#KUDIS_BUTA Instagram Photos & Videos

KUDIS_BUTA - 29 posts

Hashtag Popularity

0.5
average comments
7.8
average likes

Latest #KUDIS_BUTA Posts

  • #KUDIS_BUTA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
.
Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

Untuk info lanjut...
๐Ÿ“ฑzura
http://www.wasap.my/60199177297 โš  Tidak di jual di kedai jamu, lazada, shoppee, mall atau farmasi.
๐Ÿ’ฅ Layak untuk keahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.
  • #KUDIS_BUTA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
    .
    Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

    Untuk info lanjut...
    ๐Ÿ“ฑzura
    http://www.wasap.my/60199177297 โš  Tidak di jual di kedai jamu, lazada, shoppee, mall atau farmasi.
    ๐Ÿ’ฅ Layak untuk keahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.

  •  9  0  11 March, 2020
  • ALHAMDULILLAH , ANAK SAYA DAH SEMBUH DARI PADA PENYAKIT #KUDIS_BUTA ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ .

Mula mula saya ingat anak kene demam campak. Tapi doktor cakap itu sebenarnya KUDIS BUTA !!
.
. 'Saya cuba mandikan anak saya dengan,' Gel Mandian Bidara,' hanya seawal 1x penggunaan kudis anak saya mulai kering' Terima kasih bonda sebab keluarkan produk Gel Mandian bidara ini sangat berkesan. ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
.
.
#TestimoniGelMandianbidara

Nak oder :
.
.
๐Ÿ“ฒ https://wa.me/60107729699
  • ALHAMDULILLAH , ANAK SAYA DAH SEMBUH DARI PADA PENYAKIT #KUDIS_BUTA ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ .

    Mula mula saya ingat anak kene demam campak. Tapi doktor cakap itu sebenarnya KUDIS BUTA !!
    .
    . 'Saya cuba mandikan anak saya dengan,' Gel Mandian Bidara,' hanya seawal 1x penggunaan kudis anak saya mulai kering' Terima kasih bonda sebab keluarkan produk Gel Mandian bidara ini sangat berkesan. ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
    .
    .
    #TestimoniGelMandianbidara

    Nak oder :
    .
    .
    ๐Ÿ“ฒ https://wa.me/60107729699

  •  1  0  24 September, 2019
  • Ekzima dan psoriasis mampu dikawal. Saya akan terangkan bagaimana.
.
.
Kegatalan adalah masalah utama penghidap ekzema sehingga pesakit menggaru kulit sampai terluka. Ini boleh menyebabkan jangkitan kuman, sekali gus menjadikan ekzema sukar dikawal walaupun pesakit meneruskan rawatan ubat sapuan seperti biasa. Rasa gatal yang berterusan juga menjadikan seseorang tidak selesa, mengganggu tidur pada waktu malam dan merasa tertekan kerana tidak dapat menumpukan perhatian dan menjalankan aktiviti atau pekerjaan harian.
.
.
Antara cara untuk mengawal ekzima adalah dengan mengamalkan penggunaan sabun yang lembut dan tidak mengeringkan kulit. Penggunaan pelembab amat penting terutamanya sejurus selepas mandi kerana pelembap perlu disapu ke atas kulit yang masih lembap.
.
.
Rawatan inflamasi. Ubat sapuan boleh digunakan untuk merawat inflamasi akibat kemerahan dan kegatalan. .
.
Ubat sapuan mengandungi steroid biasa digunakan untuk merawat ekzema. Penggunaan krim steroid dengan cara betul boleh mengelakkan sebarang komplikasi yang tidak diingini seperti menjadi tipis, cerah dan sebagainya.
.
.
Rawatan alternatif
Contohnya ubat herba. Tetapi anda perlu berhati-hati kerana ubat begini tidak telus dalam menyenaraikan bahan aktif rawatan dan mungkin juga mengandungi steroid berlebihan.
.
.
Jika anda benar-benar inginkan produk herba yang dihasilkan menggunakan bahan2 organik daripada tumbuhan saya sarankan anda gunakan krim rerama. Bahan asas pembuatan krim ini ialah pokok rerama. Alhamdulillah sudah rmai yang mencuba dan berkesan untuk merawat pelbagai penyakit kulit tanpa kesan sampingan yang buruk.

#KEGATALAN 
#RUAM 
#KURAP 
#EKZIMA
#EKZEMA
#RUAM
#KULIT_KERING
#MENGELUPAS 
#PANAU
#KUDIS_BUTA
#KUDIS
#MASALAH_KULIT_PADA_BAHAGIAN_KELAMIN
#KUSAM
#KUDIS_ATAS_KEPALA
#KELUMUMUR
  • Ekzima dan psoriasis mampu dikawal. Saya akan terangkan bagaimana.
    .
    .
    Kegatalan adalah masalah utama penghidap ekzema sehingga pesakit menggaru kulit sampai terluka. Ini boleh menyebabkan jangkitan kuman, sekali gus menjadikan ekzema sukar dikawal walaupun pesakit meneruskan rawatan ubat sapuan seperti biasa. Rasa gatal yang berterusan juga menjadikan seseorang tidak selesa, mengganggu tidur pada waktu malam dan merasa tertekan kerana tidak dapat menumpukan perhatian dan menjalankan aktiviti atau pekerjaan harian.
    .
    .
    Antara cara untuk mengawal ekzima adalah dengan mengamalkan penggunaan sabun yang lembut dan tidak mengeringkan kulit. Penggunaan pelembab amat penting terutamanya sejurus selepas mandi kerana pelembap perlu disapu ke atas kulit yang masih lembap.
    .
    .
    Rawatan inflamasi. Ubat sapuan boleh digunakan untuk merawat inflamasi akibat kemerahan dan kegatalan. .
    .
    Ubat sapuan mengandungi steroid biasa digunakan untuk merawat ekzema. Penggunaan krim steroid dengan cara betul boleh mengelakkan sebarang komplikasi yang tidak diingini seperti menjadi tipis, cerah dan sebagainya.
    .
    .
    Rawatan alternatif
    Contohnya ubat herba. Tetapi anda perlu berhati-hati kerana ubat begini tidak telus dalam menyenaraikan bahan aktif rawatan dan mungkin juga mengandungi steroid berlebihan.
    .
    .
    Jika anda benar-benar inginkan produk herba yang dihasilkan menggunakan bahan2 organik daripada tumbuhan saya sarankan anda gunakan krim rerama. Bahan asas pembuatan krim ini ialah pokok rerama. Alhamdulillah sudah rmai yang mencuba dan berkesan untuk merawat pelbagai penyakit kulit tanpa kesan sampingan yang buruk.

    #KEGATALAN
    #RUAM
    #KURAP
    #EKZIMA
    #EKZEMA
    #RUAM
    #KULIT_KERING
    #MENGELUPAS
    #PANAU
    #KUDIS_BUTA
    #KUDIS
    #MASALAH_KULIT_PADA_BAHAGIAN_KELAMIN
    #KUSAM
    #KUDIS_ATAS_KEPALA
    #KELUMUMUR

  •  7  1  26 April, 2019
  • Assalamualaikum, 
#KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
.
Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
.
Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
.
Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak โœ”๏ธSuper Moist Soap RM18.00
โœ”๏ธBio Calamine Essence RM20.00 ๐Ÿ“ฉ www.wasap.my/60134789634

#jamuratumalaya #pengendarjrmperlis #jrmperlis #jrmkangar
  • Assalamualaikum,
    #KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
    .
    Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
    .
    Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
    .
    Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak โœ”๏ธSuper Moist Soap RM18.00
    โœ”๏ธBio Calamine Essence RM20.00 ๐Ÿ“ฉ www.wasap.my/60134789634

    #jamuratumalaya #pengendarjrmperlis #jrmperlis #jrmkangar

  •  3  0  9 April, 2019
  • Assalamualaikum, 
#KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
.
Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
.
Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
.
Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

Super Moist Soap RM18.00
Bio Calamine Essence RM20.00

https://www.wasap.my/60169322900
https://www.wasap.my/60195545123
  • Assalamualaikum,
    #KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
    .
    Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
    .
    Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
    .
    Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

    Super Moist Soap RM18.00
    Bio Calamine Essence RM20.00

    https://www.wasap.my/60169322900
    https://www.wasap.my/60195545123

  •  7  0  7 April, 2019
  • #KUDIS_BUTA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
.
Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

Berminat dgn barang jrm dan st boleh ws saya ๐Ÿ“ฒ0145284492
๐Ÿ“ฒ0145284492
๐Ÿ“ฒ+60145284492 ๐Ÿš—cod seluruh kuantan
๐Ÿš›pos ada
#jrm #jrmonline #jrmpahang #jrmkuantan #jrmposseluruhmalaysia #jrmkuantanphg #jrmpermatangbadak #jrmkuantancod #jrmsungaisoi #wargakuantan #wargapahang #kuantan #pahang ##codseluruhkuantan #selamatpagi
  • #KUDIS_BUTA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
    .
    Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

    Berminat dgn barang jrm dan st boleh ws saya ๐Ÿ“ฒ0145284492
    ๐Ÿ“ฒ0145284492
    ๐Ÿ“ฒ+60145284492 ๐Ÿš—cod seluruh kuantan
    ๐Ÿš›pos ada
    #jrm #jrmonline #jrmpahang #jrmkuantan #jrmposseluruhmalaysia #jrmkuantanphg #jrmpermatangbadak #jrmkuantancod #jrmsungaisoi #wargakuantan #wargapahang #kuantan #pahang ##codseluruhkuantan #selamatpagi

  •  7  0  1 March, 2019
  • Assalamualaikum, 
#KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
.
Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
.
Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
.
Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

Super Moist Soap RM18.00
Bio Calamine Essence RM20.00

Untuk info lanjut...
๐Ÿ“ฑCari kami di โคต

OUTLET STOKIS JAMU RATU MALAYA PAHANG
JALAN TUN ISMAIL 1 KUANTAN

ATAU SCROLL DI RUANGAN KOMEN UNTUK BERHUBUNG TERUS DENGAN PENGEDAR SAH KAMI! โš  Tidak di jual di kedai jamu, lazada, shoppee, mall atau farmasi.
๐Ÿ’ฅ Layak untuk keahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.

#Team_Jutawan_Bonda_Pahang #jamuratumalaya #jrm #jrmpahang #PAHANG #PAHANG_DARUL_MAKMUR #kuantan #pekanpahang #pekan #rompin #muadzamshah #muadzam #temerloh #jerantut #bera #chini #maran #kualalipis #raub #bentong #karak #cameronhighland #fraserhill #jandabaik #anakPahang #jengka #jengkaPahang #keratong
  • Assalamualaikum,
    #KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
    .
    Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
    .
    Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
    .
    Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

    Super Moist Soap RM18.00
    Bio Calamine Essence RM20.00

    Untuk info lanjut...
    ๐Ÿ“ฑCari kami di โคต

    OUTLET STOKIS JAMU RATU MALAYA PAHANG
    JALAN TUN ISMAIL 1 KUANTAN

    ATAU SCROLL DI RUANGAN KOMEN UNTUK BERHUBUNG TERUS DENGAN PENGEDAR SAH KAMI! โš  Tidak di jual di kedai jamu, lazada, shoppee, mall atau farmasi.
    ๐Ÿ’ฅ Layak untuk keahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.

    #Team_Jutawan_Bonda_Pahang #jamuratumalaya #jrm #jrmpahang #PAHANG #PAHANG_DARUL_MAKMUR #kuantan #pekanpahang #pekan #rompin #muadzamshah #muadzam #temerloh #jerantut #bera #chini #maran #kualalipis #raub #bentong #karak #cameronhighland #fraserhill #jandabaik #anakPahang #jengka #jengkaPahang #keratong

  •  6  3  11 February, 2019
  • #KUDIS_BUTA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
.
Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

Untuk info lanjut...
๐Ÿ“ฑzura
http://www.wasap.my/60199177297 โš  Tidak di jual di kedai jamu, lazada, shoppee, mall atau farmasi.
๐Ÿ’ฅ Layak untuk keahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.

#Team_Jutawan_Bonda_Pahang #jamuratumalaya #jrm #jrmpahang #PAHANG #PAHANG_DARUL_MAKMUR  @ Stokis Jamu Ratu Malaya Pahang
  • #KUDIS_BUTA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
    .
    Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

    Untuk info lanjut...
    ๐Ÿ“ฑzura
    http://www.wasap.my/60199177297 โš  Tidak di jual di kedai jamu, lazada, shoppee, mall atau farmasi.
    ๐Ÿ’ฅ Layak untuk keahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.

    #Team_Jutawan_Bonda_Pahang #jamuratumalaya #jrm #jrmpahang #PAHANG #PAHANG_DARUL_MAKMUR @ Stokis Jamu Ratu Malaya Pahang

  •  11  0  2 January, 2019
  • Assalamualaikum,
#KUDIS_BUTA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
.
Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

Untuk info lanjut...
๐Ÿ“ฑCari kami di โคต

OUTLET STOKIS JAMU RATU MALAYA PAHANG
JALAN TUN ISMAIL 1 KUANTAN

ATAU SCROLL DI RUANGAN KOMEN UNTUK BERHUBUNG TERUS DENGAN PENGEDAR SAH KAMI! โš  Tidak di jual di kedai jamu, lazada, shoppee, mall atau farmasi.
๐Ÿ’ฅ Layak untuk keahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.

#Team_Jutawan_Bonda_Pahang #jamuratumalaya #jrm #jrmpahang #PAHANG #PAHANG_DARUL_MAKMUR
  • Assalamualaikum,
    #KUDIS_BUTA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
    .
    Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

    Untuk info lanjut...
    ๐Ÿ“ฑCari kami di โคต

    OUTLET STOKIS JAMU RATU MALAYA PAHANG
    JALAN TUN ISMAIL 1 KUANTAN

    ATAU SCROLL DI RUANGAN KOMEN UNTUK BERHUBUNG TERUS DENGAN PENGEDAR SAH KAMI! โš  Tidak di jual di kedai jamu, lazada, shoppee, mall atau farmasi.
    ๐Ÿ’ฅ Layak untuk keahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.

    #Team_Jutawan_Bonda_Pahang #jamuratumalaya #jrm #jrmpahang #PAHANG #PAHANG_DARUL_MAKMUR

  •  8  4  2 January, 2019
  • #KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
.
Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
.
Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
.
Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

Super Moist Soap RM18.00
Bio Calamine Essence RM20.00 โš Tidak dijual di kedai kedai jamu
๐Ÿ’ฅKeahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.
  • #KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
    .
    Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
    .
    Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
    .
    Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

    Super Moist Soap RM18.00
    Bio Calamine Essence RM20.00 โš Tidak dijual di kedai kedai jamu
    ๐Ÿ’ฅKeahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.

  •  15  1  11 September, 2018
  • Assalamualaikum, 
#KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
.
Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
.
Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
.
Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak ๐Ÿ“ถCari kami di โคต . http://bit.ly/2HirWhc
. http://bit.ly/2Hh9SEe โš Tidak dijual di kedai kedai jamu
  • Assalamualaikum,
    #KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
    .
    Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
    .
    Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
    .
    Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak ๐Ÿ“ถCari kami di โคต . http://bit.ly/2HirWhc
    . http://bit.ly/2Hh9SEe โš Tidak dijual di kedai kedai jamu

  •  7  1  17 August, 2018
  • Assalamualaikum, 
#KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
.
Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
.
Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
.
Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

Super Moist Soap RM18.00
Bio Calamine Essence RM20.00 ๐Ÿ“ถCari kami di โคต . http://bit.ly/2HirWhc
. http://bit.ly/2Hh9SEe โš Tidak dijual di kedai kedai jamu
๐Ÿ’ฅKeahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.
  • Assalamualaikum,
    #KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
    .
    Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
    .
    Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
    .
    Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

    Super Moist Soap RM18.00
    Bio Calamine Essence RM20.00 ๐Ÿ“ถCari kami di โคต . http://bit.ly/2HirWhc
    . http://bit.ly/2Hh9SEe โš Tidak dijual di kedai kedai jamu
    ๐Ÿ’ฅKeahlian percuma dengan pembelian rm80 ke atas dalam satu resit.

  •  11  0  13 August, 2018
  • HERBAL BLEND + BASIC H

Kombinasi untuk membantu mengurangkan masalah #kudis_buta ๐Ÿ˜ซ

Tiap2 kali tengok Herbal Blend ni, rasa terharu dan sedih sgt2. Ternyiang2 lagi kata2 seorang budak yg pernah my mentor sponser beliau dan adik beradiknya yg kena scabies @ kudis buta ni. "Kurang rasa gatal tu. Adik beradik yg lain pun guna jugak. Adik saya yang baby pakai "lotion" tu mak saya bubuh, hilang ruam2 gatal dkt badan dia"

Rasa nak nangis je dengar dia cerita macam ni ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ Terharu sangat. Tak dapat bayang baby newborn yg baru beberapa hari kena scabies sebab berjangkit dgn abang2 dan kakak2. Dan akhirnya penyakit itu sembuh. Ambil masa dalam 2 minggu jugak. Suka sangat tengok budak tu dah ceria balik. ๐Ÿ˜Š

Herbal blend item yang sangat digemari oleh ibu2 yanh nak hilangkan ruam-ruam dari ruam yang biasa, hinggalah ruam-ruam yg teruk. Cuba lihat testimoni di bawah ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ #shakleehqmalaysia #shakleepenang #shakleekualakangsar #shakleeperlis #shakleekedah #shakleesungaipetani
  • HERBAL BLEND + BASIC H

    Kombinasi untuk membantu mengurangkan masalah #kudis_buta ๐Ÿ˜ซ

    Tiap2 kali tengok Herbal Blend ni, rasa terharu dan sedih sgt2. Ternyiang2 lagi kata2 seorang budak yg pernah my mentor sponser beliau dan adik beradiknya yg kena scabies @ kudis buta ni. "Kurang rasa gatal tu. Adik beradik yg lain pun guna jugak. Adik saya yang baby pakai "lotion" tu mak saya bubuh, hilang ruam2 gatal dkt badan dia"

    Rasa nak nangis je dengar dia cerita macam ni ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ Terharu sangat. Tak dapat bayang baby newborn yg baru beberapa hari kena scabies sebab berjangkit dgn abang2 dan kakak2. Dan akhirnya penyakit itu sembuh. Ambil masa dalam 2 minggu jugak. Suka sangat tengok budak tu dah ceria balik. ๐Ÿ˜Š

    Herbal blend item yang sangat digemari oleh ibu2 yanh nak hilangkan ruam-ruam dari ruam yang biasa, hinggalah ruam-ruam yg teruk. Cuba lihat testimoni di bawah ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ #shakleehqmalaysia #shakleepenang #shakleekualakangsar #shakleeperlis #shakleekedah #shakleesungaipetani

  •  10  0  17 March, 2018
  • "Ayah suka sapu natura hair cream ni kat kaki".
Apa la ayah ni..ni kan...tuk kepala...๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Tapi tu la ayah kak dy...punya baguihnya hair cream ni..sebab boleh lumur satu badan..buat losyen gitu. Tak caya? Mai la try satu. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
  • "Ayah suka sapu natura hair cream ni kat kaki".
    Apa la ayah ni..ni kan...tuk kepala...๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Tapi tu la ayah kak dy...punya baguihnya hair cream ni..sebab boleh lumur satu badan..buat losyen gitu. Tak caya? Mai la try satu. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

  •  12  2  14 March, 2018
  • INI KISAH BENAR CUSTOMER #MGCS. 
FOBIA KENA 'BELAH' SEBAB #BISUL DIA NEKAD GUNAKAN SKRUB KOPI MAMI GOJES YG ADA KUASA 'MAGIS' ITU! 
MOHON BACA! 
Ada #kudis_buta pun boleh cuba!
Ada #panau pun boleh try! 
Ada #gatalgatal pun boleh test! 
Ada #ekzema pun InsyaAllah boleh sembuh! 
Ada #buasir pun boleh kecut! 
Ada #penyakit_kulit digalakkan guna!
.
Nak Cuba??
Wassup kak not lelaju k.. 014-9848428
  • INI KISAH BENAR CUSTOMER #MGCS.
    FOBIA KENA 'BELAH' SEBAB #BISUL DIA NEKAD GUNAKAN SKRUB KOPI MAMI GOJES YG ADA KUASA 'MAGIS' ITU!
    MOHON BACA!
    Ada #kudis_buta pun boleh cuba!
    Ada #panau pun boleh try!
    Ada #gatalgatal pun boleh test!
    Ada #ekzema pun InsyaAllah boleh sembuh!
    Ada #buasir pun boleh kecut!
    Ada #penyakit_kulit digalakkan guna!
    .
    Nak Cuba??
    Wassup kak not lelaju k.. 014-9848428

  •  2  0  31 January, 2017
  • FOBIA KENA 'BELAH' SEBAB #BISUL DIA NEKAD GUNAKAN SKRUB KOPI MAMI GOJES YG ADA KUASA 'MAGICC' ITU! 
MOHON BACA! 
Ada #kudis_buta pun boleh cuba! 
Ada #panau pun boleh try! 
Ada #gatalgatal pun boleh test! 
Ada #ekzema pun InsyaAllah boleh sembuh! 
Ada #buasir pun boleh kecut! 
Ada #penyakit_kulit digalakkan guna!
  • FOBIA KENA 'BELAH' SEBAB #BISUL DIA NEKAD GUNAKAN SKRUB KOPI MAMI GOJES YG ADA KUASA 'MAGICC' ITU!
    MOHON BACA!
    Ada #kudis_buta pun boleh cuba!
    Ada #panau pun boleh try!
    Ada #gatalgatal pun boleh test!
    Ada #ekzema pun InsyaAllah boleh sembuh!
    Ada #buasir pun boleh kecut!
    Ada #penyakit_kulit digalakkan guna!

  •  4  0  24 November, 2016

Top #KUDIS_BUTA Posts

  • Assalamualaikum, 
#KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
.
Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
.
Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
.
Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

Super Moist Soap RM18.00
Bio Calamine Essence RM20.00

https://www.wasap.my/60169322900
https://www.wasap.my/60195545123
  • Assalamualaikum,
    #KUDIS_BUTA DAN CARA MERAWATNYA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita ni lah banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit
    .
    Salah satu punca jadi nya kudis buta ini ialah disebabkan tempat-tempat atau persekitaran awam yang kebersihannya agak kurang seperti asrama, rumah orang tua, pusat day-care dan lain-lain
    .
    Bagi sesiapa yang mengalami sakit kulit, badan berjerawat, kering bersisik sangat sesuai mandi menggunakan sabun Super Moist. Ia bersifat antibakterial yang mencegah kulit dari kuman serta memberikan kelembapan pada kulit
    .
    Lepas mandi boleh sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak

    Super Moist Soap RM18.00
    Bio Calamine Essence RM20.00

    https://www.wasap.my/60169322900
    https://www.wasap.my/60195545123

  •  7  0  7 April, 2019
  • HERBAL BLEND + BASIC H

Kombinasi untuk membantu mengurangkan masalah #kudis_buta ๐Ÿ˜ซ

Tiap2 kali tengok Herbal Blend ni, rasa terharu dan sedih sgt2. Ternyiang2 lagi kata2 seorang budak yg pernah my mentor sponser beliau dan adik beradiknya yg kena scabies @ kudis buta ni. "Kurang rasa gatal tu. Adik beradik yg lain pun guna jugak. Adik saya yang baby pakai "lotion" tu mak saya bubuh, hilang ruam2 gatal dkt badan dia"

Rasa nak nangis je dengar dia cerita macam ni ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ Terharu sangat. Tak dapat bayang baby newborn yg baru beberapa hari kena scabies sebab berjangkit dgn abang2 dan kakak2. Dan akhirnya penyakit itu sembuh. Ambil masa dalam 2 minggu jugak. Suka sangat tengok budak tu dah ceria balik. ๐Ÿ˜Š

Herbal blend item yang sangat digemari oleh ibu2 yanh nak hilangkan ruam-ruam dari ruam yang biasa, hinggalah ruam-ruam yg teruk. Cuba lihat testimoni di bawah ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ #shakleehqmalaysia #shakleepenang #shakleekualakangsar #shakleeperlis #shakleekedah #shakleesungaipetani
  • HERBAL BLEND + BASIC H

    Kombinasi untuk membantu mengurangkan masalah #kudis_buta ๐Ÿ˜ซ

    Tiap2 kali tengok Herbal Blend ni, rasa terharu dan sedih sgt2. Ternyiang2 lagi kata2 seorang budak yg pernah my mentor sponser beliau dan adik beradiknya yg kena scabies @ kudis buta ni. "Kurang rasa gatal tu. Adik beradik yg lain pun guna jugak. Adik saya yang baby pakai "lotion" tu mak saya bubuh, hilang ruam2 gatal dkt badan dia"

    Rasa nak nangis je dengar dia cerita macam ni ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ Terharu sangat. Tak dapat bayang baby newborn yg baru beberapa hari kena scabies sebab berjangkit dgn abang2 dan kakak2. Dan akhirnya penyakit itu sembuh. Ambil masa dalam 2 minggu jugak. Suka sangat tengok budak tu dah ceria balik. ๐Ÿ˜Š

    Herbal blend item yang sangat digemari oleh ibu2 yanh nak hilangkan ruam-ruam dari ruam yang biasa, hinggalah ruam-ruam yg teruk. Cuba lihat testimoni di bawah ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ #shakleehqmalaysia #shakleepenang #shakleekualakangsar #shakleeperlis #shakleekedah #shakleesungaipetani

  •  10  0  17 March, 2018
  • #KUDIS_BUTA

Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
.
Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
.
Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

Berminat dgn barang jrm dan st boleh ws saya ๐Ÿ“ฒ0145284492
๐Ÿ“ฒ0145284492
๐Ÿ“ฒ+60145284492 ๐Ÿš—cod seluruh kuantan
๐Ÿš›pos ada
#jrm #jrmonline #jrmpahang #jrmkuantan #jrmposseluruhmalaysia #jrmkuantanphg #jrmpermatangbadak #jrmkuantancod #jrmsungaisoi #wargakuantan #wargapahang #kuantan #pahang ##codseluruhkuantan #selamatpagi
  • #KUDIS_BUTA

    Kudis buta ataupun lebih dikenali sebagai skabies sebenarnya berpunca daripada serangan sejenis kutu atau hama. Kutu kudis ini kecil je saiz nya dan tak dapat dilihat dengan mata kasar
    .
    Penyakit ni selalu diambil ringan sebab ramai anggap cuma gatal-gatal biasa. Sebenarnya penyakit ni lah yang perlu dirawat dengan cepat sebab tangan kita banyak terdedah dan menyentuh pelbagai jenis permukaan. Itulah punca kudis buta ini mudah merebak dan berjangkit.
    .
    Sapukan Bio Beauty Essence pada kawasan sakit kulit di badan. Bedak sejuk ini juga bersifat antibakterial, antiseptik dan mengandungi calamine. Calamine bantu merawat kesakitan, gatal-gatal ruam dan kerengsaan. Sangat selesa dipakai bagi mengecutkan dan memudarkan luka, parut, jerawat dan mencegah dari merebak.

    Berminat dgn barang jrm dan st boleh ws saya ๐Ÿ“ฒ0145284492
    ๐Ÿ“ฒ0145284492
    ๐Ÿ“ฒ+60145284492 ๐Ÿš—cod seluruh kuantan
    ๐Ÿš›pos ada
    #jrm #jrmonline #jrmpahang #jrmkuantan #jrmposseluruhmalaysia #jrmkuantanphg #jrmpermatangbadak #jrmkuantancod #jrmsungaisoi #wargakuantan #wargapahang #kuantan #pahang ##codseluruhkuantan #selamatpagi

  •  7  0  1 March, 2019
  • Ekzima dan psoriasis mampu dikawal. Saya akan terangkan bagaimana.
.
.
Kegatalan adalah masalah utama penghidap ekzema sehingga pesakit menggaru kulit sampai terluka. Ini boleh menyebabkan jangkitan kuman, sekali gus menjadikan ekzema sukar dikawal walaupun pesakit meneruskan rawatan ubat sapuan seperti biasa. Rasa gatal yang berterusan juga menjadikan seseorang tidak selesa, mengganggu tidur pada waktu malam dan merasa tertekan kerana tidak dapat menumpukan perhatian dan menjalankan aktiviti atau pekerjaan harian.
.
.
Antara cara untuk mengawal ekzima adalah dengan mengamalkan penggunaan sabun yang lembut dan tidak mengeringkan kulit. Penggunaan pelembab amat penting terutamanya sejurus selepas mandi kerana pelembap perlu disapu ke atas kulit yang masih lembap.
.
.
Rawatan inflamasi. Ubat sapuan boleh digunakan untuk merawat inflamasi akibat kemerahan dan kegatalan. .
.
Ubat sapuan mengandungi steroid biasa digunakan untuk merawat ekzema. Penggunaan krim steroid dengan cara betul boleh mengelakkan sebarang komplikasi yang tidak diingini seperti menjadi tipis, cerah dan sebagainya.
.
.
Rawatan alternatif
Contohnya ubat herba. Tetapi anda perlu berhati-hati kerana ubat begini tidak telus dalam menyenaraikan bahan aktif rawatan dan mungkin juga mengandungi steroid berlebihan.
.
.
Jika anda benar-benar inginkan produk herba yang dihasilkan menggunakan bahan2 organik daripada tumbuhan saya sarankan anda gunakan krim rerama. Bahan asas pembuatan krim ini ialah pokok rerama. Alhamdulillah sudah rmai yang mencuba dan berkesan untuk merawat pelbagai penyakit kulit tanpa kesan sampingan yang buruk.

#KEGATALAN 
#RUAM 
#KURAP 
#EKZIMA
#EKZEMA
#RUAM
#KULIT_KERING
#MENGELUPAS 
#PANAU
#KUDIS_BUTA
#KUDIS
#MASALAH_KULIT_PADA_BAHAGIAN_KELAMIN
#KUSAM
#KUDIS_ATAS_KEPALA
#KELUMUMUR
  • Ekzima dan psoriasis mampu dikawal. Saya akan terangkan bagaimana.
    .
    .
    Kegatalan adalah masalah utama penghidap ekzema sehingga pesakit menggaru kulit sampai terluka. Ini boleh menyebabkan jangkitan kuman, sekali gus menjadikan ekzema sukar dikawal walaupun pesakit meneruskan rawatan ubat sapuan seperti biasa. Rasa gatal yang berterusan juga menjadikan seseorang tidak selesa, mengganggu tidur pada waktu malam dan merasa tertekan kerana tidak dapat menumpukan perhatian dan menjalankan aktiviti atau pekerjaan harian.
    .
    .
    Antara cara untuk mengawal ekzima adalah dengan mengamalkan penggunaan sabun yang lembut dan tidak mengeringkan kulit. Penggunaan pelembab amat penting terutamanya sejurus selepas mandi kerana pelembap perlu disapu ke atas kulit yang masih lembap.
    .
    .
    Rawatan inflamasi. Ubat sapuan boleh digunakan untuk merawat inflamasi akibat kemerahan dan kegatalan. .
    .
    Ubat sapuan mengandungi steroid biasa digunakan untuk merawat ekzema. Penggunaan krim steroid dengan cara betul boleh mengelakkan sebarang komplikasi yang tidak diingini seperti menjadi tipis, cerah dan sebagainya.
    .
    .
    Rawatan alternatif
    Contohnya ubat herba. Tetapi anda perlu berhati-hati kerana ubat begini tidak telus dalam menyenaraikan bahan aktif rawatan dan mungkin juga mengandungi steroid berlebihan.
    .
    .
    Jika anda benar-benar inginkan produk herba yang dihasilkan menggunakan bahan2 organik daripada tumbuhan saya sarankan anda gunakan krim rerama. Bahan asas pembuatan krim ini ialah pokok rerama. Alhamdulillah sudah rmai yang mencuba dan berkesan untuk merawat pelbagai penyakit kulit tanpa kesan sampingan yang buruk.

    #KEGATALAN
    #RUAM
    #KURAP
    #EKZIMA
    #EKZEMA
    #RUAM
    #KULIT_KERING
    #MENGELUPAS
    #PANAU
    #KUDIS_BUTA
    #KUDIS
    #MASALAH_KULIT_PADA_BAHAGIAN_KELAMIN
    #KUSAM
    #KUDIS_ATAS_KEPALA
    #KELUMUMUR

  •  7  1  26 April, 2019