband. I know it wasn't an easy road for us at first but InsyaAllah Allah permudahkan urusan kita berdua till now. Everything happens for a reason. Allah sebaik-baik perancang & InsyaAllah He has a better plan for us๐Ÿ˜˜โค๏ธ
    .
    Dreams do come true..... If you put your mind into it. Never give up on your dreams even if it may takes forever.... Keep on dreaming ๐Ÿ’‹
    .
    #sweetoothdelight #customcake #chocolateganache #birthdaycake #kekharijadi #bakersmalaysia #kekbangi #kekdengkil #kekputrajaya #kekcyberjaya #kekkajang #keknilai #kekmurah #bakerskl #bakersbangi #bakerskajang #bakersputrajaya #bakerscyberjaya #bakersnilai #bakerspuchong #sayajualkek #stayathome #staysafe #supportsmallbusiness #kitajagakita #cafestudio #cafebangi #cafedengkil #cafekl #cafekajang

  •  326  61  12 August, 2020

Top #bakersmalaysia Posts

  • Yay or Nay ๐Ÿ™ˆ | Looking back I can tell how my macaron feet looks differently! This was baked with Parchment Paper and it came out with ruffled feet and higher size whereas the ones I recently did are with silicone mat and neater feet โœจ... .
. Well well, letโ€™s keep on practicing โœจ
  • Yay or Nay ๐Ÿ™ˆ | Looking back I can tell how my macaron feet looks differently! This was baked with Parchment Paper and it came out with ruffled feet and higher size whereas the ones I recently did are with silicone mat and neater feet โœจ... .
    . Well well, letโ€™s keep on practicing โœจ

  •  937  32  7 November, 2019
  • Best seller doorgift optionโœจ DM if interested โœจ
  • Best seller doorgift optionโœจ DM if interested โœจ

  •  341  39  15 March, 2020