#Dungun Instagram Photos & Videos

Dungun - 305.2k posts

Hashtag Popularity

5.2
average comments
168.7
average likes

Latest #Dungun Posts

  • Bukan main lagi dia order air, bukan biase2 ini order air mahal sjeπŸ€ͺ, biase kami makan kedai time buleh gaji, atau time boleh bonus je, hari lain semua kita masak sendiri jimat cermat 😊
.
.
Dulu boleh kira berapa kali kami keluar makan luar, skrg pun sama, tapi lepas faizah ada side income sendiri ini kalau rasa nak makan seseuatu boleh la puaskan anak tekak niπŸ˜†, anak boleh la bawak anak makan tempat sedap2 sikit.
.
.
So sape lagi suri rumah, student, atau penjawat awam yg nak cari side income nak bantu suami, nk bantu family atau nak byar zakat setiap bulan utk dunia & akhirat meh join team #audelaworderwomen 
.
.
Komen β€œSAYA NAK JOINβ€πŸ‘‡πŸ»
.
Clik link on bio @audelabeauty_4u 
.
.
#dropshipwanted #agentwantedmalaysia #agentwanted #audela #audeladungun #dungun #sekmung #sekepok #zizanrazak #zizan #anakterengganu #pantaitimur #tipkurus #belonheliumdungun #dunguntown #uitmdungun #bajuplussize #seluarplussize #zulinaziz #neelofahijab #masakanibu #chubbypunbolehcantik #mimpikempeh #produkkurus #tipkesihatan #healthylifestyle #cakenis #majalahpama #majalahkeluarga
  • Bukan main lagi dia order air, bukan biase2 ini order air mahal sjeπŸ€ͺ, biase kami makan kedai time buleh gaji, atau time boleh bonus je, hari lain semua kita masak sendiri jimat cermat 😊
    .
    .
    Dulu boleh kira berapa kali kami keluar makan luar, skrg pun sama, tapi lepas faizah ada side income sendiri ini kalau rasa nak makan seseuatu boleh la puaskan anak tekak niπŸ˜†, anak boleh la bawak anak makan tempat sedap2 sikit.
    .
    .
    So sape lagi suri rumah, student, atau penjawat awam yg nak cari side income nak bantu suami, nk bantu family atau nak byar zakat setiap bulan utk dunia & akhirat meh join team #audelaworderwomen
    .
    .
    Komen β€œSAYA NAK JOINβ€πŸ‘‡πŸ»
    .
    Clik link on bio @audelabeauty_4u
    .
    .
    #dropshipwanted #agentwantedmalaysia #agentwanted #audela #audeladungun #dungun #sekmung #sekepok #zizanrazak #zizan #anakterengganu #pantaitimur #tipkurus #belonheliumdungun #dunguntown #uitmdungun #bajuplussize #seluarplussize #zulinaziz #neelofahijab #masakanibu #chubbypunbolehcantik #mimpikempeh #produkkurus #tipkesihatan #healthylifestyle #cakenis #majalahpama #majalahkeluarga

  •  4  0  36 minutes ago
  • TERENGGANU❀️
.
Populasi:1,245,700
Melayu -94.7%
China -2.6%
India -0.2%
Lain-lain -2.4%
.
Agama utama:
Islam -96.9%
Buddha -2.5%
Hindu -0.2%
Kristian -0.2%
Lain-lain -0.2%
.
Peta:
Luas- 12,955 KMΒ²
.
Simbol-Simbol Negeri:
Bendera Terengganu-
Putih= Sultan Terengganu
Hitam= Rakyat-rakyat
Kotak putih= Tugas Sultan untuk menjaga negerinya
Bulan dan bintang= Islam sebagai agama persekutuan
.
Fakta Menarik:
-Terengganu adalah negeri pertama yang menerima Islam (berdasarkan penemuan ukiran dalam Bahasa Arab Di Kuala Berang)
-Tasik Kenyir merupakan tasik buatan manusia terbesar di Asia Tenggara
-Muzium Negeri Terengganu adalah muzium terbesar di Malaysia
-Terengganu adalah negeri penghasil batik paling banyak di Malaysia 
-Kuala Terengganu Drawbridge adalah 1 daripada 4 jambatan angkat di Asia Tenggara 
-Air terjun Cemerong di daerah Dungun adalah air terjun tertinggi di Malaysia 
-Pulau Redang dan Pulau Perhentian dipertimbangkan sebagai antara kawasan terbaik untuk menyelam Di peringkat antarabangsa
.
#malaysian#map#data#terengganu#huluterengganu#ajil#marang#setiu#dungun#besut#kt#kualaterengganu#drawbridge#fact#facta#fakta#jurongislands#redangislands#perhentianislands#antique#malaysia
  • TERENGGANU❀️
    .
    Populasi:1,245,700
    Melayu -94.7%
    China -2.6%
    India -0.2%
    Lain-lain -2.4%
    .
    Agama utama:
    Islam -96.9%
    Buddha -2.5%
    Hindu -0.2%
    Kristian -0.2%
    Lain-lain -0.2%
    .
    Peta:
    Luas- 12,955 KMΒ²
    .
    Simbol-Simbol Negeri:
    Bendera Terengganu-
    Putih= Sultan Terengganu
    Hitam= Rakyat-rakyat
    Kotak putih= Tugas Sultan untuk menjaga negerinya
    Bulan dan bintang= Islam sebagai agama persekutuan
    .
    Fakta Menarik:
    -Terengganu adalah negeri pertama yang menerima Islam (berdasarkan penemuan ukiran dalam Bahasa Arab Di Kuala Berang)
    -Tasik Kenyir merupakan tasik buatan manusia terbesar di Asia Tenggara
    -Muzium Negeri Terengganu adalah muzium terbesar di Malaysia
    -Terengganu adalah negeri penghasil batik paling banyak di Malaysia
    -Kuala Terengganu Drawbridge adalah 1 daripada 4 jambatan angkat di Asia Tenggara
    -Air terjun Cemerong di daerah Dungun adalah air terjun tertinggi di Malaysia
    -Pulau Redang dan Pulau Perhentian dipertimbangkan sebagai antara kawasan terbaik untuk menyelam Di peringkat antarabangsa
    .
    #malaysian #map #data #terengganu #huluterengganu #ajil #marang #setiu #dungun #besut#kt#kualaterengganu#drawbridge#fact#facta#fakta#jurongislands#redangislands#perhentianislands#antique#malaysia

  •  59  25  4 hours ago
  • Selamat tinggal #bokchoy 10.7.2020 😭

Selain serangga, ayam juga salah satu daripada makhluk perosak di #ZaraLittleYard.

Selain daripada jagung, dedak, anak pokok, rumput, serangga, ayam juga gemar memakan popcorn polisterin ye gais.

Haaa, tepuk

Konon nak buat #raisedgardenbeds guna polisterin. Sila cuba cara lain ya Cik Zara. Sadaqallahulazhim 😴

#ZaraPlantJournal
  • Selamat tinggal #bokchoy 10.7.2020 😭

    Selain serangga, ayam juga salah satu daripada makhluk perosak di #ZaraLittleYard.

    Selain daripada jagung, dedak, anak pokok, rumput, serangga, ayam juga gemar memakan popcorn polisterin ye gais.

    Haaa, tepuk

    Konon nak buat #raisedgardenbeds guna polisterin. Sila cuba cara lain ya Cik Zara. Sadaqallahulazhim 😴

    #ZaraPlantJournal

  •  37  7  6 hours ago
  • Haiii 😊

Hari ni kak dyl nk share tips tentang 4 waktu terbaik utk minum air putih... 

Ada org ckp minum air banyk2 boleh lembab kan kulit , but please dont do that... kite manusia bukan ikan guys 🐟.

Kite memang dr kecik diingtkan hanya ambil 7-8 gelas sahaja sehari . Tapi ada yg nasihat suruh minum air smpi 3liter or more to get hydrated. But dont do that guys, because too much consume of water will lead to kidney problem n imbalance of electrolytes in your body guys 😱

So, mcm mane nak tau kite dh ckup minum air utk badan kite? πŸ€”πŸ€”πŸ€”

Jawapannya, bile kite tgok kencing kite dh slightly yellow thats means we r good  n well hydrated. Tapi kalau kencing putih atau jernih thats means you over do it.. we r not fish 🐟 guys 😊😊😊

#kakdylabeautytips
#mwtestimoni #magicalwhiteserum #MagicalWhite #beautifulskin #flawlessskin #glowingskin #skincare #beautifulskin #MagicalWhite #sayajualserum #kulitbermasalah #kulitberjerawat #kulitkusam #kulitgelap #jerawatpasir #glowing #dungun #paka #uitmdungun #jombeli #magicalwhitedungun #magicalwhitepaka
#coddungun #kajang
  • Haiii 😊

    Hari ni kak dyl nk share tips tentang 4 waktu terbaik utk minum air putih...

    Ada org ckp minum air banyk2 boleh lembab kan kulit , but please dont do that... kite manusia bukan ikan guys 🐟.

    Kite memang dr kecik diingtkan hanya ambil 7-8 gelas sahaja sehari . Tapi ada yg nasihat suruh minum air smpi 3liter or more to get hydrated. But dont do that guys, because too much consume of water will lead to kidney problem n imbalance of electrolytes in your body guys 😱

    So, mcm mane nak tau kite dh ckup minum air utk badan kite? πŸ€”πŸ€”πŸ€”

    Jawapannya, bile kite tgok kencing kite dh slightly yellow thats means we r good n well hydrated. Tapi kalau kencing putih atau jernih thats means you over do it.. we r not fish 🐟 guys 😊😊😊

    #kakdylabeautytips
    #mwtestimoni #magicalwhiteserum #MagicalWhite #beautifulskin #flawlessskin #glowingskin #skincare #beautifulskin #MagicalWhite #sayajualserum #kulitbermasalah #kulitberjerawat #kulitkusam #kulitgelap #jerawatpasir #glowing #dungun #paka #uitmdungun #jombeli #magicalwhitedungun #magicalwhitepaka
    #coddungun #kajang

  •  3  0  6 hours ago
  • Haiii 😊

Hari ni kak dyl nk share tips tentang 4 waktu terbaik utk minum air putih... 

Ada org ckp minum air banyk2 boleh lembab kan kulit , but please dont do that... kite manusia bukan ikan guys 🐟.

Kite memang dr kecik diingtkan hanya ambil 7-8 gelas sahaja sehari . Tapi ada yg nasihat suruh minum air smpi 3liter or more to get hydrated. But dont do that guys, because too much consume of water will lead to kidney problem n imbalance of electrolytes in your body guys 😱

So, mcm mane nak tau kite dh ckup minum air utk badan kite? πŸ€”πŸ€”πŸ€”

Jawapannya, bile kite tgok kencing kite dh slightly yellow thats means we r good  n well hydrated. Tapi kalau kencing putih atau jernih thats means you over do it.. we r not fish 🐟 guys 😊😊😊

#kakdylabeautytips
#mwtestimoni #magicalwhiteserum #MagicalWhite #beautifulskin #flawlessskin #glowingskin #skincare #beautifulskin #MagicalWhite #sayajualserum #kulitbermasalah #kulitberjerawat #kulitkusam #kulitgelap #jerawatpasir #glowing #dungun #paka #uitmdungun #jombeli #magicalwhitedungun #magicalwhitepaka
#coddungun #kajang
  • Haiii 😊

    Hari ni kak dyl nk share tips tentang 4 waktu terbaik utk minum air putih...

    Ada org ckp minum air banyk2 boleh lembab kan kulit , but please dont do that... kite manusia bukan ikan guys 🐟.

    Kite memang dr kecik diingtkan hanya ambil 7-8 gelas sahaja sehari . Tapi ada yg nasihat suruh minum air smpi 3liter or more to get hydrated. But dont do that guys, because too much consume of water will lead to kidney problem n imbalance of electrolytes in your body guys 😱

    So, mcm mane nak tau kite dh ckup minum air utk badan kite? πŸ€”πŸ€”πŸ€”

    Jawapannya, bile kite tgok kencing kite dh slightly yellow thats means we r good n well hydrated. Tapi kalau kencing putih atau jernih thats means you over do it.. we r not fish 🐟 guys 😊😊😊

    #kakdylabeautytips
    #mwtestimoni #magicalwhiteserum #MagicalWhite #beautifulskin #flawlessskin #glowingskin #skincare #beautifulskin #MagicalWhite #sayajualserum #kulitbermasalah #kulitberjerawat #kulitkusam #kulitgelap #jerawatpasir #glowing #dungun #paka #uitmdungun #jombeli #magicalwhitedungun #magicalwhitepaka
    #coddungun #kajang

  •  1  0  6 hours ago
  • Let's 'lepak' πŸ™‚
We're OPEN as usual πŸ˜‰
πŸ₯©πŸ—πŸŸπŸ”πŸ₯©πŸ—πŸŸπŸ”πŸ₯©πŸ—πŸŸπŸ”
Chemistree Cafe & Lounge
πŸ“Jalan Pantai Sura, Dungun, Terengganu
⏲Open daily except Monday (4.30pm~12am)
🍽Dine-in or take away
πŸ“±Information / Reservation 0139788514
πŸš—Navigate yourself with WAZE or GOOGLE MAPS
πŸš•Why don't just grab here with GRAB CAR? It's easy and comfortable 😊
#chemistree #cafe #lounge #dungun #terengganu #malaysia #asia #dinner #foodporn #uitmdungun #uitm #psmza #politeknik #facebook #instagram #photography #vsco #vscocam #vscophile #tagforlikes #likesforlikes #muslim #birthday #islam #happy #eat #lepak #lepaking #covid19 #coronavirus
  • Let's 'lepak' πŸ™‚
    We're OPEN as usual πŸ˜‰
    πŸ₯©πŸ—πŸŸπŸ”πŸ₯©πŸ—πŸŸπŸ”πŸ₯©πŸ—πŸŸπŸ”
    Chemistree Cafe & Lounge
    πŸ“Jalan Pantai Sura, Dungun, Terengganu
    ⏲Open daily except Monday (4.30pm~12am)
    🍽Dine-in or take away
    πŸ“±Information / Reservation 0139788514
    πŸš—Navigate yourself with WAZE or GOOGLE MAPS
    πŸš•Why don't just grab here with GRAB CAR? It's easy and comfortable 😊
    #chemistree #cafe #lounge #dungun #terengganu #malaysia #asia #dinner #foodporn #uitmdungun #uitm #psmza #politeknik #facebook #instagram #photography #vsco #vscocam #vscophile #tagforlikes #likesforlikes #muslim #birthday #islam #happy #eat #lepak #lepaking #covid19 #coronavirus

  •  8  0  6 hours ago
  • RESTOCK
AURA
RM 55 

READY STOCK 
WALKIN / ONLINE PURCHASE 

πŸ’₯ BUTIK NAELOFAR KEMAMAN TRG 
KOMPLEK CASA LIMBONG
BELAKANG CENTER POINT
LEVEL BAWAH DEPAN SURAU
DAILY OPEN 
10.00am - 9.00pm
FRIDAY - CLOSE 

πŸ’₯BUTIK NAELOFAR KUANTAN PHG
MEGAMALL SHOPPING MALL
LEVEL 1 DEPAN KEDAI ROTI DAILY COUNTRY
DAILY OPEN 
10.00AM - 9.00PM
TUESDAY : CLOSE

#naelofar
#naelofarhijab
#shawl
#printedshawl
#tudung
#tudunglabuh
#tudunglofa
#bawal
#tudungsarung
#gofarnaelofar
#kemaman
#dungun
#kuantan
#modasquare
#modabynh 
#aurabynh 

Join group tele for latest pic & video: 
https://t.me/naelofarayu
  • RESTOCK
    AURA
    RM 55

    READY STOCK
    WALKIN / ONLINE PURCHASE

    πŸ’₯ BUTIK NAELOFAR KEMAMAN TRG
    KOMPLEK CASA LIMBONG
    BELAKANG CENTER POINT
    LEVEL BAWAH DEPAN SURAU
    DAILY OPEN
    10.00am - 9.00pm
    FRIDAY - CLOSE

    πŸ’₯BUTIK NAELOFAR KUANTAN PHG
    MEGAMALL SHOPPING MALL
    LEVEL 1 DEPAN KEDAI ROTI DAILY COUNTRY
    DAILY OPEN
    10.00AM - 9.00PM
    TUESDAY : CLOSE

    #naelofar
    #naelofarhijab
    #shawl
    #printedshawl
    #tudung
    #tudunglabuh
    #tudunglofa
    #bawal
    #tudungsarung
    #gofarnaelofar
    #kemaman
    #dungun
    #kuantan
    #modasquare
    #modabynh
    #aurabynh

    Join group tele for latest pic & video:
    https://t.me/naelofarayu

  •  7  0  6 hours ago
  • RESTOCK
RM 83

READY STOCK 
WALKIN / ONLINE PURCHASE 

πŸ’₯ BUTIK NAELOFAR KEMAMAN TRG 
KOMPLEK CASA LIMBONG
BELAKANG CENTER POINT
LEVEL BAWAH DEPAN SURAU
DAILY OPEN 
10.00am - 9.00pm
FRIDAY - CLOSE 

πŸ’₯BUTIK NAELOFAR KUANTAN PHG
MEGAMALL SHOPPING MALL
LEVEL 1 DEPAN KEDAI ROTI DAILY COUNTRY
DAILY OPEN 
10.00AM - 9.00PM
TUESDAY : CLOSE

#naelofar
#naelofarhijab
#shawl
#printedshawl
#tudung
#tudunglabuh
#tudunglofa
#bawal
#tudungsarung
#gofarnaelofar
#kemaman
#dungun
#kuantan
#modasquare
#modabynh 

Join group tele for latest pic & video: 
https://t.me/naelofarayu
  • RESTOCK
    RM 83

    READY STOCK
    WALKIN / ONLINE PURCHASE

    πŸ’₯ BUTIK NAELOFAR KEMAMAN TRG
    KOMPLEK CASA LIMBONG
    BELAKANG CENTER POINT
    LEVEL BAWAH DEPAN SURAU
    DAILY OPEN
    10.00am - 9.00pm
    FRIDAY - CLOSE

    πŸ’₯BUTIK NAELOFAR KUANTAN PHG
    MEGAMALL SHOPPING MALL
    LEVEL 1 DEPAN KEDAI ROTI DAILY COUNTRY
    DAILY OPEN
    10.00AM - 9.00PM
    TUESDAY : CLOSE

    #naelofar
    #naelofarhijab
    #shawl
    #printedshawl
    #tudung
    #tudunglabuh
    #tudunglofa
    #bawal
    #tudungsarung
    #gofarnaelofar
    #kemaman
    #dungun
    #kuantan
    #modasquare
    #modabynh

    Join group tele for latest pic & video:
    https://t.me/naelofarayu

  •  5  0  6 hours ago

Top #Dungun Posts

  • & Claudia Accept the Fact this Hari Raya Aidilfitri 2020βœ¨πŸŒ™ (exactly a week) they can’t go back to Hometown 🏑 due to Movement Control Order. How ironic for the first time in entire life we experience this. 
P/S A photo & location between them just for an illustration purposes only. :
:
:
:
:
:
:
:
:
:
#rayadiperantauan #salamlebaran #tb #lebaran2020 #throwback #beach #sunshine #car #carporn #cargram #allaboutme #outfits #awayfromhome #awayfromcity #underthesun #niceplace #weekendvibes #weekendgetaway #weekend #mco #pkp #missmyhometown #picoftheday #jennyfromtheblock #dungun
  • & Claudia Accept the Fact this Hari Raya Aidilfitri 2020βœ¨πŸŒ™ (exactly a week) they can’t go back to Hometown 🏑 due to Movement Control Order. How ironic for the first time in entire life we experience this.
    P/S A photo & location between them just for an illustration purposes only. :
    :
    :
    :
    :
    :
    :
    :
    :
    :
    #rayadiperantauan #salamlebaran #tb #lebaran2020 #throwback #beach #sunshine #car #carporn #cargram #allaboutme #outfits #awayfromhome #awayfromcity #underthesun #niceplace #weekendvibes #weekendgetaway #weekend #mco #pkp #missmyhometown #picoftheday #jennyfromtheblock #dungun

  •  239  19  17 May, 2020
  • Sungai langsir CBL. 
Memang spot sungai yg cantik. Puas hati bila sampai ke sungai ni. Air terjun langsir, 3rd spot camping bila mendaki CBL. (Nota tambahan : campsite ini tidak boleh gantung hammock utk bermalam, anda perlu bawa khemah atau open flysheet dan groundsheet, buat ambil gmbr bolehlah hammock pasang sekejap).πŸ‘ˆπŸ» Reposted from @wanyyusuff
.
.
#hammock

#terengganu
#dungun - #regrann 
#cbl 
@cblterengganu πŸ‘ˆπŸ»πŸ‘ˆπŸ»πŸ‘ˆπŸ»πŸš©
  • Sungai langsir CBL.
    Memang spot sungai yg cantik. Puas hati bila sampai ke sungai ni. Air terjun langsir, 3rd spot camping bila mendaki CBL. (Nota tambahan : campsite ini tidak boleh gantung hammock utk bermalam, anda perlu bawa khemah atau open flysheet dan groundsheet, buat ambil gmbr bolehlah hammock pasang sekejap).πŸ‘ˆπŸ» Reposted from @wanyyusuff
    .
    .
    #hammock

    #terengganu
    #dungun - #regrann
    #cbl
    @cblterengganu πŸ‘ˆπŸ»πŸ‘ˆπŸ»πŸ‘ˆπŸ»πŸš©

  •  2,123  32  7 April, 2020