#ainaaserumcheras Instagram Photos & Videos

ainaaserumcheras - 5.8k posts

Hashtag Popularity

0.7
average comments
68.1
average likes

Latest #ainaaserumcheras Posts

  • NIGHT SKINCARE ROUTINE 🥱❤

Lepas cuci muka & buat night skincare routine kita akan dapat rest dan bernafas dengan baik. Waktu tidur ni lah masa untuk repair skin kita. Barulah kulit cantik Ok !
  • NIGHT SKINCARE ROUTINE 🥱❤

    Lepas cuci muka & buat night skincare routine kita akan dapat rest dan bernafas dengan baik. Waktu tidur ni lah masa untuk repair skin kita. Barulah kulit cantik Ok !

  •  0  1  11 August, 2020
  • A L O E V E R A salah satu bahan utama dalam Ainaa Serum. 

A L O E V E R A bahan yang terbaik dan banyak manfaat pada kulit tau 🌸😍

🍀 mengurangkan pigmantasi
🍀melembabkan kulit dari dalam
🍀memudarkan jeragat and parut jerawat
🍀merawat luka luaran
🍀meredakan sunburn
🍀mencerahkan kulit

Sebenarnya kan, kalau uall nak potong aloe vera ang terua tepek kan muka, bole je. Tapi kalau alia nak senang, mudah, jimat masa and tenaga. Alia letak je Ainaa Serum settle 👍🏻😍
  • A L O E V E R A salah satu bahan utama dalam Ainaa Serum.

    A L O E V E R A bahan yang terbaik dan banyak manfaat pada kulit tau 🌸😍

    🍀 mengurangkan pigmantasi
    🍀melembabkan kulit dari dalam
    🍀memudarkan jeragat and parut jerawat
    🍀merawat luka luaran
    🍀meredakan sunburn
    🍀mencerahkan kulit

    Sebenarnya kan, kalau uall nak potong aloe vera ang terua tepek kan muka, bole je. Tapi kalau alia nak senang, mudah, jimat masa and tenaga. Alia letak je Ainaa Serum settle 👍🏻😍

  •  11  1  11 August, 2020
  • KENA PAKAI KE??

Ye sayangku dalam rumah pun wajib pakai sunscreen tau, selain melindungi dari cahaya matahari sunscreen jgk dapat lindung kulit kita dari cahaya lampu mahupun telefon bimbit 😎

Korang yang nak dapatkan produk Ainaa Beauty boleh Whatsapp Atul 0185738830 (klik link kt bio) atau nak DM pun boleh 😘

#ainaabeauty #ainaabeautyofficial #ainaaserum #ainaacleanser #ainaasunscreen #ainaascrub #nsabeautypuchong #nsabeautysubang #nsabeautycheras #ainaaserumpetalingjaya #ainaaserumpuchong #ainaaserumcheras #ainaaserumsubang #fatinsquad #zrachievers #tipscantik #faceserum #serumsyafiqahaina #skincaremalaysia #skincaremurahmalaysia #skincaremurah #skincareroutine #bazarpaknil #barangmurahmalaysia #hargamampumilik #sayapakaisayajual #freepostagemalaysia #atulbagitips
  • KENA PAKAI KE??

    Ye sayangku dalam rumah pun wajib pakai sunscreen tau, selain melindungi dari cahaya matahari sunscreen jgk dapat lindung kulit kita dari cahaya lampu mahupun telefon bimbit 😎

    Korang yang nak dapatkan produk Ainaa Beauty boleh Whatsapp Atul 0185738830 (klik link kt bio) atau nak DM pun boleh 😘

    #ainaabeauty #ainaabeautyofficial #ainaaserum #ainaacleanser #ainaasunscreen #ainaascrub #nsabeautypuchong #nsabeautysubang #nsabeautycheras #ainaaserumpetalingjaya #ainaaserumpuchong #ainaaserumcheras #ainaaserumsubang #fatinsquad #zrachievers #tipscantik #faceserum #serumsyafiqahaina #skincaremalaysia #skincaremurahmalaysia #skincaremurah #skincareroutine #bazarpaknil #barangmurahmalaysia #hargamampumilik #sayapakaisayajual #freepostagemalaysia #atulbagitips

  •  4  0  11 August, 2020
  • Terkena minyak panas ? Untuk yang minor jom sapu bahan-bahan yang bagus untuk sembuhkan luka 🤗
.
1) aloe vera
2) timun
3) minyak zaitun
4) madu

Tapi Qhaleda pilih cara mudah sebab malas nak potong-potong bahan-bahan tu . Qhaleda apply #ainaaserum sebab ada bahan aloe vera dan timun 😉. sejuk je rasa bila apply #ainaaserum .

Stok ainaa serum masih ada tau. Boleh ws Qhaleda 0132201352 atau tekan link dekat bio untuk oder ❤️. Setiap pembelian akan dapat free gift tau.
  • Terkena minyak panas ? Untuk yang minor jom sapu bahan-bahan yang bagus untuk sembuhkan luka 🤗
    .
    1) aloe vera
    2) timun
    3) minyak zaitun
    4) madu

    Tapi Qhaleda pilih cara mudah sebab malas nak potong-potong bahan-bahan tu . Qhaleda apply #ainaaserum sebab ada bahan aloe vera dan timun 😉. sejuk je rasa bila apply #ainaaserum .

    Stok ainaa serum masih ada tau. Boleh ws Qhaleda 0132201352 atau tekan link dekat bio untuk oder ❤️. Setiap pembelian akan dapat free gift tau.

  •  3  1  11 August, 2020
  • Setiap skincare product yang ada di pasaran is targeted to various skin concerns. Antara produk paling popular especially di Malaysia is vitamin C serum.

Siapa sebenarnya patut includekan vitamin C serum dalam skincare routine mereka?

1. Those yang dah ada basic skincare routine yang kukuh

Vitamin C is one of the active ingredients which means those yang dah ada basic skincare routine yang kukuh sahaja boleh pakai.

Maksudnya kat sini, kalau you dah jumpa cleanser, toner, moisturizer & sunblock yang works for your skin & you tak miss guna all these basic skincare products, only then you can add vitamin C serum into your routine.

2. Those yang ada kulit kusam

Vitamin C is very effective to brighten up your skin. So, kalau you ada masalah kulit kusam, memang I sangat suggest untuk add vitamin C serum into your routine. You’ll see a big difference kalau guna consistently.

3. Those who’s struggling with acne scars

Again, since vitamin C ni berupaya untuk brighten up your skin, ia sekali gus akan bantu kurangkan & hilangkan masalah parut jerawat juga. 

4. Those yang ada masalah jeragat

Penggunaan vitamin C serum secara konsisten akan bantu untuk fadekan jeragat dekat muka. Tapi you tak boleh expect pakai malam ni esok bangun tidur dah hilang. It doesn’t work that way. Remember, the key is consistency 🔑 

5. Those yang nak hilangkan sunburns

Vitamin C serum juga berupaya untuk soothes sunburns since it is able to accelerate cell turnover. Ia boleh bantu percepatkan proses untuk menggantikan sel-sel kulit yang rosak with healthy new ones.

6. Those yang nak prevent fine lines & wrinkles

Vitamin C ni memang well-known untuk boost collagen production. Lower levels of collagen can lead to fine lines and wrinkles. So, bila you guna vitamin C serum secara konsisten, ia can help to prevent fine lines & wrinkles.

 #ainaaserumdungun #ainaaserumdungunpaka #codainaaserumdungun #ainaaserumterengganu #nsasuperstar #nsasuperstardungun #ainaasunscreendungun #ainaacleanserdungun 
#kulitcantik #beautytips #ainaaserumbangi #ainaaserumputrajaya #ainaaserumkajang #ainaaserumklang #ainaaserumcheras #ainaaserumsemenyih #ainaaserumkotabharu #ainaaserumkedah #bellavengers
  • Setiap skincare product yang ada di pasaran is targeted to various skin concerns. Antara produk paling popular especially di Malaysia is vitamin C serum.

    Siapa sebenarnya patut includekan vitamin C serum dalam skincare routine mereka?

    1. Those yang dah ada basic skincare routine yang kukuh

    Vitamin C is one of the active ingredients which means those yang dah ada basic skincare routine yang kukuh sahaja boleh pakai.

    Maksudnya kat sini, kalau you dah jumpa cleanser, toner, moisturizer & sunblock yang works for your skin & you tak miss guna all these basic skincare products, only then you can add vitamin C serum into your routine.

    2. Those yang ada kulit kusam

    Vitamin C is very effective to brighten up your skin. So, kalau you ada masalah kulit kusam, memang I sangat suggest untuk add vitamin C serum into your routine. You’ll see a big difference kalau guna consistently.

    3. Those who’s struggling with acne scars

    Again, since vitamin C ni berupaya untuk brighten up your skin, ia sekali gus akan bantu kurangkan & hilangkan masalah parut jerawat juga.

    4. Those yang ada masalah jeragat

    Penggunaan vitamin C serum secara konsisten akan bantu untuk fadekan jeragat dekat muka. Tapi you tak boleh expect pakai malam ni esok bangun tidur dah hilang. It doesn’t work that way. Remember, the key is consistency 🔑

    5. Those yang nak hilangkan sunburns

    Vitamin C serum juga berupaya untuk soothes sunburns since it is able to accelerate cell turnover. Ia boleh bantu percepatkan proses untuk menggantikan sel-sel kulit yang rosak with healthy new ones.

    6. Those yang nak prevent fine lines & wrinkles

    Vitamin C ni memang well-known untuk boost collagen production. Lower levels of collagen can lead to fine lines and wrinkles. So, bila you guna vitamin C serum secara konsisten, ia can help to prevent fine lines & wrinkles.

    #ainaaserumdungun #ainaaserumdungunpaka #codainaaserumdungun #ainaaserumterengganu #nsasuperstar #nsasuperstardungun #ainaasunscreendungun #ainaacleanserdungun
    #kulitcantik #beautytips #ainaaserumbangi #ainaaserumputrajaya #ainaaserumkajang #ainaaserumklang #ainaaserumcheras #ainaaserumsemenyih #ainaaserumkotabharu #ainaaserumkedah #bellavengers

  •  0  0  10 August, 2020
  • BESTNYAA AINAA SERUM
.
Ya allah happy sangat tau bila dengar feedback best daripada pengguna ainaa serum ni. 

Tapi kita kena ingt gak produk apa yg kita guna bergntung jugak dengan skin kita. Ada yg cepat ada yg lmbt effect apa yg penting? Kita kena konsisten.

So jangn give up bagi sesiapa yg dh try ainaa serum ni tapi xda effect apa2 dlm seminggu dua ni.  Just keep konsisten n sabar ja tau..

#ainaaserum
  • BESTNYAA AINAA SERUM
    .
    Ya allah happy sangat tau bila dengar feedback best daripada pengguna ainaa serum ni.

    Tapi kita kena ingt gak produk apa yg kita guna bergntung jugak dengan skin kita. Ada yg cepat ada yg lmbt effect apa yg penting? Kita kena konsisten.

    So jangn give up bagi sesiapa yg dh try ainaa serum ni tapi xda effect apa2 dlm seminggu dua ni. Just keep konsisten n sabar ja tau..

    #ainaaserum

  •  9  1  9 August, 2020
  • Skincare yang wajib korang grab yaa 💖✨ lekaih lekaih ws Emma nak lagi senang terus jew telan link kita terus borakk yaa sampai menjadi 😘
.
.I NAK I NAK I NAK SYANTIK TAPI MACAM MANA NI?! Jom Emma BONGKARKAN TIPS SYANTIK untuk korang semua HIHIHI! Ramai wanita kat luar sana dah BERJAYA jadi syantik . Nak tahu dorang pakai apa? Dorang guna SET 4 IN 1  yang VIRAL SAMPAI MASUK TV TU yang ada Ainaa Cleanser, Ainaa Serum, Ainaa Sunscreen and Ainaa Oat Honey Scrub sebab dalam setiap skincare ni ada INGREDIENTS YANG SANGATX1000 MEMBANTU untuk korang jadi SYANTIK persis SIS PAJURA gitu.  Wewwiittt! 

 #ainaaserumcheras #ainaacleansercheras  #ainaasunscreen  #sunscreenspf50 #serumjerawat #skincaremalaysia #tipskecantikan #serumviral #parutjerawat #kulitkusam #malaysia #skincarekkm
  • Skincare yang wajib korang grab yaa 💖✨ lekaih lekaih ws Emma nak lagi senang terus jew telan link kita terus borakk yaa sampai menjadi 😘
    .
    .I NAK I NAK I NAK SYANTIK TAPI MACAM MANA NI?! Jom Emma BONGKARKAN TIPS SYANTIK untuk korang semua HIHIHI! Ramai wanita kat luar sana dah BERJAYA jadi syantik . Nak tahu dorang pakai apa? Dorang guna SET 4 IN 1 yang VIRAL SAMPAI MASUK TV TU yang ada Ainaa Cleanser, Ainaa Serum, Ainaa Sunscreen and Ainaa Oat Honey Scrub sebab dalam setiap skincare ni ada INGREDIENTS YANG SANGATX1000 MEMBANTU untuk korang jadi SYANTIK persis SIS PAJURA gitu. Wewwiittt!

    #ainaaserumcheras #ainaacleansercheras #ainaasunscreen #sunscreenspf50 #serumjerawat #skincaremalaysia #tipskecantikan #serumviral #parutjerawat #kulitkusam #malaysia #skincarekkm

  •  3  0  8 August, 2020
  • Quick question, have you been feeling down lately? A little sluggish, stressed out, or maybe wondering, “What’s life all about?”
.

And and another question, how much time have you spent in nature lately?
.

Pernah tak korg terfikir, actually get back to nature boleh energize your body and mind 🍃
.

This is what I always do bila terasa stress sgt sgt and dah tak boleh handle lg 🥵 Shaa sgt sgt suka spending time in nature sebab it helps to relieve stress and anxiety, improve my mood, and of course boost feelings of happiness and wellbeing. So, please head out into the great outdoors 😘 Tak perlu pun big event, maybe just for a brisk walk⁉️😉 Goodluck 💯 
.

#ainaaskincare #ainaacosmetics #ainaaserum #ainaacleanser #ainaascrub #ainaasunscreen #ainaaserumfeedback #ainaaserumnilai #ainaaserumkuantan #ainaaserumkl #ainaaserumselangor #ainaaserummelaka #ainaaserumjohor #ainaaserumjb #ainaaserumkuantan #ainaaserumampang #ainaaserumcheras #masalahjerawat #masalahparut #syafiqahaina #hafizmahamad #zrachievers #pkpp #masalahjerawat #serumviral #cover #malaysiacover #mycover #tiktokmalaysia #7harimencintaiku2
  • Quick question, have you been feeling down lately? A little sluggish, stressed out, or maybe wondering, “What’s life all about?”
    .

    And and another question, how much time have you spent in nature lately?
    .

    Pernah tak korg terfikir, actually get back to nature boleh energize your body and mind 🍃
    .

    This is what I always do bila terasa stress sgt sgt and dah tak boleh handle lg 🥵 Shaa sgt sgt suka spending time in nature sebab it helps to relieve stress and anxiety, improve my mood, and of course boost feelings of happiness and wellbeing. So, please head out into the great outdoors 😘 Tak perlu pun big event, maybe just for a brisk walk⁉️😉 Goodluck 💯
    .

    #ainaaskincare #ainaacosmetics #ainaaserum #ainaacleanser #ainaascrub #ainaasunscreen #ainaaserumfeedback #ainaaserumnilai #ainaaserumkuantan #ainaaserumkl #ainaaserumselangor #ainaaserummelaka #ainaaserumjohor #ainaaserumjb #ainaaserumkuantan #ainaaserumampang #ainaaserumcheras #masalahjerawat #masalahparut #syafiqahaina #hafizmahamad #zrachievers #pkpp #masalahjerawat #serumviral #cover #malaysiacover #mycover #tiktokmalaysia #7harimencintaiku2

  •  10  0  6 August, 2020
  • KELUR DARI COMFORT ZONE!!

First time COD sejauh ni tapi Puteri rasa happy sangat! Sebab Puteri boleh cabar diri Puteri untuk keluar dari comfort zone 💪🏻

Syukur Alhamdulillah. Tanpa Nya siapalah Puteri. Pucuk pangkal tetap semua ni dari Allah 🤲🏻✨

Terima kasih sis membeli dengan Puteri ❤️

#skincare #skincaremalaysia #tipspenjagaankulit #masalahkulitmuka #ainaaskincare  #ainaabeauty #ainaaserum #fidafighter #ainaaserum #ainaaserumkl #ainaaserumsgbesi #ainaaserumcheras #ainaserumbukitjalil #ainaaserumviral #ainaaserumpuchong #ainaaserumsgbesi #ainaaserumcheras #ainaaserumkajang #ainaabeautykajang #ainaaserumserikembangan #ainaaserumkerinchi #ainaaserumsungaibuloh #ainaaserumsgbuloh #staysafe #stayhome #ainaaserumbukitjalil #ainaaserumpuchong #spreadkindness #tiktokchallenge
  • KELUR DARI COMFORT ZONE!!

    First time COD sejauh ni tapi Puteri rasa happy sangat! Sebab Puteri boleh cabar diri Puteri untuk keluar dari comfort zone 💪🏻

    Syukur Alhamdulillah. Tanpa Nya siapalah Puteri. Pucuk pangkal tetap semua ni dari Allah 🤲🏻✨

    Terima kasih sis membeli dengan Puteri ❤️

    #skincare #skincaremalaysia #tipspenjagaankulit #masalahkulitmuka #ainaaskincare #ainaabeauty #ainaaserum #fidafighter #ainaaserum #ainaaserumkl #ainaaserumsgbesi #ainaaserumcheras #ainaserumbukitjalil #ainaaserumviral #ainaaserumpuchong #ainaaserumsgbesi #ainaaserumcheras #ainaaserumkajang #ainaabeautykajang #ainaaserumserikembangan #ainaaserumkerinchi #ainaaserumsungaibuloh #ainaaserumsgbuloh #staysafe #stayhome #ainaaserumbukitjalil #ainaaserumpuchong #spreadkindness #tiktokchallenge

  •  19  2  5 August, 2020
  • [3 TIPS MUDAH UNTUK DAPATKAN KULIT SIHAT & CANTIK BERSERI] 

Tips basic yang ramai dah tahu tapi tak ramai yang rajin nak buat 🙈 

🌼Bersenam
Bila kita stress, badan akan bertindak balas dan kulit jadi lebih sensitif. Sebab itu kita kena rajin bersenam untuk mengeluarkan peluh. Peluh adalah cara semula jadi tubuh kita menyingkirkan bahan kimia toksik yang terbentuk di bawah lapisan kulit. Bukan itu sahaja, jika kita rajin bersenam ia membantu  mengekalkan peredaran darah yang sihat dan kulit jadi bertambah berseri

🌼Rajin minum air
Bila kita cukup minum air, secara tak langsung kulit jadi lebih sihat sebabnya 64% kulit terdiri daripada air. Hasilnya, kulit jadi lebih gebu, kedutan menjadi kurang jelas dan liang pori lebih kecil. Dan struktur kulit kita juga memerlukan air untuk berfungsi secara effektif termasuklah kolagen untuk menghasilkan kulit yang lebih berseri, sihat dan lembap

🌼Makanan 
Apa yang kita makan dalam seharian sangat penting. Yang terbaik boleh makan makanan seperti buah-buahan dan sayuran sebab ia kaya dengan anti-oksidan seperti Vitamin C, E, A. Bila cukup nutrisi dalam badan automatik kulit kita juga akan kelihatan lebih berseri

Jom amalkan moga bermanfaat! 😍 Kalau nak cantik luar, dalaman pun penting nak kena jaga juga tau ☝️
  • [3 TIPS MUDAH UNTUK DAPATKAN KULIT SIHAT & CANTIK BERSERI]

    Tips basic yang ramai dah tahu tapi tak ramai yang rajin nak buat 🙈

    🌼Bersenam
    Bila kita stress, badan akan bertindak balas dan kulit jadi lebih sensitif. Sebab itu kita kena rajin bersenam untuk mengeluarkan peluh. Peluh adalah cara semula jadi tubuh kita menyingkirkan bahan kimia toksik yang terbentuk di bawah lapisan kulit. Bukan itu sahaja, jika kita rajin bersenam ia membantu mengekalkan peredaran darah yang sihat dan kulit jadi bertambah berseri

    🌼Rajin minum air
    Bila kita cukup minum air, secara tak langsung kulit jadi lebih sihat sebabnya 64% kulit terdiri daripada air. Hasilnya, kulit jadi lebih gebu, kedutan menjadi kurang jelas dan liang pori lebih kecil. Dan struktur kulit kita juga memerlukan air untuk berfungsi secara effektif termasuklah kolagen untuk menghasilkan kulit yang lebih berseri, sihat dan lembap

    🌼Makanan
    Apa yang kita makan dalam seharian sangat penting. Yang terbaik boleh makan makanan seperti buah-buahan dan sayuran sebab ia kaya dengan anti-oksidan seperti Vitamin C, E, A. Bila cukup nutrisi dalam badan automatik kulit kita juga akan kelihatan lebih berseri

    Jom amalkan moga bermanfaat! 😍 Kalau nak cantik luar, dalaman pun penting nak kena jaga juga tau ☝️

  •  18  3  5 August, 2020
  • Semalam Ika ada share progress skin dia dengan Bella sebelum dan selepas pakai AINAA BEAUTY
.
Katanya dia rasa sedih dan down bila tengok gambar lama. Tapi bila nampak perubahan tu, dia rasa seronok sangat😍
.
Sampai mak dia pun tegur "dulu kulit muka ika teruk. Tapi sekarang dah okay"
.
Alhamdulillah. Keep konsisten ye Ika sampai parut tu betul-betul pudar😊
.

#zrachievers #ainaaserumkl #ainaaserumampang #ainaaserumsentul #ainaaserumshahalam #ainaaserumgombak #ainaabeautysetapak #ainaabeautysetiawangsa #ainaabeauty #jerawat #ainaabeautyofficial #sayajualserum #ainaabeautykl #ainaabeautyklang #ainaaserumgombak #ainaabeautysetapak #ainaabeautyampang #ainaabeautyselayang #ainaaserumselangor #ainaabeautycheras #ainaaserumcheras #ainaabeautykepong #ainaabeautykotabharu #ainaaserumselangor #mirafilzah #skincareproducts #serumglowing #serumviral #vivyyusof #stayhome
  • Semalam Ika ada share progress skin dia dengan Bella sebelum dan selepas pakai AINAA BEAUTY
    .
    Katanya dia rasa sedih dan down bila tengok gambar lama. Tapi bila nampak perubahan tu, dia rasa seronok sangat😍
    .
    Sampai mak dia pun tegur "dulu kulit muka ika teruk. Tapi sekarang dah okay"
    .
    Alhamdulillah. Keep konsisten ye Ika sampai parut tu betul-betul pudar😊
    .

    #zrachievers #ainaaserumkl #ainaaserumampang #ainaaserumsentul #ainaaserumshahalam #ainaaserumgombak #ainaabeautysetapak #ainaabeautysetiawangsa #ainaabeauty #jerawat #ainaabeautyofficial #sayajualserum #ainaabeautykl #ainaabeautyklang #ainaaserumgombak #ainaabeautysetapak #ainaabeautyampang #ainaabeautyselayang #ainaaserumselangor #ainaabeautycheras #ainaaserumcheras #ainaabeautykepong #ainaabeautykotabharu #ainaaserumselangor #mirafilzah #skincareproducts #serumglowing #serumviral #vivyyusof #stayhome

  •  8  0  4 August, 2020
  • HOW TO OVERCOME ‘MASKNE’

Before this, I ada buat thread about ‘maskne’. Today, I nak share a few ways you can do to overcome it. Nak senang, memang kita fikir tak payah pakai face mask terus. But it will expose ourselves to the risk of COVID-19. 

THREAD

Before that, if you haven’t read my previous thread about ‘maskne’, boleh baca dulu so that you will understand it better 

Sambil kita jaga diri dengan mematuhi saranan kerajaan untuk pakai face mask every time keluar rumah, here’s what you can do to take care of your skin as well at the same.

1. Change your face mask every 3-4 hours

Kalau you keluar dalam tempoh masa yang lama, make sure untuk selalu tukar face mask dengan yang baru. Jangan pakai face mask sama dari pagi sampai malam.

2. Wash your face mask (cloth)

Kalau you pakai face mask jenis kain, make sure to wash it every single day. Jangan tak basuh sampai seminggu.

3. Wear less makeup

Kalau you jenis yang pakai makeup every single day, maybe you try to wear less makeup bila pakai face mask especially foundation. Bila pakai makeup tebal + face mask, pori-pori pun akan jadi tersumbat. Hence, acne occurs.

4. Use skincare product that has antibacterial properties

Since ‘maskne’ terjadi because of perkumpulan bakteria, you need to use product yang ada antibacterial properties to fight that. For example, honey, frankincense etc.

5. Go for product that can soothe the skin

Bila kulit tengah inflamed with pimples, you need use product that contains soothing ingredients to calm the skin. That includes centella, seaweed, calendula etc. You can always Google ‘skin-soothing ingredients’ for more examples.

 #ainaaserumdungun #ainaaserumdungunpaka #codainaaserumdungun #ainaaserumterengganu #nsasuperstar #nsasuperstardungun #ainaasunscreendungun #ainaacleanserdungun 
#kulitcantik #beautytips #ainaaserumbangi #ainaaserumputrajaya #ainaaserumkajang #ainaaserumklang #ainaaserumcheras #ainaaserumsemenyih #ainaaserumkotabharu #ainaaserumkedah #bellavengers
  • HOW TO OVERCOME ‘MASKNE’

    Before this, I ada buat thread about ‘maskne’. Today, I nak share a few ways you can do to overcome it. Nak senang, memang kita fikir tak payah pakai face mask terus. But it will expose ourselves to the risk of COVID-19.

    THREAD

    Before that, if you haven’t read my previous thread about ‘maskne’, boleh baca dulu so that you will understand it better

    Sambil kita jaga diri dengan mematuhi saranan kerajaan untuk pakai face mask every time keluar rumah, here’s what you can do to take care of your skin as well at the same.

    1. Change your face mask every 3-4 hours

    Kalau you keluar dalam tempoh masa yang lama, make sure untuk selalu tukar face mask dengan yang baru. Jangan pakai face mask sama dari pagi sampai malam.

    2. Wash your face mask (cloth)

    Kalau you pakai face mask jenis kain, make sure to wash it every single day. Jangan tak basuh sampai seminggu.

    3. Wear less makeup

    Kalau you jenis yang pakai makeup every single day, maybe you try to wear less makeup bila pakai face mask especially foundation. Bila pakai makeup tebal + face mask, pori-pori pun akan jadi tersumbat. Hence, acne occurs.

    4. Use skincare product that has antibacterial properties

    Since ‘maskne’ terjadi because of perkumpulan bakteria, you need to use product yang ada antibacterial properties to fight that. For example, honey, frankincense etc.

    5. Go for product that can soothe the skin

    Bila kulit tengah inflamed with pimples, you need use product that contains soothing ingredients to calm the skin. That includes centella, seaweed, calendula etc. You can always Google ‘skin-soothing ingredients’ for more examples.

    #ainaaserumdungun #ainaaserumdungunpaka #codainaaserumdungun #ainaaserumterengganu #nsasuperstar #nsasuperstardungun #ainaasunscreendungun #ainaacleanserdungun
    #kulitcantik #beautytips #ainaaserumbangi #ainaaserumputrajaya #ainaaserumkajang #ainaaserumklang #ainaaserumcheras #ainaaserumsemenyih #ainaaserumkotabharu #ainaaserumkedah #bellavengers

  •  4  0  4 August, 2020

Top #ainaaserumcheras Posts

  • Assalamualaikum semua🤩
.
Happy new year 2019, 
So bella kena active balik sorry sangat pada yg dm/ws bella tanya pasal ainaa serum. And yes bella still jual cuma tak active sangat sbb busykan diri dgn berbagai prob lah.
.
Tapi tapi.
.
Siapa yg ws nak stock ainaa serum tu bella akan terus cod cuma tak post sangat haaaaa sbb driving lah balik rumah dgn anak husband kan. So thanks kepada yg support bella & setia beli dgn bella 💖💖💖
  • Assalamualaikum semua🤩
    .
    Happy new year 2019,
    So bella kena active balik sorry sangat pada yg dm/ws bella tanya pasal ainaa serum. And yes bella still jual cuma tak active sangat sbb busykan diri dgn berbagai prob lah.
    .
    Tapi tapi.
    .
    Siapa yg ws nak stock ainaa serum tu bella akan terus cod cuma tak post sangat haaaaa sbb driving lah balik rumah dgn anak husband kan. So thanks kepada yg support bella & setia beli dgn bella 💖💖💖

  •  1,010  5  2 January, 2019
  • hi korang! nak tau tak apa kandungan dalam AINAA SERUM ni? .

dalam AINAA SERUM ni ada: 🌹 MENTIMUN - boleh buat kulit kita awet muda & lebih cerah.
🌹 ALOE VERA - mengurangkan pigmentasi & memudarkan parut.
🌹 LAVENDER - anti penuaan & menyahkan bakteria.
🌹 SOAPWORT - merawat penyakit kulit seperti Psoriasis, Ekzema & jerawat. 🌹 ASPARAGOPSIS ARMATA - membantu membersihkan kulit & bebas cela. —————————————————
🌹AINAA SERUM🌹 . ✅ lebih muda
✅ kulit lebih cerah
✅ meremaja & memberbaharui kulit ✅ meningkatkan pembaharuan sel kulit
✅ mengurangkan pigmentasi ✅ memudarkan parut ✅ mengecutkan jerawat ✅ menghilangkan blackhead & whitehead .

STOCK TERHAD‼️
STOCK TERHAD‼️
STOCK TERHAD‼️ .

WHATSAPP NOW +60145022237! —————————————————
#ainaaserum #ainaaserumcheras #ainaaserumkl #ainaaserumbachok #ainaaserumkelantan #ainaaserum #nsabeauty #cheras #ainaaserumkl #ainaserumbysyafiqahaina #ainaaserumbest #ainaaserumoriginal #ainaaserumofficial #ainaaserumkelantan #ainaaserum
  • hi korang! nak tau tak apa kandungan dalam AINAA SERUM ni? .

    dalam AINAA SERUM ni ada: 🌹 MENTIMUN - boleh buat kulit kita awet muda & lebih cerah.
    🌹 ALOE VERA - mengurangkan pigmentasi & memudarkan parut.
    🌹 LAVENDER - anti penuaan & menyahkan bakteria.
    🌹 SOAPWORT - merawat penyakit kulit seperti Psoriasis, Ekzema & jerawat. 🌹 ASPARAGOPSIS ARMATA - membantu membersihkan kulit & bebas cela. —————————————————
    🌹AINAA SERUM🌹 . ✅ lebih muda
    ✅ kulit lebih cerah
    ✅ meremaja & memberbaharui kulit ✅ meningkatkan pembaharuan sel kulit
    ✅ mengurangkan pigmentasi ✅ memudarkan parut ✅ mengecutkan jerawat ✅ menghilangkan blackhead & whitehead .

    STOCK TERHAD‼️
    STOCK TERHAD‼️
    STOCK TERHAD‼️ .

    WHATSAPP NOW +60145022237! —————————————————
    #ainaaserum #ainaaserumcheras #ainaaserumkl #ainaaserumbachok #ainaaserumkelantan #ainaaserum #nsabeauty #cheras #ainaaserumkl #ainaserumbysyafiqahaina #ainaaserumbest #ainaaserumoriginal #ainaaserumofficial #ainaaserumkelantan #ainaaserum

  •  131  0  14 March, 2018