#Jommakan Instagram Photos & Videos

Jommakan - 259.3k posts

Hashtag Popularity

3.2
average comments
412.2
average likes

Latest #Jommakan Posts

  • Bakso gorengnya merekah banget >.<⁣
Good video by @foodtofoodie⁣
BAKSO JUMBO PALING RAME⁣
.⁣
.⁣
Bakso di daerah Gor Pajajaran Bandung ini terame diantara yg lainnya. Liat deh pada ngantri. Bakso nya besar dan isiny ga kopong. Bakso ayam dan ikan tenggiri yg wangi dan enak banget di makan pas masih anget. Ini halal yah. 1 pcs nya cuma 9k 😊⁣
.⁣
📌 Bakso Goreng Ikan Anugerah⁣
Jl. Pajajaran No.37, Pasir Kaliki, Kec. Cicendo, Kota Bandung, Jawa Barat 40173⁣
.⁣
.⁣
.⁣
⁣
Amazing video or photo 👍, Credit : ⁣
"Please Contact Us For Credit or Removal."⁣
"Silahkan hubungi kami untuk mencantumkan sumber video / foto yang benar atau penghapusan foto / video."⁣
.⁣
.⁣
𝑱𝒂𝒏𝒈𝒂𝒏 𝑳𝒖𝒑𝒂 𝑭𝑶𝑳𝑳𝑶𝑾 𝒚𝒂 𝒌𝒂𝒌𝒂𝒌 👇👇👇⁣⁣
.⁣⁣
.⁣⁣
👉 𝑹𝒆𝒔𝒆𝒑 𝑯𝒊𝒅𝒖𝒑 𝑺𝒆𝒉𝒂𝒕 @daramauliaty ⁣
.⁣
👉 𝑷𝒆𝒄𝒊𝒏𝒕𝒂 𝑲𝒖𝒄𝒊𝒏𝒈 @videokucing_official⁣
.⁣
👉 𝑨𝒚𝒐 𝑵𝒈𝒂𝒋𝒊 @nasihatkajian ⁣
.⁣
.⁣
.⁣
#nuralizaresa #masakmasak #masakanmelayu #kakimakan #sedapsangat #vitdaily #sukamakan #sayamasak #masakmudah #resepi #yukmasak #idemasak #kuliner #makanterus #sukamakan #sayamasak #jommakan #masakansimple #syukurselalu #menuhariini #berbagiresep #masakan #resepindonesia
  • Bakso gorengnya merekah banget >.<⁣
    Good video by @foodtofoodie
    BAKSO JUMBO PALING RAME⁣
    .⁣
    .⁣
    Bakso di daerah Gor Pajajaran Bandung ini terame diantara yg lainnya. Liat deh pada ngantri. Bakso nya besar dan isiny ga kopong. Bakso ayam dan ikan tenggiri yg wangi dan enak banget di makan pas masih anget. Ini halal yah. 1 pcs nya cuma 9k 😊⁣
    .⁣
    📌 Bakso Goreng Ikan Anugerah⁣
    Jl. Pajajaran No.37, Pasir Kaliki, Kec. Cicendo, Kota Bandung, Jawa Barat 40173⁣
    .⁣
    .⁣
    .⁣

    Amazing video or photo 👍, Credit : ⁣
    "Please Contact Us For Credit or Removal."⁣
    "Silahkan hubungi kami untuk mencantumkan sumber video / foto yang benar atau penghapusan foto / video."⁣
    .⁣
    .⁣
    𝑱𝒂𝒏𝒈𝒂𝒏 𝑳𝒖𝒑𝒂 𝑭𝑶𝑳𝑳𝑶𝑾 𝒚𝒂 𝒌𝒂𝒌𝒂𝒌 👇👇👇⁣⁣
    .⁣⁣
    .⁣⁣
    👉 𝑹𝒆𝒔𝒆𝒑 𝑯𝒊𝒅𝒖𝒑 𝑺𝒆𝒉𝒂𝒕 @daramauliaty
    .⁣
    👉 𝑷𝒆𝒄𝒊𝒏𝒕𝒂 𝑲𝒖𝒄𝒊𝒏𝒈 @videokucing_official
    .⁣
    👉 𝑨𝒚𝒐 𝑵𝒈𝒂𝒋𝒊 @nasihatkajian
    .⁣
    .⁣
    .⁣
    #nuralizaresa #masakmasak #masakanmelayu #kakimakan #sedapsangat #vitdaily #sukamakan #sayamasak #masakmudah #resepi #yukmasak #idemasak #kuliner #makanterus #sukamakan #sayamasak #jommakan #masakansimple #syukurselalu #menuhariini #berbagiresep #masakan #resepindonesia

  •  1  0  3 minutes ago
  • salam jumaat semua.. jangan lupa banyakkan selawat ya.. 😉
kalau nak makan sandwich boleh roger..
.
.
macam mana nak order Shu? ikut step kat bawah ni taw..
.
1. WhatsApp 01119981732 dan terus nyatakan NAMA & TEMPAT UNTUK DELIVERY (senang shu nk bgtahu boleh delivery atau tidak, sbb ada kawasan yg jauh² shu tk ambil order)
.
2. Order & Payment mesti di buat sehari sebelum nak makan. No urgent order ya.. 😉
.
3. Cas COD dikenakan mengikut kawasan.
.
4. Boleh request sandwich tak nak sayur, roti wholemeal atau surprise delivery.
.
.
#resepi #resepibonda #masakanmelayu #kuantan #kuantandelivery #jjcmkuantan #masakan #foodpandakuantan #jommakan #menusimple #kuantanfood #sandwich #sandwichlover #sandwiches #eggsandsandwich #ajimaura #terapiinstagram #roti #sedap #kek #kuantanpahang #sandwichkuantan #kuantancitymall #kuantancakes #bisnesonline #kerja #niaga #work #makanan
  • salam jumaat semua.. jangan lupa banyakkan selawat ya.. 😉
    kalau nak makan sandwich boleh roger..
    .
    .
    macam mana nak order Shu? ikut step kat bawah ni taw..
    .
    1. WhatsApp 01119981732 dan terus nyatakan NAMA & TEMPAT UNTUK DELIVERY (senang shu nk bgtahu boleh delivery atau tidak, sbb ada kawasan yg jauh² shu tk ambil order)
    .
    2. Order & Payment mesti di buat sehari sebelum nak makan. No urgent order ya.. 😉
    .
    3. Cas COD dikenakan mengikut kawasan.
    .
    4. Boleh request sandwich tak nak sayur, roti wholemeal atau surprise delivery.
    .
    .
    #resepi #resepibonda #masakanmelayu #kuantan #kuantandelivery #jjcmkuantan #masakan #foodpandakuantan #jommakan #menusimple #kuantanfood #sandwich #sandwichlover #sandwiches #eggsandsandwich #ajimaura #terapiinstagram #roti #sedap #kek #kuantanpahang #sandwichkuantan #kuantancitymall #kuantancakes #bisnesonline #kerja #niaga #work #makanan

  •  0  0  27 minutes ago
  • Morning guys, jgn lupa sarapan..
Gimana menurutmu guys 😊⁣
Tag temenmu ya guys 😊
•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
❤️Like 🔄Share 💬Comment⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
📌Tag Teman Kamu!⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Yuk follow 👉🏻 @bukuresepfavorit .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Yuk follow 👉🏻 @bukuresepfavorit .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Yuk follow 👉🏻 @bukuresepfavorit .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Cr. @lennardy
⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#bukuresepfavorit #menuuntukbesok #resepmasakan #resepmasak #yukbelajarmasak #resepmudah #resepyummy #masakmasak #laukpauk #masakanhariini #resepibu #resepibonda ⁣#masakanmelayu #sayasukamasak #jommakan #resepidiet #vitdaily #masaksendiri #masakankampung #resepibonda #makananmelayu #makanmalam #masakansimple #kongsiresepi #makanapaplgmoment #jjcm2018 #makananindonesia #maknyus #hobimasak
  • Morning guys, jgn lupa sarapan..
    Gimana menurutmu guys 😊⁣
    Tag temenmu ya guys 😊
    •⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    ❤️Like 🔄Share 💬Comment⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    📌Tag Teman Kamu!⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    •⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    Yuk follow 👉🏻 @bukuresepfavorit .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    Yuk follow 👉🏻 @bukuresepfavorit .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    Yuk follow 👉🏻 @bukuresepfavorit .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    •⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    Cr. @lennardy
    ⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣•⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
    #bukuresepfavorit #menuuntukbesok #resepmasakan #resepmasak #yukbelajarmasak #resepmudah #resepyummy #masakmasak #laukpauk #masakanhariini #resepibu #resepibonda ⁣#masakanmelayu #sayasukamasak #jommakan #resepidiet #vitdaily #masaksendiri #masakankampung #resepibonda #makananmelayu #makanmalam #masakansimple #kongsiresepi #makanapaplgmoment #jjcm2018 #makananindonesia #maknyus #hobimasak

  •  2  0  30 minutes ago
  • We are still open at Level 2!

Come over for a meal or do a takeaway. We have a range of delicious Malaysian food to choose from our menu.

We are open until 2pm today and reopening at 4.30pm. What happens after that will only be known after the government's announcement 🤞🏼🤞🏼

If you'd like to do a takeaway, click on "Shop Now" on our Facebook page, or on "Order Online" on our website www.kanamakopikadai.co.nz. You can also call us at 04-213 8367 to plave an order. You can pay online or opt to pay at counter during pick up.

Top left: Vegetable Dal Curry 😋
Top right: Fish Sambal 😋
Bottom left: Chicken & Potato Curry 😋
Bottom right: Lamb Masala 😋

#kanamakopikadai #wellingtoneats #kilbirnieeats #malaysianfood #malaysianfavourites #vegan #halal #supportlocal #supportlocalbusinesses #jommakan
  • We are still open at Level 2!

    Come over for a meal or do a takeaway. We have a range of delicious Malaysian food to choose from our menu.

    We are open until 2pm today and reopening at 4.30pm. What happens after that will only be known after the government's announcement 🤞🏼🤞🏼

    If you'd like to do a takeaway, click on "Shop Now" on our Facebook page, or on "Order Online" on our website www.kanamakopikadai.co.nz. You can also call us at 04-213 8367 to plave an order. You can pay online or opt to pay at counter during pick up.

    Top left: Vegetable Dal Curry 😋
    Top right: Fish Sambal 😋
    Bottom left: Chicken & Potato Curry 😋
    Bottom right: Lamb Masala 😋

    #kanamakopikadai #wellingtoneats #kilbirnieeats #malaysianfood #malaysianfavourites #vegan #halal #supportlocal #supportlocalbusinesses #jommakan

  •  2  0  54 minutes ago
  • Perut menggeleber ?
Lemak pinggang berlipat2 ?
Dagu berlapis ?
Wajah nampak tua dari usia sebenar ?
Paha bergesel ?
Nak cari baju pun payah ??
.
Yang lagi xbest,
Badan rasa berat, lemas dan asik jadi bahan ejekan jeee 😭😭😭
.
.
Tapi dengan #beauteebliss
Semuanya xmustahil !!
Beribu feedback kami dah terima,
Pinggang makin kecik,
Berat turun 2kg,
Selulit pudar,
Baju lama dah muat,
Dan bermacam2 lagi !!
.
.
Nak dapatkan bodygoal idaman??
Jom klik link d bio
Sis guide sampai jadiii !!!!
.
.
#hushhushbeautee #sabunkurus #jommakan #plussize #jomdiet #menudiet #tipsdiet #coachkurus #kuruscepat #kuruslangsing #sabunbakarlemak #scrubbakarlemak
  • Perut menggeleber ?
    Lemak pinggang berlipat2 ?
    Dagu berlapis ?
    Wajah nampak tua dari usia sebenar ?
    Paha bergesel ?
    Nak cari baju pun payah ??
    .
    Yang lagi xbest,
    Badan rasa berat, lemas dan asik jadi bahan ejekan jeee 😭😭😭
    .
    .
    Tapi dengan #beauteebliss
    Semuanya xmustahil !!
    Beribu feedback kami dah terima,
    Pinggang makin kecik,
    Berat turun 2kg,
    Selulit pudar,
    Baju lama dah muat,
    Dan bermacam2 lagi !!
    .
    .
    Nak dapatkan bodygoal idaman??
    Jom klik link d bio
    Sis guide sampai jadiii !!!!
    .
    .
    #hushhushbeautee #sabunkurus #jommakan #plussize #jomdiet #menudiet #tipsdiet #coachkurus #kuruscepat #kuruslangsing #sabunbakarlemak #scrubbakarlemak

  •  0  0  1 hour ago
  • Perut menggeleber ?
Lemak pinggang berlipat2 ?
Dagu berlapis ?
Wajah nampak tua dari usia sebenar ?
Paha bergesel ?
Nak cari baju pun payah ??
.
Yang lagi xbest,
Badan rasa berat, lemas dan asik jadi bahan ejekan jeee 😭😭😭
.
.
Tapi dengan #Beauteebliss 
Semuanya xmustahil !!
Beribu feedback kami dah terima,
Pinggang makin kecik,
Berat turun 2kg,
Selulit pudar,
Baju lama dah muat,
Dan bermacam2 lagi !!
.
.
Nak dapatkan bodygoal idaman??
Jom klik link d bio
Sis guide sampai jadiii !!!!
.
.
#hushhushbeautee #sabunkurus #jommakan #plussize #jomdiet #menudiet #tipsdiet #coachkurus #kuruscepat #kuruslangsing #sabunbakarlemak #scrubbakarlemak
  • Perut menggeleber ?
    Lemak pinggang berlipat2 ?
    Dagu berlapis ?
    Wajah nampak tua dari usia sebenar ?
    Paha bergesel ?
    Nak cari baju pun payah ??
    .
    Yang lagi xbest,
    Badan rasa berat, lemas dan asik jadi bahan ejekan jeee 😭😭😭
    .
    .
    Tapi dengan #Beauteebliss
    Semuanya xmustahil !!
    Beribu feedback kami dah terima,
    Pinggang makin kecik,
    Berat turun 2kg,
    Selulit pudar,
    Baju lama dah muat,
    Dan bermacam2 lagi !!
    .
    .
    Nak dapatkan bodygoal idaman??
    Jom klik link d bio
    Sis guide sampai jadiii !!!!
    .
    .
    #hushhushbeautee #sabunkurus #jommakan #plussize #jomdiet #menudiet #tipsdiet #coachkurus #kuruscepat #kuruslangsing #sabunbakarlemak #scrubbakarlemak

  •  0  0  1 hour ago
  • Gulai Tunjang tu ape? Ramai yg tanya. Gulai urat/gulai keting. Memang sedap esp yg lembut ❤️ Ada peminat kat sini? Angkat tangan 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♂️ Kita geng!
.
Nanti geng Subang Bestari pun boleh la rasa bila branch baru opens soon! Tak sabar nak jumpa!

✅Nak makan aneka lauk Nasi Padang yang sedap, enak & berdaceh? Jom!
.
🏬 Restoran 9 am sampai 5.30pm Selasa - Ahad. Isnin Tutup.
(Sek 13 Shah Alam. Sebelah MSU lama)
.
🚗For Delivery, WhatsApp 019-325-2225 or click link in bio
.
📲Find us in Food Panda & Grab Food
.
#subangbestari #genglunch #jalanjalancarimakan #jommakan #nakmakan #bergedil #makananpadang  #lunchgoals #sarapan #bergedil #nasipadang #balado #jjcm #breakfastgoals #yummy #sedapgiler #shahalam#cilihijau #sedap #wadahmakan #berdaceh #sek13shahalam #shahalams13
  • Gulai Tunjang tu ape? Ramai yg tanya. Gulai urat/gulai keting. Memang sedap esp yg lembut ❤️ Ada peminat kat sini? Angkat tangan 🙋🏼‍♀️🙋🏼‍♂️ Kita geng!
    .
    Nanti geng Subang Bestari pun boleh la rasa bila branch baru opens soon! Tak sabar nak jumpa!

    ✅Nak makan aneka lauk Nasi Padang yang sedap, enak & berdaceh? Jom!
    .
    🏬 Restoran 9 am sampai 5.30pm Selasa - Ahad. Isnin Tutup.
    (Sek 13 Shah Alam. Sebelah MSU lama)
    .
    🚗For Delivery, WhatsApp 019-325-2225 or click link in bio
    .
    📲Find us in Food Panda & Grab Food
    .
    #subangbestari #genglunch #jalanjalancarimakan #jommakan #nakmakan #bergedil #makananpadang #lunchgoals #sarapan #bergedil #nasipadang #balado #jjcm #breakfastgoals #yummy #sedapgiler #shahalam#cilihijau #sedap #wadahmakan #berdaceh #sek13shahalam #shahalams13

  •  13  0  1 hour ago
  • Siapa nak saya bantu Siapa nak saya bantu anda memasak dgn mudah & cepat?
Tak payah susah2 menumbuk cili,kopek bawang semua tu..semua benda dah ade..tinggal campak je dlm kuali..kan senang tu..🤗

Saya Agent Anaris Food area skudai,JB.
Berminat nk dapatkan product Anaris boleh tekan link dibawah ,saya boleh cod disekitar Johor yBahru.. ⬇️

http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai
http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai
http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai

#cilikisarmeletop #cilikisarhomemade #cilikisarexpresss #chilipaste #malaysianfood #homecoking #instafood #resepimudah #masakanmelayu #productbumiputera #freshhomemade #tanpapengawet #tanpacampuran #itsdonebyeinaazman #taksempurnabyfashasandha 
#adabiconsumer #sambal 
#senangmasak #ibubekerjaya 
#kakimasak #homecooked #jommakan #ingatmasakingatanaris
#secukuprasa #cookwithlove 
#alhamdulillah #halal #azizanosman #spontanazizan #videomasak memasak dgn mudah & cepat?
Tak payah susah2 menumbuk cili,kopek bawang semua tu..semua benda dah ade..tinggal campak je dlm kuali..kan senang tu..🤗

Saya Agent Anaris Food area skudai,JB.
Berminat nk dapatkan product Anaris boleh tekan link dibawah ,saya boleh cod disekitar Johor Bahru.. ⬇️

http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai
http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai
http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai

#cilikisarmeletop #cilikisarhomemade #cilikisarexpresss #chilipaste #malaysianfood #homecoking #instafood #resepimudah #masakanmelayu #productbumiputera #freshhomemade #tanpapengawet #tanpacampuran #itsdonebyeinaazman #taksempurnabyfashasandha 
#adabiconsumer #sambal 
#senangmasak #ibubekerjaya 
#kakimasak #homecooked #jommakan #ingatmasakingatanaris
#secukuprasa #cookwithlove 
#alhamdulillah #halal #azizanosman #spontanazizan #videomasak
  • Siapa nak saya bantu Siapa nak saya bantu anda memasak dgn mudah & cepat?
    Tak payah susah2 menumbuk cili,kopek bawang semua tu..semua benda dah ade..tinggal campak je dlm kuali..kan senang tu..🤗

    Saya Agent Anaris Food area skudai,JB.
    Berminat nk dapatkan product Anaris boleh tekan link dibawah ,saya boleh cod disekitar Johor yBahru.. ⬇️

    http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai
    http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai
    http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai

    #cilikisarmeletop #cilikisarhomemade #cilikisarexpresss #chilipaste #malaysianfood #homecoking #instafood #resepimudah #masakanmelayu #productbumiputera #freshhomemade #tanpapengawet #tanpacampuran #itsdonebyeinaazman #taksempurnabyfashasandha
    #adabiconsumer #sambal
    #senangmasak #ibubekerjaya
    #kakimasak #homecooked #jommakan #ingatmasakingatanaris
    #secukuprasa #cookwithlove
    #alhamdulillah #halal #azizanosman #spontanazizan #videomasak memasak dgn mudah & cepat?
    Tak payah susah2 menumbuk cili,kopek bawang semua tu..semua benda dah ade..tinggal campak je dlm kuali..kan senang tu..🤗

    Saya Agent Anaris Food area skudai,JB.
    Berminat nk dapatkan product Anaris boleh tekan link dibawah ,saya boleh cod disekitar Johor Bahru.. ⬇️

    http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai
    http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai
    http://www.wasap.my/601111286397/anarisskudai

    #cilikisarmeletop #cilikisarhomemade #cilikisarexpresss #chilipaste #malaysianfood #homecoking #instafood #resepimudah #masakanmelayu #productbumiputera #freshhomemade #tanpapengawet #tanpacampuran #itsdonebyeinaazman #taksempurnabyfashasandha
    #adabiconsumer #sambal
    #senangmasak #ibubekerjaya
    #kakimasak #homecooked #jommakan #ingatmasakingatanaris
    #secukuprasa #cookwithlove
    #alhamdulillah #halal #azizanosman #spontanazizan #videomasak

  •  2  0  1 hour ago
  • MKN HATI TEK TAK SEIMBANG, KECUT, TAK BERMAYA, LEMBIK & KENDUR.

Kita orang pompuan ni jangan asik duk touch up je muka nak bagi lawa, nak bagi orang nampak muka tu flawless ala² Fazura konon, tapi tak ingat pulak dengan Miss B tu yang rata macam TEK budak sekolah!
.
Kesian Cik abang tu nak belek² nak cari gunung uols tapi tak jumpa², jangan kan gunung lurah bukit pon tak ada, bebinar biji Mata Cik abang uols 😭
.
Tak payah susah hati cik Gojes, mandi guna Wonder Bloom dan lepas tu sapu aje Love Potion.
.
Hush Hush sgt terbaik untuk
✔️ Up kan size TEK
✔️ Mekarkan TEK
✔️ Tegang bulatkan TEK
✔️ Balance kan saiz kanan kiri
.
Barulah SEKSA tu jadi SEKSI dimata Encik Hubby 😍
.
.
.
#chanhanaempire #breastcream #breastsoap #breastserum #pengantinbaru #tiktokmalaysia #tiktok #bajukurung #jubahnursingfriendly #ootdraya #breastpump #jommakan #jomshopping #onlineshopping #duckscarves #tudungbawal #tudungariani #jamtangan #bajutidur #wipeitdownchallenge
  • MKN HATI TEK TAK SEIMBANG, KECUT, TAK BERMAYA, LEMBIK & KENDUR.

    Kita orang pompuan ni jangan asik duk touch up je muka nak bagi lawa, nak bagi orang nampak muka tu flawless ala² Fazura konon, tapi tak ingat pulak dengan Miss B tu yang rata macam TEK budak sekolah!
    .
    Kesian Cik abang tu nak belek² nak cari gunung uols tapi tak jumpa², jangan kan gunung lurah bukit pon tak ada, bebinar biji Mata Cik abang uols 😭
    .
    Tak payah susah hati cik Gojes, mandi guna Wonder Bloom dan lepas tu sapu aje Love Potion.
    .
    Hush Hush sgt terbaik untuk
    ✔️ Up kan size TEK
    ✔️ Mekarkan TEK
    ✔️ Tegang bulatkan TEK
    ✔️ Balance kan saiz kanan kiri
    .
    Barulah SEKSA tu jadi SEKSI dimata Encik Hubby 😍
    .
    .
    .
    #chanhanaempire #breastcream #breastsoap #breastserum #pengantinbaru #tiktokmalaysia #tiktok #bajukurung #jubahnursingfriendly #ootdraya #breastpump #jommakan #jomshopping #onlineshopping #duckscarves #tudungbawal #tudungariani #jamtangan #bajutidur #wipeitdownchallenge

  •  17  0  1 hour ago
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami. 

Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

#food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami.

    Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

    #food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara

  •  3  0  3 hours ago
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami. 

Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

#food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami.

    Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

    #food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara

  •  3  0  3 hours ago
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami. 

Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

#food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami.

    Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

    #food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara

  •  1  0  3 hours ago
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami. 

Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

#food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami.

    Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

    #food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara

  •  4  0  3 hours ago
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami. 

Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

#food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami.

    Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

    #food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara

  •  2  0  3 hours ago
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami. 

Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

#food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara
  • Terima kasih buat pelanggan tercinta yang menjadi pelanggan tetap kami.

    Tudiaaaa.... KUEY TEOW / CHAR KUEY TEOW DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

    #food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #look #lookdapoqarangutara #dapoqarangutara

  •  1  0  3 hours ago
  • Tudiaaaa.... HOT MENU kami yang semakin mendapat sambutan panaih lit-2.  KUEY TEOW Mbekkkk (KAMBING)  DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

#food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #kueyteowmeatball #charkueyteowmeatballs #kueyteowkambing #charkueyteowkambing
  • Tudiaaaa.... HOT MENU kami yang semakin mendapat sambutan panaih lit-2. KUEY TEOW Mbekkkk (KAMBING) DAPOQ ARANG UTARA. Masakan kami Cara kami. Legasi kami. Bangkit dengan istiqomah. Allahuakhbar.

    #food #foodporn #foodie #instafood #jjcmtv3 #rtmmalaysia #jommakan #kueyteowgoreng #utaramai #dapoq #dapoqkedah #charkueyteow #bmc #bmccheras #seksyen3bmc #bandarmahkotacheras #dapurarang #charcoal #dapoqarang #dapoq #octopus #octopuskueyteow #kueyteowoctopus #kueyteowsotong #kueyteowmeatball #charkueyteowmeatballs #kueyteowkambing #charkueyteowkambing

  •  4  0  3 hours ago
  • 🎉Good news! Promotion for this month, discount RM2 above RM30 of our fresh homemade kimchi. 
➡️Free delivery area around subang/sunway
➡️Puchong Putri Mart meet up delivery at every Thursday or Friday
➡️Others area do pm me for delivery arrangement.

Also available at:
shopee.com.my/ivylauainee

🎉来来来,这个月🈶优惠,购买我们的天然新鲜韩国泡菜RM30以上折扣RM2🇱🇷
➡️免邮区subang/sunway
➡️Puchong区星期四/五面交 (Puchong Putri Mart)
➡️其他区可以联系我,可以安排面交。

这里也提供:
shopee.com.my/ivylauainee

#kimchilover #koreankimchi #koreanfood #foodparadise #kimchiforsale #kimchifermentation #foodhunter #jommakan
  • 🎉Good news! Promotion for this month, discount RM2 above RM30 of our fresh homemade kimchi.
    ➡️Free delivery area around subang/sunway
    ➡️Puchong Putri Mart meet up delivery at every Thursday or Friday
    ➡️Others area do pm me for delivery arrangement.

    Also available at:
    shopee.com.my/ivylauainee

    🎉来来来,这个月🈶优惠,购买我们的天然新鲜韩国泡菜RM30以上折扣RM2🇱🇷
    ➡️免邮区subang/sunway
    ➡️Puchong区星期四/五面交 (Puchong Putri Mart)
    ➡️其他区可以联系我,可以安排面交。

    这里也提供:
    shopee.com.my/ivylauainee

    #kimchilover #koreankimchi #koreanfood #foodparadise #kimchiforsale #kimchifermentation #foodhunter #jommakan

  •  14  1  1 August, 2020

Top #Jommakan Posts

  • Picit LOVE dulu ya kak
• • • • • •
Sejukkan tekak..sagu gula Melaka 1 adunan 2 versi..nk mkn dgn sos kastard atau pun dgn kelapa.
cikza bgi resepi sekali.

3 cwan sagu direbus separuh masak dn di lalu bwah air mengalir untuk buang kanji ketepikan.
dlm periuk masukkan 3 keping nise atau pun gula Melaka sedikit gula pasir,air dan daun pandan disimpul.air dlm 1 litter.dh menggelegak masukkan sagu tdi kacau sampai masak dh x ada yg biji putih2.angkat dn boleh lah masukkan kedlm loyang.betul2 sejuk bru potong..

sos kastard.

1 tin susu cair
1 Sb tpg kastard
sedikit garam dan daun pandan
masak diatas api sampai menggelegak.

kelapa ambil yg putih sahaja dn dikukus skjp.
gaul garam.potong kuih sagu yg disejukkan terlebih dahulu golek2 kn dgn kelapa siap.
.
.
Kredit: Noriza awang hamat
.
follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
  • Picit LOVE dulu ya kak
    • • • • • •
    Sejukkan tekak..sagu gula Melaka 1 adunan 2 versi..nk mkn dgn sos kastard atau pun dgn kelapa.
    cikza bgi resepi sekali.

    3 cwan sagu direbus separuh masak dn di lalu bwah air mengalir untuk buang kanji ketepikan.
    dlm periuk masukkan 3 keping nise atau pun gula Melaka sedikit gula pasir,air dan daun pandan disimpul.air dlm 1 litter.dh menggelegak masukkan sagu tdi kacau sampai masak dh x ada yg biji putih2.angkat dn boleh lah masukkan kedlm loyang.betul2 sejuk bru potong..

    sos kastard.

    1 tin susu cair
    1 Sb tpg kastard
    sedikit garam dan daun pandan
    masak diatas api sampai menggelegak.

    kelapa ambil yg putih sahaja dn dikukus skjp.
    gaul garam.potong kuih sagu yg disejukkan terlebih dahulu golek2 kn dgn kelapa siap.
    .
    .
    Kredit: Noriza awang hamat
    .
    follow 👉 @resepisedapsangat
    follow 👉 @resepisedapsangat

    #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

  •  3,629  22  10 August, 2020
  • Picit LOVE dulu ya kak
• • • • • •
Jom  buat kayu kamat 
duk rumah boleh cicah kopi 
Resepinya:
Org tganu pgil
'KAYU KERAMAT'
Lebih sedap dr Kuih Cakui....

Bahan-bahan
Kuih Kayu Keramat.
500g tepung gandum
1 camca soda bikarbonat
1 camca teh yis mauripan
6 sudu makan gula (boleh tambah gula lg kalu nk manis.
1 camca makan planta/butter
230ml/1gelas air suam -
bubuh sedikit2 garam -

Cara membuatnya:
-Yis dibancuh dengan sedikit air suam dan biarkan yis kembang seketika
-Bancuh gula dengan air lebihan yis tadi.
-Tepung digaul dengan planta sehingga sebati kemudian masukkan soda bikarbonat dan digaul rata. Kemudian masukkan air yis dan air gula yg dibancuh tadi sedikit demi sedikit.
Uli sehingga doh sebati dan biarkan doh mengembang 2 kali
ganda. (anggaran 1jam lebih)
Tumbuk2an doh, dan potong memanjang lebih kurang 5-7cm.
Panaskan minyak. Tarik doh sedikit dan pusingkan kemudian goreng hingga kekuningan..

Resepi : Jieji Mustaffa
.
follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
  • Picit LOVE dulu ya kak
    • • • • • •
    Jom buat kayu kamat
    duk rumah boleh cicah kopi
    Resepinya:
    Org tganu pgil
    'KAYU KERAMAT'
    Lebih sedap dr Kuih Cakui....

    Bahan-bahan
    Kuih Kayu Keramat.
    500g tepung gandum
    1 camca soda bikarbonat
    1 camca teh yis mauripan
    6 sudu makan gula (boleh tambah gula lg kalu nk manis.
    1 camca makan planta/butter
    230ml/1gelas air suam -
    bubuh sedikit2 garam -

    Cara membuatnya:
    -Yis dibancuh dengan sedikit air suam dan biarkan yis kembang seketika
    -Bancuh gula dengan air lebihan yis tadi.
    -Tepung digaul dengan planta sehingga sebati kemudian masukkan soda bikarbonat dan digaul rata. Kemudian masukkan air yis dan air gula yg dibancuh tadi sedikit demi sedikit.
    Uli sehingga doh sebati dan biarkan doh mengembang 2 kali
    ganda. (anggaran 1jam lebih)
    Tumbuk2an doh, dan potong memanjang lebih kurang 5-7cm.
    Panaskan minyak. Tarik doh sedikit dan pusingkan kemudian goreng hingga kekuningan..

    Resepi : Jieji Mustaffa
    .
    follow 👉 @resepisedapsangat
    follow 👉 @resepisedapsangat

    #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

  •  2,987  11  12 August, 2020
  • Picit LOVE dulu ya kak
• • • • • •
Hye smue...
Kek kukus pink ombre.. 4 biji telur
200gm gula halus
1 sudu teh ovellete
200gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
100ml santan
100ml minyak masak/butter yg telah dicairkan
Esen vanila
Perisa dan pewarna

Ayak tepung bersama baking pwder. Pukul telur,gula dan ovellete hingga kembang dan putih.

Masukkan tepung, mix sebati. Kemudian masukkan esen vanila, santan. Gaul rata. Akhir sekali masukkan minyak. Gaul hingga sebati.

Bahagikan adunan kepada 3 bahagian. 1 bahagian di biarkan tanpa warna. 2 lagi bahagian diwarnakan letak perisa yg disukai. 
Gris loyang saiz 7..kemudian masukkan satu adunan kukus selama 10-15minit..kemudian tuangkan adunan yg kedua..kukus selama 10-15minit..akhir sekali tuang adunan yg ke3..kukus selama 20-25minit. 
Pastikan kukusan dipanaskan terlebih dahulu menggunakan api sederhana.

Kredit Resepi : Isma Maisarah via Mahn
.
follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
  • Picit LOVE dulu ya kak
    • • • • • •
    Hye smue...
    Kek kukus pink ombre.. 4 biji telur
    200gm gula halus
    1 sudu teh ovellete
    200gm tepung gandum
    1 sudu teh baking powder
    100ml santan
    100ml minyak masak/butter yg telah dicairkan
    Esen vanila
    Perisa dan pewarna

    Ayak tepung bersama baking pwder. Pukul telur,gula dan ovellete hingga kembang dan putih.

    Masukkan tepung, mix sebati. Kemudian masukkan esen vanila, santan. Gaul rata. Akhir sekali masukkan minyak. Gaul hingga sebati.

    Bahagikan adunan kepada 3 bahagian. 1 bahagian di biarkan tanpa warna. 2 lagi bahagian diwarnakan letak perisa yg disukai.
    Gris loyang saiz 7..kemudian masukkan satu adunan kukus selama 10-15minit..kemudian tuangkan adunan yg kedua..kukus selama 10-15minit..akhir sekali tuang adunan yg ke3..kukus selama 20-25minit.
    Pastikan kukusan dipanaskan terlebih dahulu menggunakan api sederhana.

    Kredit Resepi : Isma Maisarah via Mahn
    .
    follow 👉 @resepisedapsangat
    follow 👉 @resepisedapsangat

    #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

  •  3,182  17  2 August, 2020
  • Picit LOVE dulu ya kak
• • • • • •
Cheese kek leleh/ lava

Bahan-bahannye:
100g tepung hongkong(tak ada tepung gamdum pun boleh *
60g tepung jagung *
1sudu baking powder *
1sudu besar ovelette
100g gula castor
4biji telur
2biji kuning telur
50ml air sejuk ( dalam peti)
75g mentega cair
pewarna Dan perasa yang d sukai

Cara-caranye:
Ayak dahulu bahan yang bertanda *
Mixkan kesemua bahan kecuali mentega cair.....
Masukkan tepung pukul hingga sebati Dan gebu,......masukkan mentega cair sebatikan.......
Loyang d sapu butter/shortening di alas dgn kertas.
Masukkan adunan.... Yg telah d warnakan/ tak letak warna pun boleh
Suka hati.......
Bakar dalam oven pada suhu 150°c
Selama 45minit atau sehingga masak

Untuk cream:
250g cream cheese
120 g susu pekat
100 ml uht whipping cream
mix semua bahan di atas sehingga sebati,adunan INI mmg cair

Untuk hiasan:
1buku (250g) cheddar cheese,d parut

Cara penyediaan:
Kek yang masak tadi sejukkan dulu
Kemudian bahagikan pada 2 layer.
Tuangkan cream cheese di atas layer pertama lapis dengan Kek tuang kesemua baki cream cheese tadi
Parut cheddar cheese d atas Kek....
OK siap.....

Kredit resepi : Tidak diketahui.
.
follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
  • Picit LOVE dulu ya kak
    • • • • • •
    Cheese kek leleh/ lava

    Bahan-bahannye:
    100g tepung hongkong(tak ada tepung gamdum pun boleh *
    60g tepung jagung *
    1sudu baking powder *
    1sudu besar ovelette
    100g gula castor
    4biji telur
    2biji kuning telur
    50ml air sejuk ( dalam peti)
    75g mentega cair
    pewarna Dan perasa yang d sukai

    Cara-caranye:
    Ayak dahulu bahan yang bertanda *
    Mixkan kesemua bahan kecuali mentega cair.....
    Masukkan tepung pukul hingga sebati Dan gebu,......masukkan mentega cair sebatikan.......
    Loyang d sapu butter/shortening di alas dgn kertas.
    Masukkan adunan.... Yg telah d warnakan/ tak letak warna pun boleh
    Suka hati.......
    Bakar dalam oven pada suhu 150°c
    Selama 45minit atau sehingga masak

    Untuk cream:
    250g cream cheese
    120 g susu pekat
    100 ml uht whipping cream
    mix semua bahan di atas sehingga sebati,adunan INI mmg cair

    Untuk hiasan:
    1buku (250g) cheddar cheese,d parut

    Cara penyediaan:
    Kek yang masak tadi sejukkan dulu
    Kemudian bahagikan pada 2 layer.
    Tuangkan cream cheese di atas layer pertama lapis dengan Kek tuang kesemua baki cream cheese tadi
    Parut cheddar cheese d atas Kek....
    OK siap.....

    Kredit resepi : Tidak diketahui.
    .
    follow 👉 @resepisedapsangat
    follow 👉 @resepisedapsangat

    #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

  •  1,768  7  15 hours ago
  • 🐟KERABU IKAN BILIS🌶️

Bismillahirrahmanirrahim

sahabat ig kita dah kuarkan produk baru..moh kita support @jana_kitchen_ 😘😘
.
produk ikan bilis original dari pulau pangkor, memang sedap ikan bilis ni...tak rasa masin dan tak berbau, ikan bilis dah siap kopek..senang keje memasak ni 👍
.
untuk order dm ig
@jana_biylis
.
BAHAN2

Ikan Bilis (di goreng)
Kacang panjang (dihiris)
Bunga kantan (dihiris)
Bwg merah besar (dihiris)
Cili padi (dihiris)
Air perahan limau kasturi
garam
gula

CARA MASAK

Sila rujuk video klik #kerabuikanbilisdso
.
#09082020 #sayamasak #ikanbilis #sedap #sedapgiler #sedapsangat #jommakan #jommasak #kakimakan #kerabu #foodpornmalaysia #foodphotography #alhamdulillah #syukur #majalahrasa #rasashare #kongsiresepi #instafood #igfood #instaphotoworld  #masakankampung #masakanmelayu #makanmakan #mahn #dapursunfloweroct
  • 🐟KERABU IKAN BILIS🌶️

    Bismillahirrahmanirrahim

    sahabat ig kita dah kuarkan produk baru..moh kita support @jana_kitchen_ 😘😘
    .
    produk ikan bilis original dari pulau pangkor, memang sedap ikan bilis ni...tak rasa masin dan tak berbau, ikan bilis dah siap kopek..senang keje memasak ni 👍
    .
    untuk order dm ig
    @jana_biylis
    .
    BAHAN2

    Ikan Bilis (di goreng)
    Kacang panjang (dihiris)
    Bunga kantan (dihiris)
    Bwg merah besar (dihiris)
    Cili padi (dihiris)
    Air perahan limau kasturi
    garam
    gula

    CARA MASAK

    Sila rujuk video klik #kerabuikanbilisdso
    .
    #09082020 #sayamasak #ikanbilis #sedap #sedapgiler #sedapsangat #jommakan #jommasak #kakimakan #kerabu #foodpornmalaysia #foodphotography #alhamdulillah #syukur #majalahrasa #rasashare #kongsiresepi #instafood #igfood #instaphotoworld #masakankampung #masakanmelayu #makanmakan #mahn #dapursunfloweroct

  •  1,123  47  9 August, 2020
  • Picit Like ye kak
• • • • • •
RESEPI MAKARONI BAKAR CHEESE MELELEH

Bahan-bahan ;

2 cawan makaroni * rebus
1 tin sos spageti prego (perisa tradisional)
Lada hitam ajishio
1 labu bawang besar - cincang
3 ulas bawang putih - cincang
1/2 Minch meat(nak guna semua pon boleh)
1/2 tin cendawan potong dadu
1 bj Carrot kecik potong dadu
1/2 bj Capsicum potong dadu
(Olive kalau xde takyah letak)
Cheddar cheese parut

Cara-cara :

Panaskan 3 sudu minyak (minyak zaitun dlam gambar tu optional je) masukkan bawang & garlic cincang layukan.. masukkan carrot dan daging kacau2... letak sedikit air utk empukkan daging dan carrot masak dalam 3minit.
Masukkan cendawan, capsicum, olive(kalau ada) kacau sekejap.
Masukkan sos prego kacau dan masukkan makaroni yang dah rebus.
Perisa kan dengan sedikit garam dan serbuk lada hitam. Garam letak sikit dulu... sbb sos prego dan lada hitam tu dah ada rasa garam.
Boleh masuk dalam bekas alumunium size 7x7 dapat 2bekas. Kalau xder boleh guna loyang masak kek size 9x9

Bahan-bahan sos putih :

2 cawan susu segar
2sudu bsr tpg gandum
4 sudu bsr butter
Sedikit garam

Cara-cara :

Masak dalam periuk hingga creamy lebih kurang 5 mins
Tuangkan dan ratakan sos putih di atas makaroni. Parutkan chedar cheese(optional) kalau suka cheese yg banyak.
Lapis dengan cheddar slice atas dia...
Bakar oven 160 selama 20 min
Selamat mencuba

Kredit Resepi : Jija Mychommel
.
Jom Jom Follow kak 
@resepikitchen
@resepikitchen
  • Picit Like ye kak
    • • • • • •
    RESEPI MAKARONI BAKAR CHEESE MELELEH

    Bahan-bahan ;

    2 cawan makaroni * rebus
    1 tin sos spageti prego (perisa tradisional)
    Lada hitam ajishio
    1 labu bawang besar - cincang
    3 ulas bawang putih - cincang
    1/2 Minch meat(nak guna semua pon boleh)
    1/2 tin cendawan potong dadu
    1 bj Carrot kecik potong dadu
    1/2 bj Capsicum potong dadu
    (Olive kalau xde takyah letak)
    Cheddar cheese parut

    Cara-cara :

    Panaskan 3 sudu minyak (minyak zaitun dlam gambar tu optional je) masukkan bawang & garlic cincang layukan.. masukkan carrot dan daging kacau2... letak sedikit air utk empukkan daging dan carrot masak dalam 3minit.
    Masukkan cendawan, capsicum, olive(kalau ada) kacau sekejap.
    Masukkan sos prego kacau dan masukkan makaroni yang dah rebus.
    Perisa kan dengan sedikit garam dan serbuk lada hitam. Garam letak sikit dulu... sbb sos prego dan lada hitam tu dah ada rasa garam.
    Boleh masuk dalam bekas alumunium size 7x7 dapat 2bekas. Kalau xder boleh guna loyang masak kek size 9x9

    Bahan-bahan sos putih :

    2 cawan susu segar
    2sudu bsr tpg gandum
    4 sudu bsr butter
    Sedikit garam

    Cara-cara :

    Masak dalam periuk hingga creamy lebih kurang 5 mins
    Tuangkan dan ratakan sos putih di atas makaroni. Parutkan chedar cheese(optional) kalau suka cheese yg banyak.
    Lapis dengan cheddar slice atas dia...
    Bakar oven 160 selama 20 min
    Selamat mencuba

    Kredit Resepi : Jija Mychommel
    .
    Jom Jom Follow kak
    @resepikitchen
    @resepikitchen

  •  375  2  12 August, 2020
  • Picit LOVE dulu ya kak
• • • • • •
Sejukkan tekak..sagu gula Melaka 1 adunan 2 versi..nk mkn dgn sos kastard atau pun dgn kelapa.
cikza bgi resepi sekali.

3 cwan sagu direbus separuh masak dn di lalu bwah air mengalir untuk buang kanji ketepikan.
dlm periuk masukkan 3 keping nise atau pun gula Melaka sedikit gula pasir,air dan daun pandan disimpul.air dlm 1 litter.dh menggelegak masukkan sagu tdi kacau sampai masak dh x ada yg biji putih2.angkat dn boleh lah masukkan kedlm loyang.betul2 sejuk bru potong..

sos kastard.

1 tin susu cair
1 Sb tpg kastard
sedikit garam dan daun pandan
masak diatas api sampai menggelegak.

kelapa ambil yg putih sahaja dn dikukus skjp.
gaul garam.potong kuih sagu yg disejukkan terlebih dahulu golek2 kn dgn kelapa siap.
.
.
Kredit : Noriza awang hamat
.
Follow 👉 @resepi.ibuku 
Follow 👉 @resepi.ibuku
  • Picit LOVE dulu ya kak
    • • • • • •
    Sejukkan tekak..sagu gula Melaka 1 adunan 2 versi..nk mkn dgn sos kastard atau pun dgn kelapa.
    cikza bgi resepi sekali.

    3 cwan sagu direbus separuh masak dn di lalu bwah air mengalir untuk buang kanji ketepikan.
    dlm periuk masukkan 3 keping nise atau pun gula Melaka sedikit gula pasir,air dan daun pandan disimpul.air dlm 1 litter.dh menggelegak masukkan sagu tdi kacau sampai masak dh x ada yg biji putih2.angkat dn boleh lah masukkan kedlm loyang.betul2 sejuk bru potong..

    sos kastard.

    1 tin susu cair
    1 Sb tpg kastard
    sedikit garam dan daun pandan
    masak diatas api sampai menggelegak.

    kelapa ambil yg putih sahaja dn dikukus skjp.
    gaul garam.potong kuih sagu yg disejukkan terlebih dahulu golek2 kn dgn kelapa siap.
    .
    .
    Kredit : Noriza awang hamat
    .
    Follow 👉 @resepi.ibuku
    Follow 👉 @resepi.ibuku

  •  361  3  11 August, 2020
  • Picit LOVE dulu ya kak
• • • • • •
Masa pkp ni kena buat kuih setiap hari...anak2 ramai nak makan.
Pagi ni buat apam gula merah.

Resepi 
3 cawan tepung gandum
2 cawan air
1 cawan gula merah
3 sudu besar gula
1 sudu teh garam
1 paket yis

Masak gula merah dgn 2 cwn air. Sejukkan dan tapis.
Masukkan tepung, gula, garam dlm mangkuk. Tuang gula merah dan yis. Kacau rata tutup mangkuk dan perap 1 jam.
Acuan sapu minyak dan panaskan pengukus.
Tuang dlm acuan dan kukus 15 min.

kredit: rosnah harun
.
follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
  • Picit LOVE dulu ya kak
    • • • • • •
    Masa pkp ni kena buat kuih setiap hari...anak2 ramai nak makan.
    Pagi ni buat apam gula merah.

    Resepi
    3 cawan tepung gandum
    2 cawan air
    1 cawan gula merah
    3 sudu besar gula
    1 sudu teh garam
    1 paket yis

    Masak gula merah dgn 2 cwn air. Sejukkan dan tapis.
    Masukkan tepung, gula, garam dlm mangkuk. Tuang gula merah dan yis. Kacau rata tutup mangkuk dan perap 1 jam.
    Acuan sapu minyak dan panaskan pengukus.
    Tuang dlm acuan dan kukus 15 min.

    kredit: rosnah harun
    .
    follow 👉 @resepisedapsangat
    follow 👉 @resepisedapsangat

    #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya

  •  2,074  7  5 August, 2020
  • Picit Like ye kak
• • • • • •
Macam macam resepi lagi ada ni.
.
Bingka ubi kayu 
Alhamdulillah lemak & lembut bingka nya
Sy ikut resepi yg di bwh ni

RESEPI KUIH BINGKA UBI
.
Bahan-Bahan :
4 cawan ubi parut (ubi kayu anggaran 2 kg)
1 cawan gula pasir
2 telur
1/2 sudu garam
1 1/2 cawan santan pekat ( jgn cair nanti adunan lembik )
2 sudu besar minyak- untuk campur dalam adunan
2 sudu besar minyak- untuk sapu pada loyang
sedikit mentega/butter – untuk tabur atas kuih sebelum di bakar
beberapa titik pewarna kuning
.
Cara Membuat :

1. Blend ubi bersama air dan tapiskan, air tapisan boleh di gunakan utk mengisar ubi yg lain. Air tapisan di buang dan ambil sagu @pati ubi kayu yg berada dibekas selepas air dibuang ( Kalau ubi dah parut terus sukat 4 cawan ubi)

2. Campurkan sagu ubi @pati ubi kayu yang liat tu dengan ubi tadi dalam mangkuk.

3. Masukkan telur, gula, garam, dan beberapa titik pewarna kuning.

4. Kacau dan tuang santan sedikit-sedikit sampai adunan menjadi sebati

5. Sapukan loyang dengan minyak dan panaskan oven ke suhu 200 darjah api atas & bawah

6. Tuang adunan ke dalam loyang bersaiz kecil anggaran 8 inci.

7. Sudukan beberapa sudu butter & ditaburkan di atas adunan.

8. Bakar selama 45 minit hingga 1 jam, bergantung pada tahap kerak yang anda suka....bergantung kepada oven

9. Potong bila dah sejuk.

Kredit Rosmini rozi

Resipi Dapur Bidadari 🍓
.
Jom follow @resepidelicious
  • Picit Like ye kak
    • • • • • •
    Macam macam resepi lagi ada ni.
    .
    Bingka ubi kayu
    Alhamdulillah lemak & lembut bingka nya
    Sy ikut resepi yg di bwh ni

    RESEPI KUIH BINGKA UBI
    .
    Bahan-Bahan :
    4 cawan ubi parut (ubi kayu anggaran 2 kg)
    1 cawan gula pasir
    2 telur
    1/2 sudu garam
    1 1/2 cawan santan pekat ( jgn cair nanti adunan lembik )
    2 sudu besar minyak- untuk campur dalam adunan
    2 sudu besar minyak- untuk sapu pada loyang
    sedikit mentega/butter – untuk tabur atas kuih sebelum di bakar
    beberapa titik pewarna kuning
    .
    Cara Membuat :

    1. Blend ubi bersama air dan tapiskan, air tapisan boleh di gunakan utk mengisar ubi yg lain. Air tapisan di buang dan ambil sagu @pati ubi kayu yg berada dibekas selepas air dibuang ( Kalau ubi dah parut terus sukat 4 cawan ubi)

    2. Campurkan sagu ubi @pati ubi kayu yang liat tu dengan ubi tadi dalam mangkuk.

    3. Masukkan telur, gula, garam, dan beberapa titik pewarna kuning.

    4. Kacau dan tuang santan sedikit-sedikit sampai adunan menjadi sebati

    5. Sapukan loyang dengan minyak dan panaskan oven ke suhu 200 darjah api atas & bawah

    6. Tuang adunan ke dalam loyang bersaiz kecil anggaran 8 inci.

    7. Sudukan beberapa sudu butter & ditaburkan di atas adunan.

    8. Bakar selama 45 minit hingga 1 jam, bergantung pada tahap kerak yang anda suka....bergantung kepada oven

    9. Potong bila dah sejuk.

    Kredit Rosmini rozi

    Resipi Dapur Bidadari 🍓
    .
    Jom follow @resepidelicious

  •  443  3  1 August, 2020